Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Trójce
I ja dziękuję, to dla mnie jedyna okazja posłuchać tych audycji! I zresztš też nie na spokojnie, tylko przelotem - w samochodzie...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
witajcie,
Jak pewnie większoœć z Was słucham właœnie MiniMaxa. Przed chwilkš PK zapowiedział utwór z płyty, która ma się ukazać 17.09. Oho, Mistrz zabrzmi. Jednak to nie jest (tak, gdy pisze te słowa utwór nadal "leci") MK,a Eddie Veder z Pearl Jam. I muszę przyznać, ze również się ucieszyłam, bo lubię muzę i vocal Eddiego. A koncert PJ ze Spodka w 2000r. jest wg mnie zjawiskowy!!!!! Szkoda, że ten tegoroczny (na którym z resztš byłem) z Chorzowa już aż tak dobry nie był.
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
Wczoraj a w zasadzie było już dziœ, prawie wpadałem w objęcia morfeusza (1.55) i co nagle słyszę? Ano Pan Piotr w miniMAXIE zapodał True Love Will Never Fade Uśmiech Mówišc że jeszcze 10 dni Oczko Aż się rozbudziłem. Będe polemizował z każdym kto uważa że z tego utworu wieje nudš Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
To co się działo we wczorajszo-dzisiejszym miniMAXIE to prawdziwy Markowy maraton Uśmiech A jeszcze Pan Piotr zacytował mój list. Poczułem się wyróżniony. Małe a cieszy Wywracanie oczami Powiem krótko szykuje się naprawdę C U D O W N Y album tylko dlaczego ja go jeszcze nie mam? Smutny :angry:

ps. pan Piotr odtworzył 3/4 płyty a ja się broniłem żeby jednak w spokoju samemu ten album ''odpalić" Duży uśmiech
Odpowiedz
Robercie - czy mógłbyœ i nam ten liœcik do Pana Piotra podesłać ? Na pewno jest bardzo interesujšcy i to chyba pierwszy raz gdy Kaczkowski zacytował kogoœ z naszego grona !!

GRATULACJE !!

Napisz jeszcze co zagrał w MiniMax'sie z nowej płyty bo jeszcze nie miałem okazji przesłuchać wczorajszej audycji...

P.S.
Od KTGC nie sposób uciec - nawet tym którzy się bardzo broniš ! Oczko

A jak Koobaa ? Nic jeszcze nie słyszał ? Bo go coœ nie widać ostatnio - pewnie unika sposobnoœci...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Właœciwie dlaczego nie? Oczko

Witam serdecznie.
Panie Piotrze to już tak naprawdę pozostały godziny do premiery Kill To Get Crimson Marka Knopflera. Czas oczekiwania niezwykle ekscytujšcy zamienia się w prawdziwš goršczkęUśmiech Kolejny fragment został ujawniony. Niezwykły i na długo pozostajšcy w pamięci. To Let It All Go. Z ponadczasowym przesłaniem, że tak naprawdę jeœli chcemy się czemuœ jednemu poœwięcić musimy wszystko inne zostawić i odsunšć...Podobno ten utwór Mark zaczšł pisać jeszcze w latach 70 bo też musiał zostawić posadę nauczyciela czy dziennikarza, bo jego pasjš była muzyka i pisanie piosenek. Głęboko w to wierzę że jutro będzie TEN DZIEŃ kiedy trzy czerwone skutery z okładki płyty zobaczę z bliskaUśmiech
Jestem przy radiu o 23.
Serdecznie pozdrawiam prawie z jesiennego Opola Robert

Uśmiech

Oczywiscie Pan Piotr zacytował tylko dwa pierwsze zdania zdanie Uśmiech Ale i tak się ucieszyłem.

Oto co poszło:

The Scaffolder's Wife
The Fizzy And The Still
Let It All Go
Behind With The Rent
i na koniec audycji In The Sky

Ależ to był program. Czy ja w ogóle spałem tej nocy? Nic mi o tym niewiadomo Duży uśmiech
Odpowiedz
To już słyszałeœ "In The Sky" ??

I jakie wrażenia po pierwszym załuchaniu ??

Odpowiedz
Tak Maćku aczkolwiek trochę się przed tym broniłem. Nawet przy radiu. To był istny cyrk Duży uśmiech a wszystko po to aby nastawić płytę i w spokoju wsłuchać się w dŸwięki mistrza. Pamiętam In The Sky ale nie na tyle aby sobie przypomnieć melodię ale z drugiej strony na tyle dobrze żeby być oczarowanym. Zresztš to dotyczy również pozostałych utworów. Przepiękny, stonowany i delikatny album. Inny niż cztery wczeœniejsze. Jednak muszę jeszcze trochę poczekać aby całkowicie sobie wyrobić o nim zdanie.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@Sep 14 2007, 02:51 PM
... to chyba pierwszy raz gdy Kaczkowski zacytował kogoœ z naszego grona !!

Moje listy również cytował, ale tylko dwa razy (pyszałek Język)
Poza tym mam jego autograf na ksišżeczce "LOCAL HERO" - pamiętam jak dziœ jak się zatrzymał nad tš płytš Marka K. i powiedział przydługie:

"Nooooo" Uśmiech
..

gdy mi jš oddawał.
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
A ciekawi mnie to jak będzie wyglšdać najbliższa wieczorna uczta u Kaczkowskiego. Wywracanie oczami
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Bardzo proszę Oczko Kto jest na pierwszym miejscu? Uśmiech

16 wrzeœnia 2007
Niedziela, 16 wrzeœnia 2007B.B. King obchodzi dziœ 82 urodziny. Dodatkowo różne bluesy z różnych lat i w różnych wykonaniach. John Porter zapowiedział się z wizytš. Z nowych płyt Mark Knopfler, Riverside, Fish, Joe Bonamassa, Eddie Vedder, Apocalyptica, Bruce Springsteen, Mike Oldfield, David Gilmour, Sting, Robert Plant. Bilety na Cree. 2 tygodnie do koncertu Dream Theater. Na 4 występy przyjeżdża Antimatter. Dziœ też 30 rocznica œmierci Marca Bolana [sporo nagrań w najbliższy czwartek o 23.00]. Minimax Jarocin w tydzień od wydania trafił na listę bestsellerów.
Odpowiedz
Wlasnie Mark polecial :]

To Gilmour pracuje nad nowa plyta?? :blink:
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET@Sep 16 2007, 08:21 PM
Wlasnie Mark polecial :]

To Gilmour pracuje nad nowa plyta??  :blink:
A już myœlałem, że nie może być lepiej... MK i Mike Oldfield wydajš nowe albumy jesieniš, czyżby także DG? Moi trzej najukochańsi gitarzyœci?

Thank God B)

PS. W krakowskim Saturnie w koszyku z tanimi płytami On An Island za 20 złociszy Oczko

EDIT: Chyba chodzi o nowe DVD Davida G. Tak by wychodziło, bo premiera chyba w pištek była B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Enyłej - piekna to byla audycja Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Marcin Kydryński pożegnał się wczoraj z nocnymi słuchaczami swojej audycji. Piękny w wielu miejscach osobisty program. I piękna muzyka. Nie zabrakło Markotnego Marka. A Place Where We Used To Live jak zawsze zabrzmiało uroczo.
Odpowiedz
Masz rację Robercie - piękna audycja i w pięknym stylu Marcin pożegnał się z Około Północnymi słuchaczami !! Zrobił to zupełnie inaczej od NiedŸwiedzia, spokojnie, radoœnie i stopniowo przygotowujšc słuchacza na rozstanie. Powiedział taż kilka słów na temat odejœcia Marka, że mam mu za złe to nagłe odejœcie bez słowa. Dowiedział się o tej decyzji z gazet a przecież mijał sie z Markiem kiedy on wychodził ze studia po swojej ostatniej audycji w Trójce...

Oj bardzo będzie mi brakowało tej audycji, niedzielna Sjesta to jednak nie to co północne spotkania ze Stingologiš i Patologiš oraz Markotnym Markiem...

Smutne - coraz mniej do słuchania...

Odpowiedz
Tak to prawda. Idš chyba jakieœ zmiany w Trójce. Nie nagrywałem tej audycji a z przyjemnoœciš bym jš włšczył do swego archiwum. Istnieje taka szansa Maćku?
Odpowiedz
Oczywiœcie - wrzucę na Chomika jak tylko dotrę do doma...

Odpowiedz
Super jesteœ wielki! Oczko
Odpowiedz
Audycja na Chomiku

Duży uśmiech

Odpowiedz