Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pigułka Na Uzdrowienie Forum
Cytat:Originally posted by olaph72+Nov 11 2007, 08:46 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Nov 11 2007, 08:46 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Michal@Nov 11 2007, 01:45 PM
Chodzi o to, że zamiast gadać i narzekać niech coœ sami zrobiš wtedy będš mieli prawo do narzekania ale już na siebie.
A jak w restauracji kelner przyniesie mi przypalony stek, to mam iœć do kuchni i sam sobie usmażyć? Dobre. [/b][/quote]
Sorry, ale to doœć karkołomne porównanie!

Za steka w restauracji nieŸle bulisz.
Tu jesteœ (jesteœmy) z pasji. Za darmo!

Matko boska.
Ty nie odczuwasz różnicy..

Uśmiech
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Nigdy nie byłem, nie jestem i raczej nie będę Matkš Boskš. Oczko
Różnicę widzę, owszem. Ale wkurza mnie takie gadanie: "zamiast krytykować, zrób to sam". Nie chcę robić tego sam i mam prawo krytykować.
A propos: to kolejny przykład tego, że niemile jest tu widziane "inne" spojrzenie na różne sprawy. Nadal tego nie dostrzegacie?
Odpowiedz
Moim zdaniem można bez problemu polepszyć jakoœć knopfler.pl

Pomysł numer 1: profesjonalne zrobienie strony (+grafika) kosztuje około 150-200 złotych. Można by zrobić zbiórkę, sšdzę, że znalazłoby się 20 osób, które zrzuciłyby się po 10 złotych, aby tę stronę polepszyć.
Następnie ktoœ - jestem chętny - zakutalizowałby tę stronę: uzupełniajšc dykografię, teksty, informacje, galerie.
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Drugi raz mi wysłało, przepraszam.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by numitor@Nov 11 2007, 10:49 PM
profesjonalne zrobienie strony (+grafika) kosztuje około 150-200
:o

Znasz jakieœ bractwo charytatywnych projektantów www? Oczko Dawaj namiary! :]
Odpowiedz
No ok, trochę na wyrost użyłem słowa "profesjonalne". Powiedzmy - "półprofesjonalne".
No i chodzi mi o sam htmlowy layout+ewentualnie jakieœ logo. To sš koszta takie jak w/w.
Odpowiedz
A moze wsrod Forumowiczow (lub ich znajomych) znalazlby sie ktos, kto takie rzeczy potrafi robic?
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Kooba, Robson..., wiem, że to czytacie.

Wróćcie no...

Uśmiech Uśmiech Uśmiech

Odpowiedz
noooo... wróćcie !!

:wacko: :wacko: :wacko:

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Oj pogniewali się?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Nov 11 2007, 04:40 PM
Jeœli temat był interesujšcy utrzymywał sie po prostu w górnych partiach strony głównej przez kilka tygodni czy miesięcy. Jeœli nie zainteresował forumowiczów to takowy temat po prostu spadał w dół, jak na liœcie przebojów.
Andrzeju jak zwykle mšdrze opisałeœ cały (jak dla mnie pseudo) problem Oczko.
Co do zacytowanej wypowiedzi, to przypominam sobie jak Bartek siedział w nandu nad stronka knopfler.pl i gadaliœmy o "starych" tematach etc. i zapytałem się co będzie robił ze starymi tematami, a on odpowiedział mi dokładnie Twoimi słowami Uśmiech.

Olaph72-ie - Howard Ci dobrze odpowiedział, jesteœmy tu dla wspólnej pasji, dla jednych pasjš jest rozmawianie o wszystkim i o niczym z innymi sympatykami DS a dla innych pasjš jest narzekanie Oczko hehehe. Życzę Ci żebyœ w końcu zostawił tš papugę i spotkał się z nami na Zlocie Krakowskim, być może wtedy przejdš Ci te malkontenckie humory hehehehe.

Numitor - tyle osób garnie się do zmian to może niech zasponsorujš lub sami zrobiš nowy layout stronki (czy jak to się teraz na wyglšd mówi hehehe).

Moja osobista dygresja, która nie dotyczy nikogo na tym forum tylko mnie.

Ja bym nie miał czelnoœci narzekać, gdybym sam nie był w stanie rzucić kasš lub zrobić nowš stronkę, dlatego tak ciężko w dzisiejszych czasach być sarmatš. Jak mnie ktoœ czymœ częstuje lub daje mi prezent to nie mówię tej osobie że to jest ch...we. (czyt. fallusowe).

hehehehehe
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
Malkontenckie humory? O czy Ty, chłopie, piszesz...? :wacko:
Odpowiedz
Jakby nie było to utrzymanie serwera na którym jest strona i forum kosztuje. Nie mam pojęcia jakiego rzędu jest to kwota, ale rocznie pewnie uzbiera się pare stówek. I może nie wszyscy sš tego œwiadomi, że mamy to w prezencie od Bartka.
Jak widzicie nie ma też tutaj żadnych reklam, które by zarabiały na serwer. Jak znam życie, to pewnie byłby problem z uzbieraniem pieniędzy przez forumowiczów na serwer, bo nagle okazałoby się, że tylko kilka/kilkanaœcie osób jest zainteresowanych. Więc pewne pretensje sš nie na miejscu.
Wyglšd strony faktycznie prosi się o lifting. Chyba w przyszłym roku wiosnš będzie 5 rocznica powstania forum (a może już jest 5 lat) więc jest okazja na małe rocznicowe zmiany. Mioim zdaniem nie chodzi o wodotryski tylko o aktualizację i ewentualnie jakieœ zmiany w wyglšdzie. Skoro Bartek, Marti nie majš czasu a ktoœ ma brata/ciotke/wujka/kolegę który zna się na tym to chyba chęć pomocy w zmianach nie zostanie zignorowana przez adminów.
Odpowiedz
Nie znam się na programowaniu/tworzeniu www od podstaw, ale prowadzę swojš www, a na innej jestem redaktorem na prawach moderatora. Gdyby moja osoba, i skromna wiedza, którš dysponuję okazała się wystarczajšca, mógłbym poprowadzić aktualizację pewnych działów strony http://www.knopfler.pl, czy też - w razie koniecznoœci - moderować forum. Chociaż wiem, że to ostatnie nie jest aż tak bardzo potrzebne. Sami się potrafimy zorganizować Uśmiech

Co do pomysłu numitora - gratuluję inicjatywy i całkowicie podpisuję się pod Twojš kandydaturš.
Nie chcę być tu jakšœ konkurencjš w stosunku do Ciebie, numitor, a jedynie zgłaszam Forumowiczkom/Forumowiczom swojš chęć ewentualnej poprawy i ożywienia forum, jeœli sš takie oczekiwania. To tyle na ten temat z mojej strony Oczko

Pozdrawiam

Odpowiedz
zmiana layoutu to nie taka ciezka rzecz ( szykuje sie na okres swiateczny ) - da sie zrobic ze smakiem i ladnie problem lezy wlasnie w aktualizacjach, newsach, i co do tego pogadam z sasiadem informatykiem tak zeby mozna bylo latwo wpisac news samemu - stronki we flashu nie polecam bo bedzie wolniej chodzic
i jeszcze zdarzaja sie ludzie ktorzy nie instaluja wtyczki flash
na linkach nie pozyjemy bo jedne znikaja inne przybywaja..lepiej na biezaco na forum sie dzielic

numitor ( i wszyscy chetni ) jesli jestes skory do pomocy) to
prosze o:

- okladki wszystkich plyt MK / DK ( oczywiscie nazwa pliku odpowiadajaca nazwie plyty )
- wypisanie wszystkich tytułow, czasow grania, roku
- liste najlepiej z okladkami plyt na ktorych gral mark goscinnie
- krotkie recenzje plyty ( podpisze sie recenzja Robsona, recenzja Macsy )
- jesli sie da to kilkusekundowe fragmenty w mp3

Stony jakie pomysly numitora zignorowalem ?
Jesli mowa o podzial forum to zdania byly podzielone
i czesciowo jest podzielone ( chociaz wg wielu to zaszkodzilo )
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Witam

Naszla mnie taka refleksja. Jakis czas temu pisalismy, ze Forum przezywa kryzyz, nic sie nie dzieje, szata graficzna taka sobie itd. I wiecie co, Forum dostalo kopa! Po pierwsze pojawili sie nowi uzytkownicy, ktorzy wniesli sporo ozywienia, a po drugie slowa uznania dla Numitora, za wprowadzenie do dyskusji dyskografi DS i MK-widac, ze dyskusja sie ozywila oraz dla Ani M za bardzo aktywny udzial ostatnio! Uśmiech Tak trzymac!
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Proponuje zamknac watek Oczko
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Wydaje mi się, że kryzys strony nie pochodzi od nas tylko od Marka. Niestey coraz mniej go w mediach. Po jego ostaniš płytę raczej młodzież nie sięga a dziadki typu ja albo nie majš czasu na zabawę w jakieœ strony internetowe albo po prostu nie potrafiš.
Pewnie w okolicach koncertu troszkę ludzi pojawi się na forum, plus jakiœ banerek i koszulki w duzej ilosci wœród z forumowiczów z adresem strony na koncercie, to kolejnych kilkadziesišt odwiedzin strony.
Myslę, ze zarówno zmiana szaty jak i zawartosci strony nie pomoże tu za dużo. W dzisiejszym œwiecie najważniejsza jest reklama. O tej na koncercie już mówiłem, można jeszcze wrzucać adresik strony na forum, że tak powiem, pokrewnych artystów, na minimaxie u Kosiaka (a tak na marginesie w plebiscycie na najlepszš płytę 2007 r. w NMP Knopfler na 43 miejscu) i chyba tylko tak mozemy dotrzeć do fanów Knopflera.
Odpowiedz
Aadamie chyba nie jest tak Ÿle a audycja "Noc Muzycznych Pejzaży" nie jest tak do końca wyznacznikem uznania ostatniej płyty. To program raczej z muzykš progresywnš i wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało że tylko mój głos sprawił że w ogóle K2GC została umieszczona wœród propozycji Uśmiech

A oto inne zestawienie z ostatniego "Teraz Rocka"
W kategorii najlepszy instrumentalista za rok 2007.

1. John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)
2. Josh Homme (Queens Of Stone Age)
3. Steven Wilson (Porcupine Tree)
4. Slash (Velvet Revolver)
5. >>>Mark Knopfler<<<
6. Steve Harris (Iron Maiden)
7. Lars Ulrich (Metallica)
8. The Edge (U2)
9. James 'Monky' Shaffer (Korn)
10. Mike Portnoy (Dream Theater)

Jak dla mnie Mark w tym zestawieniu wyglšda trochę jak prawdziwy weteran. Sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem. Nie wiem jak jest œrednia wieku czytelników "Teraz Rocka" ale dla mnie ta pozycja jest budujšca Uśmiech

ps. dlaczego nie można pogrubić czcionki od jakiegoœ czasu? :wacko:

ps. 2 KTGC gwoli œcisłoœci w NMP jest na 45 pozycji.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
"Mark w tym zestawieniu wyglšda trochę jak prawdziwy weteran. Sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem" - ładnie Robert. Uśmiech Nic dodać, nic ujšć Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz