12.07.2005, 09:55
Zróbcie liste Waszych ulubionych piosenek (musi byc ich 12) i dajcie je na forum ;d
Tak się prezentuje moja lista
12- Acid Drinkers- Another Brick In the wall
Wspaniala przerobojona piosenka Floydów. Zaczynaja dośc lekko aby skończyć na potęznych riffach i superszybkiej perkusji Ślimaka
11-Vanessa-Mae- Toccata and Fugue in D minor
ta skrzypaczka jest genialna !!!! bardzo uzdolniona i ... ładna
10- Iron Maiden- Hallowed By the Name
Uwielbiam tą piosenke ale tylko z okresu Murray-Gers na gitarach elektrycznych, ze smithem to zawsze wychodziło tak "wolno" a z Janem szybko, dynamicznie. Te solówki... Wokal....
Scream For Me........
9- Voivod- Gasmask Revival
Voivod z Jasonem Newstedem jest doskonały, ta pio0senka to potwierdza, nic dodać nic ująć
8- Eric Clapton- Layla Unplugged
Piosenka która mnie uspokaja, moge być bardzo zdenerwowany ale po wysłuchaniu jestem łagodny jak baranek
7- Black Sabbath- Iron Man
Prekursorzy Heavy Metalu, te pierwsze 3 płyty to klasyka. wybieram Iron Man poiewaz jest genialnie skonstruowany ten "mechaniczny" glos Ozzy'ego, solówka Iommiego oraz bas Butlera
6- Megadeth- The Mechanix- heh niby jest to The Four Horsemen ale jednak nie jest to, wbrew podobienstwu obu piosenek są to inne kompozycje. Zwłaszcza wykonanie tej piosenki na koncertach
5- Nirvana- About A Girl
Wspaniała piosenka, zwłaszcza wykonanie na unplugged. Prosto zbudowany utwór a ma taką siłę. Genialna sprawa
4- Guns N' Roses- Nightrain
Piosenka która zwykle otwierała koncerty gunsów...... Wszyscy muzycy na niej szaleli. Uwielbiam wykonanie z sześcioosobowym składzie GN'R. W New GN'R również brzmi fantastycznie
ach ta gitara Robina Fincka
3- AC/DC- For Those About To Rock (We Salute You)
Cóż mozna o niej powiedzieć ? Trzeba ją samemu posłuchać !
chciałbym jeszcze kiedyś usłyszec na koncercie te armaty....
2- Dire Strraits- Sultans Of Swing
zastanawiałem się co wybrac... wybieram klasyczny utwór. Kawałek który moge słuchac 24 godziny na dobe
Cały Torwar oszalal jak zaczely sie [pierwsze dzwieku Sułtanów w Warszawie
1- Metallica- My Friend Of Misery
Piekny utwór, genialna robota Jasona Newsteda który zrobił basowy wstep do tej piosenki. Az chce sie krzyczeć z Jamesem "Mysery!"
Black Album mam cały czas pod reka i słuvham go co kilka dni
nie ulega wątpliwosci, Metallica to wspaniały zespół
Tak się prezentuje moja lista
12- Acid Drinkers- Another Brick In the wall
Wspaniala przerobojona piosenka Floydów. Zaczynaja dośc lekko aby skończyć na potęznych riffach i superszybkiej perkusji Ślimaka
11-Vanessa-Mae- Toccata and Fugue in D minor
ta skrzypaczka jest genialna !!!! bardzo uzdolniona i ... ładna
10- Iron Maiden- Hallowed By the Name
Uwielbiam tą piosenke ale tylko z okresu Murray-Gers na gitarach elektrycznych, ze smithem to zawsze wychodziło tak "wolno" a z Janem szybko, dynamicznie. Te solówki... Wokal....
Scream For Me........
9- Voivod- Gasmask Revival
Voivod z Jasonem Newstedem jest doskonały, ta pio0senka to potwierdza, nic dodać nic ująć
8- Eric Clapton- Layla Unplugged
Piosenka która mnie uspokaja, moge być bardzo zdenerwowany ale po wysłuchaniu jestem łagodny jak baranek
7- Black Sabbath- Iron Man
Prekursorzy Heavy Metalu, te pierwsze 3 płyty to klasyka. wybieram Iron Man poiewaz jest genialnie skonstruowany ten "mechaniczny" glos Ozzy'ego, solówka Iommiego oraz bas Butlera
6- Megadeth- The Mechanix- heh niby jest to The Four Horsemen ale jednak nie jest to, wbrew podobienstwu obu piosenek są to inne kompozycje. Zwłaszcza wykonanie tej piosenki na koncertach
5- Nirvana- About A Girl
Wspaniała piosenka, zwłaszcza wykonanie na unplugged. Prosto zbudowany utwór a ma taką siłę. Genialna sprawa
4- Guns N' Roses- Nightrain
Piosenka która zwykle otwierała koncerty gunsów...... Wszyscy muzycy na niej szaleli. Uwielbiam wykonanie z sześcioosobowym składzie GN'R. W New GN'R również brzmi fantastycznie
ach ta gitara Robina Fincka
3- AC/DC- For Those About To Rock (We Salute You)
Cóż mozna o niej powiedzieć ? Trzeba ją samemu posłuchać !
chciałbym jeszcze kiedyś usłyszec na koncercie te armaty....
2- Dire Strraits- Sultans Of Swing
zastanawiałem się co wybrac... wybieram klasyczny utwór. Kawałek który moge słuchac 24 godziny na dobe
Cały Torwar oszalal jak zaczely sie [pierwsze dzwieku Sułtanów w Warszawie
1- Metallica- My Friend Of Misery
Piekny utwór, genialna robota Jasona Newsteda który zrobił basowy wstep do tej piosenki. Az chce sie krzyczeć z Jamesem "Mysery!"
Black Album mam cały czas pod reka i słuvham go co kilka dni
nie ulega wątpliwosci, Metallica to wspaniały zespół

Here we go: