Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
Wspominałem o tym 24 czerwca Język Ukaże się również winyl Kill To Get Crimson A od czasu kiedy zobaczyłem full wypas wydanie Shangri-La z rozkładanš okładkš nawiedza mnie myœl i ochota na posłuchanie muzyki właœnie z szumami w tle Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by HOWARD@Jun 16 2007, 02:46 PM
Czyli za niecałe 3 miesišce (tj. jakieœ 80 dni)!
80 dni dookoła œwiata. Na samš myœl występuję u mnie totalne zawirowanie, tym bardziej ,że chyba bedzie to płyta na jakš czekam(dużo klasyki DS)
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Czy ta czerwona gitara ze zdjecia promujšcego nowy album - to jest ten sam instrument co na teledysku
Poor Boy Blues ?
Odpowiedz
Ja mam tak samo Andrzeju Uśmiech Niezwykle ekscytujšcy jest czas oczekiwania na nowa płytę MK. Piękny czas, ale jednoczeœnie z cierpliwoœciš bywa różnie Uśmiech Spoglšdam sobie bardzo często na te 12 nowych tytułów i wyobrażam co nieco. I za każdym razem inaczej mi wychodzi Uśmiech Ale jeden tytuł pozostaje bez zmian (oprócz Secondary Waltz) i cały czas wyobrazam go sobie tak samo. In The Sky jawi się przed mnš jako cudowny długas z Markowš najlepsza gitarš œwiata. A wiec finał Uśmiech Dziœ jakieœ 73 dni Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzes@Jun 28 2007, 07:38 PM
Czy ta czerwona gitara ze zdjecia promujšcego nowy album - to jest ten sam instrument co na teledysku
Poor Boy Blues ?
Zupełnie dwa różne œwiaty gitarowe Uśmiech. Gitara z ostatniego zdjęcia to Hofner Super Solid - taki sam model, jaki otrzymał Mark na 14-te urodziny od ojca, czyli pierwsze wiosło Mistrza, natomiast gitara na teledysku Poor Boy Blues to instrument wykonany przez Johna Suhr'a na specjalne zamówienie MK. Istnieje bardzo niewiele egzemplarzy tych gitar, które póŸniej zamieniły się w Pensy.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa+Jun 30 2007, 10:04 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ Jun 30 2007, 10:04 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-grzes@Jun 28 2007, 07:38 PM
Poor Boy Blues ?
Zupełnie dwa różne œwiaty gitarowe Uśmiech. Gitara z ostatniego zdjęcia to Hofner Super Solid - taki sam model, jaki otrzymał Mark na 14-te urodziny od ojca, czyli pierwsze wiosło Mistrza, natomiast gitara na teledysku Poor Boy Blues to instrument wykonany przez Johna Suhr'a na specjalne zamówienie MK. Istnieje bardzo niewiele egzemplarzy tych gitar, które póŸniej zamieniły się w Pensy. [/b][/quote]
No i encyklopedia powiedziała nam wszsystko Wywracanie oczami
Odpowiedz
Robson
Pilnuj trasy koncertowej bo trza zamówić autobus.Mamy chyba u siebie jakšœ firmę turystcznš?
Jak nie to założymy!!!
Odpowiedz
MUS! Uśmiech Ciekawe czy to 10 wrzeœnia pokażš się czasy 12 utworów. Liczę na godzinę z hakiem Oczko
Odpowiedz
I mamy czasy 12 utworów Uśmiech

True Love Will Never Fade – 4:21
The Scaffolder’s Wife – 3:52
The Fizzy And The Still – 4:07
Heart Full Of Holes – 6:36
We Can Get Wild – 4:17
Secondary Waltz – 3:43
Punish The Monkey – 4:36
Let It All Go – 5:17
Behind With The Rent – 4:46
The Fish And The Bird – 3:45
Madame Geneva’s – 3:59
In The Sky – 7:29

Nie mogę uwierzyć In The Sky tak jak sobie wymarzyłem prawdziwy długas Uśmiech Jest pięknie Uśmiech Heart Full Of Sky również.

Nie wiem czy dobrze obliczyłem 56 minut i 48 sekund Oczko Całkiem całkiem jestem usatysfakcjonowany
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Jul 4 2007, 05:44 PM
Nie wiem czy dobrze obliczyłem 56 minut i 48 sekund Oczko Całkiem całkiem jestem usatysfakcjonowany
Tak, Robsonie, dobrze policzyłeœ.
Mi również wyobraŸnia pracuje i nie myœlę wcale tak jak kilku z Was czekać do dnia wydania płyty. Jak będš pojawiały się kolejno single, wcale nie będę się przed nimi bronił.
Zbyt wiele było takich płyt mistrza, które poznawałem od razu w całoœci. Wtedy ogrom nowej pięknej muzyki trochę mnie przytłacza, odtwarzam tš płytę na okršgło i w zasadzie po jakimœ czasie mam jej po prostu doœć, a przecież nie wypada...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
W swojej solowej twórczoœci takiego długasa Mark jeszcze nie nagrał 7.30. Coœ mi się wydaje, że In the Sky to będzie przepiękny finał Kill To Get Crimson Uśmiech
Odpowiedz
tak tak... dlugasy to jest to co tygrysy lubia najbardziejUśmiech)))) przyznam sie ze jak przesluchuje nowa nieznana plyte to zawsze zaczynam od najdluzszych utworow... takie male zboczenie... Język jednak w ogromnej wiekszosci te wlasnie utwory klada na kolana... taki na ten przyklad 'Bema pamieci zalobny rapsod' w wykonaniu Czeska :wub: jeden z pierwszych 'moich' dlugasow ktory uslyszalem przed laty na lekcji jezyka polskiego z czarnej trzeszczacej plyty na monofonicznym adapterze marki 'bambino' :blink:
za ten gest bede dozgonnie wdzieczny naszej psorce... fajna kobita byla... ^_^
czy dzisiaj sa jeszcze tacy nauczyciele?? do maturzystow zwracam sie... a i do starszakow rowniez... wam rowniez puszczano to cudo przy okazji omawiania norwida??
-oczywiscie wiekszosc ziewala i czekala kiedy ten wyjec przestanie... a my tzn. ja i moich 2ch the best friends sluchalismy z otwartymi gebami i tak nam zostalo po dzis dzien Duży uśmiech

a wracajac na markowe podworko... dwa poprzednie studyjne dokonania MK slucham z przyjemna frajda choc nie ma tam fajerwerkow a jedynie przyjemne gilganie Duży uśmiech to tym razem mam wrazenie ze nadchodzi cos naprawde wyjatkowego... bo te markowe dzwieki jak najbardziej zasluguja na wykwintne dwory i jeszcze wykwintniejsze strzechy karmazynowego krola :wub:
&quot;Większoœć ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę.&quot; Zappa
...podzielam...
Odpowiedz
na mojej prywatnej top liœcie bioršc pod uwagę płyty solowe Marka cišgle na pierwszym miejscu jest STP, ale mam jakoœ nieodparte wrażenie, że już we wrzeœniu ta pozycja bedzie mocno zagrożona...
Uśmiech
Odpowiedz
mamy tez i cene ...zagraniczna

hmm wg mnie dosc krotka ...

ale za to te co maja 3 minutki zakrawaja mi na jakies rocknrolle Uśmiech

natomiast co dziwne nie ma tytulowej piosenki ?

celem przypomnienia secondary:
http://bargallo.cat/allen/SultansOfFreeWin...z__Live_at_.mp3
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Marti a gdzie Ty widzisz te po 3 min. no może poza The Fish And The Bird? Uśmiech i jeszcze Secodary Waltz które już znamy i rock n' rollem raczej nie jest Uśmiech All That Matters np. prawie 3 min. sięgało a kołysanka jakich mało. Trudno przewidzieć po czasie ale w tych długasach słyszę pięknš 'czerwonš' gitarę Uśmiech
Odpowiedz
3 z hakiem Uśmiech
no nic ten rock to chyba moje marzenia

faktycznie secondary juz znamy
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Ja na dobranoc zafundowalem sobie RLR i ojej nie moge - zaczne wrzeszczec: chcccceee juzzz nowwyyyy alllbummm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nighty night everyone Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Dwa miesišce i 5 dni Oczko
Odpowiedz
a mnie sluchajcie nie intryguje dlugosc tych utworow, ale ich tytuly ...
... najbardziej Punish the Monkey Huh :blink: Szczęśliwy Duży uśmiech
no a pozniej cala reszta z Madame Geneva's , The Fish and the Bird, In the Sky, We can get Wild, Heart full of Holes, Let it Go na czele Oczko Uśmiech
ciekawa jesem, co to za historie ... ^_^
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
O tak zdecydowanie. Czasy czasami Uśmiech Tytuły brzmiš enigmatycznie i różne historie przychodzš mi do głowy. I nie za wiele póki co można z nich odczytać ale to chyba zawsze tak było. Sam tytuł dla mnie pozostaje największš zagadkš. Po raz pierwszy nie ma kompozycji tytułowej a jedynie słowa Kill To Get Crimson pojawiajš w słowach jednego utworu. Na razie ta układanka jest zbyt trudna Uśmiech
Odpowiedz