Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
Jeœli pytasz mnie, Marek to odpowiedŸ brzmi: niekoniecznie. Uważam, że jedno drugiemu nie przeszkadza, ale oczywiœcie jest też tak, że ani dobra płyta nie musi się dobrze sprzedawać, ani fakt, że się dobrze sprzedaje niekoniecznie oznacza że płyta jest dobra.
Mam nadzieję, że nie zakręciłem za bardzo Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Przepraszam, bo ja troche niezorintowany tu jeszcze jestem, czy pojawily sie jakies dyskusje o nowym teledysku Marka do utworu True Love Will Never Fade?

ogladalem go na interii a na forum chyba nie bylo o nim wzmianki...albo jestem slepy ...
http://muzyka.interia.pl/teledyski/teledys...ver-fade,219665
Odpowiedz
KTGC w tym tygodniu pod numerem 5 w rankingu najlepiej sprzedajacych sie plyt w naszym kraju Uśmiech

P.S. Czyzbym sie jednak mylil? Oczko
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Jeszcze nie wysłuchałem albumu kilkadziesišt razy, wiec nie będę sie jakoœ mocno rozpisywał, bo na razie nie czuje sie i upoważniony do tego i na siłach, ale powiem Wam Moi Drodzy, że ta płyta PIOSENKAMI stoi, po prostu normalnymi piosenkami-taki jest nasz Mark teraz. Ze względu na moje legendarne lenistwo, to jakoœ bardzo nie chce mi sie wgłębiać w teksty (czyt. tłumaczyć) Język , ale czuję nosem, ze sš na równi ważne co muzyka, a może i ważniejsze i to już od kilku płyt by MK Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
faf dzieki za info - spojrzalem na teledysk...
pierwsze kadry - pomyslalem ze to bedzie jeden z lepszych teledyskow w koncu ! Uśmiech ... ale nie... liczylem chyba na cos w stylu your own sweet way
http://youtube.com/watch?v=RhactMuKnG0

owszem kadry piekne ale czy jest jakis zwiazek z tekstem ?
czy to chodzi o milosc do starej platformy wydobywczej ( czy co to tam jest ? )
teledysk w stylu boom like that bodajze a juz najlepszy jest guy fletcher ktory z miloscia zuje gume Uśmiech

lepiej kliknac na teledysk Sugababes Duży uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Martinez, masz niestety racje.. nakrecili go chyba tylko dlatego zeby jakis byl. Wlasciwie to mozna kazda piosenke sobie do niego puscic w tle ..Brakuje tylko Marka spacerujacego po plazy Uśmiech
Odpowiedz
Pablo wydaje mi sie że trafiłeœ w sedno. Na KTGC liryki sš bardzo ważne. Ale równie ważna jest sama muzyka. Tzn. i jedno i drugie wspaniale ze sobš współgra i się komponuje. Te 'dwa œwiaty' idealnie zostały wyważone i ani jedno ani drugie nie wysuwa się na plan pierwszy. Jedna piękna całoœć i spójnoœć.

ps. Marti w teledyskach nie zawsze musi być nawišzanie do treœci. Obraz rzšdzi sie trochę swoimi prawami Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Witam
kolejne kilka razy z "Kill To Get..." i jestem coraz bardziej na tak!!! Podoba mi sie Uśmiech podoba mi się piosenkowy Mark Knopfler Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Odnoœnie pytania Kooby: Swojš wypowiedziš chciałem podważyć argument Andrzeja,iż takie promocyjne koncerty organizuje Mark, by zaproszeni nań dziennikarze swoimi
recenzjami zagwarantowali pełne sale koncertowe. (mam nadzieję, że nie przeinaczyłem sensu wypowiedzi) Przecież ich zdanie o nowej płycie wcale nie musi być pochlebne! Wydaje mie się, też, że w przypadku Marka chodzi bardziej o uznanie, niż o sławę, pienišdze czy popularnoœć.
A nowy teledysk? podoba mi się ten prosty pomysł: obrazy pozwalajšce na wiele różnych interpretacji połšczone z ujęciami "muzyków przy pracy".
Odpowiedz
Koncerty promocyjne sš organizowane przez wielu artystów. Zespół pokazuje się wtedy troszeczkę z innej strony. A w przypadku Marka Knopflera sam mistrz ma na pewno różne przemyœlenia które utwory w przyszłoœci usłyszymy na dużej trasie nad którymi jeszcze muszš popracować bšdŸ całkowicie odrzucić co zdarza się nawet podczas już oficjalnej trasy żeby wymienić tylko The Trawlerman's Song. To pewnego rodzaju rozgrzewka a także podkreœlenie faktu, że jest nowa płyta i obecnoœć w mediach nie jest bez znaczenia. Przecież to nie tylko promocyjne koncerty ale również wywiady gdzie Mark przybliża nam swój nowy album. Dzieli się z nami co tym razem powinniœmy wiedzieć i na co zwrócić uwagę Uśmiech Tak to się kręci i nawet możemy nazwać to show biznesem, ale takie sš realia. A poza tym to właœnie podczas takich promocyjnych występów otrzymujemy prawdziwe perełki. Utwory które dobrze znamy ale w takich wersjach że brak słów Oczko Słyszeliœcie radiowe wersje The Fizzzy And The Still, Postcards From Paraquay i Brothers In Arms z Filadelfii z radia WXPN? Rewelacja Brothers In Arms porusza zresztš jak zawsze.

ps. z przemyœleniami Kuby zgadzam się w 100%
Odpowiedz
Mam nadzieję, że "Pocztówki" zagoszczš w repertuarze następnej trasy na stałe, bo na żywo brzmiš niesamowicie! Uśmiech
Odpowiedz
To jak dla mnie bardzo duża niespodzianka i poniekšd zaskoczenie ale tylko i wyłšcznie w dobrym tego słowa znaczeniu Uśmiech Dobrze się stało, że Mark "wygrzebał" ten numer ponieważ nie opuszcza mnie wrażenie że jednak ten utwór w wersji studyjnej był trochę niedoceniany ze względu na swš oryginalnoœć. A tu tymczasem zapowiada się koncertowa perełka Oczko
Odpowiedz
Witam po kilkutygodniowej przerwie.
Miało być wszystko inaczej. W dzień premiery do sklepu a potem słuchawki. Tak się jednak złożyło, że premiera dopadła mnie poza domem, a i z kupnem płyty też były kłopoty. W końcu jednak się udało, ale jedynym dostępnym odtwarzaczem był ten w samochodzie. Więc jeŸdziłem żeby słuchać i moja premiera odbyła się w Beskidach (jest pięknie o tej porze roku). Pierwsze przesłuchanie - spore zaskoczenie - nie ma gitary Marka. Za każdym kolejnym razem było lepiej, do tego stopnia, że wysiadajšc z samochodu zaczynało mi czegoœ brakować, po chwili wiedziałem, że chodzi o muzykę Marka.
Płyta inna niż wszystkie dotychczasowe. Czuć ten klimat lat 50-tych. W niedzielne poranki Wojtek Mann prezentuje w Trójce muzykę tamtych lat i faktycznie klimat bywa podobny.
Wokalnie Mark chyba sam się zadziwia - niesamowita lekkoœć œpiewu, gitara jest ale odnoszę wrażenie, że nie jest wcale ważnym instrumentem na tej płycie. I tu mam żal, że nie ma na tej płycie czegoœ w rodzaju "Diamentów" jak na płycie z Emmylou. Tym bardziej, że Mark wirtuozem gitary jest i nie ma fana, który by nie oczekiwał 'ostrzejszego pazura' choć przez chwilę. I tu rozumiem Andrzeja. Na tej płycie nie ma nic z Dire Straits prócz kilku znanych nazwisk. Może czuć się rozczarowany.
Doceniam tę płytę coraz bardziej, choć sš jeszcze kawałki które pomijam (i tak już może zostanie). Pięknie malowana muzyka ale i tekst jak widać również wymagajšcy. Korzystajšc z okazji dziękuję (i gratuluję) Robsonowi i Koobie za œwietnš audycję przybliżajšcš zawartoœć płyty zwłaszcza jeœli idzie o teksty, a Macsie za zarejestrowanie i udostępnienie.
Już zawsze będę kojarzył tę płytę z miłymi wspomnieniami i drogami z ładnymi widokami. Ta płyta to œwietny partner na podróż - droga mija jakby szybciej.
Andrzeju spróbuj może wybrać się z tš płytš w podróż - może się jeszcze do niej przekonasz, czego ci życzę.
Odpowiedz
Dziœ odebrałem z Warszawy bilet na Płytę... na Torwar w Warszawie Uśmiech

Czekam na koncert z niecierpliwoœciš.
B)

Czy ktoœ też już dostał może przesyłkę poleconš z LIVENATION? Huh
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Prawie trzy tygodnie obcowania z nowym albumem MK. I cały czas chcę zakrzyknšć i ogłosić wszystkim że to najlepszy album mistrza Oczko Ale jeszcze poczekam. A z drugiej strony to też nie o to chodzi, aby się przeœcigał z innymi płytami. Daleki też jestem od porównywania, ale coraz bliższy temu aby postawić ten album obok Sailing To Philadephia. I tu zauważam u siebie pewien paradoks a może i pewnš sprzecznoœć. Bo zdaję się że właœnie na płycie Sailing To Philadephia Mark przypominał najczęœciej czasy DS a nowy album gitarowy w ogóle nie jest. Mniejsza o to. Być może solówek spod strun coraz mniej, ale teksty pióra MK to po prostu mistrzostwo œwiata. Niełatwe, mocno umiejscowione w tradycji angielskiej ale jakże przepięknie opowiedziane i zaœpiewane. I ten klimat. Zbudowany i pielęgnowany od pierwszej do ostatniej nuty. Największa klimaciarska płyta MK? Zdecydowanie TAK Uśmiech

ps. jutro odbieram bilet na koncert mistrza słowa, melodii i gitary. Kolejnoœć obowišzkowa jak i obecnoœć na koncercie 2 maja A.D. 2008 Uśmiech
Odpowiedz
Ja bym jednak Robercie zastanowil sie nad ta kolejnoscia Oczko Fakt niezaprzeczalny ze teksty Mark ma na swoim koncie przepiekne, ale nie wszystkie i chyba nawet nie wiekszosc aspiruja do miana "najwyzszych lotow", za to melodie..... Wiesz co mam na mysli Oczko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Myœlalem przede wszystkim o najnowszej płycie Oczko Ale rozważę to Oczko

W festiwalowym miasteczku w jakim żyję i pracuję nowy album MK w sklepie który co tydzien prowadzi ranking najlepiej sprzedajšcych się płyt na samym szczycie !!!! Uśmiech Nie widzę inaczej Oczko
Odpowiedz
Ja nadal twierdzę że to najlepszy solowy album MK Oczko. Kręci się u mnie dosłownie na okršgło i za każdym razem sprawia frajdę.

PS. Widzę, że na oficjalnej liœcie sprzedaży w Polsce MK na 5 pozycji. Całkiem nieŸle! Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Sep 24 2007, 05:49 PM
>>>
( kooba gdzie te solowki ? to sa te same dzwieki ktore powtarza na kazdej plycie
identyczne zagrywki, tylko z plyty na plyte jest ich coraz mniej, moge sie pokusic o jakies zestawienie Uśmiech boje sie ze niedlugo tylko guy fletcher bedzie gral
na plytach - a zreszta ta jego zapowiadana gra na hammondach ...no przepraszam ale to sa tylko dwa, trzy akordy ciagnace sie przez caly kawalek...tak to na hammondach moge i ja zagrac )
Dęty balon niestety.

Ja już o tej płycie zapomniałem i słucham Sailing i Shangri La.
Tam sš dopiero kompozycje!!

A i jeszcze jedno. W końcu wyszedł z Knopflera prawdziwy nudny Angol...niestety
Odpowiedz
Duży uśmiech Wyszedl to z Ciebie fakungio najbardziej zmienny człowiek jakiego znam Duży uśmiech Myœlałeœ o tym w ogóle? Oczko
Odpowiedz