Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
To ja zrobię takie małe podsumowanie, jeżeli chodzi o linki...

Secondary Waltz

True Love Will Never Fade

no i ze strony MK We Can Get Wild
Odpowiedz
Słucham w tej chwili, a jest 1:42 "silvertown blues" wiadomo z jakiej płyty i życzę nam takiej uczty podczas odsłuchu najnowszej..choć wštpię...

"Sailing..." jest cudowna!!!!
Odpowiedz
Wiecie co...???

Jeœli nie słuchaliœcie...to trzeba!!!!

Golec Uorkiestra " Pomykam do Ciebie"...

Najpiękniej to wymyœlili.....

Mamy swoich romantyków!!!

Posłuchajcie!!!!!

PS. Knopfler by nie wymyœlił Język
Odpowiedz
Równy miesišc (i jeden dzień) Uśmiech pozostał do premiery Kill To Get Crimson . Trochę niejasna sprawa jest z pierwszym singlem. Dlaczego ma się ujawnić dopiero po premierze całej plyty? :wacko: Takich sprzecznoœci wczesniej nie było. Trochę tego nie rozumiem Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Ja chyba wiem Robsonie...

Każdy kolejny utwór który mam okazję przesłuchać jest lepszy od poprzedniego a singiel może być jeden... przynajmniej na poczštek Oczko
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Rozumiem Hillbilly. Kupuje ten pomysł Oczko
Odpowiedz
http://www.mark-knopfler.info/news/

i komu tu wierzyć ?

informacje z tej strony często się sprawdzajš...

szczerze mówišc to True Love Will Never Fade na singiel nie bardzo mi pasuje... zwłaszcza w œwietle We Can Get Wild...
Odpowiedz
Też się nad tym zastanawiam od popołudnia :wacko: Jedna z moich ulubionych stron MK ale czasami ich ponosi. Pamietam jak kiedyœ się napalilem na DVD aLCHEMY które jakoby mialo się ukazać tak przynajamniej informowali. Chyba jednak trzeba wierzyć bardziej stronie oficjalnej MK.
Odpowiedz
Wyglšda na to że pierwszym singlem będzie piosenka "Let it all Go"

http://www.artistdirect.com/nad/music/arti...54229-3,00.html

Tak jak pisałem.

Może warto się założyć ????

Pozdro!!
Odpowiedz
KTGC - SINGLE: True Love Will Never Fade is to be the first single released from the forth-coming Kill To Get Crimson album. To be released as a digital download on the 24th of September in the UK and much of the rest of Europe, the single will also be available as a 7" vinyl in the UK (although this is subject to change). In the USA and Canada there will be a different single release, Punish The Monkey. The release date for the USA/Canada single is yet to be announced

To z oficjalnej strony.
Odpowiedz
Cišgle nie skusiłem sie na przedbiegi z nowej płyty MK.
Andrzej Twardziel ??????
Jeszcze nie jest powiedziane - do oficjalnego wydania jeszcze miesišc, zatem moge nie wytrzymać. No i do tego te Wasze kuszšce opisy. Œlinka leci z ust.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Ja też cišgle wytrzymuję. I sšdzę, że wytrzymam do końca. Zniechęciłem się do słuchania próbek lub całych kawałków w nędznej jakoœci na poprzednich dwóch płytach.
Jak zjeœć lody to w całoœci, a nie lizać co parę dni po kawałku.
Odpowiedz
Trochę zmienie temat...

przesłuchałem już wszystkie dostępne jak dotšd utwory i jedna rzecz nie daje mi spokoju...

TLWNF, Punish The Monkey, We can get wild sš zbilżone do siebie klimatem i tworzš fajnš całoœć natomiast wersja Secondary Waltz którš MK zaprezentował na jakimœ koncercie to wg mnie zupełnie inna bajka (już badziej ta wersja z Golden Demos pasuje do nowej płyty)...

Ciekaw jestem czy Secondary Waltz w wersji studyjnej będzie podobne do tej z koncertu Huh
Odpowiedz
Dobre pytanie Hillbilly Oczko Ja nie mogę się opędzić od myœli że Secondary Waltz w wersji studyjnej będzie odrobinkę bogatsze i usłyszymy np. akordeon. I co ciekawe jak na razie tršbka, saksofon, wibrafon czy wspomniany akordeon pochowane Uśmiech
Odpowiedz
No nie byłbym taki pewien do bogatego instrumentarium dla tego utworu.

Podobna sytuacja była na ostatniej płycie przy utworze "All that matters".

Pozdrawiam.
Odpowiedz
Ale All That Matters jeœli dobrze pamiętam wczeœniej nie znaliœmy w wersji live więc przynajmniej ja takich przypuszczeń nie miałem Uśmiech Paradoksalnie na koncertach było instrumentalnie bogatsze i bardziej mi się ta kołysanka podoba właœnie z koncertów Uśmiech
Odpowiedz
A niech mnie kule bijš - jaka zajefajna zrobiła się oficjalna strona MK:

http://www.markknopfler.com

Ja dla mnie bomba porównujšc ze starš, stylizowanš na jednorękiego bandytę stronš. I nowych utworów publikowanych jako próbki już raczej nie będzie - teraz pozostało oczekiwanie na cały komplecik na srebrnej blaszeczce...

Ale to już niecały miesišc i We Can Get Wild pozwoli przetrwać łatwiej ten czas.

Pięknie, pięknie Panie Marku

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Tak piękna strona Uśmiech Może już majš jakieœ "przecieki" co do szaty graficznej. Myœlę o tych rozlewajšcych się farbach od góry Oczko
Odpowiedz
Czesc Forumowicze

Otworzylem stronke, chociaz w ogole nic jeszcze nie slyszalem z KTGC i bede wytrwaly do calosci krazka. Natomiast w dziale TOUR, cos co zawsze powoduje u mnie szybsze bicie serca: "tour dates to be announced soon". A jak zaczynalem moje wariactwo Knopflerowe, to nawet nie snilem, ze zobacze Go na zywo...
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Na stronie Marka jest napisane o dwoch wersjach KTGC. Czy ktos wie co kryje sie pod tajemniczym: "deluxe edition"?

pozdrowienia z Trojmiasta Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz