23.01.2008, 18:36
No pomysł na ankiete jest dobry Aniu wtedy zobaczymy co podoba sie najbardziej na prezent.
|
Mark W Polsce !
|
|
23.01.2008, 18:36
No pomysł na ankiete jest dobry Aniu wtedy zobaczymy co podoba sie najbardziej na prezent.
23.01.2008, 18:53
http://www.provide.net/~cfh/styleo.jpg
http://www.m4n.pl/ds/foto/2005/images/DSC01601.JPG Mogę spróbowac zrobic miniaturowš kopię tej gitary + "futeralik"
23.01.2008, 20:30
Cieszę się, że poducho gitara się podoba
Jeli bymy chcieli to zrealizować, w miejsce potencjometrów można doszyć białe guziki, w miejsce kluczy np szare albo srebrne guziki. Przetworniki można by zrobić albo z kawałków pianki albo zwyczajnie przeszyć czarnš niciš kształt. Jak już kiedy pisałem, kolega pracuje w punkcie wszywania maszynowego i sšdzę, że umieszczenie napisu Knopfler.pl na gryfie jeszcze przed obszyciem, nie będzie stanowiło problemu... A tak teraz spoglšdam na różne firmy i sšdzę, że wycięcie dowolnego wzoru z pianki też nie powinno być trudne, sš firmy, które tnš styropiany, pianki, sklejki itp. Wszystko kwestia ceny a to można będzie ustalić... Podoba mi się pomysł z malowanym kubkiem. Od razu przyszedł mi na myl skuter, taki czerwony jak z KTGC ręcznie malowany na czarnym, błyszczšcym kubku... Efekt bardzo ładny. Dzięki Aniu, że zainspirowała mnie z tš poduszkš
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam
Kuba </span></span></span>
23.01.2008, 22:58
Cytat:Originally posted by hekselman@Jan 23 2008, 03:33 PMA nie mówiłem Hekselman !!!!!!!!!!!! Nie tylko muzyka Marka jest niesamowita, ludzie którzy jš słuchajš sš rownież nietuzinkowi( ja akurat jestem wyjštkiem lamišcym tš zasadę :wacko: ). A pomysł z poduchš ......mniam,mniam NOBEL.
We are the sultans of swing...
24.01.2008, 00:29
Dziadek - nie dokońca się zrozumielimy:-)
Ja proponuję dokładnie tak: kto chce - ma balon(y). Zwykły - no- niezwykły. Jak przychodzi CZAS - wyjmujesz balon z kieszeni, wkładasz do niego do rodka bateryjkę z diodš wiecšcš (To trzeba włšczyć tuż: przed), dmuchasz ustyma (ustamy?....), zawišzujesz czepiajšc do słomkopatyka i podnosisz 30 cm nad głowę. Machasz tym jeden kawałek i konec.... Jak masz fantazję - masz drugi balon dla swojej kobiety; trzeci na "drugš ršczkę", czwarty... itd itd... Jeden balon - fajna sprawa. Iloć - przechodzi w jakoć. Acha - gitara MUSI KOSZTOWAĆ - wiecie? Nie można dać mu byle szajsu! W końcu - oszczędzilimy! Poprzednim razem -płyta na Torwarze była najdroższa! To teraz - CHODMY NA CAŁOĆ - mamy za co :-))))) Przepis: TAK. Wszystko co wiadczy o zgłębieniu tematu jakim jest MarkK - TAK TAK TAK. Osobiste a znane wam preferencje; pragnienia; upodobania - yes yes yes!
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
24.01.2008, 00:41
Możemy też zrobić CO na widowni z elementów składowych wniesionych przez członków grupy - megaplakat?...
Albo: wiem że to głupie ale popatrzcie na moje zdjęcia z koncertu Roda Stewarda: ludzie mieli te wiecšce chemiczne laski - pomarańczowe.Dawał to organizator -ale jakbymy sami - no w masie WSZYSTKO jest wypas! Ja to jestem skłonny np wziš "czego" więcej i dać normalnym ludziom z tych co obok będš... o kurcze! - jest kto co się na Windowsie XP zna - proszę kontakt na priv:HELP!
24.01.2008, 01:07
Jeli chodzi o kubki to nie trzeba ich zamiawiac minimum 100sztuk, co jest całkiem przyjemnš niespodziankš dla mnie...
http://www.allegro.pl/item300677269_fotoku...t_upominek.html Przejrzycie allegro może wycharczycie co ciekawego, ja już troszkę z tymi gadżetami wypadłem z obiegu, jak kampanie były to na tony tego kupowałem... Pozdrawiam
24.01.2008, 12:51
Ja wczoraj tez myslalam ze nie jest przeszkoda dolaczyc do prezentu kubek. Ciesze ze z mojego poduszkowego pomyslu powstal jeszcze fajniejszy
Kuba ja też Ci dziękuję ![]() A te swiecace balony mi sie podobaja coraz bardziej
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
24.01.2008, 16:39
Teraz rozumię. Pozbierajmy więc jeszcze pomysły, a potem zagłosujemy, za jednym lub paroma wariantami, by to wszystko miało ręce i nogi.
24.01.2008, 16:51
Jestem za, a nawet przeciw.
![]() Proponuję zaczšć ankietę w okolicach 01.02, czas trwania ok. 3 tygodni. Automatycznie więc będzie można jeszcze do 01.02 składać propozycje. Co Wy na to?
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
25.01.2008, 14:25
Słuchajcie przyszedł mi do głowy pewien pomysł: naradmy się jakš piosenkę z takich co Mark jej NA PEWNO nie zagra, chcielibymy usłyszeć na koncercie. A dalej: po prostu w przerwie między piosenkami zacznijmy jš piewać. Może wyda Wam się to banalne, ale byłam kiedy na takiej imprezie, gdzie my- fani zaczęlimy piewać piosenkę której za nic nie moglimy się doprosić na koncertach. Artysta nie miał wyjcia, zaczšł grać i piewał razem z nami. Efekt był niesamowity - czuło się jakš niesamowitš bliskoć z Wokalistš.
![]() To było 3 lata temu, kilka miesięcy przed Markiem.
25.01.2008, 15:07
Pomysł fajny do dyskusji!
...bo odzywa się w mnie diabeł który mówi: zapiewajmy "Tunnel of Love" - ja na poczštku zapiewam partię organów parowych od których się ten kawałek zaczyna ....:-) :-) :-) ....albo zapiewajmy "Brothers in arms"....wow! taka wersja wzbudziłaby łzy w oczach słuchajšcych...:-) :-) :-) :-)
25.01.2008, 19:42
Burza mózgów to mi się podoba
"Brothers In Arms" i tak będzie nie ma potrzeby naszego piewania Jednak nie jestem przekonany czy powinnimy piewać cokolwiek. Repertuar jest z gory ułożony i na pewno będzie dla nas satysfakcjonujšcy. Na pytanie czy będš jakie niespodzianki póki co Guy Fletcher odpowiada krótko: "Nie wiem" Wszystko powoli będzie się wyjaniać od 29 marca. Taki 'koncert życzeń' z naszej strony na koncercie mógłby wywołać niepożšdany efekt bo wtedy każdy mógłby chciec usłyszeć co swojego ulubionego a tego to już się boję i nawet nie wyobrażam sobie reakcji samego MK. Przyjmę wszystko wedle planu by MK Za tydzień odliczam i myle intensywnie o "no time for arties over in Poland..."ps. choć cały czas pamietam czasy dIRE sTRAITS i np. osławionš Bazylee "Solid Rock" Mark nie mógł nie zauważyć Trzeba kontrolować bisy. Jeli w Moskwie zagra co czego nie uslyszymy w w Warszawie jestem za tym że warto powalczyć. Ale zespół przyjeżdża do nas wypoczęty więć mylę że uczucie niedosytu 2 maja będzie nam nieznane
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
25.01.2008, 19:55
Robsonie, ale jednak sš takie piosenki, których nie usłyszymy na pewno. Np. Why Worry. A popiewać nie zaszkodzi
A naprawdę fani piewajšcy na całe gardło piosenke, a po chwili dołaczajšcy do nich piosenkarz - robi wrażenie i na długo zostaje w pamięci I wyczuwa się jednoć między osobami ze sceny i widowni. I w chwili kiedy zaczyna piewać artysta, fani nie przestajš - jak to brzmi, mówię Wam! Musimy spróbować! ![]() PS: Plan wypali o ile Mark słyszšc jak piewamy, nie powie do mikrofonu: "Silence, please". ![]() PS 2: Ja odliczam od tygodnia. Jeszcze 98 dni. ;> Zresztš, to była tylko propozycja A te zazwyczaj sš do odrzucenia
26.01.2008, 05:43
Na jednym z koncertów trasy Love Over Gold, w Tokio bodajże, miał miejsce taki oto incydent:
Jeden z fanów przez cały koncert zdzierał sobie gardło wrzeszczšc w stronę sceny: Skateaway Skateway!!!! Wykorzystywał każdy cichy moment byle tylko zespół go usłyszał i nie przestawał... Tego utworu oczywicie nie było w programie ale krzykacz nie ustawał: Skateaway Skateway!!!! Przed ostatnim kawałkiem (Going Home) Mark nie wytrzymał i zaczšł go przedrzeniać: Skateaway Skateway!!! Gdzie jeste...? Ach tutaj. Słuchaj, zrób co dla nas i zjeżdżaj, ok? Oczywicie jako "zjeżdżaj" użył zwrotu "skate away" . Rewelacja jak dla mnie Mark zagra to na co on będzie miał ochotę, można jedynie próbować powalczyć o co, co było już wczeniej w programach koncertów, a czego nie zagrał do tego momentu. Ponoć ma być większe zróżnicowanie repertuaru niż na ostatniej trasie .PS. Koncert z Tokio ze wspomnianym "Skateaway" mogę udostępnić jeli sš chętni
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
26.01.2008, 10:54
Udostępnij - chętnie to zobaczę/usłyszę!
![]() Kooba i tym oto sposobem mnie przekonałe: może lepiej nie ryzykujmy ![]() Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł co do poduski. Kojarzycie na pewno jakie piszczšce dwięki wydajš z siebie np. grajšce pocztówki wišteczne. Czy dałoby radę przerobić solówkę Marka np. z BIA, lub jakiej innej piosenki, w jakim programie na taki pisczšcy dwięk, a póniej wmontować to w poduszkę? To dopiero byłoby co: grajšca poduszka w kształcie gitary. Wyobracie sobie: Mark idzie spać, kładzie głowę na nasz prezent w miejscu gdzie byłaby ta grajšca machina a tu podunia zaczyna mu piszczeć do ucha solówkę z "Brothers in arms"... ![]() PS Dwięk nie musi być piszczšcy, chodzi mi tylko o to żeby poduszka była dwiękowa. Może da się zrobić co takiego? Kompletnie się na tym nie znam, więc pytam A jeżeli nie da się wmontować piosenki Marka, to możemy rozbroić jakš pocztówkę grajšcš i ten "grajek" włożyć w poduszkę. Mylę że sš gdzie ludzie, którzy majš smykałkę do takich rzeczy?
26.01.2008, 11:04
Ha, to fajna historia - wrzuć go Koobaa na chomika jeli możesz. Pozdrowienia.
Aniu, nie jestem przekonany, żeby Mark miał ochotę słuchać wieczorami swoich własnych solówek z poduszki...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
26.01.2008, 11:09
Włanie dlatego napisałam że można "wykrać" co z jakiej pocztówki grajšcej.
26.01.2008, 12:43
Grajšca poduszka ociera się moim zdaniem o kicz. To trochę tak jak znicze z pozytywkš :wacko:
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Czy Markowi Spodobało Się W Polsce | aaadam | 22 | 89,557 |
13.05.2008, 16:20 Ostatni post: xyz |
|
| Koncert Marka W Polsce A Media | Ania_M | 31 | 103,372 |
06.05.2008, 19:28 Ostatni post: Robson |
|