23.04.2006, 23:03
eeee... jako leniwa ta wiosenka w tym roku a wieczorami to zimno jak nie wiem brrrr...
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
|
|
23.04.2006, 23:03
eeee... jako leniwa ta wiosenka w tym roku a wieczorami to zimno jak nie wiem brrrr...
26.04.2006, 23:10
Cytat:Originally posted by Andrzej+Mar 7 2006, 09:30 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Andrzej @ Mar 7 2006, 09:30 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-koobaa@Mar 7 2006, 03:06 AMCooba nasz Markowo-knopflerkowy pielgrzym. Ciekawe czy w Urugwayu znajš Marka. Cooba masz poważnš misję do spełnienia, a mianowicie zbadać wpływ muzyki Marka na muzykę indian urugwajskich(tych bez kokainowych - choć o takich tam ponoć ciężko). Jeszcze nikt na ten temat pracy doktorskiej nie napisał. Jakby nie wiedzieli skšd pochodzisz, to powiedz Im, że z tego samego kraju co Tony Halik(młodsi forumowicze nie bedš wiedzieć kto to.... ale nieco starsi wiedzš) No to co Cooba..... teraz czas na Papuę Nowš Gwineę(mój szwagier był tam kiedy Attache Kulturalnym w Polskiej Ambasadzie) A co na to, nasi zawodowi forumowi geografowie? [/b][/quote] Cooba !!!!! czytałe to kiedy, bo pisałem ten tekst jak byłe w Urugwaju. Napisz nam co o tym wyjeżdzie. Jestemy bardzo ciekawi wszakże Urugway to nie Słowacja tudzież NRD(czyt.DDR)
We are the sultans of swing...
27.04.2006, 03:52
Masz rację Andrzeju, Urugwaj to nie Słowacja czy NRD, ale będšc tam czułem się bardzo podobnie jak włanie w NRD...
Mam na myli miasta oczywicie... Na ulicach trabanty, wartburgi i garbusy, wiele europejskich akcentów, jednak charakter bardzo południowoamerykański. Stolica - Montevideo, przypominała mi trochę naszš Gdynię sprzed 15-20 lat. Ogromne portowe miasto z typowym, 'rybim' zapachem w powietrzu, budynki z lat 30tych ubiegłego wieku, stosunkwo niewiele nowoczesnoci ale widać wiele inwestycji z USA i sšsiedniej Argentyny. Prowincja to juz zupełnie inna bajka. Małe miasteczka ze sklepami przypominajšcymi nasze GSy, w centrum mały skwerek wyłożony płytami, gdzie niegdzie fontanna i bezpański pies... Urugwaj to właciwie jedno wielkie pastwisko. naturalnym ekosystemem jest pampa, czyli taka południowoamerykańska preria z gauchos, czyli kowbojami . Na 3 mln mieszkańców przypada 13 mln krów i 4 mln owiec... Wegetarianie majš tam ciężki zywot bo króluje wołowina we wszelkich mozliwych odmianach. Bardzo popularne (i tanie) sš wyroby ze skóry. Co drugi mieszkaniec tego kraju przechadza się z termosem pod pachš a w ręku trzyma oryginalne skórzane bšd drewniane naczynie z którego sšczy Yerba Mate, czyli rodzaj lokalnej herbaty. Kawa jest lurowata i niedobra ![]() Miałem okazję objechać ten niewielki kraj dookoła i skoncentrowany byłem na walorach przyrodniczych, lasach naturalnych (których tam na lekarstwo), oraz plantacjach eukaliptusowych. Indianie praktycznie nie istniejš, ludnoć tubylczš wybito jeszcze podczas podbojów portugalsko-hiszpańskich, najwięcej ich spotkać można niedaleko granicy z Brazyliš, ale z reguły sš to mieszańcy - Metysi. Mark Knopfler i Dire Straits sš tam oczywicie znani (po moim wyjedzie słuchalnoć DS/MK wzrosła 100-krotnie ). Bardziej kojarzona jest nazwa DS niż MK, podobnie jest z resztš wszędzie... Mark również 'odwiedził' Urugwaj podczas trasy koncertowej w 2001r. gdzie zahaczył o Montevideo.Dziękuję za uwagę
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
27.04.2006, 03:52
Włanie zdublowałem posta więc usuwam go i jeszcze raz dziękuję za uwagę
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
28.04.2006, 19:30
What Have I Got To Do
Marka Knopflera, czy mógłby mi kto wysłac ten utwor na maila? bardzo bym prosiła... trissi@op.pl
28.04.2006, 19:54
ok, już leci
28.04.2006, 19:54
dziękuję!!!
02.05.2006, 11:00
Niedziela 7 maja godz. 18.00 Radio Złote Przeboje - wywiad z MK, opowiada o fanach i koncertach-między innymi.
05.05.2006, 01:14
Cytat:Originally posted by jambore+Apr 22 2006, 01:42 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (jambore @ Apr 22 2006, 01:42 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-Andrzej@Apr 21 2006, 08:09 PMNadejszła WIOSNA [/b][/quote]Haha To przypadek Howard jest rzeczywicie zajęty w pełnym tego słowa znaczeniu, a ja... to tajemnica A poza tym utknęłam w pracy magisterskiej - znacie jaki specjalny typ muzyki na pobudzenie inwencji twórczej? Ale będę wpadać tu od czasu do czasu
last night i felt like crying
right now i'm sick of living but i'm going to keep on trying
05.05.2006, 12:39
Cytat:Originally posted by dominika@May 5 2006, 01:14 AMDS & MK
Kamil Nawrocki
05.05.2006, 13:22
Cytat:Originally posted by Poweer+May 5 2006, 12:39 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Poweer @ May 5 2006, 12:39 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-dominika@May 5 2006, 01:14 AMDS & MK [/b][/quote]AC & DC hehehehehe
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding... She is dead...
06.05.2006, 14:24
dominika,May 5 2006, 01:14 AM napisał(a):[QUOTE=jambore,Apr 22 2006, 01:42 PM][QUOTE=Andrzej,Apr 21 2006, 08:09 PM] Dominique i Haward znikneli - czyżby razem?. Jestem, jestem, Roztocze zwiedzałem ![]() I "Padwę Północy" z Ukochanš Perłš Renesansu ![]() Ale już czytam posty i zamawiam co trzeba, a więc koszulkę zlotowš
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :] "Drummers have the biggest instruments... "
06.05.2006, 16:05
Panie i Panowie
A czy zdajecie sobie sprawę, że dzi mija dokładnie jeden rok od koncertu MK w Katowicach!!! A jutro w Wawie!!! Cudowne wspomnienia
A long time ago came a man on a track...
06.05.2006, 20:24
dzi, doć mocno zdołowana... właciwie mylałam, że już nic mi humoru nie poprawi, wychodzę z pokoju, idę do kuchni.. no i z tej kuchni wychodzę, brat otwiera drzwi... a tam cudowne solo z sultans of swing... umiech zawitał ponownie na mojej twarzy...
pare dwięków, parę sekund... a tak wiele może zdziałać...
07.05.2006, 00:28
No ,Pablosan przywaliłe,
, nie zapomniałem dzi jest ten dzień kiedy dokładnie rok temu zobaczyłem MK- to był i jest jeden z najlepszych- bzdura , najszczęliwszych z dni w moim życiu , a do tej pory było ich kilka!!!!
07.05.2006, 01:39
Otwieralimy dzisiaj "nowy sezon", z nowš płyta MK i EH, było bardzo sympatycznie i ogniskowo.
07.05.2006, 01:48
Co dzień NAS coraz więcej- mam nadzieję,że fanów.
07.05.2006, 18:00
Też tam byłem, w Katowicach
![]() Aha, zaraz ten wywiad z Markiem w Złotych Przebojach. Nagrywam Trochę tylko radio nie stroi :/Edit: zaczęli - kurczę, ale mi się nagrywa stereo i tylko na jeden głonik chyba będę musiał ciachnšć BiA, bo akurat leci
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Offtop - co mi w duszy zagrało | schnitzell | 0 | 7,856 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
|