Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
Czyli jakby się komu chciało to jest szansa, że na DVD pojawiłaby się cały koncert.
Z ciekawoci dwa tygodnie temu kupiłem Alchemię na DVD za 20zł. To chyba ten słynny pirat z podziemnej wywórni. Ja trafiłem na wersję NTSC (przynajmniej tak pisze na płycie). Niestety jakoć obrazu nie jest rewelacyjna. Mam nadzieję, że na oryginalnym DVD obraz będzie lepszej jakoci.
Liczba postów: 187
Liczba wątków: 4
Na pewno jakoc nie będzie gorsza :-) obraz mozna poprawić, ale cuców nikt nie dokona, tym bardziej że do dyspozycji sš tylko nagrania z tam jakoci ogólnodostępnych vhs. W tej kwestii bym rewelacji nie oczekiwał. Poczekamy, zobaczymy... a i na cały koncert raczej nie ma co liczyć, co najwyżej na dodanie Love Over Gold do filmu. Ja bym osobicie chciał jakie drobne zmiany, jak ujęcia z innych kamer, jakie uwagi czy rozmowy Marka z publicznociš, na pewno ubarwiłoby to cały film, i lepiej oddało atmosferę koncertu.
It never rains around here
It just come pouring down
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Przepraszam za zamieszanie chyba za bardzo w mojej wiadomoci funkcjonuje aLCHEMY z podwójnego albumu i tę wiadomoć przeniosłem na ekran. A i pewnie jest tak jak wspomina Olaf  I chyba też podwiadomie zasugerowalem się wersjš zremasterowanš bodajże:
Release date: 1984 by Polygram Video
Once Upon A Time In The West Expresso Love Romeo And Juliet Love Over Gold Private Investigations Sultans Of Swing Two Young Lovers Tunnel Of Love Telegraph Road Solid Rock Going Home - Theme From 'Local Hero'
Ale na mojej też nie ma
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
I wszystko jasne
Dzięki Robson za owiecenie
Powiedział Ci już kto że jeste mistrzem Knopflerowego Wywiadu??
Jeżeli nie to niniejszym mianuję Cię superagentem KW, za zgodš pozostałych forumowiczów. kto wyraża sprzeciw??
 Raczej wprowadziłem zamieszanie a nie owiecenie. Ale zapewniam Cię Marcinie Twoja propozycja jest kuszšca ale chyba bym nie podołał
Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
Już podołałe Robsonie i wszyscy o tym wiemy.
Tylko Ci z CB nic jeszcze nie wiedzš - oni zawsze dowiadujš się ostatni
We are the sultans of swing...
Dokładnie Andrzeju, Robson the best  tylko skromnoć mu nie pozwala się przyznać :-)
Gdyby nie Twoje wyjanienie R. to bymy dalej zyli w niewiadomoci, Ty rozwiałe nasze wštpliwoci, a nie wprowadziłe zamieszanie
Troszeczkę inaczej to widzę Marcinie  To może to wydawnictwo zapoczštkuje serię koncertów na DVD i spełniš się nasze marzenia
Wychodzi na to, że jestem pesymistš <_<
Osobicie też bym chciał więcej dvd z Markowymi koncertami wydanych oficjalnie. Ale mój pesymizm wynika z dwóch powodów. Raz że mamy już 3 wydania koncertowe na video, a dwa, A night in London w wersji cyfrowej został zubożony, dlatego nie spodziewam się żadnych bonusów, ani nowych wydań.
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 5
Jak dla mnie to z tymi DVD to wyglšda tak. Mareczek jest leniuchem i nic mu się wydawć nie chce a jak znam życie cały sztab ludzi czeka żeby tych wydawnictw było jak najwięcej i żeby można było na tym zarobić... ale że Marek nie ma czasu albo ochoty by popracować nad koncertami (nie odda przecież jakiego chłamu, w końcu perfekcjonista*). Mylę że będziemy mieli dużo oficjalnych wydawnictw kiedy Mark się zrobi tak leniwy że nie będzie mu zależało na samodzielnym dopieszczaniu koncertów.
* - patrz topic Cytaty z MK, kooba dał kilka fajnych fragmentów wywiadów...
It's what it is...
Tak co w tym jest Tawnuk  Jeli podejcie MK do wydawania płyt koncertowych nie zmieniło się od czasu aLCHEMY to będzie w dalszym cišgu skromniutko.
Podejcie do koncertówek?
Wydaje mi się że w pewnym okresie czasu było na TAK. Przecież były 4 trasy z okresu LOG - GH i aż 3 koncertówki. Z tego co mi się o uszy i oczy obiło miał być jeszcze dvd z trasy STP, ale projekt został zarzucony. Wydanie Live to przedsięwzięcie, które jak przypuszczam zależy od wielu czynników. Może Marek stwierdził, że to, co jest wystarczy, albo gocie z wytwórni wyliczyli że bilans zysków i strat byłby zbyt bliski 0 i nie kwapiš się do podjęcia wyzwania. Nie sšdzę bynajmniej że powodem nie wydawania dvd jest wynikiem lenistwa.
Jeli kluczem jest sposób w jaki jest to opisane w ksišżce "Sultani Swingu" to następna płyta koncertowa ukaże się kiedy dIRE sTRAITS znów połšczš swe siły  Oczywicie trochę żartuje ale chyba jaki przełom nie jest tu bez znaczenia. Po czterech płytach DS rzeczywicie zmieniło się podejcie MK to procesu tworzenia piosenek dlatego ten okres zamyka Alchemia. Potem żegnamy DS i mamy On The Night. Brakuje mi bardzo albumu koncertowego z trasy Brothers In Arms Przecież zjechali cały wiat i jest cały ogrom materiału a porywajšcy finał w Sydney zadowoliłby chyba każdego.
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Mysle, ze jesli chodzi o albumy koncertowe to nie mamy co narzekac... Alchemia podsumowuje pewnien etap (jak wspomnial Robson), On The Night podsumowuje kolejny, pozniej mamy mily zestaw z bonusowej czesci kompilacji Sultans Of Swing - czyli kawalki DS grane przez MK + 96-ers, a w tym roku MK wyszedl z kolejna inicjatywa i mamy kilkanascie koncertow swietnej jakosci w wersji soundboard dostepnych na Passalong... tak wiec - nie narzekajmy...
Czego mnie osobiscie brakuje to kilku wydawnictw DVD, ktore niekoniecznie musza byc plytami koncertowymi, chetnie zobaczyl bym takie dobrej jakosci nagrania z kazdej trasy... np Rockpalast, Sydney'86, Bazylea'92, ktorys z koncertow z trasy STP czy w koncu z ostatniej trasy. Albo np. MK & Friends z 2002r. - pamietam, ze koncert na ktorym bylem, byl oficjalnie filmowany a wiec material tylko czeka...
I jeszcze na koniec powiem, ze tak jak wcale nie podnieca mnie kolejna studyjna kompilacja tak chetnie zobaczylbym kompilacje koncertowa: najlepsze kawalki w wersjach na przetrzeni lat...
no dobra.... juz dosc...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 14
Cytat:Originally posted by Robson@Nov 7 2005, 08:28 PM
Jeli kluczem jest sposób w jaki jest to opisane w ksišżce "Sultani Swingu" to następna płyta koncertowa ukaże się kiedy dIRE sTRAITS znów połšczš swe siły
Apokalipsa ? B)
Raczej wróżba
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 0
Czyżbym aż tak nie radził sobie z angielskim?
"Rumours circulating in unofficial mailing lists that that Mark has undertaken collaborations with Luc Besson and Roger Waters are false, as is information claiming that Alchemy is to be released on DVD."
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 8
No to "after the birds"...
mencin
You get the shiver in the dark...
Liczba postów: 578
Liczba wątków: 6
a przecież to niby była informacja z Universal Music, czyżby pucili takš bombę?
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Wyglšda na to, że niczym to DVD nie będzie sie różnić od VHS jeli mnie wzrock nie myli
http://www.knopfler.cjb.net/news.htm
|