Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci
Tak. Często powraca do mnie myœl, że na (dla) Camel jest zawsze odpowiednia pora i okazja, ale dla Harbour of Tears dziœ właœnie wyjštkowa...
Irish Air...
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
a ja goršco polecam dzis o 19.00 na dwójce KABARET HRABI... porzšdna dawka porzšdnego humoru... Oczko Myslę, że Pablosan mnie poprze w tej kwestii, co Pablo? Oczko
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Polecam płytę pana który się nazywa John Wetton ("karmazynowy" œpiewak z lat 1972-74) i jego płytę "Battle Lines". Nie jest to nic odkrywczego ani tym bardziej wybitnego, ale posłuchac tego ciepłego głosu zawsze warto. Nie za szybko, nie za głoœno, za to melodyjnie.
Odpowiedz
Z kolei HOWARD, od dni parunastu będšc w chwilowych dire straits, poleca na poranek lub podwieczorkowe biesiadowanie albumik KATE BUSH "Aerial"..

Czy ktoœ słyszał już utwór Sunset z tego albumu?

Pracujšcych w radio nie pytam, bo to wiadomo, że tak Język B)

P.S.
Jest fenomenalny, według mnie..
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Cały nowy album Kasi Krzaczek jest zjawiskowo piękny, zaœ drugi kršżek - A Sky of Honey - nie do (tradycyjnego) opisania Oczko. Czegóż tam nie ma - poranne ptasie trele, leniwe letnie popołudnia, zachody słońca... kšpiel w Atlantyku pod kurtynš gwiazd... Wywracanie oczami Ilekroć po niš sięgam, przenoszę się w jakšœ niezwykłš przestrzeń - Somewhere in between...
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Ty to dopiero umiesz zachęcić Uśmiech

Miłego dnia wszystkim polecajšcym innym coœ Język
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Ja nie przepadam za Kate Bush. jedyna moja ulubienica to Tori Amos Uśmiech Babeczki œpiewajš podobnie, ale w głosie Kate, jest coœ, co mnie troszeczkę irytuje. A Tori... pisać dalej nie muszę Uśmiech

"Do wszystkich mieszkańców 3-miasta i okolic...
W gdańskim oddziale Muzeum Narodowego w Gdańsku (na terenie Parku Oliwskiego) do połowy kwietnia trwa wystawa prac Zdzisława Beksińskiego zgromadzonych w Muzeum Historycvznym w Sanoku.
Prace kultowego malarza widziałem po raz drugi (poprzednim razem miałem okazję dwa lata temu zwiedzić całe muzeum w Sanoku) i gdańska wystawa uzupełniona jest o prace które znajdowały się w prywatnych kolekcjach Tomka Beksińskiego i jego ojca, którzy zapisali je po œmierci muzeum sanockiemu.
Wrażeń nie będę opisywał, gdyż do wieczora nie skończyłbym mojego wywodu.
Bilety nie sš drogie (6 zł i 9 zł).
Naprawdę warto!!!"

Cytowanie nie działało Język

Byłam na wystawie. Nie lubie zbyt bardzo sztuki... nigdy nic mnie nie pocišgało w obrazach, ale tym razem było inaczej. Rewelacja... no i użycie czerwieni. Jak on jš niesamowicie wykorzystuje. Właœciwie to trzeba zobaczyć, opisać się nie da. Dzięki Patique!
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Mar 20 2006, 10:02 AM
no i użycie czerwieni. Jak on jš niesamowicie wykorzystuje. Właœciwie to trzeba zobaczyć, opisać się nie da. Dzięki Patique!
Tak samo jak z turkusem; to chyba był jego drugi ulubiony kolor Oczko

Polecam sie na przyszłoœć Szczęśliwy
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Mar 20 2006, 10:02 AM
Ja nie przepadam za Kate Bush. jedyna moja ulubienica to Tori Amos Uśmiech Babeczki œpiewajš podobnie, ale w głosie Kate, jest coœ, co mnie troszeczkę irytuje. A Tori... pisać dalej nie muszę Uśmiech

Moja kobieta jest zakochana w "Scarlett's Walk". Co do Kaski to sadze ze "Aerial" to taki (wybaczcie za moje pokraczne słowotwórstwo) awangardowy pop (albo odwrotnie...)
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Patique+Mar 22 2006, 11:39 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Patique @ Mar 22 2006, 11:39 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Trissi@Mar 20 2006, 10:02 AM

Moja kobieta jest zakochana w "Scarlett's Walk". Co do Kaski to sadze ze "Aerial" to taki (wybaczcie za moje pokraczne słowotwórstwo) awangardowy pop (albo odwrotnie...) [/b][/quote]
Racja - miała się w czym zakochać!!! Już lubię Twojš kobietę Oczko

A co wystawy, to oczywiœcie okres fantastyczny oraz metafizyki... Uśmiech
Odpowiedz
"Walk The Line" czyli Johnny Cash w roli głównej ze wspaniałš kreacjš Joaquina Phoenixa. Naprawdę warto zobaczyć! Oczko

ps. wcišż nie moge uwierzyć, że drogi MK i Johnniego Casha nigdy się nie spotkały...
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Coœ bardzo pięknego Dream Theater, ale...

http://rapidshare.de/files/17328787/the.avi.html
Odpowiedz
A czy wiadomo komus a jakichkolwiek wspolnych wystepach/jam sesjach/piciu kawy etc. Marka i Watersa, ew. Gilmoura? PF to dla mnie druga potega i, choc tak bardzo inna od Markowej, jesli cokolwiek takiego mialo miejsce to bardoz bym chcial to zobaczyc/uslyszec Uśmiech

Secundo: czy posiada ktos koncert na 50 anniversary of fender? Czy ktos wie czemu zabraklo tam Marka? Juz chyba kiedys o tym pisalem ale bez odzewu.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Pewnie spotkali się przed, bšdŸ po koncercie w Knewborth 30 czerwca 1990 roku i uœcisnęli sobie dłonie Oczko

ps. oczywiscie mam na myœli Dawida G.
Odpowiedz
Czy ktos posiada ten koncert?????? Bylbym baaaardzo wdzieczny, bo mam tylko urywki i nawet nie wiedzialem ze mr Gilmour tam wystepowal :/ Bardzo prosze jesli ktos ma.....
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Mam fragmenty tego koncertu na vcd - w kiepskiej jakosci <_<
Odpowiedz
Ja mam drugš częœć na VHS czyli koncert DS a na płycie oczywiœcie Solid Rock, Think I Love You Too Much i Money for Nothing.
Odpowiedz
Z 50-lecia Fendera mam mp3 (set: marooned, coming back to life, sorrow) Pozostałych koncertów wymianianych przez Was nie posiadam, chętnie bym posłuchał. Ciekawi mnie też występ Gilmoura na live aid (tym pierwszym).

Mark i David to dla mnie œcisła œwiatowa czołówka... taki duet byłby zbyt piękny aby mógłbyć prawdziwy. Poza tym panowie jednak prezentujš inne style, pochodzš też z innych czasów. Zdałem sobie z tego sprawę czytajšc ksišżkę Oldfielda, który opisuje Dire Straits jako przebudzenie i œwieżoœć w muzyce po czasach "skostniałych" dłuugich suit. Gilmour był jakby przedstawicielem tego "starego" œwiata, o którym autor ksišżki wypowiada się wręcz z pogardš. Teraz również nie sšdzę aby taka współpraca mogła dojœć do skutku - Gilmour dalej robi swoje, natomiast Knopfler bawi się w country, co mi się specjalnie nie podoba Smutny
Odpowiedz
Jak zaczniemy porównywać DS do PF i MK do DG to daleko nie zajdziemy albo przeciwnie daleko zajdziemy Oczko Wiem to kuszšca perspektywa ale już dawno się z tego wyleczyłem bo zawsze wtedy kogoœ niesłusznie nie doceniamy. Mark to Mark a DG to zupelnie inny muzyczny œwiat i raz powiedzmy to sobie otwarcie i głoœno Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET@Apr 8 2006, 09:55 AM
Czy ktos posiada ten koncert?????? Bylbym baaaardzo wdzieczny, bo mam tylko urywki i nawet nie wiedzialem ze mr Gilmour tam wystepowal :/ Bardzo prosze jesli ktos ma.....
Mam ten koncert na starej zdezelowanej kasecie video firmy Polskie Nagrania (nagrany kiedyœ z TVP2). Nie puszczałem jej od lat i nie wiem czy przypadkiem nie wybuchnie w odtwarzaczu Szczęśliwy
Odpowiedz