Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Cytat:Originally posted by BET@Aug 9 2006, 08:07 PM
to nie sprzyja utrzymaniu chrzescijanskiego ducha w Polakach. :blink:
Na tym to akurat mi osobiœcie nie zależy Oczko
Odpowiedz
Skończyłem na dzisiaj (może wczoraj ) pracę więc się zalogowałem Uśmiech

I dalej wakacje - do 5.30 Duży uśmiech
Odpowiedz
PRZYPOMINAM ZE JEST TO FORUM MK A NIE RADIA MARYJA
POZDRAWIAM
Odpowiedz
HIHIHIH - niezłe zakonczenie dyskusji...

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by maciej m@Aug 10 2006, 11:07 AM
PRZYPOMINAM ZE JEST TO FORUM MK A NIE RADIA MARYJA
POZDRAWIAM
A ja przypominam, że jest to temat Offtopowy.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
...
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Ania --> Dlaczego Twoja wypowiedz zostala zastapiona trzema, enigmatycznymi, kropkami?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
chcialam ja skasowac, a ze w swej komputerowej naiwnosci myslalam, ze jak klikne 'zmien' bedzie po sprawie- nie przewidzialam tylko, ze wyskoczy okno 'wpisz tresc by wyslac post' no i stad '...'
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Barciu+Aug 9 2006, 09:03 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Barciu @ Aug 9 2006, 09:03 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-BET@Aug 9 2006, 08:07 PM
to nie sprzyja utrzymaniu chrzescijanskiego ducha w Polakach. :blink:
Na tym to akurat mi osobiœcie nie zależy Oczko [/b][/quote]
Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Moim zdaniem główny problem religijnoœci - to brak zrozumienia jej, jej symboliki, etc. Stšd w ludziach brak tolerancji, otwartoœci na œwiat. Ludzie nie rozumiejš, że religia to Bóg i Szatan - ale nie jako dwie zmaterializowane postacie, tylko, jako swoisty symbol - jako dobro i zło obecne w nas samych.
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Siedziałam sobie wczoraj w pokoju słuchajšc "Postcards from Paraguay". Do pokoju weszła moja mama, która ogólnie nie lubi muzyki MK. Stoi, stoi, stoi, słucha.... W pewnej chwili pyta: "To Mark?" Po otrzymaniu odpowiedzi, że owszem, Mark, pokiwała głowš i powiedziała, że "Facet ma bardzo ładny głos"... Jak mi się zrobiło... fajnie... :-)
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Jak na wigilię urodzin Mistrza, nastrój do czterech liter, ale zapodałem ATR na full głoœniki i od razu lepiej.
Jadę do Sopotu Oczko
A co tam...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET+Aug 10 2006, 02:38 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (BET @ Aug 10 2006, 02:38 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by Barciu@Aug 9 2006, 09:03 PM
<!--QuoteBegin-BET@Aug 9 2006, 08:07 PM
[b] to nie sprzyja utrzymaniu chrzescijanskiego ducha w Polakach.  :blink:
Na tym to akurat mi osobiœcie nie zależy Oczko [/b]
Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle. [/b][/quote]
"Chrzeœcijański duch" zdecydowanie wykracza poza stosunek do religii. Tu raczej chodzi o pewne wartoœci, a nie symbole.
Odpowiedz
A tu, idšc Twoim tokiem rozumowania, księża oraz inni "słudzy Boży" sš nam niepotrzebni.
Odpowiedz
prawdę mówišc temat offtopowy,
z zasady czytam wszystko na forum ale temat religijny nudzi mnie mimo,że mam okreœlony œwiatopoglšd itd.... .Sorry-załóżcie nowy wštek i będzie ok.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72+Aug 11 2006, 06:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Aug 11 2006, 06:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by BET@Aug 10 2006, 02:38 PM
Cytat:Originally posted by Barciu@Aug 9 2006, 09:03 PM
[b] <!--QuoteBegin-BET@Aug 9 2006, 08:07 PM
[b] to nie sprzyja utrzymaniu chrzescijanskiego ducha w Polakach.  :blink:
Na tym to akurat mi osobiœcie nie zależy Oczko [/b]
Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle. [/b]
"Chrzeœcijański duch" zdecydowanie wykracza poza stosunek do religii. Tu raczej chodzi o pewne wartoœci, a nie symbole. [/b][/quote]
Otoz to. Nie dbam o prywatny stosunek do religii kazdego z osobna, ale martwie sie, ze te wartosci i symbole, istniejace od setek lat (!Oczko, sa w niebezpieczenstwie. Polska chce byc taka nowoczesna i odciac sie od tradycji, historii, ktorych integralna czesc stanowi wlasnie owy duch chrzescijanski. Dlaczego? Zeby bylo lepiej? Pewnie tez - moda na liberalizm (dlatego tyle atakow na nie-liberalny rzad min.), american dream na ulicy itp. Niestety, gnijace struktury Kosciola, z zalozenia fundamentu wiary, praktycznie religijnej instytucji, sprzyjaja tym tendencjom.

BTW: Anglicy to glownie konserwatysci a tradycja i historia to dla nich swietosci, i nie wydaje sie zeby fakt ten mial wplyw na jakiekolwiek zacofanie tego kraju Oczko Taka mala refleksja obalajaca jedna z hipotez zawartych wyzej Oczko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by jambore@Aug 12 2006, 01:38 AM
prawdę mówišc temat offtopowy,
z zasady czytam wszystko na forum ale temat religijny nudzi mnie mimo,że mam okreœlony œwiatopoglšd itd.... .Sorry-załóżcie nowy wštek i będzie ok.
A teraz nie jest OK?
Odpowiedz
Ale to przecież temat offtopowy? Czyż nie?
Odpowiedz
Widziałam dziœ chłopaka który miał na koszulce napisane: MK CLUB... I jakoœ tak to MK mi się fajnie skojarzyło.... :-)
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Zobaczcie jakie sympatyczne zdjęcie:
http://www.mark-knopfler.info/articles/200...rdcollector.pdf