Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci
Tytuły Marka jako metafory

- Jeœli procedura wyboru prezesa będzie się cišgnšć teraz tygodniami, to nie będę w niej brał udziału.
Anita Werner i Paweł Siennicki: Czyli jeœli w najbliższych dwóch tygodniach konkurs nie będzie rozstrzygnięty, wycofa się Pan z niego?
- Tak.
Jesteœcie z Rokitš „brothers in arms”?
- Jesteœmy.

całoœć tutaj
My Webpage
Odpowiedz
A jak sie podoba "The Road to Escondido"? Wydaje mi sie, ze nikt o tym nie rozmawial Uśmiech
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
ja ci dam nikt Język
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
No bo to piekne jest!
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
ano Uśmiech w rzeczy samej Wywracanie oczami

http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=1039
Heads in Georgia wciaz sobie leci Oczko
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Tutaj pod koniec symfonia gitar. Niedługa ale bardzo ładna.
http://www.youtube.com/watch?v=FVeFz_AhNGI...related&search=
Odpowiedz
Znakomita wersja Planet Of New Orleans! Cały koncert jest godny polecenia tym bardziej, że odbył dokładnie 15 lat temu! 24 lutego 1992 - Largo, Maryland, Capital Center Arena. Jedno z lepszych nagrań z widowni z tej trasy.

Montaż na youtube jednak jest fatalny bo wykorzystano głównie video Brothers In Arms z On The Night, co raczej kole w oczy Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
że odbył dokładnie 15 lat temu! 24 lutego

O to nieŸle trafiłem : )
Odpowiedz
jarrett corea hancock idš do nieba...

hencock mówi: byłem najlepszym pianistš więc napewno dostane miejsce obok Boga...

na to corea: mylisz się... we œnie objawił mi się Bóg i powiedział mi że to ja urodziłem się najwybitniejszym pianistš...

jarrett: -nic takiego nie mówiłem... Duży uśmiech Szczęśliwy

a oto i wielka trojca...
Hancock
Corea
Jarrett
czyż wszystkie te składy nie sš wspaniałe...
"Większoœć ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę." Zappa
...podzielam...
Odpowiedz
Fajne, jamm Uśmiech

A ja polecam przesympatycznš ksišżkę...
Opis mojego autorstwa Uśmiech

Valpierre Zakochana kłamczucha

[Obrazek: 78737.jpg]

16-letnia Francuzka, Solenne przypięta do muru okłamuje koleżanki, że ma chłopaka. Jako dowód pokazuje.... zdjęcie ze swoim kuzynem, Włochem o imieniu Ugo. Niebawem w klubie filmowym do którego należy wraz ze swoim przyjacielem Axelem, poznaje Thomasa. Strzała amora dopada jš od razu, ale Thomas zakochuje się z wzajemnoœciš w koleżance klasy Solenne. Dziewczyna jest załamana. Upija się i zachodzi do domu Axela. Tam chłopak wyznaje jej miłoœć. Wbrew sobie Solenne godzi się, żeby zostali parš. Tymczasem koleżanki z klasy domagajš się, by przedstawiła im Ugo, swojego chłopaka. Dziewczyna brnie coraz dalej w swoje kłamstwo. Po jakimœ czasie nastolatkę odwiedza... Ugo. Kuzynka wyznaje mu, że powiedziała koleżankom z klasy, że jest jej chłopakiem. Sympatyczny Włoch wyznaje dziewczynie, że.... okłamał kolegów z klasy, mówišc, że Solenne jest jego narzeczonš. Wyznaje również swojej kuzynce, że jest gejem. Nadchodzi impreza u Chole (dziewczyny Thomasa). Dzięki Axelowi kuzyni dowiadujš się o niej w porę i przygotowujš plan - Ugo będzie udawał chłopaka Solenne. Axelowi to nie na rękę. Robi dziewczynie awanturę zarówno o Ugo jak i Thomasa, z którym dziewczyna miło spędza wieczór. Tymczasem do Solenne przystawia się obleœny brat Chole. PoŸnš nocš ona i Thomas wykradajš się z imprezy. Po spacerze na mieœcie, idš na kawę. Dziewczyna uœwiadamia sobie, że tak naprawdę kocha Axela.

Strasznie pokręcona młodzieżówka :blink: Przeczytałam w pół godziny. Lubię takie ksišżki, one rzeczywiœcie pokazujš w fajnym œwietle mnie i moich znajomych (w sensie, że nas odzwierciedlajš Wywracanie oczami ) Choć na okładce pisze, że ksišżka przeznaczona jest dla młodzieży w wieku od 12 do 16 lat to ja polecam jš każdemu, niezależnie od wieku. Można sie nieŸle ubawić, ale i wzruszyć ^_^

I jeszcze ze swojej strony polecam Enio Morricone - zachwycił mnie ostatnio Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@Jan 15 2006, 01:02 AM
bez MK życie nie było by Życiem Uśmiech
[...]
PS. Polecam myœlenie pozytywne i optymistyczne przy dŸwiękach Muzyki, która sprawia, ze CHCE SIĘ ŻYĆ! Uśmiech
Trafiłeœ w samo sedno Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Ot, taka kryptoreklama Oczko
Zapraszam na mojego Bloga: http://obluda.blog.interia.pl/
Przeczytajcie dzisiejszš notkę i jak ktoœ będzie miał ochotę może skomentować.
To takie moje Markowe refleksje.
Chyba zresztš sam tytuł zdradza, o co chodzi w treœci...
Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
No pięknie pisze nasza młoda koleżanka na swoim blogu Uśmiech

Tak trzymaj !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Dziękuję Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
W związku z niedawną śmiercią Ronnie'go Jamesa Dio zaznajomiłem się z twórczością tego wokalisty. Nie żebym nie znał np. trzech świetnych płyt Rainbow z jego udziałem (zwłaszcza "Rising" z 1976 roku jest powalająca), ale wsłuchałem się niedawno w "Heaven and Hell" nagrane z Black Sabbath, która ostatecznie okazuje się zaskakująco dobrą płytą.

Kilka utworów ze względu pewnie nie tyle głos (wówczas) nowego wokalisty zespołu ma sporo "tęczowego" zabarwienia (np. "Wishing Well"), ale nie brakuje też typowego sabatowego pędu, a kawałek "Heaven and Hell" spokojnie można postawić na jednej półce obok komopozycji tytułowej z debiutanckiej płyty BS z 1970 roku. Ta sama mroczność i tajemniczość potęgowana pulsującym riffem (brakuje tylko odgłosów burzy...).

Polecam
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=IcTGHgUPitA

Andrzej Zaucha - Wymyśliłem Ciebie
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
http://daria24.wrzuta.pl/audio/2Xw4TCGoR..._ze_szkoly.

Na koniec roku szkolnego Język
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
What's the story? Morning Glory, czyli Oasis. dwóch braci rozrabiaków, którzy nie mogą ze sobą wytrzymać, ale muzycznie kapitalne. Słuchając ich płyt zorientowałem się, że połowa ich kawałków to doskonale mi znane radiowe szlagiery sprzed nastu lat, ale nie miałem pojęcia, że to Oasis.
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Do dziś mam czarną bluzę z napisem Oasis z 1995 roku - prezent od Sony Music z okazji premiery tej płyty. Bawełna najlepszej jakości - tak jak zawartość krążka. Oczko
Odpowiedz
Nie ze wszystkimi poglądami Wojciecha Cejrowskiego się zgadzam, ale z czystym sumieniem mogę polecić jego książki, "Rio Anaconda" i "Gringo wśród dzikich plemion" i pewnie znany przynajmniej części z Was program "Boso przez świat"Uśmiech Ale na książkach przede wszystkim chciałabym się dziś skupić. To nie tylko zapisy jego podróży, ale też źródło bardzo wielu cennych informacji z zakresu historii, religioznawstwa, kultury. Ponadto, Autor ma tak lekki i dowcipny styl pisania, że po piewsze ubaw po pachy gwarantowany, a po drugie, te książki w mojej rodzinie połykane są w całości w ciągu jednego dnia, choć to przecież żaden wyznacznik, niemniej jednak P O L E C A M Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz