Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Ale fani sa rozni. Jedni w swym uwielbieniu ubarwia biografie, drudzy zignoruja ten fakt, inni wyczuja ze to blef a jeszcze inni (ekstremisci jak Chapman) zastrzela idola. Dlaczego? Bo fani sa rozni  .
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 8
chyba jestem idealistką....
to smutne
jednakowoż: konkrety są ważne
skoro nie można udowodnić że ktoś z premedytacją zmajstrował 2006 Doctor of Music, to bardzo apeluję żeby nie wysuwać takich wniosków
mam pytanie konkretne:
czy można usunąć jakoś z wiki wpis o doktoracie z 2006 z Leeds?
Sprobuj nacisnac przycisk "edytuj" przy informacji o wyksztalceniu.
O jesus, każą ponosić odpowiedzialnośc za zmiany...
ciekawe czemu nie ma odpowiedzialności za błędnie wysmażoną notkę 
co za świat...
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 2
retro13 napisał(a):O jesus, każą ponosić odpowiedzialnośc za zmiany...
ciekawe czemu nie ma odpowiedzialności za błędnie wysmażoną notkę
co za świat... 
Taka sama odpowiedzialność jest za dokonane zmiany, co za samą błędną notkę.
Nie bądź taka bojaźliwa  Za własny spokój sumienia i życie w zgodzie z prawdą to i tak niewygórowana cena.
Zamknij oczy i zapłać
żart to był
oczywiście, wpis skasowałam
dostałam informację że zmiana czeka na akceptację redaktora
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 2
Akceptacja redaktora odbędzie się zapewne po udostępnieniu mu maili z obu uczelni.  Inaczej nie uwierzy. W końcu tyle czasu się zgadzało i tyle osób potwierdza prawdziwość wcześniejszego wpisu poprzez jego powielanie, że w kupie siła!
spoko
mogę udostępnić
a najlepiej niech se sam zadzwoni i się zapyta
to może pomajstrujemy coś teraz przy Dylanie...?   :p
Liczba postów: 474
Liczba wątków: 22
dodaj notkę że jest cztery razy lepszy od DS i sześć razy od MK...
ZARTOWAŁEM
Liczba postów: 1,632
Liczba wątków: 79
10.11.2011, 23:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.11.2011, 13:14 przez Raingod.)
ja zrobie notatke,ja! ;-) Oczywiscie o Dylanie  )))
and it's your face I'm looking for on every street...
Liczba postów: 397
Liczba wątków: 10
Robson napisał(a):
....To moje DS i będzie mi smutno kiedy tego utworu kiedyś zabraknie. Jeśli zawsze będzie, niczego nie będzie mi brakować. Macie podobnie i takie DS które koniecznie powinno być na koncercie?
Oczywiście, że "macie", ale dawno tego nie było i chyba już nie będzie, mianowicie Tunnel Of Love, albo You And Your Friend. Podobno Paul Franklin ma pojawić się na nowej płycie, ktoś coś wie na ten temat? Byłby 1% szans na powtórkę "You and Your Friend", jak za starych, dobrych OnTheNight czasów. (zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe)
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Jak jechaliśmy do Berlina w samochodzie Tomek pięknie wyeksponował "On The Night" Wczesniej z Wackiem "piłowaliśmy" Alchemie. Tak mogłaby wygladać nasza podróż na koncert dIRE sTRAITS. Zresztą trochę tak się czulem jadąc z Wami. Dzięki za te niezapomniane chwile.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 140
Liczba wątków: 5
Ponieważ widziałem już wiele koncertów MK, w tym (chyba jako jedyny na tym forum) pierwszą turę Dire Straits w USA (gdzie grali głównie Sultans of Swing oraz materiał z Communique), pozwolę sobie na mały kamyczek do Markowego ogródka. Koncert w Berlinie był specyficzny - w końcu nieczęsto MK występuje w charakterze supportu. Piosenki z nowej płyty - świetne. Koncert o niepowtarzalnej atmosferze, także ze względu na wspólne granie z Dylanem (choć nie pojmuję, dlaczego nigdy nie chcą zagrać razem na scenie tego, co de facto razem zrobili - piosenek z płyt Dylana "Slow Train Coming" i "Infidels". Jedyne wytłumaczenie, jakie znajduję, to, że Dylan przechodził wówczas duchową transformację i przyjął nawet chrzest katolicki, po czym - rozczarowany - powrócił do judaizmu). A teraz ten kamyczek: nie rozumiem trochę tej sztampy w wyborze otwierającej piosenki. To już chyba mój trzeci koncert w Niemczech, który MK otwiera Why Aye Man (było tak nawet podczas trasy Shangri La) - i podejrzewam, że robi to tylko dlatego, że w tekście jest kilka odniesień do Niemiec. Mnie to już trochę nudzi - nawet jeśli lubię ten utwór. Wolałbym jednak na otwarcie usłyszeć którykolwiek z innych "singlowych" utworów - "What It Is", "Boom Like That", cokolwiek, byle już nie to samo...
Pozdrawiam wszystkich, którzy pamiętają jeszcze moją aktywność na tym forum (głównie w zakresie tłumaczenia tekstów z Shangri La) sprzed kilku lat.
chris
chris napisał(a):kamyczek: nie rozumiem trochę tej sztampy w wyborze otwierającej piosenki. To już chyba mój trzeci koncert w Niemczech, który MK otwiera Why Aye Man (było tak nawet podczas trasy Shangri La) - i podejrzewam, że robi to tylko dlatego, że w tekście jest kilka odniesień do Niemiec.
wszędzie koncert otwiera Why aye..
nie tylko w Berlinie tak bylo
wszędzie
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Nieprawda  Przeminnie z "What It Is"
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
o
serio?
Niezupełnie. What It Is też był 'otwieraczem' na tej trasie, i to nie raz.
Edit: Robson mnie wyprzedził
ok, ok
przepr, pomyliłam się
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
chris napisał(a):Pozdrawiam wszystkich, którzy pamiętają jeszcze moją aktywność na tym forum (głównie w zakresie tłumaczenia tekstów z Shangri La) sprzed kilku lat.
chris
Brakuje mi bardzo Twoich kapitalnych tłumaczeń - jest szansa na kontynuację tej zacnej działalności w przypadku kolejnych płyt Marka ?
|