Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy album MK - Get Lucky :)
koobaa napisał(a):Na razie nikt nie wie o co chodzi. Early Bird ma sie ukazac tylko jako bonusowy kawałek przy zakupie CAŁEGO albumu z i-tunes. To jakiś bezsens.
Nie dość że Deluxe Box jest horendalnie drogi (400 PLN za 3 dodatkowe utwory plus amatorski filmik Guy'a i dwa winyle plus niepotrzebne gadżety to jakieś nieporozumienie), to nawet jak się ktoś na niego skusi to i tak nie będzie mieć w kolekcji wszystkich komercyjnie dostępnych utworów. To nie jest normalne moim zdaniem.
Get Lucky to marketingowa porażka. Wydawnictwo nastawione na maksymalne zdarcie kasy - i to od fanów (bo tacy właśnie będą szukac bonusów).
To pewnie taka nagroda za nielegalne filmowanie ostatnich koncertów Oczko.

Masz rację Kooba, ja też nie rozumiem tego całego zamieszania.
Skoro Mark nie chciał umieszczać tych 4 dodatkowcyh utworów na płycie to mógł wydać je jako b-side albo Ep-kę (co byłoby chyba najfajniejszym rozwiązaniem).
A tak jak ktoś będzie chciał mieć legalnie cały materiał to musi kupić album Get Lucky Deluxe i jeszcze iTunes... czyli cd, 2 vinyle i 11 mp3.
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Widze że Mark miesza także na swojej stronie, jest nowa szata graficzna Get Lucky.
I kupa 'gadzetów' do nabycia jak nigdy ,oj strasznie dużo sie dzieje z powodu wydania
nowej płyty. Uśmiech
Odpowiedz
Ma od tego ludzi i tak być powinno bo to jest najlepsza okazja - nowy album- aby odświeżyć stronę i "pomalować" wszystko w barwy nowego wydawnictwa. Wygląda oszałamiająco.

http://www.markknopfler.com/
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Rzeczywiście duzo sie dzieje ostatnio Uśmiech Rewelacyjna jest galeria Get Lucky. No ale co sie dziwic nowy album juz tuz tuż Oczko
Odpowiedz
Pomijając nagrania z sesji KTGC na nowy album Mark Knopfler przygotował zestaw 15 utworów. Sporo. Szkoda tylko że te 4 poza zestawem podstawowym porozrzucane w najdziwniejszy z możliwych sposobów.
Odpowiedz
hillbilly napisał(a):Masz rację Kooba, ja też nie rozumiem tego całego zamieszania.
Skoro Mark nie chciał umieszczać tych 4 dodatkowcyh utworów na płycie to mógł wydać je jako b-side albo Ep-kę (co byłoby chyba najfajniejszym rozwiązaniem).
A tak jak ktoś będzie chciał mieć legalnie cały materiał to musi kupić album Get Lucky Deluxe i jeszcze iTunes... czyli cd, 2 vinyle i 11 mp3.

Dokładnie! Zjednej strony nie wypada narzekać, bo w końcu dostajemy bonusowy materiał, który w przeciwnym razie leżałby w Markowej szufladzie, ale z drugiej strony... mam wrażenie, że tym razem gra się na nosie fanom. Chcesz bonusy to zakup album w kilku wersjach (w tym w najdroższej za zupełnie przesadzone pieniądze).
Tak jak mówisz Hillbilly, jedna piękna EPka załatwiła by sprawę.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Popieram Kubę i hillbilly'ego, a nowa szata graficzna strony MK jest świetna. Może troszkę zbyt mocno gryzie czerwony moje słabe oczyOczko, ale podoba mi się.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
koobaa napisał(a):Dokładnie! Zjednej strony nie wypada narzekać, bo w końcu dostajemy bonusowy materiał, który w przeciwnym razie leżałby w Markowej szufladzie, ale z drugiej strony... mam wrażenie, że tym razem gra się na nosie fanom. Chcesz bonusy to zakup album w kilku wersjach (w tym w najdroższej za zupełnie przesadzone pieniądze).
Tak jak mówisz Hillbilly, jedna piękna EPka załatwiła by sprawę.

Nos mi podpowiada, że wytwórnia jeszcze raz nam zagra na nosie. Stawiam dolara, że za jakiś czas "bonusy"... ukażą się właśnie na EP-ce. Naturalnie do tego czasu wszyscy die hard fans kupią owe "luksusowe wydania", i tym większa będzie ich (nasza) frustracja...
Odpowiedz
Może gdyby rynek singlowy funkcjonował tak jak dawniej nie byłoby tych wszystkich marketingowych sztuczek. A teraz wszystko tylko elektroniczne i bez fizycznego dotknięcia. Jak sobie przypomnę gdzie kupiłem przed laty singla "What It Is" tego najbogatszego (to prawdziwa Epka) to samemu nie chce mi się wierzyć. Komu to przeszkadzało. Wprawdzie single dalej są w obiegu ale w moim przekonaniu to już nie to samo.
Odpowiedz
A tak będzie wygladać tylna cześć okładki:

http://www.amazon.com/gp/product/images/...393&sr=8-2

Wygląda na to że "Remembrance Day" w materiale DVD będzie w wersji akustycznej.
Odpowiedz
Nie wiem czy już widzieliscie ale zapodaje tak na wszelki wypadek ten ładny BOX

[Obrazek: 27d26e8c39a8872amed.jpeg]
Odpowiedz
Dziś rusza sprzedaż GL CD/DVD w sklepie internetowym merlin.pl. CD w sprzedaży od 11.09
We'll make it to

Odpowiedz
Ania zmusiłaś mnie do tego że zostawilem nr. tel. we wszystkich sklepach muz.Uśmiech Mam nadzieję że w tej sprawie szybko zadzwoniUśmiech
Odpowiedz
Ania_M napisał(a):Dziś rusza sprzedaż GL CD/DVD w sklepie internetowym merlin.pl. CD w sprzedaży od 11.09

To znaczy że w tym tygodniu już może się krecić w odtwarzaczu ? Uśmiech
Odpowiedz
W piątek wielki dzień. Głęboko w to wierzę.
Odpowiedz
Robson napisał(a):Ania zmusiłaś mnie do tego że zostawilem nr. tel. we wszystkich sklepach muz.Uśmiech Mam nadzieję że w tej sprawie szybko zadzwoniUśmiech
Cieszę się bardzo że niezamierzenie zmusiłam Cię Robert w gruncie rzeczy do czegoś miłego Oczko

Filip, myślę, że tak. Zamówiłam już dzisiaj CD/DVD przez merlin.pl z odbiorem osobistym i teraz podobnie jak Robert, czekam na telefon Oczko Ciekawe, kiedy dostanę GL w moje ręce. Nie mogę już się doczekaćUśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Swoje CD/DVD zamówiłem w Merlinie coś tak koło połowy sierpnia. Dziś status mojego zamówienia wskoczył na "Zrealizowane" i podano mi już numer listu przewozowego UPS, na którym ma dotrzeć przesyłka.
Na stronce monitorowania przesyłek w UPS-ie mam narazie status "Otrzymano informacje rozliczeniowe", co według UPS-a oznacza, że:
Firma UPS otrzymała od nadawcy drogą elektroniczną szczegółowe informacje o przesyłce. Gdy UPS otrzyma tę przesyłkę, status monitorowania zostanie zaktualizowany.

Pozostaje czekać ...
Odpowiedz
WOW !!! Właśnie na UPS-ie pojawiło się:

WOLKA KOSOWSKA, PL 08.09.2009 21:46 SKAN NADANIA
Status: W przewozie - Na czas
Zaplanowana data doręczenia: 09.09.2009

Czyżbym jutro już słuchał ? Duży uśmiech
Odpowiedz
właśnie przyszedł kurier i mam juz płytę Uśmiech)
czy mogę ja otworzyć przed 14 ??
Odpowiedz
kuba1313 napisał(a):właśnie przyszedł kurier i mam juz płytę Uśmiech)
czy mogę ja otworzyć przed 14 ??

Inne zródła podają że premiera 11-tego wiec w końcu którego ?
Odpowiedz