Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Skšd Ty wygrzebałe tę stonę Kuba???  Ależ się cieszę. Robi się naprawdę intrygujaco!
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 3,395
Liczba wątków: 219
Napięcie ronie 
Kooba jestes wielki
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Spokojnie, to nie ja wygrzebałem tę stronę  . Zaglšdam często na oficjalne forum MK, tam jest więcej 'wirusów' którzy zapodajš takie newsy  .
Ja tylko podałem dalej
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
Jak przez mgłę przypominam sobie, że chyba słyszałem kiedy płytę "Opus Blue". Ale ta mgła jest niestety gęsta, icie londyńska...
Rzeczywicie jest  Ok skšd oni to wygrzebali?
We'll make it to
Słuchajcie mamy nowe zdjęcia!  Jest Ian Lowthian z akordeonem. Mało tego mamy wibrafon!!! I Steve Sidwell z tršbkš! Naprawdę jest intrygujšco
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Fantastycznie!!! Naprawdę mam ogromnš ochotę wytrzymać i poczekać na caluteńki wieżutki album i nie dać się skusić tym nędznym internetowym skrawkom, które już za chwilę będš pewnie dostępne... Instrumentarium i gocie bioršcy udział w nagraniu naprawdę rozbudzajš wyobranię  .
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
No wreszcie doczekalimy się nowych zdjęć !!
I znowu nowe instrumenty !!
Oj doczekać się nie mogę już nowy albumik
Musze na pare dni odciac sie od internetu.....  Jestem uzalezniona od sprawdzania informacji co z nowym albumem ^_^ Zdjecia podwyzszaja apetyt.
Nie moge sie juz doczekac! Kooba, ja tez nie moge dac sie skusic. Bede Cie wspierac. We dwojke razniej
Jak myslicie, jak juz Mark urodzi nastepne dziecko (hehe... plyte znaczy sie  ) to mozemy sie go spodziewac w Polsce?
We'll make it to
Nie wyobrażam sobie aby Mark ominšł Polskę a przeciez na wiatowš trasę możemy liczyć. No tak, wyobrażać to ja sobie mogę bardzo dużo. Ale Mark chyba powinien wiedzieć, że ma tu szalonych fanów  I bynajmniej nie mam na myli Paula Crockforda  Wszyscy którzy byli w Hamburgu wiedzš co mam na myli
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
no, no !! a niech mnie!! koniec koncow Marek jednak wzmocnij swoja sekcje deta 
chyba czyta w moich myslach
Ja wam mowie- z tego jeszcze bedzie BLUES B)
Jesli sie nie myle to wysle mu pocztowke na ktorej zacytuje:
"Jazzin' baby blues are drivin' me insane
There's nothin' to them but that lonesome blue refrain.
But when that guitar, trumpet and sax begin to play,
Just make me get right up and throw myself away.
Just play those jazzin' baby
Blues for me all night and day." B)
tak wlasnie zrobie
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Ja też (tu) czuję bluesa!
Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 29 2007, 02:55 PM
Jak przez mgłę przypominam sobie, że chyba słyszałem kiedy płytę "Opus Blue". Ale ta mgła jest niestety gęsta, icie londyńska... 
Mgła opadła. 
To nie była płyta "Opus Blue", tylko "Bold" Catriony Macdonald. Ian Lowthian zagrał tam na akordeonie i fortepianie.
A ja co czuję że to będzie płyta... intrygujšca w dobrym tego słowa znaczeniu  Gdzie zresztš czytałam że Mark planuje nagrać płytę w stylu bluesa. Mój tata też już nie może się doczekać. 
Robsonie, jak się czego bardzo chce to to się spełnia  A że, przypuszczam, wszyscy chcielibuymy Marka w Polsce.... to szanse wzrastajš. Najwyżej do Guya się skrobnie niech przekaże Markowi zaproszenie na prywatny koncert dla polskich fanow 
Prywatny koncert dla polskich fanów.... Skšd mi co takiego przyszło do głowy?
Aniu, pozwolisz, że ja podpiszę się na tej pocztówce obok Ciebie?
Ja bym nie miala nic przeciwko temu gdyby bylo sporo spokojnych piosenek. Lubie Marka spiewajacego piosenki w stylu "Devil Baby" - takie... po prostu małe balladki. Choc pewnie zaraz odezwaliby się krytycy, że z racji wieku Markowi nie chce się już pisać rytmicznych piosenek  Moze uprzedzam fakty, ale naczytalam sie juz w swoim zyciu recenzji i wiem czego po niektorych recenzentach mozna sie spodziewac 
Wola Marka - cokolwiek nie nagra, i tak pedze do sklepu  80 km do przebiegniecia.... nic to, dam rade  Przyda mi sie troche ruchu
Yep, we're still at it and planning to start mixing the record in mid-April. The album is really starting to take shape now as we see the light at the end of the tunnel.
Trzeba byc conajmniej tak glupim jak ja zeby dopiero teraz wejsc na news page u Guya. Nie, no moze przesada, ale jestem stalym gosciem u Guya na stronie od wakacji i dopiero co sie zorientowalam ze istnieje w ogole cos takiego jak news page - to dopiero glupota! :unsure: :ph34r:
We'll make it to
Cytat:Originally posted by olaph72+Mar 31 2007, 07:39 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Mar 31 2007, 07:39 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-olaph72@Mar 29 2007, 02:55 PM
Mgła opadła. 
To nie była płyta "Opus Blue", tylko "Bold" Catriony Macdonald. Ian Lowthian zagrał tam na akordeonie i fortepianie. [/b][/quote]
a mi- akordeon zawsze sie kojarzyl z Francja, beretem i bagietkami slowem z przeciwienstwem Szkocji. dlatego zapytalam pana Google'a co on na to
A on na to : "Ian is a funky accordionist!"
http://www.ianlowthian.com/images/accordion_joke.jpg
tak oto wszelkie moje skojarzenia poszly w niepamiec
A gdzie Ty to czytała Ania? Dobry blues nie jest zły  Ja jednak nie chciałbym aby to był wyłšcznie blues. Mam nadzieję, że Mark zaproponuję nam bardzo kolorowš mozaikę na swojej nowej płycie i Jego słowa nie sš bez znaczenia:
Uwielbiam muzyke celtyckš i blues. Zawsze twierdziłem że moja wizja raju to miejsce gdzie rzeka Tyne łšczy się z deltš Mississippi, gdzie folk łšczy sie z bluesem. Mam to chyba we krwi. Szczerze mówišc nie wiem w jaki sposób muzyka celtycka trafiła do mojego serca. Prawdopodobnie było to jeszcze w czasach kiedy raczkowałem po dywanie.
Zawsze kiedy jest ten czas oczekiwania na nowš płytę MK myle o tych słowach i one bardzo często powracajš. Dla mnie esencja
Liczba postów: 519
Liczba wątków: 19
Spokojnie Robson....
Mark w solowej twórczoci nigdy nie poszedł bardziej zdecydowanie w kierunku country bluesa czy rocka, i mylę że i tym razem znajdzie ten "złoty rodekP  "
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Też tak mylę Hillbilly
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 31 2007, 03:32 PM
A gdzie Ty to czytała Ania? Dobry blues nie jest zły Ja jednak nie chciałbym aby to był wyłšcznie blues.
Uwielbiam muzyke celtyckš i blues. Zawsze twierdziłem że moja wizja raju to miejsce gdzie rzeka Tyne łšczy się z deltš Mississippi, gdzie folk łšczy sie z bluesem. Mam to chyba we krwi. Szczerze mówišc nie wiem w jaki sposób muzyka celtycka trafiła do mojego serca. Prawdopodobnie było to jeszcze w czasach kiedy raczkowałem po dywanie.
http://www.ianlowthian.com/ nie trzeba bylo pana Google'a ciagnac za jezyk
strona wyskoczyla w pierwszej kolejnosci jak tylko zapytalam o Ian'a
ja sie wcale nie upieram przy wylacznosci na blues'a
po prostu coraz bardziej mi go brak w Markowym wykonaniu i dlatego moglby stanowic 2/3 nowej plyty
|