Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alchemy Na Dvd
Czyli jakby się komuœ chciało to jest szansa, że na DVD pojawiłaby się cały koncert.
Z ciekawoœci dwa tygodnie temu kupiłem Alchemię na DVD za 20zł. To chyba ten słynny pirat z podziemnej wywórni. Ja trafiłem na wersję NTSC (przynajmniej tak pisze na płycie). Niestety jakoœć obrazu nie jest rewelacyjna. Mam nadzieję, że na oryginalnym DVD obraz będzie lepszej jakoœci.
Odpowiedz
Na pewno jakoœc nie będzie gorsza :-) obraz mozna poprawić, ale cuców nikt nie dokona, tym bardziej że do dyspozycji sš tylko nagrania z taœm jakoœci ogólnodostępnych vhs. W tej kwestii bym rewelacji nie oczekiwał. Poczekamy, zobaczymy... a i na cały koncert raczej nie ma co liczyć, co najwyżej na dodanie Love Over Gold do filmu. Ja bym osobiœcie chciał jakieœ drobne zmiany, jak ujęcia z innych kamer, jakieœ uwagi czy rozmowy Marka z publicznoœciš, na pewno ubarwiłoby to cały film, i lepiej oddało atmosferę koncertu.
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Przepraszam za zamieszanie chyba za bardzo w mojej œwiadomoœci funkcjonuje aLCHEMY z podwójnego albumu i tę œwiadomoœć przeniosłem na ekran. A i pewnie jest tak jak wspomina Olaf Oczko I chyba też podœwiadomie zasugerowalem się wersjš zremasterowanš bodajże:

Release date: 1984 by Polygram Video

Once Upon A Time In The West • Expresso Love • Romeo And Juliet • Love Over Gold • Private Investigations • Sultans Of Swing • Two Young Lovers Tunnel Of Love • Telegraph Road • Solid Rock • Going Home - Theme From 'Local Hero'

Ale na mojej też nie ma Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
I wszystko jasne Uśmiech
Dzięki Robson za oœwiecenie
Powiedział Ci już ktoœ że jesteœ mistrzem Knopflerowego Wywiadu??

Jeżeli nie to niniejszym mianuję Cię superagentem KW, za zgodš pozostałych forumowiczów. ktoœ wyraża sprzeciw??
Odpowiedz
Uśmiech Raczej wprowadziłem zamieszanie a nie oœwiecenie. Ale zapewniam Cię Marcinie Twoja propozycja jest kuszšca ale chyba bym nie podołał Duży uśmiech
Odpowiedz
Już podołałeœ Robsonie i wszyscy o tym wiemy.
Tylko Ci z CBŒ nic jeszcze nie wiedzš - oni zawsze dowiadujš się ostatni
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Dokładnie Andrzeju, Robson the best Uśmiech tylko skromnoœć mu nie pozwala się przyznać :-)
Gdyby nie Twoje wyjaœnienie R. to byœmy dalej zyli w nieœwiadomoœci, Ty rozwiałeœ nasze wštpliwoœci, a nie wprowadziłeœ zamieszanie
Odpowiedz
Troszeczkę inaczej to widzę Marcinie Uśmiech To może to wydawnictwo zapoczštkuje serię koncertów na DVD i spełniš się nasze marzenia Uśmiech
Odpowiedz
Wychodzi na to, że jestem pesymistš <_<
Osobiœcie też bym chciał więcej dvd z Markowymi koncertami wydanych oficjalnie. Ale mój pesymizm wynika z dwóch powodów. Raz że mamy już 3 wydania koncertowe na video, a dwa, A night in London w wersji cyfrowej został zubożony, dlatego nie spodziewam się żadnych bonusów, ani nowych wydań.
Odpowiedz
Jak dla mnie to z tymi DVD to wyglšda tak. Mareczek jest leniuchem i nic mu się wydawć nie chce a jak znam życie cały sztab ludzi czeka żeby tych wydawnictw było jak najwięcej i żeby można było na tym zarobić... ale że Marek nie ma czasu albo ochoty by popracować nad koncertami (nie odda przecież jakiegoœ chłamu, w końcu perfekcjonista*). Myœlę że będziemy mieli dużo oficjalnych wydawnictw kiedy Mark się zrobi tak leniwy że nie będzie mu zależało na samodzielnym dopieszczaniu koncertów.

* - patrz topic Cytaty z MK, kooba dał kilka fajnych fragmentów wywiadów...
It's what it is...
Odpowiedz
Tak coœ w tym jest Tawnuk Oczko Jeœli podejœcie MK do wydawania płyt koncertowych nie zmieniło się od czasu aLCHEMY to będzie w dalszym cišgu skromniutko.
Odpowiedz
Podejœcie do koncertówek?
Wydaje mi się że w pewnym okresie czasu było na TAK. Przecież były 4 trasy z okresu LOG - GH i aż 3 koncertówki. Z tego co mi się o uszy i oczy obiło miał być jeszcze dvd z trasy STP, ale projekt został zarzucony. Wydanie Live to przedsięwzięcie, które jak przypuszczam zależy od wielu czynników. Może Marek stwierdził, że to, co jest wystarczy, albo goœcie z wytwórni wyliczyli że bilans zysków i strat byłby zbyt bliski 0 i nie kwapiš się do podjęcia wyzwania. Nie sšdzę bynajmniej że powodem nie wydawania dvd jest wynikiem lenistwa.
Odpowiedz
Jeœli kluczem jest sposób w jaki jest to opisane w ksišżce "Sultani Swingu" to następna płyta koncertowa ukaże się kiedy dIRE sTRAITS znów połšczš swe siły Duży uśmiech Oczywiœcie trochę żartuje ale chyba jakiœ przełom nie jest tu bez znaczenia. Po czterech płytach DS rzeczywiœcie zmieniło się podejœcie MK to procesu tworzenia piosenek dlatego ten okres zamyka Alchemia. Potem żegnamy DS i mamy On The Night. Brakuje mi bardzo albumu koncertowego z trasy Brothers In Arms Przecież zjechali cały œwiat i jest cały ogrom materiału a porywajšcy finał w Sydney zadowoliłby chyba każdego.
Odpowiedz
Mysle, ze jesli chodzi o albumy koncertowe to nie mamy co narzekac... Alchemia podsumowuje pewnien etap (jak wspomnial Robson), On The Night podsumowuje kolejny, pozniej mamy mily zestaw z bonusowej czesci kompilacji Sultans Of Swing - czyli kawalki DS grane przez MK + 96-ers, a w tym roku MK wyszedl z kolejna inicjatywa i mamy kilkanascie koncertow swietnej jakosci w wersji soundboard dostepnych na Passalong... tak wiec - nie narzekajmy...

Czego mnie osobiscie brakuje to kilku wydawnictw DVD, ktore niekoniecznie musza byc plytami koncertowymi, chetnie zobaczyl bym takie dobrej jakosci nagrania z kazdej trasy... np Rockpalast, Sydney'86, Bazylea'92, ktorys z koncertow z trasy STP czy w koncu z ostatniej trasy. Albo np. MK & Friends z 2002r. - pamietam, ze koncert na ktorym bylem, byl oficjalnie filmowany a wiec material tylko czeka... Wywracanie oczami

I jeszcze na koniec powiem, ze tak jak wcale nie podnieca mnie kolejna studyjna kompilacja tak chetnie zobaczylbym kompilacje koncertowa: najlepsze kawalki w wersjach na przetrzeni lat... Wywracanie oczami
no dobra.... juz dosc... Oczko
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Nov 7 2005, 08:28 PM
Jeœli kluczem jest sposób w jaki jest to opisane w ksišżce "Sultani Swingu" to następna płyta koncertowa ukaże się kiedy dIRE sTRAITS znów połšczš swe siły Duży uśmiech
Apokalipsa ? B)
Odpowiedz
Raczej wróżba Szczęśliwy
Odpowiedz
Czyżbym aż tak nie radził sobie z angielskim?

"Rumours circulating in unofficial mailing lists that that Mark has undertaken collaborations with Luc Besson and Roger Waters are false, as is information claiming that Alchemy is to be released on DVD."
Odpowiedz
No to "after the birds"...

mencin
You get the shiver in the dark...
Odpowiedz
a przecież to niby była informacja z Universal Music, czyżby puœcili takš bombę?
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Wyglšda na to, że niczym to DVD nie będzie sie różnić od VHS jeœli mnie wzrock nie myli Oczko

http://www.knopfler.cjb.net/news.htm
Odpowiedz