Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
Mam co na rozbawienie w zimowej zadumie,też zwišzane z saxofonem.
Kiedy grałem wesele u kolegi.Zaproszono tam rownież interesujšcego saxofonistę na probę Pani Młodej.Mial na imię Władek.Gra na saxofonie nie była jego najmocniejszš stronš, ale w chwilach wolnych w pracy(stróżówka w pobliskim PGR) lubiał pograć."Muza" roznosiła sie po całej okolicy.Juz po godzinie uciech weselnych okazało się ,że Władek zna tylko trzy utwory, między innymi hit "La Paloma".Nikomu to nie przeszkadzało, każda prezentacja muzyczna Władka przyjmowana była z wielkš owacjš. Po północy wstawione Panie uwieszały się na szyi Władka i piewały mu do ucha , a on z saxofonem stał przed mikrofonem i szukał na saxie tego co one mu nuciły.
Szkoda tylko ,że reżysera Felliniego nie było - te scenki dały by mu nie zły materiał do kolejnego filmu.Pozdrawiam Władka(ponoć jeszcze gra i jest wierny swojemu repertuarowi)
A tak na serio najbardziej lubię barwę saxofonu sopranowego(to ten unikat z saxofonów , ktory jest prosty nie wykrzywiony) JEDNYM SŁOWEM - KENNY G.
We are the sultans of swing...
Liczba postów: 804
Liczba wątków: 10
Callexico - miód muzyka - polecam
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
Ja chcialbym Wam polecic Marka Knopflera - taki juz starszy pan, kiedys gitarzysta Dire Straits? Kojarzycie moze? Mial taki hit -"Brothers in arms"?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Przepraszam pisze się - Calexico
Liczba postów: 113
Liczba wątków: 3
wlasnie zapodalem sobie z polecenia kolegi Calexico i brzmi owszem owszem... chyba sie zainteresuje...
ja chcialem polecic wam wysmienity musical w teatrze roma (100lica) taniec wampirow... co prawda troche kosztowny ale jeszcze nie slyszalem zeby ktos zalowal wydanych pieniedzy... to na podstawie filmu polanskiego jest... jesli ktos lubi wampiryczne klimaty obecnosc obowiazkowa...
w porzadku, dosc juz przebywania na powierzchni... pora wracac do krypty...
acha, pozdrowienia od naczelnego... wiecie kogo...
"Większoć ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę." Zappa
...podzielam...
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
muzycznie i zimowo
polecam MARSZ PINGWINOW
naprawde warto sie przemaszerowac do kina!!!
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 0
Raymond Queneau "Ćwiczenia stylistyczne" - banalna historyjka opowiedziana na 99 sposobow. Majstersztyk tlumacza.
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 21
Dla wszystkich poszukujšcych wolnoci. I siebie samego.... Całš twórczoć Jacka Kerouaca. Ciekawe czy kto z was po przeczytaniu "W drodze" potrafił oprzec się pokusie i nie wsišć do pierwszego lepszego pocišgu...
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 0
a ja polecam Obcy-Decydujšce Starcie
Ps. jak kto chce sie dowiedzieć czym sie zajmuje tam mała dziewczynka, która grała w tym filmie to msg
Ps2. nie samym Mk człowiek żyje
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Cytat:Originally posted by Vasquez@Jan 14 2006, 08:35 PM
nie samym Mk człowiek żyje
być może nie, ale bez MK życie nie było by Życiem
Trafiłe przyjacielu do bardzo zacnego Grona, które jest doć wyczulone na tego typu hasła
PS. Polecam mylenie pozytywne i optymistyczne przy dwiękach Muzyki, która sprawia, ze CHCE SIĘ ŻYĆ!
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
<Vasquez> "Nie samym MK człowiek żyję"
I tu mam problem , bo ja zyję tylko muzykš MK. I to mi pozwala żyć dalej, a zatem jadam kurczaki popijajšc piwem, wypatruję blondynki (ładne) z tłumu,słucham przeróżnej innej muzyki,zapieprzam w robocie chcšc wreszcie zapełnić tapczan pięniędzmi, ale gdy przyjdzie ta chwila, że trzeba co posłuchać, to jako zaczynam "play" od DS i MK i nikt już nie jest w stanie tego zmienić.
Ić do psychologa? - Eee... chyba szkoda pieniędzy.
We are the sultans of swing...
Andrzej - jak zwykle rewelacyjnie. Trafnie ujšłe proze życia codziennego i tych kilka chwil kiedy codziennoć staje sie więtem.
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Cytat:Originally posted by Vasquez@Jan 14 2006, 09:35 PM
a ja polecam Obcy-Decydujšce Starcie
Ps. jak kto chce sie dowiedzieć czym sie zajmuje tam mała dziewczynka, która grała w tym filmie to msg
Ps2. nie samym Mk człowiek żyje
ubóstwiam ten film

, cała saga obcego to pełen wypas
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 187
Liczba wątków: 4
Cała?
W 75% Pablo się z tobš zgodzę. Pierwsze trzy częci były wypas, czwarta natomiast taka sobie, przynajmniej w porównaniu do poprzednich
It never rains around here
It just come pouring down
Cytat:Originally posted by marcin.h@Jan 16 2006, 09:43 PM
czwarta natomiast taka sobie, przynajmniej w porównaniu do poprzednich
Ale jest Winona
Miłe zaskoczenie ostatnich dni zwišzane sš z formacjš Talk Talk. Z jednej strony inteligentny pop na "The Color Of Spring" a z drugiej awangardowy "Spirit Of Eden" którego nie powstydziłby się sam mistrz Fripp.
Liczba postów: 187
Cytat:Originally posted by Patique+Jan 17 2006, 12:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Patique @ Jan 17 2006, 12:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-marcin.h@Jan 16 2006, 09:43 PM
czwarta natomiast taka sobie, przynajmniej w porównaniu do poprzednich
Ale jest Winona

[/b][/quote]
To z pewnociš idzie na + fimu
It never rains around here
It just come pouring down
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 8
Polecam goraco avatarowš fotkę Marcina "Sexi fotki" Martineza
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Liczba postów: 265
Co powiecie na Pendragon? Jakie wskazówki co do rozpoczęcia słuchania???
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Chyba od poczštku najlepiej

Aczkolwiek
The World albo
Not Of This World jak dla mnie klasyka. Nie wiem tylko co się stało z Rycerzem na ostatniej płycie.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day