16.03.2012, 15:10
A gdzie jest moja ? Komu to pożyczyłem...
|
Po Koncercie We Wrocławiu - Wrażenia
|
|
16.03.2012, 15:44
Robson napisał(a):ps. to najbardziej zniszczona książka jaką mam obejdę się z nią delikatnie
16.03.2012, 15:48
Spoko Ania już bardziej chyba nie może być naznaczona upływem czasu
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
16.03.2012, 15:50
mogłabym ją jeszcze zmoczyć łzami i poplamić szminką, ale .. będę uważać
16.03.2012, 15:56
akurat to biorę pod uwagę
16.03.2012, 15:59
spoko
nie używam szminki ale jestem też po dwóch kawałkach z Wrocławia, i na razie musiałam się zatrzymać - za dużo wrażeń... w każdym razie weekend zapowiada się ekscytująco. mmmrauuu!
18.03.2012, 18:08
ile było ludzi na koncercie we Wrocławiu? tak plus minus?
18.03.2012, 21:53
Razem z kuluarami hala podobno pomieści 10tys. Jeśli to prawda to myślę, że było ok 7, 8tys, bo niewiele było wolnych miejsc
Tomek Zaborowski napisał(a):Razem z kuluarami hala podobno pomieści 10tys. Jeśli to prawda to myślę, że było ok 7, 8tys, bo niewiele było wolnych miejsc dziękuje, probuję wizualizować ![]() tak jak nie byłam fanką Coyote, tak wroclawski mnie uniósł podobali mi się też Sułtni zagrani już zupełnie a la Knopfler, a nie a la Dire Straits w ogóle caly koncert daje wrażenie takiego spokojnego, ale bardzo profesjonalnego i z klasą podobal mi się też ile czasu poświęcił na przedstawienie zespołu, i to co o nich mówił widać że naprawdę ich wszystkich bardzo ceni i szanuje jednego kawałka nie przesłuchałam jeszcze ![]() Telegraph road... zostawiam na deser
21.03.2012, 14:17
..jeśłi zaś chodzi o ksiązkę Oldfielda to strasznie mnie denerwuje - w pierwszej kolejności-taka maniera mówienia o On every street jak o wielkiej przegranej MK
i już wiem skąd się to wzięło
21.03.2012, 14:45
Też mnie to swego czasu denerwowało. Teraz już mnie to nie zajmuje
. Oczywiście trochę prawdy w tych stwierdzeniach Oldfielda jest, bo oczekiwania wielu po BiA były inne, ale ogólnie z jego poglądami na OES się nie zgadzam. Jak pewnie wielu bywalców Forum .
21.03.2012, 14:52
Ale przecież to już rozdział nie samego Oldfielda tylko polskiego autora.
21.03.2012, 15:35
Rzeczywiście! Dawno to ostatnio czytałem
. Ale nadal się nie zgadzam
W ogoóle po 1984 roku książka potraktowana jest po macoszemu i bardzo pobieżnie. Widać różnicę. Szkoda.
To make your whole life better Your whole life better one day pawellod napisał(a):Też mnie to swego czasu denerwowało. Teraz już mnie to nie zajmuje a mnie to strasznie denerwuje, dlatego że takie opinie wbijają się w podświadomość a co gorsza- często są bezmyślnie powtarzane ja naprawdę jestem przeszczęśliwa, że zaczęłam sluchanie MK właśnie od tej płyty- nikt mi nie wmówi że ona jest słaba, czy że jest porażką- bo to bzdury nawet w porównaniu z BIA wcale tak wiele nie traci, jest zwyczajnie inna ale bardzo, bardzo dobra bardzo dobra, świetna gdyby ktoś najpierw przeczytał ksiązkę a potem wziął się za plytę to róznie by mogło być... w ogole tak myślę że chyba tak naprawdę BIA była ostatnią płytą DS OES to już był nowy Knopfler, i jego nowa płyta - zespoł już tylko go wspomógł
21.03.2012, 23:31
nie orientuje się ktoś czy Mark zagra w tym roku gdzieś w Niemczech albo Czechach?? ;> bo szukam ale znaleźć nie mogę
22.03.2012, 11:26
retro13 napisał(a):a mnie to strasznie denerwuje, dlatego że takie opinie wbijają się w podświadomość Nad podświadomością trzeba panować ;>. Jeśli Ciebie nikt nie przekona, to problemu nie ma, a ludźmi, których czyjaś książka przekona o wartości albumu nie warto się przejmować i już. Może dorosną .Powiem (napiszę ) Ci ciekawostkę związaną z profesjonalnymi ocenami płyt. W starym Tylko (nie "Teraz") Rocku wydanym niedługo po wyjściu OeS była wkładka Tylko Dire Straits. W tej oto wkładce oceniono gwiazdkami i zrecenzowano wszystkie albumy DS. Za najlepsze (maksimum pięciu gwiazdek) uznano Dire Straits oraz... Communique i OeS! Co lepsze, najniżej oceniono Love Over Gold (3,5 bodajże), natomiast w Teraz Rocku wydanym jakieś 10 lat później sytuacja uległa w dużej mierze odwróceniu - LoG najlepsze, OeS i Communique jedne z najsłabszych.Tak ogólnie, to obeznanie z profesjonalnymi krytykami muzycznymi uodparnia na wszelkie tego typu recenzje i poglądy .
22.03.2012, 13:35
pawellod napisał(a):Nad podświadomością trzeba panować ;>. Jeśli Ciebie nikt nie przekona, to problemu nie ma, a ludźmi, których czyjaś książka przekona o wartości albumu nie warto się przejmować i już. Może dorosną tak, to oczywiście daje pewna szerszą perpsektywę, a poza tym jest zwyczajnie ciekawe ale ja patrzę na to z miejsca osoby która jest śweżo w temacie, i np natyka się na ksiązkę.. mam nadzieję że wiadomo o czym mówię czyli buduje sobie opinię poprzez opinię autora. ( I to nieprawda że nie mam większych zmartwień w zyciu ![]() )dochodzi jeszcze do tego fakt że taka książka jest jedna, więc łatwo ją traktować jako wyrocznię
22.03.2012, 23:43
..chciałam wyslyszeć gdzie i jak Mark sie pomylił...
![]() niestety (..) stwierdzam że nie jestem w stanie tego wychwycić.
23.03.2012, 10:13
retro13 napisał(a):..chciałam wyslyszeć gdzie i jak Mark sie pomylił... Mam podobnie Aniu, ale nie jestem muzykiem więc zdaję się na opinie fachowców... |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Po Koncercie We Wrocławiu - Zdjęcia, Filmy Itp. | kuba1313 | 115 | 157,431 |
25.06.2011, 21:01 Ostatni post: Ania_M |
|
| Mark Knopfler we Wrocławiu!!! | Robson | 278 | 298,039 |
02.07.2010, 16:32 Ostatni post: communique |
|
| Lista obecności Wrocław -Zlot po koncercie! | HOWARD | 57 | 82,497 |