Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Cytat:Originally posted by koobaa@Sep 2 2006, 04:33 PM
mozna posłucha㠜wietnych audycji muzycznych i publicystycznych, jednak trzeba ich szukac o nietoperzastych porach
Koobaa, dla nas to przecież zaledwie póŸne popołudnie. Duży uśmiech
Odpowiedz
I tylko dzięki temu wiem o istnieniu tych audycji! Uśmiech Ale zamysł chyba nie był taki, żeby radio dobrze grało tylko dla słuchaczy na drugim końcu œwiata, nie? Uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
A ja się egoistycznie cieszę. Uśmiech
Odpowiedz
Na szczęœcie mamy rok 2006 i dzięki technice można sobie nocne audycje w Trójce nagrywać. Na drugi dzień spędzamy miły wieczór z ulubionš audycjš ulubionego prezentera...Robię tak już od jakiegoœ czasu...polecam wszystkim.

B)

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Z cyklu opowiastki Andrzeja - "Nasza Pani Profesor"

Co trzy lata grupka osób z mojej maturalnej klasy odwiedza naszš Paniš Profesor. Jest taka inna i nietuzinkowa. Mimo swojego już zaawansowanego wieku - figury pozazdroœciła by jej nie jedna nastolatka ,do dziœ czynnie jezdzi konno(bez skojarzeń proszę), pali szeœćdziesišt papierochów na dobę(nie mylić - dziennie), wchłoneła kilka milionów ksišżek, a potok mšdrych słów zawdzięcza swojej niesamowitej inteligencji.
Za stronę muzycznš tych wieczorów jest odpowiedzialna moja osoba, z racji tytułu nadwornego klasowego grajka. Jak zawsze i tym razem zabrałem kilka płytek DS. Pani profesor dysponuje profesionalnš wieżš Technics. Po dwóch godzinach, gdy wszyscy nagadali się już do syta, jeden z kolegów zapytał:
- SŁAWEK: Andrzeju - cóż Ty nam za pieknš muzyke zapodajesz(leciała pierwsza DS)
- PANI PROFESOR: Sławku, nie poznajesz ? to muzykš zespołu Dire Straits, ktorš Andrzej ongiœ grał ze swoim zespołem w auli naszej szkoły. W wyniku dużego nateżenia dzwieków podczas tego koncertu, spadł tynk z sufitu. Uff, dobrze ,że wtedy nikogo nie pozabijało.
-ANDRZEJ: A Pani Profesor bardziej zapamiętała muzykę czy fakt spadajšcego tynku.
- P.PROFESOR: - Andrzeju nie sposób zapomnieć muzyki powalšjšcej mury
- ANDRZEJ: czyli jednak spadajšcy tynk spowodował zapamiętanie tej muzyki
- P.PROFESOR: od spadajšcych tynków i murów Andrzeju jest nadzór budownictwa technicznego, ja natomiast nie zapominam muzyki,która powala mury "LUDZKICH SERC"

"powiedzcie sami - czyż ONA nie jest cudowna"
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Pamiętam tę opowieœć Andrzeju podczas naszej deszczowej wyprawy do Hamburga. Kiedy ja opowiedziałeœ zamyœlenia mego nie było końca. Jest piękna...
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Czy sš jeszcze tacy profesorowie w tych szalonych czasach....

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 4 2006, 07:17 PM
...Muzyka, która powala mury "LUDZKICH SERC"...

Dziękuję Andrzeju Oczko
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
^_^ Wywracanie oczami siem rozmarzylam Wywracanie oczami ^_^
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Chciałam Wam powiedzieć: dobranoc... Jutro z rana jadę do szpitala... Wrócę gdzieœ pod koniec tygodnia jeœli wyniki badań będš dobre...jeœli nie to póŸniej. Będę tęsknić... Miłej nocki. Buziaki. :*
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Andrzeju, czy dostałeœ może mojego maila? Uśmiech
Odpowiedz
Tak przeczytałem .Nie ma problemu.Serdecznie zapraszam
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 6 2006, 12:32 PM
Tak przeczytałem .Nie ma problemu.Serdecznie zapraszam
Dzięki! Duży uśmiech
Odpowiedz
Dobranoc Aniu...Życzymy dobrych wyników i szybkiego powrotu do nas tutaj...Szpital to nic przyjemnego...

Odpowiedz
Aniu Twoja korespodencja z ojczyzny naszego Marka dotarła do mnie. Jestem mile zaskoczony i dziękuję za ciepłe słowa. A płytka....nie wiedzieć czemu, ale nie chce sie odtworzyć na moim sprzęcie. Wielka szkoda. Widocznie los nie chce, żebym w końcu dojrzał - i do muzyki jazzowej, i do wykonawcy, którego nie ukrywam nie znam(żeby nie wyszło ,że się na wszystkim znam). Zatem na otarcie łez z powodu, że nie mogę odtworzyc Twojej płytki puszczę sobie Pata Metheny - zawsze to też klimacik jazzowy, i to w solidnym wykonaniu. Juz leci.
Dziękuję Tobie serdecznie - ten list sprawil mi wiele radoœci.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@Sep 6 2006, 06:13 PM
Dobranoc Aniu...Życzymy dobrych wyników i szybkiego powrotu do nas tutaj...Szpital to nic przyjemnego...
Już wróciłam - cieszycie się? Uśmiech
Strasznie za Wami tęskniłam. Na szczęœcie okazało się, że nic mi nie jest, choć tak naprawdę to jest.... spuchnięte stawy, a nikt nie potrafi powiedzieć, czemu i badania też wychodzš dobre Huh Ale najważniejsze że już jestem Uśmiech Dobrze też że miałam płytki Marka ze sobš to przynajmniej sobie słuchałam Uśmiech
Witam swš Knopflerowš brać Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
A bo muzyka MK dziala uzdrawiajšco Uśmiech Wszystkiego dobrego.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Sep 8 2006, 04:42 PM
A bo muzyka MK dziala uzdrawiajšco Uśmiech Wszystkiego dobrego.
Coœ na ten temat wiem. Mark uzdrowiciel ????? - raczej nie , ale kurcze jakoœ lżej.
Aniu M. - pewnie że się cieszymy

PS. Niebawem z cyklu "Opowiastki Andrzeja" opowieœć: TURECKI KEBAP
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 8 2006, 01:04 PM
A płytka....nie wiedzieć czemu, ale nie chce sie odtworzyć na moim sprzęcie. Wielka szkoda.

Zatem na otarcie łez z powodu, że nie mogę odtworzyc Twojej płytki puszczę sobie Pata Metheny - zawsze to też klimacik jazzowy, i to w solidnym wykonaniu. Juz leci.
nie ma za co Uśmiech a z ta plytka :wacko: :unsure:
cholewka! szkoda wieeeelka, :o gromniasta!! <_<
z tym sprzetem to nie do konca musi byc prawda- ale wysle raz jeszcze Uśmiech
musisz wiedziec, ze zdazalo mi sie juz czyste plyty wysylac w przekonaniu, ze zapisane je powysylalam Duży uśmiech ot taki ze mnie...hmmm...poczatkujacy haker Oczko B)
ale spokojna glowa pokonam gada B) Oczko Uśmiech Szczęśliwy

bo pat sie nie umywa Język Oczko
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Mamy awarię. Sygnał zniknšł z anteny. Technicy walczš ze sprzętem, a ja sobie gram różne "niestandardowe" piosenki i udaję, że idę w eter. Uśmiech
Odpowiedz