Ankieta: Ktory z utworow na nowej plycie MK&EH uwazasz za najlepszy?
Ankieta jest zamknięta.
1. Beachcombing
4.88%
2 4.88%
2. I dug up a diamond
24.39%
10 24.39%
3. This is us
4.88%
2 4.88%
4. Red Staggerwing
0%
0 0%
5. Rollin' on
24.39%
10 24.39%
6. Love and happiness
2.44%
1 2.44%
7. Right now
0%
0 0%
8. Donkey town
4.88%
2 4.88%
9. Belle starr
0%
0 0%
10.Beyond my wildest dreams
12.20%
5 12.20%
11.All the roadrunning
9.76%
4 9.76%
12.If this is goodbye
12.20%
5 12.20%
Razem 41 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone
Cytat:Originally posted by BET@May 8 2006, 11:32 AM
Bylbym wdzieczny za zrzut. Hmmmmm. B)
Dopiero pod koniec tygodnia wracam z banicji i nie wiem jak będzie z dostępem do skanera, ale postaram się. Art jest naprawdę ciekawy :]
Odpowiedz
Tylko nie porównujcie wzmacniaczów lampowych do gitar i do stereo. Bo to nie ma najmniejszego sensu.
Jeœli idzie o wzmaki lampowe do stereo to trzeba przyjšć, że nie zagrajš ze wszystkim i wszystko też nie zagra z tym wzmacniaczem.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzegorz@May 8 2006, 12:01 PM
Tylko nie porównujcie wzmacniaczów lampowych do gitar i do stereo. Bo to nie ma najmniejszego sensu.
Jeœli idzie o wzmaki lampowe do stereo to trzeba przyjšć, że nie zagrajš ze wszystkim i wszystko też nie zagra z tym wzmacniaczem.
We wspominanym artykule bardziej chodzi o wrażenia z punktu widzenia osoby słuchajšcej muzyki z domowego sprzętu.
Odpowiedz
A w moim odtwarzaczu niepodzielnie od kilku dni króluje Beyond My Wildest Dreams. Po prostu sie uzależniłem. Uśmiech

ps. Kuba nie rób Nam tego.
ps.2 muzyka MK/DS wyzwala pozytywne i przyjazne emocje i mam nadzieję, że wszyscy o tym wiemy
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Ano, stałem się w końcu szczęœliwym posiadaczem All the Roadrunning Duży uśmiech Dopiero trzeci raz słucham, więc za wczeœnie na opinię. Ale so far, so good. Bałem się, że moje mało countrowe ucho będzie nieczułe (lub wręcz niechętne) na głos Emmylou, a tymczasem jest OK. Poza tym, jak już tu wspomniano, Mark œpiewa! Duży uśmiech

Co mnie tylko wkurza niemożebnie, to że ponad 10% powierzchni pudełka zaklejone jest jakimiœ reklamodawcami (nie wiem po co oni - płyta chyba nie jest tańsza niż inne) i to nie na folii, tylko bezpoœrednio na pudełku! Banda wandali. Żeby ruszyć drogš z okładki, muszę wycišgać ksišżeczkę z pudełka. W zasadzie to leży wycišgnięta odkšd przyniosłem płytę ze sklepu Oczko

No to tyle na razie... Za parę dni może więcej powiem Oczko Chociaż nikt pewnie na to nie czeka jakoœ specjalnie Język
Odpowiedz
jana to mam sposób... wywalam takie pudełka a ksišżeczkę i płytę wkładam do nowego pudełka... ot... taki mały zabieg a zapobiega dalszemu wkurzaniu się Uśmiech
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dudageo@May 8 2006, 08:59 PM
jana to mam sposób... wywalam takie pudełka a ksišżeczkę i płytę wkładam do nowego pudełka... ot... taki mały zabieg a zapobiega dalszemu wkurzaniu się Uśmiech
Dobry patent :] Na szczęœcie MK jest w standardowym modelu pudełka :]

Ale naprawdę, za taki wandalizm powinny być jakieœ kary.
Odpowiedz
Mnie to zawsze też zniesmacza ale i tym razem pudełeczko (bez płyty) poszło pod goršcy czajnik z parš. Jak zwykle pomogło. Oczko
Odpowiedz
Dostałam maila z takim tekstem:

For those of you who didn't manage to hear Mark & Emmylou on Steve Wright's BBC Radio 2 show this afternoon you can listen again on www.bbc.co.uk/radio2/shows/wright/

po naciœnięciu linku 'Tuesday' przy Listen Again Steve Wright zacznie się odtwarzać audycja z dnia dzisiejszego, która trwa 2 godziny i 59 minut, ale około 2:31 leci Beachcombing, a potem jest wywiad z MK i EH. Trwa nawet troche. W przerwie jest This is Us. Na koniec jest Love and Happines. Mówiš o płycie itp. Kończy się gdzieœ koło 2:46

Najlepiej odsłuchać przez Real Player Duży uśmiech
Odpowiedz
Czeœć!!!
Odpowiedz
Płytę przesłuchałem kilkanaœcie, jeœli nie kilkadziesišt, razy Uśmiech
Podoba mi się, więcej napiszę gdy troszkę nabiorę dystansu do nowego produktu z logo MK Uśmiech, mówišc pół żartem ..
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Ja przesłuchałem jš dopiero 10 razy ale już teraz moim faworytem jest Beyond My Wildest Dreams - nie wiem czemu ale kojarzy mi się jakoœ Straitsowo.....
Odpowiedz
Wstęp do Beachcombing (dopóki Mark nie zaczyna œpiewać) kojarzy mi się... z poczštkiem What it is :] Wiem, że sš to doœć różne rzeczy, ale i jeden, i drugi fragmencik przywodzi mi przed oczy taki sam obraz: jadę samochodem, a nad horyzontem właœnie wschodzi słońce... Uśmiech

edit: Teraz Mistrz niestety będzie musiał troszkę poczekać, bo właœnie kupiłem nowy Pearl Jam... B)
Odpowiedz
Wprawdzie jeszcze nie głosowałem ale jestem coraz bardziej skłonny ku Rollin' On. Ma w sobie coœ takiego ten numer, że ciarki po plecach mi biegajš jak go słucham. Głos Emmylou pasuje do niego bardzo ale mimo wszystko mój ulubiony fragment to I'll go soft shoe whent it rains, I'll go shuffle through the aches and pains... Mr Young at heart - that's what I try to be... - kapitalny. Takiego Marka lubię najbardziej... Gdyby jeszcze chciał tam troszkę więcej pograć na swojej czerwonej gitarze... byłby to pewnie jeden moich NAJ w ogóle.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Słucham "All the road.." dopiero od wczoraj. Tyle wrażeń kłębi mi się w głowie że trudno mi cokolwiek sensownego napisać. Jest piękna.
Już od jakiegoœ czasu odszedłem trochę od DS (mam nadzieje ze mnie za to nie wyrzucicie z forum Oczko ), lubię gdy Mark gra oszczędnie, subtelnie, tak jakby w tle. Swój głos oddaje na "Donkey town" - za pięknie przepływajšce akordy, za słodkie dŸwięki gitar w tle, za klimat. Kurcze, chyba się starzeję Oczko
Odpowiedz
Wcišż dzień w dzień nie rozstaję się z All The Roadrunning ale np. Red Staggerwing i Belle Star nie słucham tak czesto jak pozostałych ale jeœli już nic nie pomijam to te dwa utwory póŸniej słucham sobie obok siebie a nastepnie nucę. Uśmiech I to zdarza mi się dosyć często. Dziœ miałem taki poranek a potem w kolejce w banku w głowie cały czas Red Staggerwing aż do słów 'zapraszam' pani z okienka. Duży uśmiech

ps. bardzo sie cieszę, że na prowadzeniu I Dug Up A Diamond po wielu przesłuchaniach myœlach i refleksjach to jednak jak dla mnie w tym nagraniu jest wszystko za co uwielbiam MK. Oczko

ps.2 Mikołaj ja też się starzeję. Powiem więcej: w kwestii muzyki to też proces nieodwracalny. Oczko
Odpowiedz
Czeœć Wszystkim!!

No nie gniewajcie się.

Bet, jeœli jesteœ wkurzony i reszta na mnie to przepraszam!!!

Dzisiaj przesłuchałem nowš płytę Willie Nelsona "CountryMan"

Kurcze....niesamowita!!!! Sami się zdziwicie!!!

Tej œwierzoœci brakuje mi na nowej "Knopflera", chociaż cały czas słucham jš z przyjemnoœciš i melancholiš...

3mta się i nie denerwujcie się!!!!!
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@May 11 2006, 04:16 PM
... jestem coraz bardziej skłonny ku Rollin' On. ... mój ulubiony fragment to I'll go soft shoe whent it rains, I'll go shuffle through the aches and pains... Mr Young at heart - that's what I try to be... - kapitalny. Takiego Marka lubię najbardziej...
I po raz kolejny Koobaa czyta w moim sercu... Oczko

Pozdrawiam slonecznie !!! B)

p.s. glosowalem na Rollin' On
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
tak mi trochę niezręcznie, bo jestem jedynie szeregowym członkiem forum,
ale....tego...no...

może rozpatrzymy proœbę kolegi fakungio?
Odpowiedz
Fakungio, ale to naprawdę było okropne co napisałeœ!
Czy Ty to zrozumiałeœ??!!

Przyjmuję jednak Twoje przeprosiny jako użytkownik tego forum. Daję Ci szansę.
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz