07.05.2008, 15:57
Super fotki Mariusz mam pytanie czy masz je w dużej rozdzielczoci tak aby można było wydrukować i wrzucić sobie w ramę
|
Torwar - Filmy I Fotki Z Koncertu
|
|
07.05.2008, 15:57
Super fotki Mariusz mam pytanie czy masz je w dużej rozdzielczoci tak aby można było wydrukować i wrzucić sobie w ramę
07.05.2008, 16:09
Dzieki! Uznanie - cholernie ważna sprawa!
Pcham na jakis serwer (od jamborre) swoje dwa nagrane kawałki - pcham juz 5 godzin!!!! JEDEN. Jak to nie wyjdzie to się zabiję. Ma ponad 1Gb wielkoci bo to .wmv. Ale - jestem dumny: tyle robionych zdjęć, tyle ganiania a nagrany kawałek (chyba do cholery najważniejszy na koncercie BO TA PIORUŃSKA GITARA ZJEŻDŻA!! Speedway at Nazareth wyszedł...halfprofi! No - jak na "hand made" - zadziwiajšco mała trzęsionka!Za to pod koniec R&J to łapy mi latały jak po przepiciu: ja mam już ponad 50 i stanie 6min z łapami do góry to prawie Owięcim:-) Ale za to ojej jaka satysfakcja!!!! aaa..tu kolega pytał o większš rozdzielczoć: po co? Do prezentacji na monitorze 800x533 wystarcza chyba w zupełnoci. A odbitki to już zupełnie inna historia - nie ma serwera coby pomiecił tyle materiału we właciwej rozdzielczoci. Inna sprawa że zdjęcia obrabia sie pod konkretne zastosowanie: inaczej do Internetu inaczej do wydruków i jeszcze zależnie od wielkoci prezentacji....temat rzeka. Jak trochę odpocznę - napiszę jaki ..tfu.. e s e j o moich dowiadczeniach :how to do it...może komu dzieki temu wyjdš fajne zdjęcia z Pragi? Na pewno - pomogę obrobić!
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
07.05.2008, 16:12
Ale chodzi o jedno góra dwa zdjęcia konkretne o wyższej rozdzielczoci nie wszystkie
07.05.2008, 17:00
Jest już do cišgnięcia koncert z Torwaru na Dime (http://www.dimeadozen.org) nagrany przez niejakiego banalnego. O jakosci jeszcze nie wiem, bo się cišga ale mam parę bootlegów nagrywanych przez banalnego i zawsze jest ok!
Jest już też okładka do tego koncertu.
07.05.2008, 17:49
Dimeadozen to fajna sprawa
tylko ze ja prubuje wskoczyć na wolne miejsce od paru miesiecy i nic z tego
07.05.2008, 18:44
wietne zdjęcia Mariusz.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
07.05.2008, 20:32
Włanie słucham bootlegu z Dime. Jakoć jak na tego typu nagrania (audience) dobra. Znów mnie ciska w żołšdku i jako nie dociera do mnie, że kilka dni temu Mark był na wycišgnięcie ręki.
07.05.2008, 21:54
Skonczyłem wrzucać zipy na serwer jamborego - można brać!
Jak sobie przypomnę jak ten "talerz" zaczšł zjeżdżać... Normalnie - bliskie spotkanie trzeciego stopnia! Zawsze miałem im za złe pewnš ...siermiężnoć wystepów: no do tej ich muzyki wypadało na koncercie dać co jeszcze: jak Pink Floyd czy choćby Stones. Może nie tak żeby ich zakasować od razu ale... I wreszcie jest! Baaaardzo mi sie to podobało - bardzo! Obejrzyjcie Speedway.... i przeżyjcie to jeszcze raz: ja normalnie aż bym wydzierał się ile sił - jak wtedy, w finale tego utworu! Super! Rozwijajš się! 100 lat Mark!
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
07.05.2008, 22:04
a mzoe ktos dac linka, login, haslo, do tego serwa? bo ja sie jeszcze nie spotkalem na forum, a chcialbym sobie possac troche tego koncertu i przezyc to jeszcze raz
Love, Peace & Dire Straits
07.05.2008, 22:07
Poszukaj na forum. Było kilka razy wymienione.
B)
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :] "Drummers have the biggest instruments... "
07.05.2008, 22:57
Shangri-La, Postcards from Paraguay, So Fare Away, Cannibals, Going Home
http://pl.youtube.com/user/piotr4x4 Cannibals do cišgnięcia w lepszej jakoci http://www.sendspace.pl/file/rxVGTuWP/
07.05.2008, 23:09
Trissi, to i ja się pisze na CD i DVD na ogólnych zasadach ^_^
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
07.05.2008, 23:20
Trissi proszę dopisz mnie do listy chętnych
![]() A może wyhodujemy jednak drzewko? Na zrobienie tylu kopii potrzeba sporo czasu...
08.05.2008, 00:36
Czeć
Poprosił bym i ja DVD z koncertu, skoro audio ma być cišgalne, Trissi - dopisz i mnie, proszę Ja swoich materiałów nie mam, nie chciałem ryzykować utraty/zniszczenia sprzętu, poza tym chyba lepiej skupiłem się na odbiorze nie majšc aparatu. Mogłem za to cały czas słuchać tego, co Mark z szanownymi Kolegami wyczyniał na scenie... Z kolei apropos aparatów, to jaki cep z ochrony, który podstawowej wiedzy nawet nie liznšł, nie pozwolił mojemu ojcu wnieć na Torwar cyfraka, twierdzšc, że to profesjonalny sprzęt ( chodzi o Panasonica FZ50 - kompakt, który wyglšda trochę jak lustrzanka ale w praktyce ma znacznie inne parametry ) Udało się natomiast wnieć mamie kamerę i to nieco porzšdniejszš, lecz tutaj też pojawił się problem, nagrali tylko kilkanacie sekund z Cannibalsów, przyszedł boss, tym razem mówišcy po angielsku i chciał wyrwać kamerę o mały włos nie urywajšc ekranu lcd... Koło mnie z kolei miejsce miał incydent, który z pewnociš widzieli muzycy... Stałem jakie 1.5 metra od barierki nieco po lewej stronie, obok mnie goć doć skutecznie ukrył sobie kamerkę za głowš i kręcił. Dostał chyba ze 2 ostrzeżenia od ochrony, próbowali również wyrwać mu sprzęt aż tu nagle przez tłum przedarł się ten goć z wielkimi słuchawkami na głowie i jeszcze jeden mięniak z ochrony, oczywicie podeptali nas, rozepchnęli na boki, gocia za fraki i wynieli na kilkanacie minut... Moim zdaniem, mogli by chociaż przed scenš nie robić zadymy, żeby zespół nie widział całego zajcia, lecz nie - jak show to na całego! Prawie jak Rutkowski... Być może ten nagrywajšcy, o którym piszę wpadnie kiedy na forum, niech się odezwie bo jestem ciekaw co nagrał i w jakiej jakoci bo kamerę miał niezłš ![]() No to koniec mojego monologu
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam
Kuba </span></span></span>
08.05.2008, 00:56
Hej Kuba87
Widziałem jak faceta wyprowadzali. Stałem kilka metrów z tyłu i przeciskali się obok mnie. Mylałem, że zasłabł. Wiedziałem, że na trybunach łapiš za aparaty, ale teraz jak widać, na płycie też trzeba uważać
08.05.2008, 01:30
Po tym wszystkim, to jeszcze z kamerami jestem w stanie się jako zgodzić - ok ale uważam za nieporozumienie fakt, że dla muła z ochrony klasa aparatu to jedynie jego wielkoć. Na nic zdały się listy Paula, oficjalne postanowienia odnonie akceptacji aparatów NIE profesjonalnych na koncercie. Dla buraka powiedziano, że aparat duży=aparat profesjonalny=paparazzi=wyrzucić/zniszczyć a najlepiej do tego skopać ( to im najlepiej wychodzi ). Tak czy inaczej burdel organizacyjny i tym razem nieco zmšcił atmosferę...
![]() Chyba następnym razem trzeba będzie wybierać się nie do Warszawy lecz np do Pragi, Berlina, może gdzie w Holandii? No cóż, idę wreszcie spać ![]() PS: Mariuszu H. - wielkie brawa i uznanie z mojej ( i ze mnš obecnych ) strony za zdjęcia, widać, że powięciłe się dla nich - gratulacje! Z ciekawoci, jakim sprzętem robiłe?
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam
Kuba </span></span></span>
08.05.2008, 08:40
Tak, też widziałem to zajcie. Na lewo ode mnie wynosili za fraki jednego człowieka. Pierwsze, co mi przyszło do głowy to to, że chciał przez bramki przejć, palił marychę, czy co... Ale nie przyszło mi do głowy, że takie traktowanie dotyczyło wniesienia aparatu!! Kurczę, oni go tak prowadzili, jakby to nie wiem, co to za przestępca był. Popychali, itd. Usłyszałem tylko z jego ust: "Panowie, spokojnie...". I tyle. Smutne.
08.05.2008, 08:44
A tak wracajšc do głównego tematu, to warto wejć na You Tube i wpisać frazę w rodzaju "Knopfler Torwar". Uzbierało się już kilkanacie filmów. Jakoć wiadomo, jaka... Ale jest pewien plus - ujęcia sš z najprzeróżniejszych miejsc Torwaru. Dopiero teraz zorientowałem się, jak wspaniale wyglšdała płyta przy Going Home. Jednak klaskali... Praktycznie wszyscy... Kurczę!
Pod tym względem na chwilkę warto było być na trybunach. Przyjemny to musiał być widok. Ale tylko na chwilkę, by to objšć wzrokiem. Bo 9 metrów od Marka nie oddałbym. I nie oddam.
08.05.2008, 09:06
Moim zdaniem powinni sie bardziej postarać na bramkach wejsciowych
a nie robić zamieszanie podczas koncertu. :angry:
08.05.2008, 09:30
Ten człowiek z kamerš byl bezporednio za mnš i też mnie zszokowało, że wyprowadzili go jak członka mafii wołomińskiej.
Cały poczštek koncertu to była ze strony organizatorów jedna żenada, dziamdziaki z ochrony cały czas przeszkadzały w oglšdaniu koncertu biegajšc i kłócšc się z ludmi o kamery (w sprawie aparatów nie widziałem żadnych akcji), to było naprawdę denerwujšce. Na koniec radonie, na Going Home została owietlona sala i - w nawišzaniu do słów Steveena - wyglšdało to super z trybun, ja stojšc w pierwszym rzędzie na kilkanacie sekund obróciłem się plecami do sceny, chcšc zobaczyć co widzi Mark - naprawdę to był piękny widok. Mark widział tysišce klaszczšcych i szczęliwych ludzi. Ten obraz to także jedna z moich piękniejszych pamištek z tego koncertu. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| pamiątki z koncertu w 1992 | tomek64 | 1 | 11,234 |
20.12.2010, 20:40 Ostatni post: Robson |
|
| Filmy Knopfler.pl | Bart | 11 | 30,833 |
10.07.2010, 16:13 Ostatni post: nikolaus |
|
| Zlot - Fotki , Mp3 I Inne | MARTINEZ | 68 | 88,241 |