Liczba postów: 275
Liczba wątków: 14
To będzie najlepsza płyta Marka  Mówię wam  Może to przez moje zamiłowanie do wszelkich odmian folkowego grania, ale szczerze mam nadzieję, że mam rację
A to dopiero próbki B) Jednak się złamałem i posłuchałem większoci. Mmm... super
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 25
Grzegorz, jestem z Tobš!!! Wydaje mi się, że kupno płyty przed poniedziałkiem będzie niemożliwe. Próbowałem nabyć poprzedniš S-la już w pištek wieczorem i - nie dało się. Po prostu wczeniej sprzedawać chyba nie wolno!
Liczba postów: 685
Liczba wątków: 55
Płyta będzie piękna, trochę żałuję że posłuchałem tych skrawków, ale mam wyobrażenie co do projektu, Ciekawoć zwyciężyła.
Spokojna, folkowa,wysublimowana płyta.
Mam obawę, że nie zadowoli ona kibiców mocniejszego grania sprzed parunastu lat.
No ale co tam
Dla mnie to takie Telegraph Road i Brothers In Arms do kwadratu, które w moim uchu zdajš wywodzić się z folku. Tylko tutaj będzie bardziej akustycznie
Ale z Was twardziele, grzegorz i dziadek B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
Cytat:Originally posted by Toloth@Sep 3 2007, 11:08 PM
Ale z Was twardziele, grzegorz i dziadek B)
... ja tez wciaz czekam i czekam, i czekam ...
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
10 wrzenia almost-unplugged koncert Marka w Niemczech!!!
http://www.markknopfler.com/news/news_item...0a03f34ab08:308
Ciekawe co zagra z najnowszej płyty. I czy kto to nagra! Oby B)
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Bardzo dobra wiadomoć  To będzie premierowe zaprezentowanie nowej płyty. Materiał idealnie pasujacy aby zagrać go akustycznie  Warto byłoby powalczyć o ten koncert tak jak miało to miejsce ze sławnym Boothbay Harbor
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Cytat:Originally posted by dziadek@Sep 3 2007, 09:52 PM
Grzegorz, jestem z Tobš!!! Wydaje mi się, że kupno płyty przed poniedziałkiem będzie niemożliwe. Próbowałem nabyć poprzedniš S-la już w pištek wieczorem i - nie dało się. Po prostu wczeniej sprzedawać chyba nie wolno!
Ja z kolei Shangri-La miałem już w pištek po południu i liczę że tym razem będzie podobnie a więc 14 wrzenia
Przed momentem zadzwoniłem w sprawie biletów na "koncert" Marka w Berlinie (10 wrzenia) - żadnych szans. Według uzyskanych informacji, teoretycznie możliwe jest tylko kupno przed koncertem, w cenie...25 Euro. W praktyce - wszystkie sš już dawno zarezerwowane. Jedyna szansa byłaby, gdyby kto rezygnował. (w co nie wierzę). Jednak wtedy trzeba bilet odebrać w czwartek rano - osobicie. A do Berlina mam trochę za daleko... To Przedstawienie nowej płyty dla "ludzi mediów" ma być nagrywane przez telewizję lokalnš. Może i radio?
Przez chwilę adrenalina poszła do góry - i - n i c.
Przechodziłem dzi obok sklepu muzycznego znanego z agresywnej reklamy (Nie dla...)
Nowa płyta Marka ma być do kupienia już pištek 14 wrzenia.
Więc- czekamy!
Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
Smutna to wiadomosć Dziadku tym bardziej ,że wybieram się do Berlina na koncert.
I co teraz??? Straszne.
Wymylimy co????
We are the sultans of swing...
Liczba postów: 1,324
Witam
Trasa koncertowa 2008 bedzie zawierac m.in. takie państwa (najblizej Polski) jak:
Polska, Czechy, Rosja, Bulgaria, Wegry, Niemcy.
Pablosan planuje wyjazd oczywiscie do Wawki jak rowniez do Czech.Chcialbym jeszcze Wegry lub moze Norwegia ( w Gdanska wlasnie otwieraja tanie linie lotnicze do Oslo). Na razie nie ma szczegolow, tylko sa dwie daty w Holandii-koniec marca. Oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na ceny biletow...
Jest cudownie!!!
PS. Nadal nawet nie slyszalem 1 sekundy z nowego krazka
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 0
witam,
ja także - JESZCZE - nie zapodałem sobie żadnej 30-sekundówki!
I tak oto wydajš sie spełnić moje słowa, ze będę na 3 koncertach MK. Oprócz Wawki planuje tez Czechy i Węgry. Chyba, ze bilety bedš w kosmicznej cenie.
Czyli.... czekamy!!!!!!!!!!
PS. Jestem jednych z tych, którzy liczš na rockowo-bluesowš płytę......
and what have you got at the end of the day........
Cytat:Originally posted by dziadek@Sep 4 2007, 07:55 PM
Pozostaje nam jeszcze radio:
http://www.radioeins.de/_/beitrag_jsp/key=...rag_209874.html
Nie tak łatwo sie poddam.
Jadę w niedzielę do Berlina na koncert Marka.
Wypadałoby ,żeby kto z nas tam był.
Nie mam biletu.
Czy wejdę też nie wiem.
Ale napewno tam będę przed Meistersaal przy Potsdamer Platz i zrobię wszystko ażeby pokazać Markowi nasz malutki Banerek http://www.knopfler.pl ktory zrobił Jambore.
Trzymajcie za mnie kciuki.
Dzi w nocy obmylę plan jak przejć ochronę. Wezmę ich na litoć i na "POLSKOĆ"
Wezmę aparat i zdam relację zdjęciowš.
Sprobuję jeszcze zadzwonić do Trinity na Schoneberger Glditschstrasse, a nóż kto zrezygnowal i jest bilet. Chyba lekko przesadzam, to byłby ósmy cud wiata.
P.S.1.Włanie moja żona powiedziała ,że jestem Wariat i z tym bym polemizował.
P.S.2 Ja też jeszcze jestem twardzielem i nie usłyszałem ani jednego dzwięku z nowej płyty.
Uff - i jak tu zasnšć.
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
SUPER ANDRZEJU !!!
JESTE PO PROSTU NIESAMOWITY !!
TRZYMAM Z CAłEJ SIłY KCIUKI żEBY CI SIę UDAłO !!
POWODZENIA TY NASZ BAHATERZE !!
Andrzeju bomba!!!  Trzymam kciuki i jestem z Tobš. To naprawdę moze się udać i nie wiem dlaczego ale słowa Twojej małżonki w tym przypadku akurat odczytuje jako komplement  Trzymaj się, powodzenia i natychmiast daj nam znać jak poszło
ps. przy pomylnych wiatrach też mam w planie 'zdobyć' Prage
Przy Tobie, Andrzej czuję się jak prawdziwy mięczak, po prostu dziadek!
(Ale dlaczego jedziesz tam w już niedzielę?)
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 2
jak Cię znam, to jestem przekonany że Ci się uda !!!
Cytat:Originally posted by dziadek@Sep 6 2007, 03:11 PM
(Ale dlaczego jedziesz tam w już niedzielę?)
Rzeczywicie ostatnio jestem tak zakręcony, że jako tak skojarzyłem ,że 10 wrzesień to niedziela. Dla mnie lepiej, że to poniedziałek. W niedzielę mam zawsze wieczorem odprawy kierowców wyjeżdzajšcych w trasę.
Dzisiaj dzwoniłem(powieliłem ruch Dziadka ) do Trinity do Berlina w sprawie biletów. W głosie osoby rozmawiajšcej ze mnš wyczułem współczucie i bezradnoc, ażeby mi pomóc. Przedstawiłem sie ,że dzwonię z Polski i usłyszałem:"to Wy tam w Polsce znacie Marka Knopflera ?".
Na to oczywicie odpowiedziałem stosownym żartem, a jak Pan sšdzi ,że znamy tylko FRANKA SCHEBLA ( to taki piewak estradowy rodem z NRD porównywalny do czeskiego Karela Gotta tudzież do naszego Zbycha Wodeckiego).
W słuchawce usłyszłem miech i tekst, że zawsze podziwia humor z Polski szczególnie ten polityczny. Polityczny humor z Niemiec też jest niczego sobie - odpowiedziałem i usłyszłem: "ma Pan rację"
Cudów nie ma. To koncert elitarny tylko dla 150 osób w Meistersaal(dziennikarze muzyczni,radiowcy etc.) Będzie transmitowany przez niemieckš radiowš jedynke i ktorš z lokalnych telewizji. Cena biletu jest symboliczna 25,-Eur, ale zapewne nie cena spowodowała , że rozeszły się w trzy minuty.
Miła i sympatyczna rozmowa z gociem po drugiej stronie słuchawki.
I to na razie tyle.....c.d.n
Liczba postów: 1,324
Andrzejku
Trzymam kciuki i szacunek. Od mojej narzeczonej usłyszałem dzi, ze mnie pogięło, ze mam zamiar odwiedzić 3 miejsca z Markiem. Szczególnie w perspektywie lubu za 1,5 miesišca  . Ale ja się nie dam tak łatwo
A long time ago came a man on a track...
|