Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci
Kiedyś na tym forum dowiedziałem się o Ph. Lynott czy W. DeWille, to też coś zaproponuję. Gdyby ktoś chciał posłuchać greckiego rocka to polecam Filipposa Pliatsikasa (Omnia, Ti den emathe ton Theos) http://www.pliatsikas.com/. Świetny rock z elementami folku i rzadziej reggae. Trochę kiedyś współpracował ze Stingiem. A nawiasem mówiąc w Grecji analogicznie jak w Polsce złote czasy muzyki to lata 80-te, nie wszyscy też artyści wyszli z życiem z tego.
Z polskich klimatów dla mnie rządzi Czesław Śpiewa, wreszcie jakaś nowa jakość muzyczna w tym kraju, choć też kształtowana w Danii. Byłem na koncercie w Stodole i tej kapeli naprawdę ciągle jeszcze chce się grać, bawić z publiką i z samymi sobą.
Odpowiedz
Jesli lubicie Johnny'ego Deppa to polecam musical Cry Baby - kawal porzadnego, rockowego grania, swietna rola JD no i klimat, klimat, klimat!
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Z kategorii moich ulubionych filmów - obejmujących okres II Wojny Światowej - po raz pierwszy dzisiaj przeze mnie obejrzany Chłopiec w pasiastej piżamie z roku 2008.
8 - letni Bruno mieszka z rodzicami i starszą siostrą w Berlinie. Jego ojciec jest hitlerowskim żołnierzem z krwi i kości. Kiedy dostaje awans na komendanta obozu koncentracyjnego, rodzina przeprowadza się na wieś. Z okna pokoju Bruna wyraźnie widać lagier, do którego brama wejściowa znajduje się z tyłu domu, a jeden z więźniów, któremu na imię Paweł, od czasu do czasu pełni w domu rodziców chłopca funkcję służącego. Ojciec i matka mówią synowi, że z tyłu domu znajduje się farma, na którą nie można mu wychodzić. W międzyczasie pod wpływem nauczyciela historii siostra Bruna staje się zdeklarowaną młodą wielbicielką ideologii Hitlera, ale jest to poboczny wątek filmu. Jej brat, nie mogąc znaleźć sposobu na nudę, łamie zakaz wychodzenia na tył domu. Pod bramą obozu spotyka swojego rówieśnika, Szmula. Rodzi się między nimi przyjaźń. Pewnego dnia Szmul oświadcza Brunowi, że od kilku dni nie może znaleźć swojego taty. Chłopiec, choć już wie, że jego przyjaciel nie mieszka na farmie, pod wpływem propagandy, jaką prowadzą hitlerowcy, wciąż myśli, że obóz jest miejscem rozrywki, w którym można posłuchać muzyki i napić się dobrej kawy, proponuje Szmulowi pomoc w odnalezieniu ojca. Następnego dnia spotykają się pod bramą obozu. Bruno robi podkop, przebiera się w strój więźnia, który przemycił dla niego Szmul, wchodzi na teren obozu i....
... i nie zdradzę zakończenia. Polecam - sprawdźcie je sami, naprawdę warto ten film obejrzeć. I przygotujcie sobie chusteczki.
Emisja w najbliższy poniedziałek na kanale HBO2 o godzinie 20:25.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=z1rYmzQ8C9Q

Chłopcy z CP bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli tym utworem, oby taki był klimat następnej płyty Oczko
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
http://www.centrum.fm - leci właśnie tzw. Bitwa Hitów - temat główny MK I DS Uśmiech
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=utKcROg6DwM

na pewno to słyszeliscie bo nie wierzę że nie Uśmiech
Odpowiedz
Witaj dawno niewitany !! Co tam dobrego u Ciebie ?

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
macsa napisał(a):Witaj dawno niewitany !! Co tam dobrego u Ciebie ?

Witajcie Uśmiech

U mnie wszystko ok Uśmiech

Pracuję, pisze pracę mgr i oczywiście gram Uśmiech

zapraszam na moje YT jeśli ktoś chciałby posłuchac Uśmiech

Mam sporo do nadrobienia więc przeczytuje forum Uśmiech
Odpowiedz
Była kiedyś taka dyskusja o nagrodach Brit Awards

http://www.knopfler.pl/vb/showthread.php?t=1597

Słucham tego Oasis od ponad pół roku. O ile zachowanie Liama z Brit Awards dalej uważam za nieciekawe, to ich muzyka, jak to się teraz ładnie mówi 'rozku*wia kosmos' Duży uśmiech Dalej nie uważam WTS?MG za najlepszą płytę brytyjskiej muzyki ostatnich 30 lat, ale jest świetna. Reszta też jest dobra, polecam na każdy humor. Wokal zarówno Liama jak i Noela jest bardzo dobry, charakterystyczny dla Liama 'brud', niedbalstwo i manchesterski akcent dodają ich piosenkom kolorytu, a bardziej 'liryczny' Noel super sprawdza się w balladach. Posłuchajcie sami Duży uśmiech
Odpowiedz
Nigdy nie moglem zrozumiec fascynacji na punkcie Oasis, Myslovitz, Pearl Jam i wrecz boskiego uwielbienia dla Nirvany... nie odczuwam absolutnie zadnych emocji, sluchajac ich muzyki. Wracam do lat 80 Uśmiech))) Tam mi bylo najlepiej Uśmiech)))

Ale moze pokusze sie o podsumowanie ostatniej dekady...
Absolutnie najgenialniejsze plyty ostatnich 10-ciu lat to dla mnie:

1. Peter gabriel - UP
2. Mark Knopfler - Sailing to Philadelphia
3. Lech Janerka - Plagiaty
4. Carrantouhill -irish Jazz (mialem przyjemnosc uczestniczyc w nagraniu tego wiekopomnego dziela, niesamowite przezycie).

Gdzies dalej (tu kolejnosc dowolna - znalazly sie plyty Get Lucky MK, Coma - Hipertrofia, Coldplay (kilka pozycji) i w zasadzie pojedyncze utwory. Moja plytoteka ostatniej dekady jest biedna, oj biedna... W zasadzie po przejrzeniu polki z CD na 450 plyt jest tylko z 40 pozycji z ostatnich 20. lat.... bida...
Odpowiedz
Myslovitz znam słabo, ale PJ i Nirvany nie lubię straaaaasznie. Weź mi Raingod nie zestawiaj razem Oasis i Nirvany, co? Język mimo wszystko Oasis to nie tylko Wonderwall. Mają zestaw bardzo fajnych piosenek w bardzo różnych klimatach
Odpowiedz
Niestety musze zestawiac, jako zjawiska popkulturowe otaczane czcia Uśmiech nie da sie nie slyszec peanow na ich czesc, a ja po prostu nie czuje tego.... Tak mi sie skojarzylo Uśmiech)) Lepiej bys sie odniosl do moich typow dziesieciolecia a nie bronil dwoch braci - pajacow Uśmiech)))
Odpowiedz
Moje typy ostatniego 10 lecia to:

MK Get Lucky
Peter Gabriel Scratch My Back
Alice in Chains Black Gives Way...
Porcupine Tree Incident

i wiele innych aale te plyty jakos za mna chodza czesto
Odpowiedz
Na dziesięcioletnie podsumowanie......raczej się nie zdecyduje. Ulllaaa ciężko - ale cieszy fakt, że było i jest czego posłuchać.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Andrzej napisał(a):Na dziesięcioletnie podsumowanie......raczej się nie zdecyduje. Ulllaaa ciężko - ale cieszy fakt, że było i jest czego posłuchać.

Spróbuj się pokusić o male podsumowanie. Ja przyjalem proste podejscie: jezeli jakas plyta wsunela sie do mojego CD w aucie w lipcu a pierwszy raz wysunela w stycznie, to jest dla mnie genialna Uśmiech W zasadzie moglbym kilka jeszcze dorzucic do wczesneij wymienionych, ale na goraco nie pamietalem Uśmiech
Odpowiedz
MK Golden Heart
Ugly Kid Joe - America`s Last Wanted
Incubus - A Crow Left Of The Murder
The Offspring - Smash
Porcupine Tree - In Absentia
Pearl Jam - Ten
R.E.M. - Automatic For The People
Red Hot Chilli Peppers - Californication
Rage Against The Machine - RATM
Metallica -Load
tea
Odpowiedz
Igor, czegos mi brakuje w Twoim zestawie Uśmiech)))
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Pewnie LOG Uśmiech to są moje ulubione albumy, które wychodziły po 90 roku
tea
Odpowiedz
A co powiecie o "Miłość Uwaga Ratunku Pomocy" Hey? Dla mnie to polska płyta ostatniego dziesięciolecia z całą pewnością. No i podzielam zdanie Raingoda w sprawie Oasis i Myslovitz. To jakaś dźwiękowa papka dla mnie... i tyle.
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Raingod napisał(a):Nigdy nie moglem zrozumiec fascynacji na punkcie Oasis, Myslovitz, Pearl Jam i wrecz boskiego uwielbienia dla Nirvany...

Co do Oasis to się nie wypowiem, ale następne - w kolejności sprawdź:

http://www.youtube.com/watch?v=J7RstGW-JOc
http://www.youtube.com/watch?v=ASev80YOng4
http://www.youtube.com/watch?v=AhcttcXcRYY

Nawet jeśli nie musi to wzbudzać fascynacji, to jednak uważam, iż jest to kawał dobrej muzy Uśmiech
Odpowiedz