Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I po koncercie w Berlinie :)
Ale fani sa rozni. Jedni w swym uwielbieniu ubarwia biografie, drudzy zignoruja ten fakt, inni wyczuja ze to blef a jeszcze inni (ekstremisci jak Chapman) zastrzela idola. Dlaczego? Bo fani sa rozni Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
chyba jestem idealistką....
to smutne

jednakowoż: konkrety są ważne
skoro nie można udowodnić że ktoś z premedytacją zmajstrował 2006 Doctor of Music, to bardzo apeluję żeby nie wysuwać takich wniosków

mam pytanie konkretne:
czy można usunąć jakoś z wiki wpis o doktoracie z 2006 z Leeds?
Odpowiedz
Sprobuj nacisnac przycisk "edytuj" przy informacji o wyksztalceniu.
Odpowiedz
O jesus, każą ponosić odpowiedzialnośc za zmiany...Uśmiech

ciekawe czemu nie ma odpowiedzialności za błędnie wysmażoną notkęUśmiech
co za świat... Uśmiech
Odpowiedz
retro13 napisał(a):O jesus, każą ponosić odpowiedzialnośc za zmiany...Uśmiech

ciekawe czemu nie ma odpowiedzialności za błędnie wysmażoną notkęUśmiech
co za świat... Uśmiech

Taka sama odpowiedzialność jest za dokonane zmiany, co za samą błędną notkę.
Nie bądź taka bojaźliwa Uśmiech Za własny spokój sumienia i życie w zgodzie z prawdą to i tak niewygórowana cena.
Zamknij oczy i zapłać
Uśmiech
Odpowiedz
żart to był

oczywiście, wpis skasowałam

dostałam informację że zmiana czeka na akceptację redaktora
Odpowiedz
Akceptacja redaktora odbędzie się zapewne po udostępnieniu mu maili z obu uczelni. Uśmiech Inaczej nie uwierzy. W końcu tyle czasu się zgadzało i tyle osób potwierdza prawdziwość wcześniejszego wpisu poprzez jego powielanie, że w kupie siła!
Uśmiech
Odpowiedz
spoko
mogę udostępnić
a najlepiej niech se sam zadzwoni i się zapyta
Odpowiedz
to może pomajstrujemy coś teraz przy Dylanie...?UśmiechUśmiech:p
Odpowiedz
dodaj notkę że jest cztery razy lepszy od DS i sześć razy od MK...
ZARTOWAŁEM Uśmiech
Odpowiedz
ja zrobie notatke,ja! ;-) Oczywiscie o Dylanie Uśmiech)))
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Robson napisał(a):Uśmiech

....To moje DS i będzie mi smutno kiedy tego utworu kiedyś zabraknie. Jeśli zawsze będzie, niczego nie będzie mi brakować. Macie podobnie i takie DS które koniecznie powinno być na koncercie?

Oczywiście, że "macie", ale dawno tego nie było i chyba już nie będzie, mianowicie Tunnel Of Love, albo You And Your Friend. Podobno Paul Franklin ma pojawić się na nowej płycie, ktoś coś wie na ten temat? Byłby 1% szans na powtórkę "You and Your Friend", jak za starych, dobrych OnTheNight czasów. (zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe)
Odpowiedz
Jak jechaliśmy do Berlina w samochodzie Tomek pięknie wyeksponował "On The Night" Wczesniej z Wackiem "piłowaliśmy" Alchemie. Tak mogłaby wygladać nasza podróż na koncert dIRE sTRAITS. Zresztą trochę tak się czulem jadąc z Wami. Dzięki za te niezapomniane chwile.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Ponieważ widziałem już wiele koncertów MK, w tym (chyba jako jedyny na tym forum) pierwszą turę Dire Straits w USA (gdzie grali głównie Sultans of Swing oraz materiał z Communique), pozwolę sobie na mały kamyczek do Markowego ogródka. Koncert w Berlinie był specyficzny - w końcu nieczęsto MK występuje w charakterze supportu. Piosenki z nowej płyty - świetne. Koncert o niepowtarzalnej atmosferze, także ze względu na wspólne granie z Dylanem (choć nie pojmuję, dlaczego nigdy nie chcą zagrać razem na scenie tego, co de facto razem zrobili - piosenek z płyt Dylana "Slow Train Coming" i "Infidels". Jedyne wytłumaczenie, jakie znajduję, to, że Dylan przechodził wówczas duchową transformację i przyjął nawet chrzest katolicki, po czym - rozczarowany - powrócił do judaizmu). A teraz ten kamyczek: nie rozumiem trochę tej sztampy w wyborze otwierającej piosenki. To już chyba mój trzeci koncert w Niemczech, który MK otwiera Why Aye Man (było tak nawet podczas trasy Shangri La) - i podejrzewam, że robi to tylko dlatego, że w tekście jest kilka odniesień do Niemiec. Mnie to już trochę nudzi - nawet jeśli lubię ten utwór. Wolałbym jednak na otwarcie usłyszeć którykolwiek z innych "singlowych" utworów - "What It Is", "Boom Like That", cokolwiek, byle już nie to samo...
Pozdrawiam wszystkich, którzy pamiętają jeszcze moją aktywność na tym forum (głównie w zakresie tłumaczenia tekstów z Shangri La) sprzed kilku lat.
chris
Odpowiedz
chris napisał(a):kamyczek: nie rozumiem trochę tej sztampy w wyborze otwierającej piosenki. To już chyba mój trzeci koncert w Niemczech, który MK otwiera Why Aye Man (było tak nawet podczas trasy Shangri La) - i podejrzewam, że robi to tylko dlatego, że w tekście jest kilka odniesień do Niemiec.

wszędzie koncert otwiera Why aye..
nie tylko w Berlinie tak bylo
wszędzie
Odpowiedz
NieprawdaUśmiech Przeminnie z "What It Is"
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
o
serio?
Uśmiech
Odpowiedz
Niezupełnie. What It Is też był 'otwieraczem' na tej trasie, i to nie raz.

Edit: Robson mnie wyprzedził Oczko
Odpowiedz
ok, ok
przepr, pomyliłam się
Odpowiedz
chris napisał(a):Pozdrawiam wszystkich, którzy pamiętają jeszcze moją aktywność na tym forum (głównie w zakresie tłumaczenia tekstów z Shangri La) sprzed kilku lat.
chris

Brakuje mi bardzo Twoich kapitalnych tłumaczeń - jest szansa na kontynuację tej zacnej działalności w przypadku kolejnych płyt Marka ?

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz