Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt DVD Torwar 2008
Dzięki... Oczko myslę jeszcze nad jakims 3 projektem zobaczymy co tam przyjdzie do głowy Uśmiech
Odpowiedz
Ja chrzanię, dla mnie przód jest boski!!! KA-PI-TAL-NY!! I nie mówię tego, żeby było na odwrót Język Co do tyłu, to tylko zmienić ciut czcionkę, bo jest pikseloza, a jak będzie wyraźniejsza, to cud, miód i orzeszki Uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Oglądałem sobie te pokazy slajdów na YouTube i mnie troche zirytowały....No dajcie spokój, ile jest tandetnych programów, które losowo robią takie badziewia. Rozumiem jak ktos chce pokazać efekciarsko znajomym wycieczke z Egiptu, dorzucić do tego śpiewy Arabów i pokazać przy okazji spotkania znajomych, chwaląc się zdjeciami przy wielbłądzie...ale wydawać jakies marne pokazy slajdów na DVD i rozpowszechniać to? Może dam linki do odpowiednich programów z internetu i każdy we własnym zakresie zrobi swoją prezentacje gitar Marka... Wybaczcie mi, ale te pokazy są troche żałosne. W kazdym razie nie robiłbym z tego jakiegos wielkego halo...Jak już się ktoś za to zabiera, to niech to będzie wyglądać choć troche profesjonalnie- okładki są w miare dobre...no ale ten pokaz... Dziś porobie zdjęcia mojemu psu, dodam jego szczeki w tle, pokombinuje troche, ekrany będą wskakiwać, obracać się, zanurzać itp, dodam to na forum i też będe oklaskiwany? A może to ma być prezentacja w PowerPoincie? Jeśli tak, to na prezentacje przed pracownikami w biurze się nadaje...

Może piszę troche ostro, ale ograniczyłbym ten entuzjazm..naprawdę..

P.S. To prezentacja do Sailing To Philadelphia macsa przypomina mi te tandetne nekrologi z youtube- parę zdjęć, muzyka, przejścia..napisy....

P.S.2. NIe jestem złosliwy, tylko zastanawaim się nad sensem i wyolbrzymiony podziwem nad "dziełem" Macsa. Jak poogląda się trochę filmów z YouTube, trochę profesjonalnych nagrań z koncertów, to taka "kaszanka" nie robi wrażenia. Może trzeba na to poświęcić więcej czasu? A jak się go nie ma, to może w ogole się za to nie zabierać, niż robić na pół gwizdka?
Odpowiedz
Panie Faf - siedzę nad projektem już pół roku i zapewniam, że żaden klip nie został zrobiony na odwal się za pomocą byle jakiego programu do pokazu slajdów...

Obecnie na 18 kawałków tylko dwa składają się z pokazu slajdów, a zajawki widoczne na Tubie to fazy wstępne projektu. Pokłon oddaję wszystkim którzy nadesłali swoje nagrania i przyczynili się do całej sprawy - największy ukłon należy się Panu Mariuszowi Hekselmanowi, Cichemu oraz Januszlo.

P.S.1
Z pustego i Salomon nie naleje - podeślij klipy to szybciutko złoże mniej "tandetny" klip.

P.S.2
Mój drogi - ciężko obecnie o profesjonalne nagrania po obostrzeniu przepisów przez Pana Knopflera więc materiały są jakie są. Co do efektu końcowego to zapewniam Cię, że nie będzie się czego wstydzić...

A teraz kolej na jakiś ciekawy tytuł...

Co powiecie na "Speedway At Warsaw" ??

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
A może coś co nie jest nazwą miasta wrzuconą w tytuł?
Może po prostu Warsaw 2008?

To był który koncert Marka w Polsce? 3? Może The Third Night In Poland? Były już tytuł tego pokroju
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
No Speedway At Warsaw dobre Uśmiech A co do tego że projekt jest tandetny to zostawiam bez komentarza.
Odpowiedz
'Kill to get Mark' może? Uśmiech
Maćku, nie martw się. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie miał jakieś 'ale', a Ty po prostu rób swoje.Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
macsa napisał(a):P.S.1
Z pustego i Salomon nie naleje - podeślij klipy to szybciutko złoże mniej "tandetny" klip.

P.S.2
Mój drogi - ciężko obecnie o profesjonalne nagrania po obostrzeniu przepisów przez Pana Knopflera więc materiały są jakie są. Co do efektu końcowego to zapewniam Cię, że nie będzie się czego wstydzić...

A teraz kolej na jakiś ciekawy tytuł...

Co powiecie na "Speedway At Warsaw" ??

Nie mogę....naprawdę... Widzę, że pewność siebie należy u macsa do priorytetowych cech, i wychodzi ponad jakość jego dzieł. Tak nie powinno być. Teraz myśle, że może to juz kwestia gustu- o którym podobno się nie dyskutuje... Jeśli ktoś ma taki gust i zachwyca sie tymi "projekcjami", to najwyraźniej...hmm..ma taki gust i dlatego to mu się podoba. Ja mam inny, uważam, że powinno to wyglądać inaczej i nie mam też żalu o jakość nagrań. Cieszę się, że w ogóle są- żal mam do ich połączenia. Nie piszę już- nie róbcie tego. Piszę teraz- róbcie to jak chcecie, ale można to zrobić lepiej i tym co jest bym się nie zachwycał. Bo Mark w tek obróbce, jest jak pieczeń z bażanta, nafaszerowanego makiem w przepysznym sosie, ale podana na plastykowe talerzyki i jedzona jednorazowymi widelcami w bistrze dla TIRowców...
Odpowiedz
faf123 napisał(a):Nie mogę....naprawdę... Widzę, że pewność siebie należy u macsa do priorytetowych cech, i wychodzi ponad jakość jego dzieł. Tak nie powinno być. Teraz myśle, że może to juz kwestia gustu- o którym podobno się nie dyskutuje... Jeśli ktoś ma taki gust i zachwyca sie tymi "projekcjami", to najwyraźniej...hmm..ma taki gust i dlatego to mu się podoba. Ja mam inny, uważam, że powinno to wyglądać inaczej i nie mam też żalu o jakość nagrań. Cieszę się, że w ogóle są- żal mam do ich połączenia. Nie piszę już- nie róbcie tego. Piszę teraz- róbcie to jak chcecie, ale można to zrobić lepiej i tym co jest bym się nie zachwycał. Bo Mark w tek obróbce, jest jak pieczeń z bażanta, nafaszerowanego makiem w przepysznym sosie, ale podana na plastykowe talerzyki i jedzona jednorazowymi widelcami w bistrze dla TIRowców...

Tekst jest dobry zwłaszcza to " w bistrze dla TIRowców" Duży uśmiech
Odpowiedz
Faf - a więc skoro uważasz że może być lepiej, zrób to sam i to lepiej niż Maciek.Zobaczymy jak Ci się to uda.
We'll make it to

Odpowiedz
Aniu popieram Cie

macs rob dalej spokojnie

ciekawe jak skleic czlowieka jak masz tylko nogi i kawalek reki Uśmiech
Odpowiedz
Maćku nie zniechęcaj się.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Ania_M napisał(a):Faf - a więc skoro uważasz że może być lepiej, zrób to sam i to lepiej niż Maciek.Zobaczymy jak Ci się to uda.

...............................

Tylko czekałem na taki kontratak......Zastanawiałem się tylko z której strony nadejdzie.
Czy pisałem, że zrobiłbym lepiej? Zrobiłbym bez probelmu tak samo- w tym rzecz- każdy z Was mógłby zrobić coś takiego przy odrobinie chęci. Mnie (piszę to już znowu) dziwny wydaje się ten wielki entuzjazm. A ja czuję się na forum jak nieświadomy biały obywatel cywilizowanego kraju, który jest świadkiem pokazu działania telewizora obywatelom południowej Zambii. Nasi koledzy z Zambii patrzą na postać w telewizorze, zachwycają się, klaszczą, matki porzucają dzieci, ojcowie wstrzymują polowania..itd, a ja zastanawiam się- "nad czym oni się tak zachwycają?". Mógłbym przynieść telewizor plazmowy i zupełnie by zdębieli.

Czy teraz ktoś rozumie mój stan?
Chyba raczej nikt się ze mną nie zgodzi....
Odpowiedz
faf123 bo widzisz to nawet nie o to chodzi. Masz prawo oceniać, ma prawo Ci się nie podobać ale ja akurat zawsze próbuję docenić i zauważyć chęci i zapał do pracy a tego wszystkiego Maćkowi nie brakuje. Niejednkokrotnie wyrażałem swoje poparcie dla tego projektu i będę go bronił bo sam nawet nie wiedziałbym jak zacząćUśmiech A wolny czas i jakikolwiek pomysł i inicjatywa ze strony Maćka to dla Ciebie nic nie znaczy? Trochę szacunku i zrozumienia bo tego w Twoich wypowiedziach nie znalazłem.
Odpowiedz
Ja rozumiem. Aczkolwiek nie zabieram głosu w sprawie powstającego montażu, bo nie jestem zainteresowany nagraniami niskiej jakości (o ile nie przedstawiają dla mnie wyjątkowej wartości, z różnych powodów).
Nie lubię jednak uwag w rodzaju "nie podoba ci się, to zrób lepiej". Powtórzę pytanie, które już kiedyś zadałem: czy jeśli kwestionuję jakość szafy, to mam ją sobie wykonać sam? Bez przesady.
Odpowiedz
Nikt nikogo nie zmusza do ogladania tego, niepodoba się to nieoglądać, a nasz entuzjazm jak to zostało ujete to podziw dla Maćka który poświeca duzo pracy nad tym i to że zostanie coś po tym koncercie z 2 maja na półce, a z końcowym negatywnym komentarzem lepiej się wstrzymać do obejrzenia wersji finalnej Uśmiech
Odpowiedz
Trzeba jeszcze zaznaczyć, że nie możemy docekać się oficjalnego wydawnictwa, więc kiedy ktoś tak jak Maciek dobrowolnie, bezinteresownie i z ogromnymi chęciami rusza z pomocą, wykonując kawał naprawdę niezłej roboty i poświęcając na to swój wolny czas - to to jest postawa bardzo godna pochwały.
We'll make it to

Odpowiedz
Olaf to zależy gdzie zamawiałeś tę szafę. Bo jeśli u fachowca masz prawo wymagać solidnej roboty a jeśli nie, to rzeczywiście ciśnie się na usta stwierdzenie że może sam zrobiłbyś to lepiejUśmiech
Odpowiedz
Robson, gdybym umiał zbijać szafy, to nie zamawiałbym ich u nikogo.
Odpowiedz
Skoro tak to wszystko jasneUśmiech
Odpowiedz