Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Polsce !
Efekt na pewno byłby piorunšjacy i kosmiczny. Hekselman wszystko to doceniam i jestem pełen podziwu dla Ciebie. Jednak po raz pierwszy kiedy przeczytałem o tym pomyœle wydał mi się za bardzo skomplikowany. Mnie cały czas nie chce wyjœć z głowy wykorzystanie utworu "Let It All Go" z wiadomych względów. Ale póki co nie mam pomysłu.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Witam Napewno warto stworzyć jakis niezapomniany efekt który zapamiętał by także Mark do dziœ pamiętam jak na Œlšskim na U2 podczas New Years Day stadion zrobił biało czerwonš flagę efekt piorunujšcy, tylko co wymyœlic oto jest pytanie ? Uśmiech
Odpowiedz
Pomysł z balonami rewelacyjny.
Koszulka + balon - wiadomo człowiek z Forum.
Balon bez koszulki - zapewne wielki miłosnik muzyki Marka,ale nie zrzeszony jeszcze na Forum.
Jak bym się znalazł na koncercie bez koszulki robił bym wszystko, aby zorganizować(otrzymac) taki balon - jak by nie patrzał trzymanie takiego balonika z napisem http://www.knopfler.pl to pierwszy stopień do jaskini Lwa.
No to zrobmy te balony, żeby ludzie uwierzyli ,że nie robimy ich w "balona" z tš stronkš internetowš i z naszym Forum.

P.S.1 - Hekselman ma rację. Ze sceny koszulki nie bedš widoczne wœród tlumu publicznoœci, ale za to bedš widoczne na holu, w kolejce do wejœcia i w kolejce do WC,i w kolejce po hod-dogi tudzież popcorn. Takie koszulki wzbudzajš zazdroœć i niesamowitš chęć posiadania przez tych , którzy ich nie majš, a mogli by mieć, dlatego zajrzš na Forum.
P.S.2 - Kiedys padła propozycja czerwonych opasek na czoło z napisem http://www.knopfler.pl - ojej też fajny pomysł ........
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
No pomysł z opaskami Andrzeju jest bardzo ciekawy, i dosyć widoczne by to było Uśmiech tylko jakbym wygladał w opasce hmm Oczko
Odpowiedz
Pomysł z balonami super, można by lódziš rozdawać, a sami byœmy takie wielkie pęki mieli. Tylko by trzeba o tym helu pomyœleć zresztš takie latajšce były by super efektowne i mniej męczšce w trzymaniu (ojej jaki ze mnie konformista).
Tylko mnie jedno martwi - Torwar jest zamknięty, i czy nie będš mieli obiekcji do naszych baloników, wiadomo hel jest palny, a sami wiecie jak to jest z tš obsługš....
A tak w ogóle "hekselman" orientujesz sie jak to jest z tymi butlami, żeby takš małš wyporzyczyc.

No i czekamy na twoje następne pomysły
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by AdamM+Jan 15 2008, 10:22 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (AdamM @ Jan 15 2008, 10:22 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Tylko mnie jedno martwi - Torwar jest zamknięty, i czy nie będš mieli obiekcji do naszych baloników, wiadomo hel jest palny, a sami wiecie jak to jest z tš obsługš....
[/b]
Myœlę, że ten powód jest wystarczajšcy, żeby o helu zapomnieć - nie ma mowy o takim rozwišzaniu - moim skromnym zdaniem.

<!--QuoteBegin-hekselman@Jan 15 2008, 05:05 PM
Wyobrażacie sobie widownię na której porozmieszczane sš łagodnie œwiecšce balony w kolorze biało czerwonym z napisem naszego Forum?
Nie zasłaniajšce nikomu; można nawet po 2 szt na fana lub dla osób towarzyszšcych?....
[/quote]

Nie wyobrażam sobie jakoœ, by balony mogły być nie zasłaniajšce...

Smutny
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Hel palny? Na szczęœcie nie. Właœnie dlatego wykorzystywano go w sterowcach zamiast wodoru, ale to i tak był za drogi interes.
Pomysł żeby zaistnieć na koncercie jak najbardziej słuszny, podzielam jednak obawy Anroma, że balony po prostu by zasłaniały - im ich więcej - tym gorzej, szczególnie dla tych, którzy sš z tyłu sali. Hala typu Torwar moim zdaniem nie nadaje się na tego typu akcje, w Spodku były by większe szanse (inny układ widowni). Zgadzam się z Robsonem, że "Let It All Go" aż się prosi by go wykorzystać. Też jeszcze nie wiem jak, ale móżdżę Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Pomijajšc to czym balony to dobry czy zły pomysł - moim zdaniem najlepszš wersjš jest to żeby każdy nadmuchał jeden (lub ile chce - może być pięćdziesišt) balon, a następnie puœcił je po sali - tak aby swobodnie latały one od jeden do drugiej osoby. Wiadomo, że częœć balonów pęknie - dlatego musi być ich dużo.
Spójrzmy prawdzie w oczy - gdy będzie w nich hel - polecš one w górę, jeœli będzie ktoœ je trzymał - mało osób po ciemku przeczyta napis na nich, będš one tylko zasłaniać, a taki swobodny "przepływ" balonów przez salę nikomu nie będzie przeszkadzał, no i każda osoba, do której taki balon przyleci - przeczyta napis na nim, kto wie, może jakiœ ochroniarz wbije nawet balon na scenę?
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Hehe sory za palnoœć helu - chwilowe zamroczenie, pewnie hel jest ok, nie jest palny (widzisz koobaa, mi sie od razu hel ze sterowcami skojarzył i z ich katastrofami, tam chyba w pewnym momencie zastšpiono wodór hele - zresztš już nie wiem jak to było) w sumie może nie być z tym helem tak Ÿle w końcu na wielu imprezach sie tego używa, zajrzałem do literatury (nie ma jak wikipedia) to nawet do mieszanek tlenowych w butlach do nurkowania go się używa.

Macie racje takie balony trzymane na patykach mogły by ograniczać widocznoœć pozostałym ludziš, ale takie unoszšce się na sznurkach z helem - noo nie to było by super...
Odpowiedz
Nawišzujšc do tematu balonów. Ja jako były (koniecznie pisane osobno!Oczko uczestnik koncertu DIRE STAITS we Frankfurcie pamiętam, ile radoœci dostarczało zwykłe "odbijanie balonu" przez wiernš publicznoœć w czasie dwu godzin oczekiwania na występ!
I tym razem prawdopodobnie większa częœć balonów oddałaby "powietrze" przed wyjœciem Marka na scenę, ale i tak przed tym - ludzie mogliby zaciekawić się naszym forum. Poza tym, jeœliby denerwowałyby za bardzo, to łatwo można je przecież wyeliminować.
To byłaby niezła reklama dla forum.
Ale mnie zależaloby bardziej, by dzięki nam ten koncert w W-wie dla pana Knopflera różnił się czymœ od występów w innych krajach, o których nie wspomina w tekstach swoich piosenek, które nie posiadajš tak zorganizowanych fanów!
Odpowiedz
Otóż to! A poza tym może niepotrzebnie ale boję sie że na koncercie zatraciłaby się wartoœc odbioru muzyki przez balony. Moim skromnym zdaniem jeœli nie wykorzystamy chwili kiedy Mark zaczyna œpiewać "no time for arties over in Poland..." to jesteœmy ciapy. Nie wiem jeszcze jak ale w tym miejscu powinna pójœć jakaœ czytelna reakcja z naszej strony. Jak dla mnie ewidentnie Mark "puszcza do nas oczko" w Let It All Go.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
A ja nie doczytałem o palnoœci/niepalnoœci helu - ale siara... :o

Robson ma rację "no time for arties over in Poland..." trzeba wykorzystać. A może sam Mark nas czymœ w tym momencie zaskoczy... ^_^
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by anrom@Jan 16 2008, 10:15 PM
A ja nie doczytałem o palnoœci/niepalnoœci helu - ale siara... :o

Robson ma rację "no time for arties over in Poland..." trzeba wykorzystać. A może sam Mark nas czymœ w tym momencie zaskoczy... ^_^
Na pewno wycišgnie kubek herbaty w naszš stronę i powie.

Tea Uśmiech hehehhee
Odpowiedz
Moja koleżanka, notabene też uwielbiajšca Marka, zaproponowała żeby ten fragment utworu wyœpiewać razem z nim. Będšc mniejszoœciš w sali koncertowej trzebaby to wykrzyczeć Oczko
Odpowiedz
Cytat:A ja nie doczytałem o palnoœci/niepalnoœci helu - ale siara... ohmy.gif

Nie ma czym sie martwic, doszliœmy do konsensusu - że hel jako gaz jest ok, nie palny, nie szkodliwy i często używany na imprezach.
Tylko 1 czy nam odpowiada taka forma balonów i 2 czy organizator nie miał by nic przeciwko, bo na ogół ma - ale to można zapytanie wysłac, choc ja to nie wiem jak to z nimi jest - myœle że ktoœ inny może ma większe doœwiadczenie z polskimi organizatorami.

Co do pomysłu wspólnego odœpiewania, ja uważam że większoœć osób akurat to odœpiewa, fani Marka raczej sie œwiadomi repertuaru - przynajmniej tak mi sie wydaje...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Można by było przed odœpiewaniem nawdychać się tego helu.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by fakungio@Jan 16 2008, 10:37 PM

Na pewno wycišgnie kubek herbaty w naszš stronę i powie.

Tea Uśmiech hehehhee
Chyba ,że moja zona Go wyprzedzi, tak jak to bywało w Berlinie.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by fakungio@Jan 17 2008, 10:50 AM
Można by było przed odœpiewaniem nawdychać się tego helu.
Jak zwykle dowcipny ;>
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
I co - mam napisać: myœlałem że tak będzie?
że: ok - VOX POPULI?
NIE!
Wiecie DLACZEGO?
Nie jestem zadymiarzem...
Chciałbym zrobić coœ w i ę c e j niż "wyjœć na koncert".
Więcej niż zrobić "morze zapalniczek"
Niż transparent z T-shirta z namalowanym szminkš "love forever"
Chciałbym pokazać Markowi że sš ludzie dla których koncert jest takim wydarzeniem że myœleli o nim od dawna i przygotowali się do niego profesjonalnie: nie znaczy drogo tylko - przemyœlanie.
Sorry - ja- nie założę podkoszulki bo - inny mam I M A G E i uważam że stary dziad w podkoszulku wyglšda œmiesznie.
Nie każdemu pasuje takie "odmładzanie".
A już moja kobieta...dla niej koncert to i WYDARZENIE i WYJŒCIE. Stroi się że hoho!!!
Jakbym jej (najpiękniejszš ale podkoszulkę!Oczko zaproponował...uff...
...jak będę chciał umrzeć - znam m n i e j bolesne sposoby!
No po prostu - nie każdemu, nie wszystko ...
A chciałbym by ci co grajš wiedzieli:jesteœcie dla mnie tak ważni że się do koncertu PRZYGOTOWAŁEM!
Że - myœlałem o tym.

Balony nie sš drogie.
Mogę je zamówić, załatwić, przedpłacić.
To samo: diody,kabelek - baterię każdy sam:-)
Potem: w kopertę i sruuu...
Zresztš - to szczegóły....
O helu już zapomnijcie - zaczynam się bać waszych pomysłów....;-)
Balon nikomu krzywdy nie zrobi - nie trzeba niczyjej zgody.
Bo jak się o COKOLWIEK zabiega w Polsce - to zabroniš!
Taka mentalnoœc!
Komu balon COŒ zasłoni?
Fanowi?!
Jakoœ m n i e j się boję TYCH fanów.
Przecież to sami swoi a balon wielkoœci głowy - łatwo go ominšć wzrokiem tym bardziej że byłby ciut wyżej!
A przecież nie muszš być w powietrzu przez cały koncert!
Liczy się efekt - pomysł, niewielki koszt i EFEKT!
Zresztš - póki czas: ideę znacie - może inne pomysły?

A dlaczego uważam że to tak ważne?
Spotykam czasem artystów po zejœciu ze sceny - wiem czym naprawdę jest dla nich publicznoœć.
Ale - to co przeżyłem kiedyœ - przebija wszystko!

Był letni upalny wieczór.
Spacerowałem po plaży w Sopocie obok molo. Wiadomo - jedyny moment w lato by odżyć. Tłumy ludzi obok!
Nagle...słyszę...S o j k a !!!
NA ŻYWO !!!
Gdzieœ tu gra i œpiewa!!!
...co, gdzie?!
Kierujšc się słuchem - dotarłem do żywopłotu "Grand Hotelu" od strony plaży a tam....
WIELKI SWIAT !
Na trawniczku przed "Grandem": stoliki,lampiony, kreacje i smokingi.
A..."do kotleta" œpiewa im akompaniujšc sobie na fortepianie.... sam SOJKA!
No - koncert w takim miejscu!!!!
Ci tam - ta l u x ..sfera:
...klaszczš rachitycznie, szeleszczš, dzwoniš sztućcami, gadajš - klezmer im ..m n i e j przeszkadza.
Tu - z drugiej strony - na plaży - T Ł U M !!!!
Atmosfera: "saturday night .... beer on the beach"...
Tańczš, œpiewajš (któż nie zna "Absolutnie nic"?!Oczko, klaszczš, wyjš, sapiš...żyjšca ciemna strona MOCY (nocy?...)!!!
F a n t a s t y c z n i e !
Ale - wszystko ma swój koniec.
Artysta skończył.
Wstał
zwrócił się w stronę "jaœniepaństwa"
i skłonił głowę
potem
odwrócił się w stronę morza
...o 180 stopni....
w stronę ciemnoœci która kipiała entuzjazmem! ....wiadomo: "satur..&...beer...";-)?

rozłożył ręce
...(jak dyrygent po koncercie: szeroko,nad głowš!Oczko...
i SKŁONIŁ SIE GŁĘBOKO
..przodem - do nas a...
(w y o b r a Ÿ c i e to sobie)
Stachu!!!!
Kocham cię za to!!!!

I teraz wiem na pewno jak ważna dla artysty jest publicznoœć!

I - naprawdę - chciałbym zrobić COŒ by Mark być może wspominajšc kiedyœ - powiedział:"...a..pamiętacie TEN koncert w Warszawie?!..."

Przy okazji: może by wymyœleć/wybrać HASŁO na koncert - NASZE, Forumowe (najlepsze!Oczko hasło takie które moglibyœmy razem skandować, może - odœpiewać (...more beer :-) - jednymsłowem - jakiœ POMYSŁ.
Myœlę o czymœ co nawišzuje/wykorzystuje oczywiœcie elementy twórczoœci MK. Jakieœ pomysły?...
Pracuję by żyć! - nie: &quot;żyję by pracować&quot;
Odpowiedz
A ja tak sobie myœlę, że gdybym mogła Markowi uœcisnšć rękę i powiedzieć mu ile radoœci wniósł do mojego życia, i ile teraz przy leczeniu mi pomaga muzykš, samemu o tym nie wiedzšc, to to byłaby najwspanialsza chwila mojego życia...
Tylko niestety, pewne marzenia trzeba rozgraniczyć na bardziej realne, a pewne na mniej. Smutny
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz