Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
"Abe włożył nowš kasetę do przenoœnego odtwarzacza. Po chwili z maleńkich słuchawek zagwizdało "Walk of Life" Dire Straits. Piosenka była niedawno przebojem i w radiu puszczano jš do znudzenia. Hellboy miał dosyć tego kawałka. Miał dosyć Dire Straits. Miał dosyć MTV. Ale Abe'owi cišgle było mało.
PrzyjaŸnili się, więc Hellboy ze wszystkich sił starał się nie zwracać na to uwagi. I tak mieli zaraz wylšdować. Trzon ekipy zostanie w Szkocji, a Hellboya samolot zabierze do Egiptu.
W ładowni specjalnie przerobionego odrzutowca transportowego, zawsze czekajšcego na wezwanie BBPO, Hellboy masował sobie skronie. Zaczynała go boleć głowa od szumu silników i Dire Straits, udajšcych wesołš grupę popowš."

http://www.egmont.pl/ksiazki/hellboy.html

Taka ciekawostka Szczęśliwy Szczególnie ostatnie zdanie - akurat z tym się mogę zgodzić Duży uśmiech Udawali, bo udawali, ale jak fajnie udawali B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Nie wiem, czy ktos o tym pisal. Jesli powtorze, mozecie mnie rozstrzelac Oczko

Dzis ogladalem film "An Officer and A Gentleman" z Richardem Gere i Debrš Winger. No i pod koniec jest mocno wyeksponowany spory fragment Tunnel of Love Uśmiech Dobrze wpasowany w akcje, w ogole lepiej sie od razu oglada z taka muzyka Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by tawnuk@Oct 7 2005, 06:03 PM
Niech się teraz każdy z was przed sobš przyzna czy jest czy nie uzależniony od tego forum.... Ja jestem na pewno, pamiętam ten straszny czas gdy byłem 3 tygodnie na obozie ( "O nie! Nie zobeczę postów! Gdzie jest internet?!?A jak Mark wydał nowš płytę to skšd ja się o tym dowiem!?!?!" ).
no w tym coœ jest Duży uśmiech to naprawde uzależnia ja przeglšdam forum kilka razy dziennie Uśmiech i powiem Wam cos:jak byłam w Niemczech to normalnie płytki Marka, które miałam przy sobie Uśmiech i myœl o Was trzymała mnie przy życiu Uśmiech
Odpowiedz
W tym roku Konkurs Chopinowski wygral Polak.W 1975 roku też wygrał Polak nazywal sie Krystian Zimmermann(nie wiem ile miał literek "m" i "n" w nazwisku, ale to nie wazne).Najbardziej pocieszajšce w ogłoszeniu werdyktu z 1975 roku było to , iż nauczycielem laureata był prof.Andrzej Jasiński.
Od prof Andrzeja Jasińskiego w nazwie brzmišcej i pisanej nie rożni mnie nic.
Bo ja też Andrzej(przez "rz") i do tego jeszcze Jasiński(przez duże 'J").
Cholera jednak sš rożnice - te cztery literki "prof" przed nazwiskiem, no i znajomoœć twórczoœci muzyki Chopina.

Ale ja za to znam tworczoœc i muzykę Marka Knoplera, ale czy za to można dostać "prof" przed nazwiskiem?
Hm.........?
Myœlę, że można - bo Muzyka zarówno Chopina jak i Knoplera jest po prostu ponadczasowa i wielka.
Znam kilka osob na forum, ktorych mianowal bym juz stopniem profesora i dopisal bym im "prof" przed nazwiskiem z dziedziny nauk knopfleromuzycznych.Witam Eminencję.

Acha!!!!!!!!!!!
Niech teraz każdy z Was zada sobie pytanie czy może już postawić sobie "prof" przed nazwiskiem z nauk Knopfleromuzycznych.
Jeœli nie - to do nauki, tak jak ja teraz czynię włšczajšc material szkoleniowy "Once upon a time in the west"
Radzę również rozejrzeć się za promotorem otwarcia prac doktorskich.
Ja otwieram w temacie"Wpływ muzyki Marka Knopflera na inteligencję œrodowisk małomiasteczkowych Zachodniej Polski" Promotor - prof Andrzej Jasiński(ten od Chopina) - he,he.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Kurczę Andrzej, ja nie jestem nawet magistrem, w zasadzie to cały czas siedzę w liceum knopflerystycznym (w tym przypadku chciałbym, aby moja nauka trwała jak najdłużej), a Ty piszesz o profesurze! Tym większy szacunek dla profesorów knopfleromuzycznych naszego forum, może by ich tak ubrać w szacowne profesorskie OPASKI NA GŁOWĘ i TAKIE CZERWONE MARYNARKI + OPASKI NA NADGARSTEK jak przystało na naukowców? Duży uśmiech

Hm, tak BTW, słyszeliœcie dzisiaj w sjeœcie Marcina Kydryńskiegow Trójce "Rüdigera" z EPki? Byłem wtedy na działce, zachód słońca, góry (czy raczej przedgórze) i ta muzyka... ^_^

A wiecie, że Tusk był na koncercie Marka w Warszwie? Szczęśliwy
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
To ja chciałbym się zapisać do Knopflerowej "zerówki" z indywidualnym tokiem nauczania. A co do Tuska , można jeszcze wybrać przez 40 minut.
Odpowiedz
Chylšc głowę przed profesjonalizmem uczestników forum w temacie „M.Knopfler - artysta i życie” byłbym za wprowadzeniem stopni naukowych. (pytanie osobiste – ile razy mógłbym powtarzać klasę?!Oczko
Bo czytajšc Was zdaję sobie coraz bardziej sprawę, ile ignorancji musiał do niedawna posiadać tu podpisany w złudnym poczuciu, że wie dużo o gitarzyœcie z opaskš.
Choć z drugiej strony – nie wiem, czy na któreœ uczelni między górš a dołem byłyby tak „dobre stosunki”, tak funkcjonuje giełda bezinteresownej wymiany informacjami i nowoœciami, można tyle œcišgnšć !!!
Odpowiedz
Sorry za to politykowanie, ale teraz mi taka refleksja do głowy przyszła, że mimo, że ja sam głosowałbym inaczej, to będzie fajnie. Wiecie dlaczego? Bo bracia to bracia. Tacy Brothers In Arms po prostu Oczko

Pozdrawiam
Tol

PS. Hm, może przesadziłem, że jestem już w Knopflerowym LO. Chyba dalej kibluję gdzieœ w pierwszych klasach podstawówki Szczęśliwy
Odpowiedz
Hmm... Nie tak dawno zostałam zapisana (i zaprowadzona po raz pierwszy) do przedszkola... Oczko
Dziękuję, Druhu Uśmiech.
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
"Hm, tak BTW, słyszeliœcie dzisiaj w sjeœcie Marcina Kydryńskiegow Trójce "Rüdigera" z EPki? Byłem wtedy na działce, zachód słońca, góry (czy raczej przedgórze) i ta muzyka... "

Kurczaki nie słuchałem :angry: Jaki był komentarz?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Mniej więcej coœ takiego: "a teraz nasz markotny, jesienny przyjaciel, proszę się wsłuchać w tekst" (potem poszła piosenka) i potem: "tekst tej piosenki opowiada o fanatycznym łowcy autografów, chociaż trudno to sobie wyobrazić przy tak pięknej muzyce" Uśmiech
Odpowiedz
Super Oczko Dzięki Toloth.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Toloth@Oct 23 2005, 09:03 PM
PS. Hm, może przesadziłem, że jestem już w Knopflerowym LO. Chyba dalej kibluję gdzieœ w pierwszych klasach podstawówki Szczęśliwy
a mnie sie tak jakos na wagary zebralo ... w tej mojej podstawowce Szczęśliwy
to nie z winy nauczyciela, bynajmniej Oczko
zreszta serdecznie go pozdrawiam Uśmiech
tak tylko chrap mnie jesienny ogarnia...
ale obiecuje porzucic ten zywot wiecznie zaspanego wagarowicza...

p.s.
do poduchy rzecz jasna gra mi sam Mark Knopfler ^_^
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Oct 23 2005, 02:12 PM

Radzę również rozejrzeć się za promotorem otwarcia prac doktorskich.
Ja otwieram w temacie"Wpływ muzyki Marka Knopflera na inteligencję œrodowisk małomiasteczkowych Zachodniej Polski" Promotor - prof Andrzej Jasiński(ten od Chopina) - he,he.
Andrzej,
Rozejrzelam sie Uśmiech i moim promotorem bedzie dr Mark Knopfler (to prawda - uzyskal tytul Honoris Causa University of Newcastle upon Tyne w 1993r)... poprzeczka wiec ustawiona jest wysoko, a promotor - najlepszy na swiecie Język
Temat mojej pracy: "Wyzszosc Pensy nad Les Paulem w oparciu o tworczosc promotora w latach 1985 - 2005." Szczegoly jeszcze caly czas dogadujemy Oczko

Swoja droga - ciekawi mnie jaki (i czy w ogole) Mark dal wtedy wyklad podczas tej uroczystosci nadania tytulu....

W roku 2001 dr Knopfler otworzyl uroczyscie nowe studio nagraniowe na Wydziale Muzyki tegoz uniwersytetu, studenci mieli okazje porozmawiac z Maestro a Maestro mial okazje zobaczyc studentow w akcji... ze tez ja nie bylem wtedy studentem...
moze mieliscie okazje to kiedys czytac - jesli nie to oto relacja Uśmiech

i jeszcze tu Uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Ty Koobaa chyba naprawde masz duzo czasu w tej Twojej Canadzie B)
Ale miej go jak najwiecej i przesyłaj nam takie namiary perelki raz po raz ^_^

Pozdrowienia z lasu!!! Oczko
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Oto fragment rozmowy na gg z moim partnerem z zespolu (gitarzysta, bez skojarzen Język), ktory zna DS i Marka, ale nie jest jakims tam zagorzalym fanem:

BET (20:38)
a speedwaya sluchales?
Pawel (20:39)
slucham wlaœnie
BET (20:40)
yhm, koncowka powala
aleee ciii, nic nie mowie
sluchaj
Pawel (20:41)
chlopcy się rozkręcili
BET (20:41)
juz?
Pawel (20:42)
już
BET (20:42)
no i?
koniec hehe
nacišgi mu poszły!
hehehe
ty wiesz jak sie takie cos przezywa stojac 2 metry od muzykow....
a danny to kawal chlopa hehe, swoje wazy
Pawel (20:43)
NO BA
Pawel (20:43)
hehehe
BET (20:44)
cudo nie? zreszta jak wszystko Marka Uśmiech
Pawel (20:44)
hehe
wiem wiem, jestem ****** [cenzura Duży uśmiech]
Pawel (20:44)
widać że fanatyk
no ba
knopfler.pl/forum
zapraszam
tam jest wiecej takich jak ja
zobacz co to znaczy byc naprawde FANATYKIEM
ba - WYZNAWCA
Pawel (20:45)
dobra dobra
BET (20:45)
my jestesmy knopfleriacy!
hehehe
jak bys mial kiedys chwile i ochote to zajrzyj, serio mowie
a nuz zostaniesz.....
byłem tam
bylem na zlocie w czerwcu, spotkalem sie z tymi ludzmi....i.....
zycze kazdemu artyscie takich fanow, naprawde
Pawel (20:46)
Uśmiech
BET (20:46)
a kazdemu czlowiekowi takich przyjaciol
Uśmiech
zapracował na nich
no ba
dopra, uciekam
przez te lata, przez te albumy i przez klimat
BET (20:47)
musze troche sie pouczyc bo minie weekend a ja jak nic nie zrobilem tak nie zrobie hehe
yeah, prawda z twych ust kapie i chlapie
tak wlasnie jest.....
lece
strzalka
Pawel (20:47)
strzala

Wniosek? Mozna Marka nie sluchac, ale kazdy kto czuje muzyke docenia jego GENIUSZ...
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
To ja sie dolacze do offtopa przesylajac pozdrowienia z deszczowej i wietrzystej Irlandii - co za po****ny kraj Język

Nie mam niestety czasu sie zajmowac forum ostatnio bo pracuje od 7 rano do 17 i wracam tak na 19 do domu - sie zmieni pewnie jak sie przeprowadze blizej pracy (pracuje dla IBM Język)

Pozdrawiam wszystkich co mnei znaja i tych co mnie nie znaja - Becik ty wiesz co Język
Odpowiedz
Yyyyyyyyyyyy, Yasne Duży uśmiech Zobaczymy w czerwcu! JA CI TEJ PALKI NIE ZAPOMNE!!!! Duży uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
<Coobaa>
Dzięki za prezent.
Wychodzi na to ,że poczta Polska jest tak samo doskonała jak Kanadyjska.
DOSZŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!huraaaaaaaaa
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
You must remember this
A kiss is still a kiss
A sigh is still (just) a sigh
The fundamental things apply
As time goes by

And when two lovers woo
They still say: "i love you"
On that you can rely
No matter what the future brings