Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary
widzę, że kolor (skutera) dobrał do stratocastera
Duży uśmiech
Odpowiedz
W zwišzku z tym ,że jestem w wieku przedzawałowym, może i dobrze Snake, że odpowiednio dawkowałeœ swoje newsy. Tym samym uratowałeœ jednš istotę ludzkš(to ja).
To wszystko jest dla mnie magiczne,a Twoja osoba jakby nie z tej planety........
Fajnie ,że dotarłeœ do nas.

P.S. ojej, chyba sobie kupie taki skuter.Taki sam czerwony i taki sam kask - nie wiem co na to moja społecznoœć lokalna(opinia małomiasteczkowa) - no ale cóż, zaryzykuję.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Snake, co było dalej? Zamieniłeœ kilka słów z Markiem?
Mark i skuterek - nie uwierzyłbym gdybym nie zobaczył. Wielki szczęœciarz z ciebie Snake.
Odpowiedz
Œwietne foty UśmiechUśmiechUśmiech

Szczerze mówišc to zabrakłoby mi języka w gębie gdyby za mnš stał Mark. Pamiętam kiedy miałem podobnš sytuacje, może trochę na mniejszš skalę. W jednym z toruńskich sklepów w kolejce stanšł za mnš Zbigniew Hołdys. Popatrzyłem się tylko do tyłu i lekko uœmiechnšłem nie miałem odwagi aby o coœkolwiek zapytać Uśmiech
Odpowiedz
Cieszę sie, że podzielacie moje szczęœcie i euforię!

Piszecie, że jestem szczęœciarz. I ja się z tym zgadzam!!!! Tak jak i œwiętš rację masz koobaa piszšc, że znalazłem się we właœciwym miejscu i we właœciwym czasie. Z tš różnicš, że Wy wiecie co się działo w czasoprzestrzeni 06.05.2007 r. między 16.20 a 16.36. Natomiast to, co się działo parę minut, godzin wczeœniej jeszcze bardziej potwierdza wszystkie Wasze okreœlenia pod moim adresem!

Tym samym dopełniš się słowa, że choć główny wštek opowiesci dobiegł końca. To zostało jeszcze miejsce na suplement.
I oto on (postaram się nie dawkować Język .

Otóż na moje osobiste zwiedzanie Londynu wybrałem się ok.13.00. Najpierw jednak, wraz ze znajomym, pojechaliœmy na stadion Arsenalu Londyn, na którym tego dnia o godz. 15.30 rozgrywany był mecz Arsenal-Chelsea. Pomyœlałem sobie, ze jeœli spotkam "konika" i będzie miał bilety w dobrej cenie - biorę!
Niestety, a jak już wiecie ZDECYDOWANIE -stety, "konika" nie spotkałem. Biletów nie kupiłem, na meczu nie byłem. Z okolic Hihgbury pojechaliœmy do Chiswick.
Wysiedliœmy z metra i pytamy w informacji jak trafić na British Grove. Symaptyczny Pan wskazuje nam drogę. Idziemy zgodnie z jego wskazówkami. Przezornie wzięliœmy z dworca mapkę okolicy. I według mapki zaszliœmy za daleko. No cóż, wracamy do głównego skrzyżowania, które było - de facto - punktem wyjœcia. Idziemy w drugš stronę. I...... Upsss, znowu za daleko (według mapki). Wówczas mój kumpel stwierdził, że musi się doładować węglowodanami. Więc udaliœmy się do najbliższego sklepiku i kupiliœmy jakieœ czekoladki. Ale, jako sie rzekło, wracamy do skrzyżowania. I już wiemy, że British Grove jest dwa kroki od krzyżówki.
Robimy te "dwa kroki" i stajemy przed tabliczkš British Grove Road.

Dalej już znacie.

A wystarczyłoby żeby jedno z powyższych zdarzeń nie wystšpiło.......

I na koniec dodam, że gdzieœ w podœwiadomoœci byłem przekonany, że zdarzy się coœ szczególnego.......

PS. Obiecuję, że zdam relację z rozmowy Oczko z MK
PS 2. Wyjeżdżam na kilka dni, więc następne "wejœcie" w pištek.
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
ja piernicze , ale e m o c j e ....
:wacko:
Odpowiedz
Ale odlot!!!
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Snake proszę... za trzy dni wyjeżdżam, nie trzymaj w niepewnoœci - o czym rozmawiałeœ z Mistrzem? Duży uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
tymczasem mamy sobote i wciaz nic Język
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
I jeszcze relacja z rozmowy Duży uśmiech z Markiem.

Jak już wiecie pierwsze pytanie brzmiało czy to rzeczywiœcie on. Odpowiedział: yeah!
Następnie zapytałem czy mogę sobie zrobic z nim zdjęcie. I znowu odppowiedŸ twierdzšca.
I doznajšc tak wielkiego dopustu bożego zatkało mnie! Całe szczęœcie, że mnie jakiœ ogólny paraliż mięœni nie dopadł Język Jednak jedyne na co było mnie jeszcze stać to pełne wdzięcznosci: thank you very much. A w odpowiedzi usłyszałem bardzo knopflerowskie (basowe): you welcome!
Po czym wjechał do wnętrza British Grove Studio.
To wszystko trwało kilkadziesišt sekund.
A ja przez następne 15 minut dochodziłem do siebie. Wierzcie mi, że było to baaaaaardzo duże przeżycie i choć jestem trochę zły na siebie, ze z nim więcej nie porozmawiałem, to jednak sam siebie rozumiem, że stres i szczęscie było naprwadę paraliżujšce.

Pewnie niektórzy z Was pomyœlš, że strasznie "dałem ciała", ale gdy wyobrażam sobie ponowne spotkanie w takich okolicznosciach wcale nie mam pewnoœci, czy aby nie zareaguję tak samo.

Ale i tak jest co wspominać........

PS. Byłbym zapomniał. Uœcisnšłem dłoń z Mistrzem!!!!!
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
Takie spotkanie, to prawie jak szóstka w dużego, trzeba mieć ogromnego fuksa. I jeszcze zdjęcia ze skuterkiem - pewnie masz już oprawione. A że nie porozmawiałeœ, to chyba każdy zrozumie, że czasem z wrażenia język ucieka do gardła.
Snake zagraj w totka - przy twoim szczęœciu sukces murowany.
Odpowiedz
Doskonale Cię rozumiem, snake Oczko. Podczas mojego pierwszego spotkania z MK również byłem tak zaskoczony, onieœmielony i pod tak wielkim wrażeniem, że nie zdołałem wydukać nic poza tym co Ty Oczko. Za drugim razem było już trochę lepiej, ale i tak charyzma, którš ten człowiek roztacza wokół siebie (zupełnie mimowolnie i nie narzucajšco) spowodowała, że wszystko co sobie tak pieczołowicie przygotowałem ropłynęło się w elektryzujšcym eterze Uśmiech. Ale jestem pewien, że wspomnienie i wrażenia z tych kilkunastu sekund zostanš z Tobš już na zawsze... Uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Snake "dałbyœ ciała" gdybyœ sie ulotnił z tego miejsca a pewnie i to bym zrozumiał Uśmiech Szczere gratulacje Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Jako, że moja wyobraŸnia co do nowej płyty MK pracuje na wysokich obrotach i czas oczekiwania jest naprawdę ekscytujšcy dlatego siłš rzeczy wyobrażam sobie to i owo. I przykuwa mojš uwagę gitara na pierwszym planie wœród ostatnich zdjęć na stronie dr Fletchera obok basowej i czterech z tyłu. Nie mam teraz czasu przejrzeć wszystkich ale jakoœ nie mogę skojarzyć żadnego utworu z wykorzystaniem tego 'wiosła' Moje pytanie skierowane jest do gitarzystów i pasjonatów gitary. Jakiego brzmienia możemy sie spodziewać po tym cacku? A może odpowiedŸ jest zaskakujšco prosta tylko model, kształt gitary bardziej wyszukany :wacko: Uśmiech Tak czy inaczej bardzo jestem ciekawy.
Odpowiedz
Gitara, o której mówisz Roberto to Teisco Spectrum, model, którego Mark użył dotychczas tylko w jednym przypadku (Postcards From Paraguay) na płycie, na koncertach nie widziałem jeszcze tego wiosła w użyciu.

Trudno jednak przewidywać jakiego rodzaju dŸwięki powstanš udziałem tego cacka tym razem, wszak gama brzmień, jakš można uzyskać za pomocš tej samej gitary jest bardzo szeroka Uśmiech. Ale nawet jeœli to będzie coœ klimatach Pocztówek, to jestem ZA! Uśmiech

PS. Nie do końca wiadomo jednak czy ten instrument wykorzystano na albumie, często jest tak, że w studio stoi 20 gitar a wykorzystane jest tylko 10 Oczko.
Odpowiedz
Czekałem aż się pojawisz Kuba Oczko No właœnie na koncertach ja też jeszcze nie widziałem tego wiosła. Ale jeœli Pocztówki to tez jestem za- kapitalny numer Uśmiech Tak. Wzišłem to pod uwagę. To, że tam stojš wcale nie musi oznaczać, że Mark je wykorzystał. Ale szanse jakieœ sš Uśmiech Tym bardziej że zagrał na wszystkich tylko On sam Oczko Dziękuję za wyjaœnienie Oczko
Odpowiedz
Na stronie Guy-a w dziale z odpowiedziami na pytania jest jego krótka wypowiedŸ odnoœnie nowego albumu:
"I feel I can safely say something about the album now we have finished...it's in my opinion, astounding. You're in for a real treat. Admittedly, I'm biased but also very proud. There."
Nie znam za bardzo angielskiego. Jak można by to przetłumaczyć?
Ania, Kooba, Olaf, Bet - pomożecie? Uśmiech
Odpowiedz
Mysle ze teraz, kiedy skonczylismy moge bezpiecznie cos powiedziec o nowym albumie. Moim zdaniem jest powalajacy. Czeka was prawdziwa "jazda" (w sensie przyjemnosc, przyp. moj Oczko ). Przyznaje ze jestem zaafektowany (i w rezultacie subiektywny - przyp. moj) ale rowniez bardzo dumny. tyle.

Fajno! Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@May 9 2007, 12:11 PM
Coraz więcej osób pyta o nowš płytę MK i muszę powiedzieć że słowa dr Fletchera rozpalajš mojš wyobraŸnię Uśmiech Bo jeœli pojawiajš sie przymiotniki zadziwiajšca czy zdumiewajaca no to chyba nie może być inaczej. Wiadomo Guy Fletcher jest mało obiektywny i on to podkreœla, ale jest też bardzo dumny z nowej płyty MK. Kurcze nie mogę się doczekać Oczko
Robson przytoczył (może nie dosłownie ale trafnie Oczko ) te słowa Guy'a, już kilka tygodni temu Uśmiech. Apetyt zaostrza się coraz bardziej...
Odpowiedz
Dzięki Uśmiech
Odpowiedz