Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
Jestem już wypoczęty, teraz tylko poprawka 12 wrzeœnia i jak się uda to super...
Apropos KTGC to parę dni temu słyszałem True Love Will Never Fade na antenie Radia Gdańsk... Co bym nie mówił, że pierwsze wrażenie nie tak spektakularne i to wszystko co pisałem, ale już pierwsze dŸwięki tej gitary ukazały mi ogromny kontrast pomiędzy tym, co zazwyczaj leci w eterze a piosenkš Marka... Kontrast polegajšcy na charakterystycznym brzmieniu i tym wyrafinowaniu... Ehh - melodia Uśmiech

Zaczyna wpadać mi w ucho ta płytka lecz wcišż z wieeelkim zapałem włšczam chociażby Telegraph Road ( od poczštku bardzo mi sie podobała ) i myœlę sobie, czy Mark zagra coœ z tej absolutnej klasyki DS na koncercie...

Aha, jeszcze pytanie do Was: czy kupowaliœcie kiedyœ płyty przez oficjalny sklep na http://www.markknopfler.com ? Zastanawiam się czy nie zamówić z tej strony ( niby koszt wysyłki to około 4 Euro... )
Myœlę nad tym po artykule z któregoœ numeru "LOGO" o sprzęcie Audiofilskim oraz o jakoœci płyt. Napisali tam, że na Polskę wypuszcza się płyty 2giego jak nie 3ciego gatunku, obniża się jakoœć, dynamikę, parametry brzmieniowe sš zatem wiele gorsze niż w przypadku płyt na inne kraje gdzie normy nie pozwalajš na takš kaszane...
Co ciekawe, przykładem takiego CD o obniżonej jakoœci jest... polska edycja Brothers in Arms.

Co o tym sšdzicie?

Robsonie i inni specjaliœci w branży - gdzie kupować płyty aby słyszeć to, co Mark zagrał a nie to, co dystrybutorzy chcieli abym usłyszał? Oczko

Podziękował i pozdrowił!

Oczko
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
" czy Mark zagra coœ z tej absolutnej klasyki DS na koncercie"

No właœnie jaka będzie set lista. Utworów się nie zna. Ale nastrój płyty jest znany co się pojawi ze starych utworów? Kiedyœ chyba trafnie chyba dudageo napisał żę będzie "Why worry" okazało się to jak najbardziej prawdziwe. Wogóle œwietnie, bo mało tego że mówi się o tym co możę być grane na koncercie to jeszcze w jakiej kolejnoœci.
Odpowiedz
Kuba87.
Kiedyœ faktycznie było tak, że płyty z USA czy Anglii miały lepszš jakoœć dŸwięku.
Ot chociażby o fatalnej jakoœci czeskie wydanie "On every Street".
Dzisiaj w Polsce bijš płyty takie wytwórnie jak "TAKT", która kiedyœ wydawała pirackie kasety. Nikt już o tym nie pamięta i firma zbija kokosy.
Sama produkcja płyty jest wszędzie podobna, różnice w dŸwięku może powodować dobieranie parametrów dŸwięku przed wyprodukowaniem płyty, ale nie sšdzę że duże firmy takie jak "Polygram Polska" majš na to zezwolenie.
Co do płyt Audiofilskich to oczywiœcie sš edycje 24Bit , sam proces nagrywania jest inny czy HDCD. Taka płyta Audiofilska (najczęœciej z Jazzem i klasykš) jest pokrywana warstwš złota i kosztuje ok 200 zł. Myœlę, że nie poczujesz różnicy, ale sš maniacy, którzy twierdzš, że kabel zasilajšcy musi być też doskonałej jakoœci bo wpływa to na dŸwięk.

Pozdrawiam.
Odpowiedz
Rzućcie okiem na rockserwis.pl, Kill to get crimson. Będzie jakaœ "polish edition", w atrakcyjnej cenie - 25 zł. Jest inny kolor okładki, zawartoœć muzyczna ta samo. Jednak może okazać się, że płyta ma okrojonš ksišżeczkę itp., ktoœ z was się orientuje, jak takie "polish edition" wyglšdajš?
Odpowiedz
Raczej nie ma co liczyć w takiej wersji na teksty w œrodku ksišżeczki. Ba! Ksišżeczki właœciwie nie ma Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Można już posluchać fragmentów wszystkich piosenek z KTGC. Kto sie skusi? Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
"Let it all Go" - super i "Behind the Rent" œwietne

In The Sky - piękne
Ogólnie œwietna płyta będzie!!!
Odpowiedz
a tam fakungio Uśmiech ja pamietam - mam local hero kasete z taktu Uśmiech
oddawalem ja dwa razy bo myslalem ze jest nagrana zle - pamietacie freeway flyer scisza sie w pewnym momencie...

andrzej nagrasz z niemieckiej tv ?

" I am sorry but it is the 21st of September where RBB is broadcasting the Gig
on TV.

Midnight 20th to 21st or 21st to 22nd. Stay tuned."

ps ha wiedzialem ze in the sky bedzie wolny... tak koncza sie plyty solowe marka
tylko jakas taka mala roznica jest miedzy przedostatnim a ostatnim...

posluchalem ania .. . ogolnie rzecz biorac chce sie krzyknac z placzem " Jezuu jakie smęty... " plyte ratujš 3 kawalki w tym calkiem fajny Behind the sky - jakies echa Water of Love, Wild west end...
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Nie posłucham! A ładne melodie sš, powiedzcie? B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Cudne Uśmiech

ps. uwielbiam takie "smęty" Uśmiech Bo to jest markotny Mark Oczko
Odpowiedz
MARTNEZ ja Cie vardzo lubie i nie chcialam Cie doprowadzic do lez, przepraszam Oczko
ROBSON ja tez uwielbiam te smety Marka... Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Ja także zaliczam się do tych, którzy wytrzymajš i poczekam do pištkowego natarcia na sklep muzyczny!!!!!!!
Martinez, powiadasz smuty??? A może się mylisz???
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
Toloth. Melodie sš piękne.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by fakungio@Sep 9 2007, 09:41 PM
Toloth. Melodie sš piękne.
Dzięki fakungio Duży uśmiech ^_^

Ile to jeszcze? 5 dni?
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Cytat:Wezmę aparat i zdam relację zdjęciowš.
Sprobuję jeszcze zadzwonić do Trinity na Schoneberger Glditschstrasse, a nóż ktoœ zrezygnowal i jest bilet. Chyba lekko przesadzam, to byłby ósmy cud œwiata.

ANDRZEJU - jak twoja akcja "BERLIN" ??

Jestem bardzo ciekawy czy coœ się udało zdziałać !!

Melduj jak tylko dorwiesz się do sieci !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Witam Was. Jest godzina 11,30.
NO TO RUSZAM DO BERLINA........
c.d.n.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Zaczęło się końcowe odliczanie Oczko Ciekawe czy pojutrze trzy czerwone skutery uda się zobaczyć z bliska Uśmiech
Odpowiedz
Fajnie, atmosfera gęstnieje. Miło, że znów można to poczuć, co 3 lata temu na jesieńOczko
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Zerknijcie proszę
http://www.merlin.pl
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
zgadzam się Howard, atmosferka miło gęstnieje
a czekanie na nowš płytę Marka to jak czekanie na grudniowe œwięta Uśmiech

kurcze, mam nadzieję że będzie można kupić w pištek płytę z ksišżeczkš w œrodku...
Odpowiedz