Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I po koncercie w Berlinie :)
nic o mnie nie wiesz wiec... Oczko

e: to do retro, o moim przewrazliwieniu Oczko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Robson napisał(a):BET chyba się zapędziłeś. Nie chcę się bawić w adwokata retro ale to chyba logiczne że wyrażamy tylko i wyłącznie własne opinie. Nie ma też takiej potrzeby aby za każdym razem podkreślać "moim zdaniem", "wydaje mi sie", "wg mnie" etc bo to chyba logiczne że nikt za nas tego nie mówiUśmiech Każdy ma tutaj swoj podpis avatar itd. TAKIE JEST MOJE ZDANIEUśmiech

No coz Robert, nie zgadzam sie w tej kwestii. To jest forum. Retro jest dosc nowym uzytkownikiem. Na dodatek weszla z dosc duzym impetem do spolecznosci. Ja nic o tej osobie nie wiem, wiec mam prawo czytac jej slowa literalnie.
You do what you want to
Odpowiedz
BET napisał(a):nic o mnie nie wiesz wiec... Oczko

e: to do retro, o moim przewrazliwieniu Oczko

niektórych rzeczy można się zwyczajnie domyśleć, to żadna filozofia
Odpowiedz
BET zlituj sie. O tej osobie...Co to w ogóle za ton. Z impetem do społeczności...No kurcze więcej osób nie znasz z forum ale czy to jest powód żeby tak nieprzyjaźnie się traktować?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Robert, czy Ty teraz nie przesadzasz aby troche? Ani "impet" ani "osoba" nie maja negatywnego desygnatu, wiec prosze Cie. Wlasnie ze bawisz sie w adwokata. Tylko nie wiem, czy aby napewno Twoj klient jest poszkodowany :/
You do what you want to
Odpowiedz
To jak jakbyś w towarzystwie powiedział nic nie wiem o tej osobie ale ten ktos jest obecny w trakcie rozmowy. Uwazasz że to odpowiednie zachowanie?
Odpowiedz
Robson napisał(a):BET chyba się zapędziłeś. Nie chcę się bawić w adwokata retro ale to chyba logiczne że wyrażamy tylko i wyłącznie własne opinie. Nie ma też takiej potrzeby aby za każdym razem podkreślać "moim zdaniem", "wydaje mi sie", "wg mnie" etc bo to chyba logiczne że nikt za nas tego nie mówiUśmiech Każdy ma tutaj swoj podpis avatar itd. TAKIE JEST MOJE ZDANIEUśmiech

Robson, przeczytaj proszę jeszcze raz ten wątek (oraz ten poprzedni). Naprawdę jako dziennikarz muzyczny nie widzisz, że Knopflera i Dylana dzieli przepaść? Nie mówię o odczuciach subiektywnych, bo ja (i BET, jak sadzę) wolę Knopflera.

Podawaliśmy masę przykładów: nagrody, wyniki z Googli, etc. Retro odpowiada jedynie żarcikami.

To jest dyskusja? No, proszę Ciebie Oczko.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
ok
dość

Maciek napisał że nie jest tu już tak miło jak kiedyś
to przykre że pisze to ktoś taki jak on

wezmę na siebie odpowiedzialność, oczywiście

chyba że zgodzisz się Bet że podzielimy ją między siebie na pół...

co ty na to?
Odpowiedz
o, dobrze że jesteś numitor

to może na trzy podzielimy..?
hę?
Odpowiedz
Numitor przeczytaj sobie moje wcześnijsze wpisy na temat Boba Dylana. Ani w jednym słowie nie umniejszyłem jego wielkości. Ale też nie boje sie go krytykować. A po ostatnim wystepie byłoby za co.
Odpowiedz
Robson napisał(a):To jak jakbyś w towarzystwie powiedział nic nie wiem o tej osobie ale ten ktos jest obecny w trakcie rozmowy. Uwazasz że to odpowiednie zachowanie?

o mamo... Robert, wyluzuj troche, naprawde. usiadzmy przy stoliku i porozmawiajmy, bo widze ze wchodzimy na sliski grunt. Chcesz sie bawic w lapanie za slowka i analize grzecznosci kazdego zdania? Zacznij od retro.
You do what you want to
Odpowiedz
BET napisał(a):oChcesz sie bawic w lapanie za slowka i analize grzecznosci kazdego zdania? Zacznij od retro.

UśmiechUśmiechUśmiech

no bad feelings, hm...? Uśmiech
Odpowiedz
Probuje Ci zwrócić uwagę na rzeczy których nie widziszUśmiech
Odpowiedz
Prośba do modów i adminów: nie usuwajcie i nie przenoście tej dyskusji.

Moje określenie Dylana 'bucem' miało na celu tylko i wyłącznie skompresowanie wszystkich wymienionych przez innych użytkowników cech, które rzekomo nie są BD obce. Że jest chłodny dla widowni, niesympatyczny, zarozumiały. Ja sam nie znam jego osobowości, opierałem się na zdaniu innych członków forum.

A co do poziomu dyskusji, to jak czytałem sobie to wszystko, to bronię BETa, bo chyba wykorzystał już całą gamę środków konwencjonalnych pod postacią rzeczowych argumentów Oczko

Co do jego muzyki - nie jestem wielkim fanem, lubię kilka kawałków, ale na tym się kończy. Oczywiście przesłuchałem nie raz nie dwa kilka albumów, nie opieram się tylko na Like A Rolling Stone i Blowin In The Wind. O ile można go nie lubić jako osoby, jako wokalisty, nie lubić jako twórczości, to nie można powiedzieć, że Knopfler miał większy wpływ na muzykę, jest bardziej znany, bardzej ceniony, bardziej uhonorowany. Staję po stronie BETa i numitora.
Wywyższać Knopflera ponad Dylana w kontekście ikony, legendy muzyki to tak jak powiedzieć, że Bogusław Linda jest lepszym aktorem niż Al Pacino. 'Aaaa, oglądałam jakiś tam film z Pacino, jakiś człowiek ze szramą czy takie coś, nudne było, wyłączyłam w pierwszej przerwie reklamowej, Linda jest lepszy'.

Matko bosko, klapki na oczy i urra
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Oprócz wszystkich orderów i odznaczeń liczy się również sprzedaż płyt. Na to chcę zwrócić uwagę. Ilość sprzedanych płyt. Różne są miary wielkości.
Odpowiedz
Zatem niech żyje Lady Gaga! Oczko
Odpowiedz
Wiesz ile sprzedała?
Odpowiedz
Pewnie ostatni album poszedł lepiej niż Get Lucky Oczko Ale napisz, bo ciekaw jestem.
Btw, tu chodziło mi raczej o symbol niż konkret Oczko
Odpowiedz
Krótki check i wiem już, że lepiej niż BiA, czyli najlepiej sprzedany album DS sprzedały się płyty Celine Dion, albo Shani Twain
Odpowiedz
Nie wiem nie interesuje mnie jej muzyka.
Odpowiedz