Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Lepper z kierowcš wracali pewnego razu swojš limuzynš z dalekiej podróży. Nagle wyskoczyła im œwinia pod koła. Nie przeżyła tego spotkania. Lepper widzšc co się stało, kazał kierowcy iœć wytłumaczyć wszystko rolnikowi i powiedzieć, że wszelkie straty zostanš mu zrekompensowane.
Kierowca wrócił dopiero po godzinie z cygarem w zębach, butelkš wina w ręku: uœmiech na twarzy, potargane włosy, poszarpane ubranie...
- Mój Boże, co ci się stało? - pyta Lepper.
- No cóż, rolnik dał mi wino, jego żona obiad, a ich 19 letnia córka, chwilę szalonej niezapomnianej rozkoszy...
- Coœ ty im powiedział?
- Że jestem kierowcš Andrzeja Leppera, był wypadek i œwinia nie żyje.....
Odpowiedz
Z cyklu opowiastki Andrzeja - "Turecki Kebab"

Najsmaczniejsze kebaby na œwiecie można zjeœć u Turka w sšsiadujšcym z moim miastem Frankfurcie n\O. Poza tym, że sš przepyszne to na szczególnš uwagę zwrócił na siebie sam turecki właœciciel. Od razu spodobał mi sie jak kiedyœ zobaczyłem ,że do jego lokalu po zamknięciu przychodzš sprzštać Niemcy(a przecież powinno być odwrotnie). Wielki naród niemiecki w latach siedemdziesištych udostępnił swoje rynki pracy właœnie turkom do tzw.prac strategicznych, czyli szczota,szmata i szparagi.
Ostatnio Turek opowiadał mi, że niemiecka prasa dużo drwi z naszych przywódców( w tym przypadku akurat się nie dziwię), ale za to ja opowiedziałem turkowi ,że naród Polski ogłosił narodowš zrzutkę 50 EUR na fryzjera dla Pani Kanclerz Niemiec Angeli Merkel(jak wyglšda to chyba wiecie). Rozbawiłem Go do białoœci.
No własnie, ale do rzeczy jak ta opowieœć się ma do Forum Marka Knopflera.
No to do rzeczy:
Jedynš wadš podczas konsumpcji kebabów jest puszczana przez turka muzyka. Turecka oczywiœcie - nie wiem czy ludowa czy to współczesna, ale wiem jedno - jest nie do zniesienia.
Zatem odważyłem się poprosić o coœ europejskiego. Jako pierwsza poleciała stara szlachetna ABBA, pózniej Simple Red, a jako trzecie...... Brothers in Arms.
Zapytałem Turka, czy zna zespół Dire Straits?
I tu uwaga, cytuje: ależ oczywiœcie to zespół niemiecki, ale œpiewajš po angielsku,jeden z członków zespołu mieszka na stałe w Turcji, a to nagranie, które słyszysz jest już stare, ponieważ zespół teraz ma nowego wokalistę" - koniec cytatu.
Tylko siły nadprzyrodzone spowodowały, że się nie udławiłem kebabem.
Postanowiłem jednak Turka pozostawić w nieœwiadomoœci ..... że niestety, ale tym razem coœ mu się popierd.....ło.

Andrzej - smakosz tureckich kebabów. B)
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Już go lubię. Szczęśliwy
Odpowiedz
a ja jade do niego na kebaba Oczko Duży uśmiech Szczęśliwy
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Złota czcionka dla Turka Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Jak jego wiedza o kebabach ma też ten poziom, to Andrzej zmień lokal, szkoda zdrowia. Oczko
Odpowiedz
Moj brat blizniak! Uśmiech , ktory bardzo lubi Dire Straits, nie przepada z Markiem solo (no moze poza muzyka do filmow). Tez tak macie z bliskimi? Język
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Tak. Mój tata uwielbia Dire Straits ale solowš twórczoœć Marka nie bardzo. A mi i jedno i drugie jednakowo bliskie. Oczko

A BTW to ostatnio w ramach zapoznania się bliższego i przyjemniejszego z angielskim na lekcji angielskiego słuchaliœmy Tunnel of love. Duży uśmiech Wszyscy sie na mnie dziwnie patrzyli jak kiwalam glowa i nucilam pod nosem. Język
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Dzisiaj Markowo - Forumowy dzien. Odwiedził mnie nasz Barciu z Poznania, który zawitał do mnie jadšc na koncert do Berlina. Nie napiszę Wam jaki,żeby nie robić Wam œlinki.Zapewne on napisze w temacie "inne koncerty". Zatem Barciu czekamy na relacje i opis doznań muzycznych.
Jakże miło mi się zrobiło otrzymujšc od naszego Dudageo smsa ze Œwiętoujœcia. To taka magiczna mieœcina, o ktorej Tomek pisał w swej pracy doktorskiej, a ja nie wiedzieć czemu odwiedzam jš od 19 lat każdego lata.
Ja natomiast pozdrowiłem Tomka z Hamburga, bo zarówno w Hamburgu jak i w Œwiętoujœciu mewy za nami tęskniš - za nami markowymi fanami.
No ciekawe - co na to mewy w Sopocie?
Ech, Marka czar.
Odpowiedz
A ja wyjezdzam na studia....smutno zostawic 20 letnie zycie za soba - ludzi, miejsca, dom... W glosnikach A place where we used to live, ehhh. Cos sie konczy a cos zaczyna. 3majcie sie Kochani, bede teraz rzadziej zagladal - na poczatku nie bede mial dostepu do netu. Pozdrawiam.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Życzę szczęœcia na nowej drodze życia Język

PS Nie taki diabeł straszny. Tak naprawdę nic nie zostawiasz, wyjazd to tylko na jakiœ czas. Zobaczysz że w domu będziesz częœciej niż Ci się teraz wydaje, a studencki tryb życia sprawi, że poza domem nie będzie wcale tak Ÿle Oczko
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET@Sep 24 2006, 09:58 AM
A ja wyjezdzam na studia....smutno zostawic 20 letnie zycie za soba - ludzi, miejsca, dom... W glosnikach A place where we used to live, ehhh. Cos sie konczy a cos zaczyna. 3majcie sie Kochani, bede teraz rzadziej zagladal - na poczatku nie bede mial dostepu do netu. Pozdrawiam.
Czeœć BET

A gdzie wyjeżdżasz?
Odpowiedz
BET - odwiedzaj nas jak tylko będziesz mógł !!

I głowa do góry - życie studenta ma baaaaaaaarrrrrrrrdddddzo dużo zalet...

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Bet, Beciku, nie mylić z Becikowym. Nie wyobrażam sobie Forum bez Ciebie.
Ja Ciebie zmobilizuje. Nie wiem czy wiesz ale mamy prawie tš samš iloœć napisanych postów. Zatem nie pozwól mi od Ciebie odskoczyć pod względem ich iloœci. Anglistyka i Forum to dla Ciebie codziennosc, zatem łatwo to wszystko pogodzisz. W ramach zawirowania nie zapomnij pisać po polsku. O Twój indeks jestem spokojny. Powodzonka
Odpowiedz
Ja ze swojej strony proponuje wyjeżdżajšc na studia słuchać akurat nie "A Place Where We Used To Live", lecz "Immigrant Song" Zeppeli:

"The hammer of the gods
Will drive our ships to new lands,
To fight the horde, singing and crying:
Valhalla, I am coming!..."

Pozdrawiam Duży uśmiech
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.

And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Odpowiedz
Pomyœlnych wiatrów. Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Obejrzałem dziœ kolejny raz "Speedway At Nazareth". Ten facet na Gibsonie jest tam niesamowity a sam utwór powala energiš!!! Uśmiech
Odpowiedz
Bet przesyłam cmoczkiUśmiech Będzie dobrze po siostrze widzę że studia fajna rzecz Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
wszystkiego dobrego i lekkiej (w przeliczeniu na bagaze) acz pozywnej walowki Oczko Szczęśliwy
niech ci sie studenci! Uśmiech

p.s.
no to teraz BET- jestesmy prawie ziomale Oczko
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Ania Twoje płytki ruszyły. W ładnych klimatach kršżysz.
Pisałem Ci już o mojej przygodzie z piosenkš Radzieckš, niegdyœ pisałem również o poezji œpiewanej, zatem czas napisać coœ o Jazzie. O tym już nie długo w w\w temacie. Huh
Odpowiedz