Liczba postów: 187
Liczba wątków: 4
Cytat:Originally posted by pablosan@Jan 16 2006, 11:21 AM
[...] uwielbiam pozycje koncertowe w twórczoci DS&MK, bo dla mnie ten Artysta jest wybitnie koncertowa osobowoscia-paradoks no nie? Bo gdzie Mu do osobowosci scenicznej Jaggera czy Mercurego, a jednak Jego muzyka i tylko muzyka wypelnia do ostatniego miejsca sale koncertowe i stadiony na calym swiecie
ps. nie wyobrażam już sobie mojego muzycznego życia bez MK&DS
Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-)
It never rains around here
It just come pouring down
Liczba postów: 804
Liczba wątków: 10
Cytat:Originally posted by marcin.h@Jan 16 2006, 10:50 PM
Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-)
Lub sam poczštek Calling Elvis, gdy wychodzi i gra i czuje sie jego radoć z tego grania. Poprostu. ^_^
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Cytat:Originally posted by marcin.h+Jan 16 2006, 10:50 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (marcin.h @ Jan 16 2006, 10:50 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Jan 16 2006, 11:21 AM
[...] uwielbiam pozycje koncertowe w twórczoci DS&MK, bo dla mnie ten Artysta jest wybitnie koncertowa osobowoscia-paradoks no nie? Bo gdzie Mu do osobowosci scenicznej Jaggera czy Mercurego, a jednak Jego muzyka i tylko muzyka wypelnia do ostatniego miejsca sale koncertowe i stadiony na calym swiecie
Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-) [/b][/quote]
Ten moment koncertu Marcinie troszeczkę zmienił moje patrzenie na Marka jakoby nasz ukochany Artysta skromny jest  Oczywicie trochę żartuje ale to Mark nie do poznania  Napawa się 40 tys. tłumem i rozgrzewa cały stadion do czerwonoci!!! Ile razy zaczynał MFN? Chyba 3
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Cytat:Originally posted by Robson@Jan 17 2006, 02:35 PM
Ten moment koncertu Marcinie troszeczkę zmienił moje patrzenie na Marka jakoby nasz ukochany Artysta skromny jest Oczywicie trochę żartuje ale to Mark nie do poznania Napawa się 40 tys. tłumem i rozgrzewa cały stadion do czerwonoci!!! Ile razy zaczynał MFN? Chyba 3
Każdy może przecież dać się ponieć emocjom  Ciekawe jak się wtedy czuł... na pewno wspaniale. To dla niego w końcu fani zdzierali gardła  Zawsze jak widzę ten moment to też się umiecham. Zrobił im po prostu psikusa  z tš przerwš. wietny moment. Tak Robson, zaczyna 3 razy, ale za pierwszym chyba gitarę dostraja, takie tam drobne szczegóły słyszalne prawie tylko przez muzyków
PS. Pod tym (i podkażdym innym zresztš) względem polecam wietny bootleg "Once Upon a Time" z Brukseli z 1981 roku. Nasz Marek ma tam po prostu wymienity humor i szczerze powiedziawszy jest to jeden z moich ulubionych bootlegowych DS. Fantastyczne wykonanie Angel of Mercy (jakby co to oczywicie się podzielę :-))
Liczba postów: 804
Liczba wątków: 10
Cytat:Originally posted by marcin.h@Jan 17 2006, 11:10 PM
[ Tak Robson, zaczyna 3 razy, ale za pierwszym chyba gitarę dostraja, takie tam drobne szczegóły słyszalne prawie tylko przez muzyków
A jakby sie dobrze przypatrzec, to widac jak Mark przy tym pierwszym (chyba) razie potakuje komu z publicznoci, kto już odgadł co to będzie ...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Cytat:Originally posted by anrom+Jan 17 2006, 11:45 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (anrom @ Jan 17 2006, 11:45 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-marcin.h@Jan 17 2006, 11:10 PM
[ Tak Robson, zaczyna 3 razy, ale za pierwszym chyba gitarę dostraja, takie tam drobne szczegóły słyszalne prawie tylko przez muzyków
A jakby sie dobrze przypatrzec, to widac jak Mark przy tym pierwszym (chyba) razie potakuje komu z publicznoci, kto już odgadł co to będzie ... [/b][/quote]
Faktycznie, kiwa głowš... Ale trudno powiedzieć czy do kogo z publicznoci. Ludzie nie byli znowu tak blisko sceny jak np obecnie bywajš i wród tych wrzasków, pisków może trudno byłoby mu co uslyszeć... a może po prostu robi to do siebie mówišc w duchu "o tak, teraz dwięk będzie idealny do MFN..."
W każdym razie interpretacja tego szczegółu pozostaje dowolna...  Jeszcze jakie pomysły??
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
Jest pomysł żeby wrzucić ten BOOT "Once Upon a Time" z Brukseli z 1981 roku na FTP.
Wtedy można będzie posłuchać i wydać opinię....
:ph34r:
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
Cytat:Originally posted by marcin.h+Jan 16 2006, 10:50 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (marcin.h @ Jan 16 2006, 10:50 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Jan 16 2006, 11:21 AM
Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-) [/b][/quote]
TEGO wlasnie brakuje mi najbardziej!!
sniff, sniff, sniff...
zobaczenia go w akcji...ale moze jeszcze kiedys
bo tak na co dzien jesli wyslysze jakies braki tu i owdzie to najzwyczajniej w swiecie jednym zamaszystym ruchem zmieniam sobie plytke
nie na Scooter'a- ano..taka juz ze mnie nudziara
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Cytat:Originally posted by macsa@Jan 18 2006, 12:39 AM
Jest pomysł żeby wrzucić ten BOOT "Once Upon a Time" z Brukseli z 1981 roku na FTP.
Wtedy można będzie posłuchać i wydać opinię....
:ph34r:
Oczywicie jako się to zrobi. W tej chwili jest to jednak fizycznie nimożliwe ponieważ koncert ten jest nie w moich rękach, znaczy się pożyczyłem. Jak odzyskam to wrzucę
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
Czekamy....Czekamy....
Czasu trochę masz bo narazie na TOP-ie wspaniałe koncerty ze Stanów
dzięki Olafowi i spółce
Czekamy...Czekamy...
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 8
Brakuje mi na forum Marcina "Sexi fotki" Martineza
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Liczba postów: 275
Liczba wątków: 14
Wiecie, czego mi brakuje? To, co napisałem na poczštku, można by strecić w jednym słowie: hymn. Brakuje mi takich hymnów jak te Queen (Chociażby "We Are The Champions" czy "We Will Rock You"), czy Dylana ("Blowin'", "Knockin'" czy "Rolling Stone"), Pink Floyd ("Brick part. II" czy "Wish You Were Here") bo poza Brothers In Arms i Sultans to w zasadzie ich nie było. Chodzi mi o takie kultowe pisoenki, które każdy zna. Narzekam, wiem. Ale może się doczekam...
PS. Chociaż BTW, prawdziwe hymny powstawały gdzie w latach 60-tych... więc wszyscy, co pisali po Dylanie, Stonesach czy Beatlesach mieli utrudnione zadanie. Niemniej jednak...
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
BiA to hymn.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
No to napisałem, że poza BiA włanie nie ma takich pieni za dużo. Ale może na nowej płycie MK z Emmylou co się znajdzie ( If This Is Goodbye?) We'll see
Pzdr
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Toloth oczywicie Ty mylisz o masach  i te tytuły które wymieniasz one rzeczywicie jakie tam piętno odcisnęły w muzyce ( Wish You Were Here? No dobrze  ) Ale gdyby ten temat rozpatrywać na płaszczynie osobistej to pewnie dla niejednych z nas takim hymnem jest np. Telegraph Road Zmierzam do tego, że nie zawsze hymn musi być głosem pokolenia. Może być głosem pojedyńczego serca. Pamietam kiedy po raz pierwszy usłyszałem On Every Street albo Ride Across The River to były dla mnie swoiste hymny (jest ich więcej) i chyba już takie pozostanš. Oczywicie w żaden sposób nie podważam Twojej opinii jedynie wskazuję na innš
Liczba postów: 229
Liczba wątków: 7
wejdę w zdanie.
'On Every Street' piękny utwór. (Włanie nim zaczęła się moja przygoda z Knopflerem.)
Hm... chyba masz rację, Robsonie. Ja mylę o masach... kurczę, komercha mnie pożera? Nie... bo ja bym chciał po prostu, żeby każdy na tym pięknym wiecie Marka znał i uwielbiał...
PS. Ride to drugi po BiA najlepszy utwór z płyty... gdyby go wydać na singlu... żartowałem 
PPS. Telegraph to wiadomo. Mam wrażenie, jakby każdy go znał...
PPPS. Pogdanie, popieram, chociaż najlepszy imho na płycie jest Iron Hand (hymn? ano hymn  )
Ja Cię doskonale rozumiem Toloth  Też jestem za tym aby jak najwięcej osób poznało twórczoć MK ale z drugiej strony może to również muzyka dla nielicznych i wybrańców?  Ale sobie pozwoliłem na nonszalancję
Tak sobie wczoraj nastawiłem ostatniš płytę Bruce'a Springsteena i w ogole kiedykolwiek słucham Bossa to mylę, że fajnie byłoby usłyszeć harmonijkę ustnš na płycie Maestro. Ja nawet niektóre utwory sobie wyobrażam z harmonijkš ustnš  I wcišż wierzę, ze jš usłyszę  Bardzo pozytywnie wpływa na duszę.
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
biletu na koncert Gunsów :angry:
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
|