18.01.2008, 18:56
Witam Aniu no nigdy niewiadomo co będzie, a może kiedy nadejdzie okazja że poznasz mistrza
któż z nas o tym nie marzy....
|
Mark W Polsce !
|
|
18.01.2008, 18:56
Witam Aniu no nigdy niewiadomo co będzie, a może kiedy nadejdzie okazja że poznasz mistrza
18.01.2008, 20:34
Wiem, wiem, że nie ja jedyna, ale mam mała nadzieję że skoro spełniło mi się marzenie o przyjedzie Marka do Polski i o moim uczestnictwie w tym koncercie, to może.....
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
19.01.2008, 22:03
Chciałbam nawišzać jeszcze do postu pisanego -tak od serca -przez Hekselmana. Podoba mi się ogromnie Twój entuzjazm, i niekonwencjonalne pomysły zwišzane z koncertem Marka w Warszawie. I ja bardzo bym chciał, by ten występ wyróżnił się czym w porównaniu z jego innymi koncertami, skłonił - może po zakończeniu trasy- do jeszcze jednego przyjazdu do Polski, dodatkowego koncertu kiedy... Zeby Mark wiedział, że co jak co, ale na polskich fanów może najbardziej liczyć.
Aż prosi się wykorzystać fakt, że poprzez nasze forum jestemy tak dobrze zorganizowani. (Chyba ewenement w Europie). Koszulki - to jedno: (ogromnie sobie je cenię i noszone sš do wytarcia napisu), zapiewanie w odpowiednim momencie - to prawie obowišzek. Ale czym musimy zaistnieć: bardziej jako polska publicznoć, a p o p r z e z t o rozreklamujemy i forum. (nie odwrotnie) Sam nie mogę nic odpowiedniego wymyleć. Może by tak od razu nie odrzucać pomysłu balonów ?
19.01.2008, 22:52
Ja też jestem za balonami !! Ale takimi puszczonymi po sali aby każdy mógł sobie odbić i zobaczyć adres naszego forum - dlatego pomysł z diodkš jest kapitalny !! W ciemnej sali widok wiecšcych balonów będzie dla Marka czym wyjštkowym - może nawet to podchwyci i co dowcipnego powie
![]() Jest tylko jeden problem techniczny - jak umiecić ta bateryjkę i diodkę w rodku balonu, w taki sposób żeby go nie przebić !! HEKSELMAN !! Tak trzymaj !! Masz kapitalne pomysły !! Czekam na cišg dalszy !!
19.01.2008, 23:44
Wiecie co? Niekonwencjonalne pomysły na koncertach to specjalnoć Polaków.
Wystarczy przywołać ostatni koncert U2 w naszym kraju (biało-czerwona flaga). Czy publicznoć kiedykolwiek sprawiła, że artysta się wzruszył i a występ stał się dla niego niezapomnianš chwilš? Zwykle bywa odwrotnie. Hekselman - kreatywny z Ciebie goć
Nie gram z nut, gram z serca
20.01.2008, 01:19
Czeć, dawno mnie nie było... Niestety, szkoła pochłonęła mnie bardziej, niż mylałem...
Ale do rzeczy:Sam też kombinuję co by można było zorganizować... mój kolega pracuje w punkcie gdzie wyszywa się maszynowo napisy i wzory w materiale... Czy to na t-shirtach czy czapkach, takie tam... Mylałem aby co z tym powišzać, ale boję się, że wyjdzie za drogo a efekt będzie redni z uwagi na techniczne sprawy ( iloć kształtów i kolorów wyszywanych na tej maszynie ). Zatem koszulki takie jak ostatnio - sitodrukowe ( tak to się nazywa? ) - ja jestem ZA - z przyjemnociš i po koncercie jš będę nosił. Baloniki? wietny plan, ale chyba bez diody ( pomimo, że pomysł wietny ). Te balony powinny być możliwie lekkie aby latały a bateryjce latanie raczej nie w planach więc zwykłe KnoBalony mogš się lepiej sprawdzić ( mam nadzieję, że dzięki nawiewom i ruchowi powietrza na Torwarze będzie możliwoć, by kilka z nich znalazło się na scenie. ) Wówczas wydaje mi się, że Mark może zwrócić na nie uwagę... Te pomysły powinny być sensowne, przecież nie będziemy rzucać w zespół na scenie papierowymi samolocikami ![]() Teraz czytam o pomyle z opaskami - fajnie, jestem ZA, tylko chciał bym aby opaski na czoło były porzšdne aby nie zrobić z siebie takiej kiczowatej choinki przyozdobionej czym popadnie Wiecie o czym mówię, nie? Wg mnie to włanie koszulka, opaska ( najlepiej jako ze sobš chociaż nieco zgrane ) i baloniki... Do tego można by jeszcze wspomniany KnoBanner... Będzie wyglšdało RASOWO... Jeszcze słówko o piosence, bardzo chciał bym uczestniczyć razem z Wami w tej aktywnej częci koncertu, gdzie Fani dajš co więcej niż oklaski Dlatego też jestem zdania, że ciekawym akcentem było by chóralne odpiewanie tego wersu '..over in Poland...' ALE pojawia się problem... Nawet nie jeden...Po pierwsze, znajšc Marka i jego zdolnoci do improwizacji i zaskakiwania Fanów, boję się, że może wyjć niezła kakofonia, gdy my zapiewamy zgodnie z tekstem piosenki ( zakładam, że będziemy słyszalni ) a Mark w tym czasie będzie miał przygotowane co specjalnego... Po 2gie, nie wiem, czy będziemy w stanie zebrać się wszyscy w jednym tempie z pojedynczym wersem piosenki... Tak jeszcze staram się wpać na jaki ciekawy pomysł i mylę sobie, że może jakie banery z tytułami piosenek lub włanie naszym wspomnianym wersem z "Let it all go"? Co mylicie? Albo taki baner z wersem podwietlany diodami na chwilę przed tym jak Mark zapiewa ten włanie fragment? A my z nim...? Kurcze, pojęcia nie mam czym można by Mistrza zagišć, on chyba jaki niezaginalny jest A włanie - jak wyglšda sprawa koszulek? Macie już gotowy projekt? Bardzo jestem ciekaw efektu... Pozdrawiam serdecznie i będę ledził na bieżšco Wasze pomysły... Miłej niedzieli!
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam
Kuba </span></span></span>
20.01.2008, 04:01
Mylę, że padł tu bardzo dobry pomysł kuby87, trzeba by jako wykorzystać może na koszulkach może na banerze słowa '..over in Poland...' jak Mark to zobaczy, mylę, że nie pominie i jako zaakcentuje noo sam nie wiem co zrobi ...
Kurcze chciałbym pomóc co z tym projektem ale moje zdolnoci plastyczne w photoshop sš doć słabe ... Widzę, że pomysł balonów wzbudza doć duże zainteresowanie... Sprawdziłem orientacyjnie koszty, to też sitodruk - nie wiem czy mamy kogo w temacie znajomego, ale to wychodzi ok. 350zł za 500sztuk (i to jest minimalne zamówienie jakie oferujš firmy) druku 2 kolorowego po 1 stronie...
20.01.2008, 19:51
Ostatnio gocili u mnie Anrom,Jambore i Gasper. Nie ma co się obawiać Hekselman,że Twoje wietne pomysly zostały niezauważone i niedocenione. Wprost przeciwnie w kuluarach nie forumowych spotkań wiele sie o Tobie mówi. Wnosisz swoim uczestnictwem wiele wieżej krwi. Na razie bym sie nie denerwował. Podałe temat do ogólnej dyskusji stšd tak wiele opinii, ale mamy jeszcze pieć miesięcy do koncertu i cala mobilizacja rozpocznie sie zapewne miesišc przed koncertem.
Na razie o wielu rzeczach pisze sie pobieżnie np. autobusy z Pomorza,Krakowa i lšska, nie ma jeszcze projektu koszulek, gdzie zbieramy sie przed i po koncercie.kto sie zajmie rezerwacjš knajpki w W-wie itd. Te wszystkie sprawy nabiorš swojego tempa już niebawem i znajšc naszych Forumowych ludzi, nikt nikogo nie zrobi w "balona". Zatem wszystkie projekty Hekselmana zostały zarejestrowane i pewnie niebawem bedziemy wspólnie podejmować decyzję, kto za co jest odpowiedzialny. Pelna mobilizacja, czyli BiA. P.S. A swojš drogš Twoje pomysly sš rewelacyjne.
We are the sultans of swing...
20.01.2008, 20:48
Fajnie, że jestemy wszyscy zgodni, że ten koncert musimy jako/czym
specjalnie uczcić. I wymylimy co na pewno! To się musi udać! A przy okazji liczba w sumie napisanych postów zaokršgliła się do 22 tysięcy!!!
20.01.2008, 22:11
Tego nawet nie zauważyłem. Ale gdzie mi tam jeszcze do napisania do ciekawych i interesujšcych 896...
20.01.2008, 22:25
Dzięki za uznanie - cieszę się że zainspirowałem ideš innych ale uważam że nie należy robić nic co zdezorganizuje koncert - a za takie co KAŻDY organizator uzna puszczanie balonów luzem - na bank!
Więc "maczam ręce" w koncepcji udekorowania ciemnej sali w sposób wyjštkowy przez zdyscyplinowanych ludzi - was znam i wiem że nikt nie chciałby popsuć występu - ale inni? Jestem przeciw niekontrolowanemu happeningowi. Mnie chodzi o to co możemy zrobić by ARTYSTA dostrzegłnas na ciemnej widowni. Co dla niego. Stšd - wiecšce a nie latajšce balony. Bo nie wiecšcych ze sceny NIE WIDAĆ. Ja wiem że ze sceny widac tylko pierwszy rzšd publicznoci - i to nie zawsze. Reszta to CIEMNOĆ. Podkoszulki - fajnie. Ale to inna historia. NIE WIDAĆ ze sceny. Stšd też moje inne pomysły WIETLNEGO przekazu. o tym - potem:-) Co do piewania...jako mniej w tradycji narodowej mamy spiew... No - STO LAT czy pieni bojowe... Jestem przeciw - efekt na koncercie daje MASOWY piew publicznoci która wie co piewa - a nie chcę tu z czarno góry (from the mountains...) przewidywać że kicha będzie. Za to wietnie poradzilibymy sobie z inicjowaniem SKANDOWANIA dobrego hasła - możemy tym ruszyć resztę! No - takie dobrze przygotowane przerywniki -jak ludzi cobuja - łatwo dajš się wcišgnšc i...może cała sala?! Ale - nie piew. Wiecie co mi jeszcze chodzi po głowie? Dla nas - forumowców - jednakowe transparenty - jednakowe w formie. Na każdym z przodu: nazwa i data jakiego jego koncertu: Paris '83; Houston '85;Warszawa '05.... itp itp. To z jednej strony. A z drugiej - biało/czerwonej: WARSAW 2008. I na komendę (DAJE SIĘ TO ZSYNCHRONIZOWAĆ ZAJEB....! pokazujemy raz jednš a raz drugš stronę.Jak się rozmiecimy po sali.... Poza tym - ja się nie denerwuję :-) Jestem za stary - mnie to szkodzi :-)))))))))))))) Ps. Mam na imię Mariusz...- HEKSELMAN to nazwisko ;-)
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
20.01.2008, 23:34
Cytat:Originally posted by hekselman@Jan 20 2008, 10:25 PMZ tym może byc problem-większoc ma "płytę"
21.01.2008, 11:31
No na to liczę :-)
Jakiekolwiek akcje w głębi sali - jak to ma miejsce na Torwarze - mijajš się z celem. Mnie chodzi o pierwsze rzędy na płycie i trochę tła...
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
21.01.2008, 11:53
Cóż wczoraj oglšdajšc Music for Montserrat po raz 150 wpadłem na kolejny pomysł, zainspirował mnie do tego fakt iż pod sam koniec między Hej Jude a Kansas City kto wręcza McCartney'owi kwitki, ciężko stwierdzić kto bo w pierwszych rzędach widać tylko reporterów ale to nie istotne...
Więc może i my mogli bymy dać co hehe nie kwiatki tylko co bardziej praktycznego. Kubek do herbaty... tylko nie jaki tam tylko knopfler.pl nie wiem chyba takiego gadżetu nie było, a i tak by trzeba zrobić zapewne nie małš pulę i był by to wietny gadżet dla nas samych. A wyobracie sobie co by było jak bymy kiedy zauważyli jak MK na innym koncercie popija z naszego kubka to by było dopiero ...
21.01.2008, 11:57
Wiesz Mariusz (pozwolę sobie po imieniu
) mi po prostu kopara opada jak czytam Twoje pomysły i naprawdę jestem pełna podziwu. Mylę, że spokojnie co się da zrealizować ![]() A przy okazji mam pytanie do ogółu: nie jestem z Warszawy, owszem bywam tam czasem, ale na Torwar nigdy jeszcze mnie nie poniosło więc nie wiem jak tam jest. Czy koncert Marka będzie na jakim konkretnym piętrze....?? Wolę się zapytać wczeniej niż pózniej być zbłškanš owieczkš i nie trafić O matuchno, co to by wtedy było.... :o Ciekawi mnie jeszcze czy będzie transmisja w TV, w końcu TVN objšł patronat medialny o ile mnie pamięć nie myli....
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
21.01.2008, 14:09
Cytat:Originally posted by Ania_M@Jan 21 2008, 11:57 AMAniu, Torwar znaleć łatwo, jadšc autem jest to jedna z przecznic od Wisłostrady ( jadšc z pn ), tam też jest stadion Legii ( dokładnie na przeciwko ) a sam obiekt generalnie to nic innego jak wielka hala z trybunami po bokach... z tego co pamiętam, TA hala to Torwar II a jest jeszcze Torwar I, to starszy budynek obok. ( jeli się mylę to poprawiajcie ) W 2005 wejcie było od frontu, tam były bramki i ochrona, której włanie się boję z uwagi na chęć wniesienia aparatu... W 2005 tam włanie pozbawiono mnie butelki Sprite 'a i szczerze mam nadzieję, że w tym roku będzie nieco lepiej. Nie chcę być przed koncertem przeszukiwany jak pospolity bandyta, złodziej i zamachowiec, a ze sobš mogę mieć najlepiej tylko ubranie i bilet. To podobnie jak ochrona w sklepach żšdajšca bezprawnie przeszukać mi np plecak czy nie wynoszę z Reala bułek Ale do rzeczy: Za wejciem, z tego co pamiętam, były korytarze rozprowadzajšce na sektory siedzšce a idšc prosto trafiało się na płytę... Ale niczym się nie martw, z pewnociš trafisz a jak nie, to będziemy Cię pilotować taki osobisty GPS...
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam
Kuba </span></span></span>
21.01.2008, 14:24
Ah, dziękuję, jakiż to byłby miły GPS. Mam nadzieję że jako się z Wami uda mi się spotkać, bo mam wykupione miejsce siedzšce.
Ja ochrony też się boję, bo na ostatnim koncercie - co prawda nie Marka - jakim byłam, zabrano nam nawet parasolkę :o Ale stwierdzilimy z rodzicami że aparat mieć musimy i koniec. I kropka. Choćby nawet nam go zabrali, ale wzišć - wemiemy.
21.01.2008, 18:05
Oj, zaczyna mi się już dłużyć to oczekiwanie na koncert!
Masz rację Hekselman, "odbijanie balonów" podczas koncertu byłoby niewypałem: ja mylałem o czasie przed występem: podejrzewam, że trzeba będzie zjawić się około dwie godziny wczeniej: taka "zabawa" może mieć pewnš funkcję "integracyjnš" - sšsiad stojšcy obok łatwiej podejmie potem np. hasło do skandowania (podoba mi się ten pomysł). Jak uważasz: czy balony wypełnione helem i wiszšce u góry już przed wyjsciem Marka, zwróciłyby jego uwagę? Czy domyliłby się, że to specjalnie na jego występ, a nie jaka pozostałoć po 1 Maju? Jak to zrobić ? - tego nie wiem. Co chodzi o transparenty: czy nie obawiasz się, że możemy nimi komu po prostu zasłonić widok sceny? Natomiast pomysł z kubkiem - rewelacja! Jestem prawie pewien, że Kooba wymyli jaki orginalny tekst, który będzie pasował do tej chwili!
21.01.2008, 19:21
Dziadku, mi też się już dłuży... a tacie 3 razy tak.
Sšdzę że trzeba być MINIMUM dwie godziny wczeniej, żeby jako się tam dostać My będziemy ok 18.00Również podoba mi się pomysł z kubkiem.
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Czy Markowi Spodobało Się W Polsce | aaadam | 22 | 89,553 |
13.05.2008, 16:20 Ostatni post: xyz |
|
| Koncert Marka W Polsce A Media | Ania_M | 31 | 103,355 |
06.05.2008, 19:28 Ostatni post: Robson |
|