Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Polsce !
Witam Aniu no nigdy niewiadomo co będzie, a może kiedyœ nadejdzie okazja że poznasz mistrza Oczko któż z nas o tym nie marzy.... Uśmiech
Odpowiedz
Wiem, wiem, że nie ja jedyna, ale mam mała nadzieję że skoro spełniło mi się marzenie o przyjeŸdzie Marka do Polski i o moim uczestnictwie w tym koncercie, to może.....
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Chciałbam nawišzać jeszcze do postu pisanego -tak od serca -przez Hekselmana. Podoba mi się ogromnie Twój entuzjazm, i niekonwencjonalne pomysły zwišzane z koncertem Marka w Warszawie. I ja bardzo bym chciał, by ten występ wyróżnił się czymœ w porównaniu z jego innymi koncertami, skłonił - może po zakończeniu trasy- do jeszcze jednego przyjazdu do Polski, dodatkowego koncertu kiedyœ... Zeby Mark wiedział, że co jak co, ale na polskich fanów może najbardziej liczyć.
Aż prosi się wykorzystać fakt, że poprzez nasze forum jesteœmy tak dobrze zorganizowani. (Chyba ewenement w Europie). Koszulki - to jedno: (ogromnie sobie je cenię i noszone sš do wytarcia napisu), zaœpiewanie w odpowiednim momencie - to prawie obowišzek. Ale czymœ musimy zaistnieć: bardziej jako polska publicznoœć, a p o p r z e z t o rozreklamujemy i forum. (nie odwrotnie) Sam nie mogę nic odpowiedniego wymyœleć. Może by tak od razu nie odrzucać pomysłu balonów ?
Odpowiedz
Ja też jestem za balonami !! Ale takimi puszczonymi po sali aby każdy mógł sobie odbić i zobaczyć adres naszego forum - dlatego pomysł z diodkš jest kapitalny !! W ciemnej sali widok œwiecšcych balonów będzie dla Marka czymœ wyjštkowym - może nawet to podchwyci i coœ dowcipnego powie Uśmiech

Jest tylko jeden problem techniczny - jak umieœcić ta bateryjkę i diodkę w œrodku balonu, w taki sposób żeby go nie przebić !!

HEKSELMAN !! Tak trzymaj !! Masz kapitalne pomysły !! Czekam na cišg dalszy !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Wiecie co? Niekonwencjonalne pomysły na koncertach to specjalnoœć Polaków.
Wystarczy przywołać ostatni koncert U2 w naszym kraju (biało-czerwona flaga). Czy publicznoœć kiedykolwiek sprawiła, że artysta się wzruszył i a występ stał się dla niego niezapomnianš chwilš? Zwykle bywa odwrotnie. Hekselman - kreatywny z Ciebie goœć Duży uśmiech
Nie gram z nut, gram z serca
Odpowiedz
Czeœć, dawno mnie nie było... Niestety, szkoła pochłonęła mnie bardziej, niż myœlałem... Uśmiech Ale do rzeczy:
Sam też kombinuję co by można było zorganizować... mój kolega pracuje w punkcie gdzie wyszywa się maszynowo napisy i wzory w materiale... Czy to na t-shirtach czy czapkach, takie tam... Myœlałem aby coœ z tym powišzać, ale boję się, że wyjdzie za drogo a efekt będzie œredni z uwagi na techniczne sprawy ( iloœć kształtów i kolorów wyszywanych na tej maszynie ). Zatem koszulki takie jak ostatnio - sitodrukowe ( tak to się nazywa? ) - ja jestem ZA - z przyjemnoœciš i po koncercie jš będę nosił. Baloniki? Œwietny plan, ale chyba bez diody ( pomimo, że pomysł œwietny ). Te balony powinny być możliwie lekkie aby latały a bateryjce latanie raczej nie w planach Język więc zwykłe KnoBalony mogš się lepiej sprawdzić ( mam nadzieję, że dzięki nawiewom i ruchowi powietrza na Torwarze będzie możliwoœć, by kilka z nich znalazło się na scenie. ) Wówczas wydaje mi się, że Mark może zwrócić na nie uwagę... Uśmiech

Te pomysły powinny być sensowne, przecież nie będziemy rzucać w zespół na scenie papierowymi samolocikami Język

Teraz czytam o pomyœle z opaskami - fajnie, jestem ZA, tylko chciał bym aby opaski na czoło były porzšdne aby nie zrobić z siebie takiej kiczowatej choinki przyozdobionej czym popadnie Uśmiech Wiecie o czym mówię, nie?

Wg mnie to właœnie koszulka, opaska ( najlepiej jakoœ ze sobš chociaż nieco zgrane ) i baloniki... Do tego można by jeszcze wspomniany KnoBanner... Będzie wyglšdało RASOWO...

Jeszcze słówko o piosence, bardzo chciał bym uczestniczyć razem z Wami w tej aktywnej częœci koncertu, gdzie Fani dajš coœ więcej niż oklaski Uśmiech Dlatego też jestem zdania, że ciekawym akcentem było by chóralne odœpiewanie tego wersu '..over in Poland...' Uśmiech ALE pojawia się problem... Nawet nie jeden...

Po pierwsze, znajšc Marka i jego zdolnoœci do improwizacji i zaskakiwania Fanów, boję się, że może wyjœć niezła kakofonia, gdy my zaœpiewamy zgodnie z tekstem piosenki ( zakładam, że będziemy słyszalni ) a Mark w tym czasie będzie miał przygotowane coœ specjalnego... Uśmiech
Po 2gie, nie wiem, czy będziemy w stanie zebrać się wszyscy w jednym tempie z pojedynczym wersem piosenki...

Tak jeszcze staram się wpaœć na jakiœ ciekawy pomysł i myœlę sobie, że może jakieœ banery z tytułami piosenek lub właœnie naszym wspomnianym wersem z "Let it all go"? Co myœlicie? Albo taki baner z wersem podœwietlany diodami na chwilę przed tym jak Mark zaœpiewa ten właœnie fragment? Język A my z nim...?

Kurcze, pojęcia nie mam czym można by Mistrza zagišć, on chyba jakiœ niezaginalny jest Język

A właœnie - jak wyglšda sprawa koszulek? Macie już gotowy projekt? Bardzo jestem ciekaw efektu...

Pozdrawiam serdecznie i będę œledził na bieżšco Wasze pomysły...

Miłej niedzieli!
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Myœlę, że padł tu bardzo dobry pomysł kuby87, trzeba by jakoœ wykorzystać może na koszulkach może na banerze słowa '..over in Poland...' jak Mark to zobaczy, myœlę, że nie pominie i jakoœ zaakcentuje noo sam nie wiem co zrobi ...
Kurcze chciałbym pomóc coœ z tym projektem ale moje zdolnoœci plastyczne w photoshop sš doœć słabe ...
Widzę, że pomysł balonów wzbudza doœć duże zainteresowanie...
Sprawdziłem orientacyjnie koszty, to też sitodruk - nie wiem czy mamy kogoœ w temacie znajomego, ale to wychodzi ok. 350zł za 500sztuk (i to jest minimalne zamówienie jakie oferujš firmy) druku 2 kolorowego po 1 stronie...
Odpowiedz
Ostatnio goœcili u mnie Anrom,Jambore i Gasper. Nie ma co się obawiać Hekselman,że Twoje œwietne pomysly zostały niezauważone i niedocenione. Wprost przeciwnie w kuluarach nie forumowych spotkań wiele sie o Tobie mówi. Wnosisz swoim uczestnictwem wiele œwieżej krwi. Na razie bym sie nie denerwował. Podałeœ temat do ogólnej dyskusji stšd tak wiele opinii, ale mamy jeszcze pieć miesięcy do koncertu i cala mobilizacja rozpocznie sie zapewne miesišc przed koncertem.
Na razie o wielu rzeczach pisze sie pobieżnie np. autobusy z Pomorza,Krakowa i Œlšska, nie ma jeszcze projektu koszulek, gdzie zbieramy sie przed i po koncercie.kto sie zajmie rezerwacjš knajpki w W-wie itd. Te wszystkie sprawy nabiorš swojego tempa już niebawem i znajšc naszych Forumowych ludzi, nikt nikogo nie zrobi w "balona". Zatem wszystkie projekty Hekselmana zostały zarejestrowane i pewnie niebawem bedziemy wspólnie podejmować decyzję, kto za co jest odpowiedzialny. Pelna mobilizacja, czyli BiA.

P.S. A swojš drogš Twoje pomysly sš rewelacyjne.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Fajnie, że jesteœmy wszyscy zgodni, że ten koncert musimy jakoœ/czymœ
specjalnie uczcić. I wymyœlimy coœ na pewno! To się musi udać!
A przy okazji liczba w sumie napisanych postów zaokršgliła się do 22 tysięcy!!!
Odpowiedz
Marku - ty nie bšdŸ taki skromy - właœnie strzeliłeœ 200 posta !!

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Tego nawet nie zauważyłem. Ale gdzie mi tam jeszcze do napisania do ciekawych i interesujšcych 896...
Odpowiedz
Dzięki za uznanie - cieszę się że zainspirowałem ideš innych ale uważam że nie należy robić nic co zdezorganizuje koncert - a za takie coœ KAŻDY organizator uzna puszczanie balonów luzem - na bank!
Więc "maczam ręce" w koncepcji udekorowania ciemnej sali w sposób wyjštkowy przez zdyscyplinowanych ludzi - was znam i wiem że nikt nie chciałby popsuć występu - ale inni?
Jestem przeciw niekontrolowanemu happeningowi.
Mnie chodzi o to co możemy zrobić by ARTYSTA dostrzegłnas na ciemnej widowni. Coœ dla niego. Stšd - œwiecšce a nie latajšce balony. Bo nie œwiecšcych ze sceny NIE WIDAĆ. Ja wiem że ze sceny widac tylko pierwszy rzšd publicznoœci - i to nie zawsze.
Reszta to CIEMNOŒĆ.
Podkoszulki - fajnie. Ale to inna historia. NIE WIDAĆ ze sceny.
Stšd też moje inne pomysły ŒWIETLNEGO przekazu.
o tym - potem:-)
Co do œpiewania...jakoœ mniej w tradycji narodowej mamy spiew...
No - STO LAT czy pieœni bojowe...
Jestem przeciw - efekt na koncercie daje MASOWY œpiew publicznoœci która wie co œpiewa - a nie chcę tu z czarno góry (from the mountains...) przewidywać że kicha będzie.
Za to œwietnie poradzilibyœmy sobie z inicjowaniem SKANDOWANIA dobrego hasła - możemy tym ruszyć resztę! No - takie dobrze przygotowane przerywniki -jak ludzi coœbuja - łatwo dajš się wcišgnšc i...może cała sala?!
Ale - nie œpiew.
Wiecie co mi jeszcze chodzi po głowie?
Dla nas - forumowców - jednakowe transparenty - jednakowe w formie.
Na każdym z przodu: nazwa i data jakiegoœ jego koncertu: Paris '83; Houston '85;Warszawa '05.... itp itp. To z jednej strony. A z drugiej - biało/czerwonej: WARSAW 2008. I na komendę (DAJE SIĘ TO ZSYNCHRONIZOWAĆ ZAJEB....!Oczko pokazujemy raz jednš a raz drugš stronę.
Jak się rozmieœcimy po sali....

Poza tym - ja się nie denerwuję :-)
Jestem za stary - mnie to szkodzi :-))))))))))))))
Ps. Mam na imię Mariusz...- HEKSELMAN to nazwisko ;-)
Pracuję by żyć! - nie: &quot;żyję by pracować&quot;
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hekselman@Jan 20 2008, 10:25 PM

Jak się rozmieœcimy po sali....

Z tym może byc problem-większoœc ma "płytę"
Odpowiedz
No na to liczę :-)
Jakiekolwiek akcje w głębi sali - jak to ma miejsce na Torwarze - mijajš się z celem. Mnie chodzi o pierwsze rzędy na płycie i trochę tła...
Pracuję by żyć! - nie: &quot;żyję by pracować&quot;
Odpowiedz
Cóż wczoraj oglšdajšc Music for Montserrat po raz 150 wpadłem na kolejny pomysł, zainspirował mnie do tego fakt iż pod sam koniec między Hej Jude a Kansas City ktoœ wręcza McCartney'owi kwitki, ciężko stwierdzić kto bo w pierwszych rzędach widać tylko reporterów ale to nie istotne...
Więc może i my mogli byœmy dać coœ hehe nie kwiatki tylko coœ bardziej praktycznego. Kubek do herbaty... tylko nie jakiœ tam tylko knopfler.pl nie wiem chyba takiego gadżetu nie było, a i tak by trzeba zrobić zapewne nie małš pulę i był by to œwietny gadżet dla nas samych.
A wyobraŸcie sobie co by było jak byœmy kiedyœ zauważyli jak MK na innym koncercie popija z naszego kubka to by było dopiero ...
Odpowiedz
Wiesz Mariusz (pozwolę sobie po imieniu Uśmiech ) mi po prostu kopara opada jak czytam Twoje pomysły i naprawdę jestem pełna podziwu. Myœlę, że spokojnie coœ się da zrealizować Uśmiech
A przy okazji mam pytanie do ogółu: nie jestem z Warszawy, owszem bywam tam czasem, ale na Torwar nigdy jeszcze mnie nie poniosło więc nie wiem jak tam jest. Czy koncert Marka będzie na jakimœ konkretnym piętrze....?? Wolę się zapytać wczeœniej niż pózniej być zbłškanš owieczkš i nie trafić Oczko O matuchno, co to by wtedy było.... :o Ciekawi mnie jeszcze czy będzie transmisja w TV, w końcu TVN objšł patronat medialny o ile mnie pamięć nie myli....
We'll make it to

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Ania_M@Jan 21 2008, 11:57 AM
... na Torwar nigdy jeszcze mnie nie poniosło więc nie wiem jak tam jest. Czy koncert Marka będzie na jakimœ konkretnym piętrze....?? Wolę się zapytać wczeœniej niż pózniej być zbłškanš owieczkš i nie trafić Oczko
Aniu, Torwar znaleŸć łatwo, jadšc autem jest to jedna z przecznic od Wisłostrady ( jadšc z pn ), tam też jest stadion Legii ( dokładnie na przeciwko ) a sam obiekt generalnie to nic innego jak wielka hala z trybunami po bokach... z tego co pamiętam, TA hala to Torwar II a jest jeszcze Torwar I, to starszy budynek obok. ( jeœli się mylę to poprawiajcie Uśmiech )
W 2005 wejœcie było od frontu, tam były bramki i ochrona, której właœnie się boję z uwagi na chęć wniesienia aparatu... W 2005 tam właœnie pozbawiono mnie butelki Sprite 'a Język i szczerze mam nadzieję, że w tym roku będzie nieco lepiej. Nie chcę być przed koncertem przeszukiwany jak pospolity bandyta, złodziej i zamachowiec, a ze sobš mogę mieć najlepiej tylko ubranie i bilet. To podobnie jak ochrona w sklepach żšdajšca bezprawnie przeszukać mi np plecak czy nie wynoszę z Reala bułek Język
Ale do rzeczy:
Za wejœciem, z tego co pamiętam, były korytarze rozprowadzajšce na sektory siedzšce a idšc prosto trafiało się na płytę...
Ale niczym się nie martw, z pewnoœciš trafisz a jak nie, to będziemy Cię pilotować Uśmiech taki osobisty GPS... Oczko
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Ah, dziękuję, jakiż to byłby miły GPS. Mam nadzieję że jakoœ się z Wami uda mi się spotkać, bo mam wykupione miejsce siedzšce. Uśmiech Ja ochrony też się boję, bo na ostatnim koncercie - co prawda nie Marka - jakim byłam, zabrano nam nawet parasolkę :o Ale stwierdziliœmy z rodzicami że aparat mieć musimy i koniec. I kropka. Choćby nawet nam go zabrali, ale wzišć - weŸmiemy. Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Oj, zaczyna mi się już dłużyć to oczekiwanie na koncert!
Masz rację Hekselman, "odbijanie balonów" podczas koncertu byłoby niewypałem:
ja myœlałem o czasie przed występem: podejrzewam, że trzeba będzie zjawić się około dwie godziny wczeœniej: taka "zabawa" może mieć pewnš funkcję "integracyjnš" - sšsiad stojšcy obok łatwiej podejmie potem np. hasło do skandowania (podoba mi się ten pomysł). Jak uważasz: czy balony wypełnione helem i wiszšce u góry już przed wyjsciem Marka, zwróciłyby jego uwagę? Czy domyœliłby się, że to specjalnie na jego występ, a nie jakaœ pozostałoœć po 1 Maju? Jak to zrobić ? - tego nie wiem. Co chodzi o transparenty: czy nie obawiasz się, że możemy nimi komuœ po prostu zasłonić widok sceny?
Natomiast pomysł z kubkiem - rewelacja! Jestem prawie pewien, że Kooba wymyœli jakiœ
orginalny tekst, który będzie pasował do tej chwili!
Odpowiedz
Dziadku, mi też się już dłuży... a tacie 3 razy tak.
Sšdzę że trzeba być MINIMUM dwie godziny wczeœniej, żeby jakoœ się tam dostać Oczko My będziemy ok 18.00
Również podoba mi się pomysł z kubkiem.
We'll make it to

Odpowiedz