Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Szkoda, że Mark wyciął solówkę w połowie TR przed wejściem fortepianu-ale to już było na trasie OES gdy przejął to solo klarnet Chrisa White, a Mark zmienił National na Pensę dopiero w po fortepianowym wejściu Alana Clarka. Mi jedynie brakuje więcej gitary Richarda, coś takiego jak w 1991-1992 roku Phil Palmer w Two Young Lovers czy MFN.
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 786
Liczba wątków: 22
A ja już ciekaw jestem jak będzie wyglądał koncert za dwa lata i ile koszulek (proponuję kolor żółty - bo jeszcze lepiej rzuca się w oczy) trzeba będzie zrobić?
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Oprawa wizualna w tym roku bardziej skromna> To niesamowite wrażenie National Steel podczas KTGC Tour to było coś> Z ekranem też fajny pomysł ale wydaje mi sie że coś tam chyba nie zagrało może z cztery razy zobaczyllismy obrazki na ekranie a raz perkusistę> Można to było bardziej dopieścić>
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 786
Nie żartuj z tym dopieszczeniem. Też mam nadzieję, że były jakieś problemy techniczne. Bo jeśli zobaczyliśmy to co miało być w 100%, to było to "dire straits" jak na widowisko tej rangi.
Dla mnie nie było to dopieszczone i ekran w moim odczuciu po prostu był niewykorzystany co na pewno bardzo by pomogło ludziom z dalszych pozycji Hali Stulecia. Jeśli TWoje wrażenia były zgoła inne to mogę Ci tylko pogratulować małych wymagań
Aha i troche nie rozumiem o co chodzi z DS i dlaczego w cudzysłowiu>
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 18
Obawiam sie jednak ze skromne wykorzystanie ekranu nie bylo spowodowane problemami technicznymi. O ile mnie pamiec nie myli w Royal Albert Hall sytuacja byla identyczna. Obraz na ekranie byl widoczny moze lacznie przez kilka max. kilkanascie minut w ciagu calego koncertu...
I faktycznie szkoda, ze ekran (najprawdopodobniej na calej trasie) jest wykorzystywany w tak malym zakresie...
Liczba postów: 1,389
Liczba wątków: 26
słucham po raz miliard pierwszy nagrnia koncertu, łezka się w oku kręci gdy słychać w 7:21 Pipera gromkie 'Marek! Marek!'. Gdzie jesteście teraz, towarzysze broni spod sceny?
Love, Peace & Dire Straits
Jestem i melduję się  Piper to wielkie chwile tego koncertu> Od tygodnia płyty z zapisem tego wieczoru noszę ze sobą>
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 6
dużo osób umieściło tu już zdjęcia ale czy ktoś z Wrocławia (albo też innych miast) zauważył takie oto plakaty na dzień po koncercie?
http://yfrog.com/0udsc00278aj
http://zloteprzeboje.tuba.pl/zloteprzebo...Zlote.html
Wiedziałem, że na ciebie Robson można liczyć  Od jakiego tygodnia, jak nie minął jeszcze tydzień od koncertu  Cofnąłbym się o ten tydzień, żeby zamiast piątkowego wieczoru przeżyć Piątkowy Wieczór. Piękną rzeczą było to, że pod sceną gdzie się nie obejrzałem tam twarze z forum.
Plakaty widzieliśmy z tramwaju na przystankach
filipk91 napisał(a):słucham po raz miliard pierwszy nagrnia koncertu, łezka się w oku kręci gdy słychać w 7:21 Pipera gromkie 'Marek! Marek!'. Gdzie jesteście teraz, towarzysze broni spod sceny? 
Jestesmy, jestesmy Filip. Caly czas przezywam ciagle zywe emocje, tak jakby koncert sie jeszcze nie skonczyl...
communique napisał(a):dużo osób umieściło tu już zdjęcia ale czy ktoś z Wrocławia (albo też innych miast) zauważył takie oto plakaty na dzień po koncercie?
http://yfrog.com/0udsc00278aj
http://zloteprzeboje.tuba.pl/zloteprzebo...Zlote.html
Ja nie widzialem, ale to bardzo mily akcent...
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
Robson napisał(a):Gdzie tam bylo słychać. Instrumenty wspaniale mówie wyłącznie o wokalu. Całego koncertu nie chciałbym w takich warunkach ale emocje nie pozwoliły usiedzieć w miejscu
Ja właśnie w tych warunkach przesiedziałem cały występ. Dlatego pod względem jakości dźwięku Wrocław umieszczam na najniższym szczeblu drabiny z obejrzanymi koncertami MK (i DS). Natomiast jeśli chodzi o odległość od Marka, to Hala Stulecia jest niekwestionowanym numero uno. W Toronto w 2006 wprawdzie też stałem pod sceną, ale była nieco wyższa.
Robson napisał(a):Wryła mi sie w pamieć też taka chwila kiedy byliśmy już pod sceną i obok mnie piekna dziewczyna na wózku inwalidzkim ktore bardzo zależało zobaczyć MK> Szybko zrbiliśmy miejsce aby mogla być najbliżej> Mark też ją dostrzegł>
Owa dama siedziała na prawo ode mnie.
Robson napisał(a):NIe wiem nie jestem gitarzystą ale nie rozumiem tego. Nigdy bym nie pomyślał że Mark może dawać jakąś ściemę. Dla mnie to 100% artysta i na koncercie daje z siebie wszystko>
Robson, wstań z kolan od czasu do czasu.
Ale pedał głośności to nie jest oszustwo, ludzie! On wycisza gitarę, może sobie coś brzdąka, ale tego nie słychać, to nie jest tak, że idzie z playbacku  Nie ścinajmy go od razu.
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 0
Kurcze, nigdzie nie widziałem takiego bilbordu.
Liczba postów: 474
Pierre napisał(a):...Jedynie twierdzę, że smuci od jakiegoś czasu i nic nowego nie wymyśla...
Troszku "smuci", to fakt, ale... czy nie jest przypadkiem tak, przewrotnie, że Mark idzie cały czas do przodu - pomalutku i 'swoim tempem"  a my byśmy chcieli żeby nagrał kolejną "Golden heart", kolejną "Sailing..." i grał na koncertach jak za czasów Alchemii ???
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 0
Liczba postów: 1,816
Liczba wątków: 88
jesli chodzi o ekran, jest on widoczny tylko kilka razy w czasie koncertu R&J (koniec) SoS BinA i na koniec PttE. Fakt mogliby wykorzystac ekran bardziej ale... tak nie robia. Nie ma roznicy czy Polska czy Niemcy wszedzie jest tak samo.
09.07.2010, 12:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2010, 12:59 przez Robson.)
"Robson, wstań z kolan od czasu do czasu"
Dobrze mi w tej pozycji
|