Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Dzieki Wam wszystkim za cieple slowa. Uśmiech Wszystko byloby (no prawie wszystko) ok gdybym mial tam staly dostep do netu, bo 5 dni bez czytania forum to meka, oj meka... Cale szczescie piatki mam wolne i moge przyjezdzac na 3 dni do domku :wub:

Pablosan: jestem na UW.
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 28 2006, 09:43 PM
... zatem czas napisać coœ o Jazzie.
pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwoscia Wywracanie oczami

p.s.
taki lubie najbardziej Uśmiech
przez wielkie 'J' pisany Oczko Duży uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Dziœ jest mi bardzo smutno, odszedł jeden z moich "muzycznych Marków". Będzie mi go barzo brakować, a jeszcze w pištek słuchałem jego płyty z serii Zlota Kolekcja i się zastanawiałem, dlaczego dotšd nie byłem na koncercie jednego z najwybitniejszych polskich artystów sceny muzycznej, już nigdy nie będę...

"...ile razem dróg przebytych,
ile œcieżek przedeptanych" Smutny

żegnaj ARTYSTO, Panie Marku Grechuto
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
JAMBOREE!!!-gdzie jesteœ!!!!!!!!!!????????
Odpowiedz
Żegnaj Panie Marku ....

Smutny

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
"...Œwiecie nasz -
Daj nam wiele jasnych dni!
Œwiecie nasz -
Daj nam w jasnym dniu oczekiwanie"!

(*)
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Pozostanie legendš nie tylko Krakowa i Piwnicy pod Baranami - pozostanie legendš całego Narodu. Wielki szacunek chylę ku jego twórczoœci. Œwietne wypowiedzi słuchałem dziœ w wiadomoœciach osób ze œwiatka artystycznego Krakowa. Pieknie ujęli geniusz Marka Grechuty w słowa, mi natomiast tych słów brakuje......i coœ w tym jest.

PS.Miałem okazję Pablosan słuchać koncertu Marka w Zakopanem i to nie w sali koncertowej, (ponieważ nie było gdzie wćisnšć nogi) tylko pod oknem tej sali na Krupówkach. Wracam do tych chwil pamięciš, ależ to był klimat i ta cisza stojšcych i słuchajšcych na ulicy ludzi - też była niesamowita.
"Nie zmieniał się mimo zmieniajšcych się mód"(skšœ to powiedzenie znamy) i na zawsze zostanie WIELKIM ARTYSTĽ.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
"Kto pierwszy byl czlowiekiem, kto bedzie nim ostatni...". Zegnaj...[*]
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Markowi [*]
---
Jak mnie tu dawno nie było... Huh Pamięta mnie ktoœ jeszcze? Oczy mnie bolš od czytania zaległych postów Szczęśliwy
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Pamietamy Aniu i wczytujemy się w Twoje nowe posty.(o zainteresowaniach poza muzycznych mniam, mniam... smakowite.)
Odpowiedz
Uśmiech
A ja wczoraj zatonęłam w Markowych dŸwiękach - ostatnio nie mam na to czasu - i koncertu mi sie zachcialo...

MARTI kiedy sie na gg pokazesz? Duży uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Słuchajcie Jambore zaginał i nie tylko na Forum , w ogóle nie odbiera telefonów. Wszyscy Go szukajš, a on nic.
Wszyscy jestesmy tym bardzo zaniepokojeni.
Jeœli natrafiliœcie na jakiœ œlad dajcie znać.
A tak w ogóle Jambore jeœli to czytasz, to się chłopie zlituj , bo bardzo nam tu Ciebie brakuję.
Odpowiedz
Dokładnie! Jambore powinien się tutaj zjawić i to natychmiast! Oczko Œpieszę jednak uspokoić u Waldka wszystko OK. W końcu mam winyl Missing... od NiegoOczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Waldek nie odbiera - jestem pełen obaw....

Huh

Odpowiedz
no, kurcze !
Jestem,żyję, czasami podglšdam.
Jeszcze kilka dni i będę w pełnej formie.
Sory za ole..nie
Odpowiedz
A tak ogólnie to wszystko ok.
Ciekawe tematy poruszacie-wyrzucam ksišżki"i lub' czasopisama na czas jakiœ.

podobno padł temat- spotkanie, może Zakopane- jestem ZA.
Odpowiedz
Nooooo - kamień z serca...

Duży uśmiech

Zimowe spotaknie w Zakopcu - też jestem za Szczęśliwy

Odpowiedz
Kilka dni temu wszyscy dowiedzieliœmy się o samobójczej œmierci 14 letniej Ani z Gdańska która powiesiła się na skutek upokorzenia przez kolegów.
Nasunęło mi się parę refleksji.

Po pierwsze...
Jedna bezbronna dziewczyna, kilku gówniarzy którzy myœlš, że wolno im wszystko i 20-parę osób w klasie. Dlaczego nikt jej nie pomógł?! Z przykroœciš chyba muszę stwierdzić, że częœć moich rówieœników (Ania była w moim wieku...) choruję na Z N I E C Z U L I C Ę. Aż przykro stwierdzać że tę znieczulicę wynoszš z domu. Jacy wobec tego sš ich rodzice?

Moja szkoła solidaryzuje się z tragediš Ani, mieliœmy dzisiaj żałobę. Rozumiem, że może nie wszystkich dotknęła ta tragedia tak bardzo, jak mnie (a mnie dotknęła bardzo, bo po pierwsze jestem z natury bardzo wrażliwa na ludzkš tragedię, a po drugie jakiœ wpływ miało na mnie to, że dziewczyna mało tego że w moim wieku była to i nosiła imię takie same jak ja... i po prostu jest mi bardzo żal dziewczyny...) ale... przynajmniej niektórzy oszczędziliby sobie œmiana się z Ani, głupich komentarzy typu: "Zgwałcili jš bo ładna pewnie była"....i "Fajnie by było gdyby u nas w szkole ktoœ się tak powiesił to nie mielibyœmy lekcji".

Ja wiem, że niektórzy ludzie majš znieczulicę, ale do tego stopnia? Żeby naœmiewać się z ludzkiego nieszczęœcia?

Co tym chłopakom dadzš 3 miesišce pozbawienia wolnoœci? Powinno się ich sšdzić jak ludzi dorosłych i dać im dożywocie. W tej chwili jestem za karš œmierci.

I jeszcze nasunęło mi się pytanie, jak nauczyciel na 30 minut może zostawić klasę... teoretycznie pod opiekš innego nauczyciela, praktycznie ten drugi nie zainteresował się w ogóle co dzieje się w klasie?
Jakim zwyrodnialcem można być, żeby grupowo zgwałcić niewinnš dziewczynę?
Jakim egoistš trzeba być, żeby widzšc ludzkš tragedię, nie zareagować?
Jak słabym człowiekiem trzeba być, by popełniac samobójstwo?
Dlaczego zeznania kolegów z klasy Ani tak bardzo różniš się od siebie?
Skoro jej szkoła teraz to przeżywa to dlaczego wczeœniej nikt jej nie pomógł? Czemu szkoła ucieka od odpowiedzialnoœci?
Dlaczego szkoła jest miejscem w którym nie możemy czuć sie bezpiecznie?
Skšd w nas tyle nienawiœci, agresji i bezdusznoœci?
Dlaczego musiało dojœć do takiej tragedii?

Jeœli ktoœ mi odpowie na jedno z tych pytań, mšdrze i rzeczowo - będę wdzięczna...
We'll make it to

Odpowiedz
Jestem tym zdruzgotany....

Jedno wyjasnienie: otóż Kiełpino, to żadna wieœ koło Gdańska, ale jedna z najbogatszych dzielnic na obrzeżach Gdańska. Same wypasione wille...

Jest tylko jedna kara dla tych zwyrodniałych bestii...-nazywanie ich ludzmi/dziećmi uwłacza innym mieszkańcom planety (moim zdaniem)
Odpowiedz
Uspokajacz...
Odpowiedz