Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
eeee... jakoœ leniwa ta wiosenka w tym roku a wieczorami to zimno jak nie wiem brrrr...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej+Mar 7 2006, 09:30 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Andrzej @ Mar 7 2006, 09:30 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-koobaa@Mar 7 2006, 03:06 AM
Tak szybciutko aby Wam nie przeszkadzac... Oczko
Przesylam Wszystkim wirtualna ¨Postcard from Uruguay¨, gdzie aktualnie mnie zawialo.
Niedlugo wracam do forumowej codziennosci.
Pozdrawiam
Cooba nasz Markowo-knopflerkowy pielgrzym.
Ciekawe czy w Urugwayu znajš Marka.
Cooba masz poważnš misję do spełnienia, a mianowicie zbadać wpływ muzyki Marka na muzykę indian urugwajskich(tych bez kokainowych - choć o takich tam ponoć ciężko). Jeszcze nikt na ten temat pracy doktorskiej nie napisał.
Jakby nie wiedzieli skšd pochodzisz, to powiedz Im, że z tego samego kraju co Tony Halik(młodsi forumowicze nie bedš wiedzieć kto to.... ale nieco starsi wiedzš)

No to co Cooba..... teraz czas na Papuę Nowš Gwineę(mój szwagier był tam kiedyœ Attache Kulturalnym w Polskiej Ambasadzie)
A co na to, nasi zawodowi forumowi geografowie? [/b][/quote]
Cooba !!!!! czytałeœ to kiedyœ, bo pisałem ten tekst jak byłeœ w Urugwaju. Napisz nam coœ o tym wyjeżdzie.
Jesteœmy bardzo ciekawi wszakże Urugway to nie Słowacja tudzież NRD(czyt.DDR)
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Masz rację Andrzeju, Urugwaj to nie Słowacja czy NRD, ale będšc tam czułem się bardzo podobnie jak właœnie w NRD... Uśmiech Mam na myœli miasta oczywiœcie... Na ulicach trabanty, wartburgi i garbusy, wiele europejskich akcentów, jednak charakter bardzo południowoamerykański. Stolica - Montevideo, przypominała mi trochę naszš Gdynię sprzed 15-20 lat. Ogromne portowe miasto z typowym, 'rybim' zapachem w powietrzu, budynki z lat 30tych ubiegłego wieku, stosunkwo niewiele nowoczesnoœci ale widać wiele inwestycji z USA i sšsiedniej Argentyny. Prowincja to juz zupełnie inna bajka. Małe miasteczka ze sklepami przypominajšcymi nasze GSy, w centrum mały skwerek wyłożony płytami, gdzie niegdzie fontanna i bezpański pies... Urugwaj to właœciwie jedno wielkie pastwisko. naturalnym ekosystemem jest pampa, czyli taka południowoamerykańska preria z gauchos, czyli kowbojami Oczko. Na 3 mln mieszkańców przypada 13 mln krów i 4 mln owiec... Wegetarianie majš tam ciężki zywot bo króluje wołowina we wszelkich mozliwych odmianach. Bardzo popularne (i tanie) sš wyroby ze skóry. Co drugi mieszkaniec tego kraju przechadza się z termosem pod pachš a w ręku trzyma oryginalne skórzane bšdŸ drewniane naczynie z którego sšczy Yerba Mate, czyli rodzaj lokalnej herbaty. Kawa jest lurowata i niedobra Oczko
Miałem okazję objechać ten niewielki kraj dookoła i skoncentrowany byłem na walorach przyrodniczych, lasach naturalnych (których tam na lekarstwo), oraz plantacjach eukaliptusowych. Indianie praktycznie nie istniejš, ludnoœć tubylczš wybito jeszcze podczas podbojów portugalsko-hiszpańskich, najwięcej ich spotkać można niedaleko granicy z Brazyliš, ale z reguły sš to mieszańcy - Metysi.

Mark Knopfler i Dire Straits sš tam oczywiœcie znani (po moim wyjeŸdzie słuchalnoœć DS/MK wzrosła 100-krotnie Duży uśmiech ). Bardziej kojarzona jest nazwa DS niż MK, podobnie jest z resztš wszędzie... Mark również 'odwiedził' Urugwaj podczas trasy koncertowej w 2001r. gdzie zahaczył o Montevideo.

Dziękuję za uwagę Oczko
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Właœnie zdublowałem posta więc usuwam go i jeszcze raz dziękuję za uwagę Duży uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
What Have I Got To Do
Marka Knopflera, czy mógłby mi ktoœ wysłac ten utwor na maila? bardzo bym prosiła... trissi@op.pl
Odpowiedz
ok, już leci Uśmiech
Odpowiedz
dziękuję!!!
Odpowiedz
Niedziela 7 maja godz. 18.00 Radio Złote Przeboje - wywiad z MK, opowiada o fanach i koncertach-między innymi. Uśmiech
Odpowiedz
Prosimy ładnie nagrać , przerobic do mp3 i udostępnić na FTP

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by jambore+Apr 22 2006, 01:42 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (jambore @ Apr 22 2006, 01:42 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-Andrzej@Apr 21 2006, 08:09 PM
Dominique i Haward znikneli - czyżby razem?
Nadejszła WIOSNA Duży uśmiech[/b][/quote]
Haha Uśmiech To przypadek Oczko
Howard jest rzeczywiœcie zajęty w pełnym tego słowa znaczeniu, a ja... to tajemnica Duży uśmiech
A poza tym utknęłam w pracy magisterskiej - znacie jakiœ specjalny typ muzyki na pobudzenie inwencji twórczej?
Ale będę wpadać tu od czasu do czasu Uśmiech
last night i felt like crying
right now i'm sick of living
but i'm going to keep on trying
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dominika@May 5 2006, 01:14 AM
znacie jakiœ specjalny typ muzyki na pobudzenie inwencji twórczej?
DS & MK Oczko
Kamil Nawrocki
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Poweer+May 5 2006, 12:39 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Poweer @ May 5 2006, 12:39 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-dominika@May 5 2006, 01:14 AM
znacie jakiœ specjalny typ muzyki na pobudzenie inwencji twórczej?
DS & MK Oczko [/b][/quote]
AC & DC Oczko hehehehehe
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
dominika,May 5 2006, 01:14 AM napisał(a):[QUOTE=jambore,Apr 22 2006, 01:42 PM][QUOTE=Andrzej,Apr 21 2006, 08:09 PM] Dominique i Haward znikneli - czyżby razem?
.
Jestem, jestem, Roztocze zwiedzałem Język
I "Padwę Północy" z Ukochanš Perłš Renesansu Uśmiech

Ale już czytam posty i zamawiam co trzeba, a więc koszulkę zlotowš
Uśmiech
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Panie i Panowie

A czy zdajecie sobie sprawę, że dziœ mija dokładnie jeden rok od koncertu MK w Katowicach!!! A jutro w Wawie!!! Uśmiech Cudowne wspomnienia Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
dziœ, doœć mocno zdołowana... właœciwie myœlałam, że już nic mi humoru nie poprawi, wychodzę z pokoju, idę do kuchni.. no i z tej kuchni wychodzę, brat otwiera drzwi... a tam cudowne solo z sultans of swing... uœmiech zawitał ponownie na mojej twarzy... Uśmiech pare dŸwięków, parę sekund... a tak wiele może zdziałać... Uśmiech
Odpowiedz
wiemy coœ o tym Trissi
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
No ,Pablosan przywaliłeœ, Oczko , nie zapomniałem dziœ jest ten dzień kiedy dokładnie rok temu zobaczyłem MK- to był i jest jeden z najlepszych- bzdura , najszczęœliwszych z dni w moim życiu Uśmiech, a do tej pory było ich kilka!!!!
Odpowiedz
Otwieraliœmy dzisiaj "nowy sezon", z nowš płyta MK i EH, było bardzo sympatycznie i ogniskowo. Duży uśmiech
Odpowiedz
Co dzień NAS coraz więcej- mam nadzieję,że fanów. Uśmiech
Odpowiedz
Też tam byłem, w Katowicach Uśmiech

Aha, zaraz ten wywiad z Markiem w Złotych Przebojach. Nagrywam Oczko Trochę tylko radio nie stroi :/

Edit: zaczęli - kurczę, ale mi się nagrywa stereo i tylko na jeden głoœnik Smutny chyba będę musiał ciachnšć BiA, bo akurat leci Smutny
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz