Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
To będzie najlepsza płyta Marka Duży uśmiech Mówię wam Uśmiech Może to przez moje zamiłowanie do wszelkich odmian folkowego grania, ale szczerze mam nadzieję, że mam rację Uśmiech

A to dopiero próbki B) Jednak się złamałem i posłuchałem większoœci. Mmm... super
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Grzegorz, jestem z Tobš!!! Wydaje mi się, że kupno płyty przed poniedziałkiem będzie niemożliwe. Próbowałem nabyć poprzedniš S-la już w pištek wieczorem i - nie dało się. Po prostu wczeœniej sprzedawać chyba nie wolno!
Odpowiedz
Płyta będzie piękna, trochę żałuję że posłuchałem tych skrawków, ale mam wyobrażenie co do projektu, Ciekawoœć zwyciężyła.

Spokojna, folkowa,wysublimowana płyta.

Mam obawę, że nie zadowoli ona kibiców mocniejszego grania sprzed parunastu lat.

No ale co tam Uśmiech
Odpowiedz
Dla mnie to takie Telegraph Road i Brothers In Arms do kwadratu, które w moim uchu zdajš wywodzić się z folku. Tylko tutaj będzie bardziej akustycznie Uśmiech

Ale z Was twardziele, grzegorz i dziadek B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Toloth@Sep 3 2007, 11:08 PM
Ale z Was twardziele, grzegorz i dziadek B)
... ja tez wciaz czekam i czekam, i czekam ...
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
10 wrzeœnia almost-unplugged koncert Marka w Niemczech!!!

http://www.markknopfler.com/news/news_item...0a03f34ab08:308

Ciekawe co zagra z najnowszej płyty. I czy ktoœ to nagra! Oby B)
Odpowiedz
Bardzo dobra wiadomoœć Uśmiech To będzie premierowe zaprezentowanie nowej płyty. Materiał idealnie pasujacy aby zagrać go akustycznie Uśmiech Warto byłoby powalczyć o ten koncert tak jak miało to miejsce ze sławnym Boothbay Harbor Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dziadek@Sep 3 2007, 09:52 PM
Grzegorz, jestem z Tobš!!! Wydaje mi się, że kupno płyty przed poniedziałkiem będzie niemożliwe. Próbowałem nabyć poprzedniš S-la już w pištek wieczorem i - nie dało się. Po prostu wczeœniej sprzedawać chyba nie wolno!
Ja z kolei Shangri-La miałem już w pištek po południu i liczę że tym razem będzie podobnie a więc 14 wrzeœnia Uśmiech
Odpowiedz
Przed momentem zadzwoniłem w sprawie biletów na "koncert" Marka w Berlinie (10 wrzeœnia) - żadnych szans. Według uzyskanych informacji, teoretycznie możliwe jest tylko kupno przed koncertem, w cenie...25 Euro. W praktyce - wszystkie sš już dawno zarezerwowane. Jedyna szansa byłaby, gdyby ktoœ rezygnował. (w co nie wierzę). Jednak wtedy trzeba bilet odebrać w czwartek rano - osobiœcie. A do Berlina mam trochę za daleko... To Przedstawienie nowej płyty dla "ludzi mediów" ma być nagrywane przez telewizję lokalnš. Może i radio?
Przez chwilę adrenalina poszła do góry - i - n i c.

Przechodziłem dziœ obok sklepu muzycznego znanego z agresywnej reklamy (Nie dla...)
Nowa płyta Marka ma być do kupienia już pištek 14 wrzeœnia.
Więc- czekamy!
Odpowiedz
Smutna to wiadomosć Dziadku tym bardziej ,że wybieram się do Berlina na koncert.
I co teraz??? Straszne.
Wymyœlimy coœ????
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Pozostaje nam jeszcze radio:
http://www.radioeins.de/_/beitrag_jsp/key=...rag_209874.html
Odpowiedz
Witam

Trasa koncertowa 2008 bedzie zawierac m.in. takie państwa (najblizej Polski) jak:
Polska, Czechy, Rosja, Bulgaria, Wegry, Niemcy.

Pablosan planuje wyjazd oczywiscie do Wawki jak rowniez do Czech.Chcialbym jeszcze Wegry lub moze Norwegia ( w Gdanska wlasnie otwieraja tanie linie lotnicze do Oslo). Na razie nie ma szczegolow, tylko sa dwie daty w Holandii-koniec marca. Oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na ceny biletow...

Jest cudownie!!!

PS. Nadal nawet nie slyszalem 1 sekundy z nowego krazka Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
witam,
ja także - JESZCZE - nie zapodałem sobie żadnej 30-sekundówki!
I tak oto wydajš sie spełnić moje słowa, ze będę na 3 koncertach MK. Oprócz Wawki planuje tez Czechy i Węgry. Chyba, ze bilety bedš w kosmicznej cenie.
Czyli.... czekamy!!!!!!!!!!

PS. Jestem jednych z tych, którzy liczš na rockowo-bluesowš płytę......
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dziadek@Sep 4 2007, 07:55 PM
Pozostaje nam jeszcze radio:
http://www.radioeins.de/_/beitrag_jsp/key=...rag_209874.html
Nie tak łatwo sie poddam.
Jadę w niedzielę do Berlina na koncert Marka.
Wypadałoby ,żeby ktoœ z nas tam był.
Nie mam biletu.
Czy wejdę też nie wiem.
Ale napewno tam będę przed Meistersaal przy Potsdamer Platz i zrobię wszystko ażeby pokazać Markowi nasz malutki Banerek http://www.knopfler.pl ktory zrobił Jambore.
Trzymajcie za mnie kciuki.
Dziœ w nocy obmyœlę plan jak przejœć ochronę. Wezmę ich na litoœć i na "POLSKOŒĆ"
Wezmę aparat i zdam relację zdjęciowš.
Sprobuję jeszcze zadzwonić do Trinity na Schoneberger Glditschstrasse, a nóż ktoœ zrezygnowal i jest bilet. Chyba lekko przesadzam, to byłby ósmy cud œwiata.

P.S.1.Właœnie moja żona powiedziała ,że jestem Wariat i z tym bym polemizował.
P.S.2 Ja też jeszcze jestem twardzielem i nie usłyszałem ani jednego dzwięku z nowej płyty.

Uff - i jak tu zasnšć.
Odpowiedz
SUPER ANDRZEJU !!!

JESTEœ PO PROSTU NIESAMOWITY !!

TRZYMAM Z CAłEJ SIłY KCIUKI żEBY CI SIę UDAłO !!

POWODZENIA TY NASZ BAHATERZE !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Andrzeju bomba!!! Uśmiech Trzymam kciuki i jestem z Tobš. To naprawdę moze się udać i nie wiem dlaczego ale słowa Twojej małżonki w tym przypadku akurat odczytuje jako komplement Uśmiech Trzymaj się, powodzenia i natychmiast daj nam znać jak poszło Oczko

ps. przy pomyœlnych wiatrach też mam w planie 'zdobyć' Prage Oczko
Odpowiedz
Przy Tobie, Andrzej czuję się jak prawdziwy mięczak, po prostu dziadek!
(Ale dlaczego jedziesz tam w już niedzielę?)
Odpowiedz
jak Cię znam, to jestem przekonany że Ci się uda !!!
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dziadek@Sep 6 2007, 03:11 PM

(Ale dlaczego jedziesz tam w już niedzielę?)
Rzeczywiœcie ostatnio jestem tak zakręcony, że jakoœ tak skojarzyłem ,że 10 wrzesień to niedziela. Dla mnie lepiej, że to poniedziałek. W niedzielę mam zawsze wieczorem odprawy kierowców wyjeżdzajšcych w trasę.
Dzisiaj dzwoniłem(powieliłem ruch Dziadka ) do Trinity do Berlina w sprawie biletów. W głosie osoby rozmawiajšcej ze mnš wyczułem współczucie i bezradnoœc, ażeby mi pomóc. Przedstawiłem sie ,że dzwonię z Polski i usłyszałem:"to Wy tam w Polsce znacie Marka Knopflera ?".
Na to oczywiœcie odpowiedziałem stosownym żartem, a jak Pan sšdzi ,że znamy tylko FRANKA SCHEBLA ( to taki œpiewak estradowy rodem z NRD porównywalny do czeskiego Karela Gotta tudzież do naszego Zbycha Wodeckiego).
W słuchawce usłyszłem œmiech i tekst, że zawsze podziwia humor z Polski szczególnie ten polityczny. Polityczny humor z Niemiec też jest niczego sobie - odpowiedziałem i usłyszłem: "ma Pan rację"
Cudów nie ma. To koncert elitarny tylko dla 150 osób w Meistersaal(dziennikarze muzyczni,radiowcy etc.) Będzie transmitowany przez niemieckš radiowš jedynke i ktoršœ z lokalnych telewizji. Cena biletu jest symboliczna 25,-Eur, ale zapewne nie cena spowodowała , że rozeszły się w trzy minuty.
Miła i sympatyczna rozmowa z goœciem po drugiej stronie słuchawki.
I to na razie tyle.....c.d.n
Odpowiedz
Andrzejku

Trzymam kciuki i szacunek. Od mojej narzeczonej usłyszałem dziœ, ze mnie pogięło, ze mam zamiar odwiedzić 3 miejsca z Markiem. Szczególnie w perspektywie œlubu za 1,5 miesišca Język . Ale ja się nie dam tak łatwo Duży uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz