Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Czyżby odemnie ??

Miłych snów Waldku...

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Aug 26 2006, 10:26 PM
Wieœć gminna niesie, że ma być retransmisja w TVP-1, ale kiedy to nie wiem. Z zeszłorocznego koncertu JMJ w Stoczni była i to chyba bezpoœrednia transmisja,zatem może i tu.....
Gilmour wcale nie ukrywał że transmisji nie będzie bo chce zgarnšć całš kasę z wydania DVD z gdańskiego koncertu.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Patique+Aug 27 2006, 01:24 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Patique @ Aug 27 2006, 01:24 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Andrzej@Aug 26 2006, 10:26 PM
Wieœć gminna niesie, że ma być retransmisja w TVP-1, ale kiedy to nie wiem. Z zeszłorocznego koncertu JMJ w Stoczni była i to chyba bezpoœrednia transmisja,zatem może i tu.....
Gilmour wcale nie ukrywał że transmisji nie będzie bo chce zgarnšć całš kasę z wydania DVD z gdańskiego koncertu. [/b][/quote]
Zebym wiedział wystawił bym maksymalnš fakture za transport.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Poczekamy, zobaczymy....

A jak się DVD pokaże to napewno dam Davidowi zarobić... a co...warto

:ph34r:

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Patique@Aug 27 2006, 02:24 PM
Gilmour wcale nie ukrywał że transmisji nie będzie bo chce zgarnšć całš kasę z wydania DVD z gdańskiego koncertu.
Matko!
To że nie było transmisji, to wynik awantury pomiędzy tvp a faundacjš dgańskš. To Polacy jak zwylke nie potrafili się dogadać.
BTW. Przytaczajšc czyjšœ wypowiedŸ, opinię, poglšdy może warto najpierw poszukać w wiadomoœciach, komunikatach prasowych etc. a nie powtarzać ploty, które z reguły nie majš nic wspólnego z faktami? Nigdzie nie znalazłem wypowiedzi Gilmoura jakoby plany wydania DVD były powodem odmowy prawa do transmisji koncertu przez telewizję. Przy znikomym wysiłku można natomiast znaleŸć takiego oto newsa:

"(...) pod koniec lipca okazało się, że Fundacja Gdańska chce odstšpić Telewizji Polskiej jedynie prawo do emisji godzinnej, zmontowanej wersji koncertu do póŸniejszego odtworzenia. Za tę licencję żšda kwoty zdecydowanie wyższej niż wynikałoby to z rachunku ekonomicznego wykonanego przez TVP" - czytamy w stanowisku Zespołu Rzecznika Prasowego TVP.

(...) W rozmowie z PAP Plakwicz [FG] wyjaœnił, że TVP na poczštku negocjacji nie chciała zgodzić się na warunek artysty, że koncert będzie realizowany przez jego ekipę telewizyjnš, a potem retransmitowany przez telewizję. Następnie, według szefa FG, gdy przedstawiciele Gilmoura przystali ostatecznie na możliwoœć bezpoœredniej transmisji, TVP odmówiła tłumaczšc, że 26 sierpnia woli przekazać widzom relację ze skoków Adama Małysza na skoczni igielitowej.

Zdaniem Plakwicza, negocjacje ponownie wróciły do kwestii retransmisji. Dyrektor FG uważa jednak, że obie kwoty zaoferowane za to prawo przez TVP - 50 a następnie 100 tys. zł - sš "obraŸliwe". Zaprzeczył, aby kiedykolwiek zaakceptował którškolwiek z tych sum.

Plakwicz uważa rozmowy z TVP za ostatecznie zakończone. Zawarł już umowę z telewizjš Polsat, która wyemituje 75 spotów reklamowych promujšcych koncert Gilmoura. Stacja ta nie przeprowadzi jednak transmisji z tego koncertu, gdyż - jak twierdzi Plakwicz - nie ma szans, żeby muzyk zaakceptował transmisję koncertu przez komercyjnš telewizję. Show byłego lidera Pink Floyd będzie nagrywać 35-osobowa grupa telewizyjna z Londynu...

Pełny news TUTAJ
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
jakies dwa tygodnie temu zgadalam sie z moim szefem jakiej to muzyki warto sobie posluchac Uśmiech zaczelo sie od jego mini kolekcji, ktora wozi ze soba w swoim aucie. wypatrzylam, ze ma : Waters'a Uśmiech , BB King'a B) , Cassidy :wub: , Fitzgerald Wywracanie oczami , troche francuskiej filmowej Duży uśmiech ... no i od slowa do slowa zeszlo na Knopflera Duży uśmiech - jakze by inaczej Oczko Uśmiech
okazalo sie, ze zna i ma nawet aLCHEMY :wub: Duży uśmiech
ale niestety na analogu jedynie, a obraz nedzy i rozpaczy Oczko dopelnia kurzacy sie w piwnicy adapter Smutny postanowilam poprzegrywac mu troszke tego i tamtego Oczko
jak postanowilam tak zrobilam Uśmiech ... i nie dacie wiary!!!
ale nie dawniej jak wczoraj gosc zaczal mi recytowac Private investigations :blink: Duży uśmiech zaskoczyl mnie tym totalnie!
ale tak jakos szybciej sie pracowalo Oczko Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
I o to chodzi Ania i o to chodzi Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
eeeech Oczko bo ostatnio to sie bawie w jakas wytwornie Oczko Duży uśmiech
otoz 'krzysiu pysiu'- mlody naszego wakacyjnego skladu wraca jutro do polski z plecakiem pelnym plyt Duży uśmiech wiadomo czyjej muzyki Oczko Uśmiech
ale nie moja wina, ze spodobalo mu sie i sultans of swing, i brothers in arms, i money for nothing, i walk of life, i opaska na glowie pana z gitara Oczko Duży uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cały czas pędzę i gonię za jakšœ płytš i muzykš i nie inaczej było wczoraj. Na stanowisku odsłuchowym ja i pewien pan w œrednim wieku. W moich słuchawkach New Order a ten pan zabrał trzy płyty Screenplaying, The Ragpicker's Dream i All The Roadrunning i jak ja miałem spokojnie słuchac? Uśmiech Najpierw kciuk do góry- uœmiechnšł się do mnie. Ale nie wytrzymałem i powiedziałem: tutaj nie ma się co zastanawiać Duży uśmiech Trzy płyty wylšdowaly w jego koszyku. Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by marcin.h@Aug 27 2006, 10:43 PM
Następnie, według szefa FG, gdy przedstawiciele Gilmoura przystali ostatecznie na możliwoœć bezpoœredniej transmisji, TVP odmówiła tłumaczšc, że 26 sierpnia woli przekazać widzom relację ze skoków Adama Małysza na skoczni igielitowej.

Stacja ta nie przeprowadzi jednak transmisji z tego koncertu, gdyż - jak twierdzi Plakwicz - nie ma szans, żeby muzyk zaakceptował transmisję koncertu przez komercyjnš telewizję.
Taaa... jasne. A TVP2 ani Regionalna nie należš już do Telewizji Polskiej i nie dało się wyemitować?!?!?! Dla kogo te kity?
Poza tym rzeczonš plotkę o której wspomniałem dostałem od pewnego floydowego maniaka, który nie miałby żadnego interesu w puszczaniu w obieg fałszywych i niesprawdzonych informacji.
Odpowiedz
Robię dziœ porzšdki, znajduję kasetę VHS na której pisze: Phil Lynott i inne. Kaseta stara... Włšczam. Pojawia mi się jakiœ teledysk nagrany z telewizji.. "Kings call". Oglšdam z krzywš minš a tam po chwili.... Tak tak... Mark grajšcy na gitarze! Młodziutki Mark, jeszcze z przepaskš na głowie... Mówišc jezykiem moich rówiesników: spultało mnie.../znaczy się: zdziwiłam się/ :-)
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
A gitara byla czerwona prawda? Uśmiech
Odpowiedz
Tak, czerwona. Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Do jasnej cho... skończcie już z tym "gilmour chciał zgarnšć kasę" itp. Zapewne ma on bardzo dużo kasy, a zasada jest taka, że im więcej ma się kasy (i klasy) tym wyżej trzeba się cenić. Nie może się przecież dać poniżyć TVP ich œmiesznymi kwotami. I jeszcze realizacja przez ludzi TVP - dziękuję bardzo, tak przynajmniej dostaniemy porzadnie zrobione i œwietnie brzmišce DVD! Warto poczekać.
A specjalnie dla osoby która oskarża Gilmoura o pazernoœć będę złoœliwy - Mark Knopfler żšdał od biednej kobiety, która i tak poniosła konsekwencje za swoje wykroczenie 300 tys euro (albo funtów, nie pamiętam).
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Patique@Aug 28 2006, 06:35 PM
Taaa... jasne. A TVP2 ani Regionalna nie należš już do Telewizji Polskiej i nie dało się wyemitować?!?!?! Dla kogo te kity?
Poza tym rzeczonš plotkę o której wspomniałem dostałem od pewnego floydowego maniaka, który nie miałby żadnego interesu w puszczaniu w obieg fałszywych i niesprawdzonych informacji.
Cóż...

Co do Twojego pytania: rozmowy nie były prowadzone przez konkretny kanał ale przez TVP, czyli Telewizję Publicznš, a tej podlegajš TVP1,2, TV Polonia i TVP Kultura, czyli jakby się dogadali to transmisja mogłaby być na którymklwiek z tych kanałów.

Wracajšc do sedna sprawy...

Z jednej strony mamy komunikat wydany przez PAP zamieszczony na portalach internetowych i serwisach muzycznych a z drugiej plotkę usłyszanš od pewnego floydowego maniaka.
Teraz istotnš kwestiš jest, czy dasz wiarę komunikatowi wydanemu przez raczej szanowanš i wiarygodnš agencję, czy też plocie (a te jak wiadomo na ogół majš mało wspólnego z rzeczywistoœciš) zasłyszanej od osoby postronnej, która chcšc czy nie, nie znała warunków ani szczegółów rozmów (a przynajmniej jest to szalenie mało prawdopodone).
Jeœli o mnie chodzi, to plotki zazwyczaj olewam, chyba że istnieje możliwoœć ich wiarygodnego sprawdzenia, a jeżeli nie to pozostajš dla mnie tylko plotkami, które jak wiadomo, na ogół majš niewiele wspólnego z prawdš.
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Gilmour,Pink Floyd- z całym szacunkiem dla twórczoœci, ale czy na ich forum pisze się tyle o Marku?

Nasz forumowy kolega zagrał epizod w filmie fabularnym, nawet obcojęzycznym. Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by lukas1119@Aug 28 2006, 11:34 PM
Do jasnej cho... skończcie już z tym "gilmour chciał zgarnšć kasę" itp. Zapewne ma on bardzo dużo kasy, a zasada jest taka, że im więcej ma się kasy (i klasy) tym wyżej trzeba się cenić. Nie może się przecież dać poniżyć TVP ich œmiesznymi kwotami. I jeszcze realizacja przez ludzi TVP - dziękuję bardzo, tak przynajmniej dostaniemy porzadnie zrobione i œwietnie brzmišce DVD! Warto poczekać.
A specjalnie dla osoby która oskarża Gilmoura o pazernoœć będę złoœliwy - Mark Knopfler żšdał od biednej kobiety, która i tak poniosła konsekwencje za swoje wykroczenie 300 tys euro (albo funtów, nie pamiętam).
Ale czemu miałby grać za darmo? hę? Tego torszkę nie rozumiem Oczko Chyba "za darmo" to już nie te czasy i oby nigdy nie wróciły. Dajcie Davidowi spokój. I tak bardzo fajnie, że przyjechał do nas Uśmiech Mógł np. do Czech. To tak jakby wymagać od Knopflera po solowej płycie, by przyjechał do nas i zagrał za darmo + napisać Knopfler zabił legendę Dire Straits.
Odpowiedz
Zgadzam sie z Magda - Gilmour to nie mandaryna i cale szczescie ze tacy artysci jak Dave sie cenia. Dzieki temu pozostaja w jakis sposob niedostepni dla mas, ktore potrafia spopularyzowac (czyt. zniszczyc) niemalze wszystko.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Mój tato jest mistrzem w œpiewaniu w języku anglo-pidżi;P Robiliœmy dzisiaj obiad z Markiem Oczko tzn. z jego muzykš. I tat a zaczšł œpiewać... Jakieœ nieznane farmazony z tego powychodziły. Hihi ... Oczko Dobrze że melodia ta sama Oczko Nieważne zresztš jak ważne intencje Duży uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Byłam dziœ z koleżankš sprawdzić na drzwiach mojej szkoły z kim ona będzie chodziła do klasy [idzie do pierwszej gimnazjum]. Popatrzyłam na jednš z list.... I mnie zabolało serce... Tak dobrze znane mi nazwisko... Tak dobrze znany mi chlopak... Tak bliski mi chlopak... Moj przyjaciel...Przyjaciel wbre wszystkim, wbrew wszystkiemu... Powiernik moich sekretow... Moja pierwsza dziecieca milosc... Tak bardzo boli kiedy taki mlody czlowiek z szansami na przyszlosc na wlasne zyczenie papra sobie swoje własne życie.... Jutro mija rok, jak spotkaliœmy się po raz pierwszy... W drzwiach do klasy... Serce placze a w glowie klebi sie pytanie: Co on chce osišgnšć.. ? Żebranie na ulicy o marny grosz? Chcialam pisac cos jeszcze... Ale nie dam juz rady... Nie tak mialo byc....
We'll make it to

Odpowiedz