Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czego Wam Brakuje?
Cytat:Originally posted by pablosan@Jan 16 2006, 11:21 AM
[...] uwielbiam pozycje koncertowe w twórczoœci DS&MK, bo dla mnie ten Artysta jest wybitnie koncertowa osobowoscia-paradoks no nie? Bo gdzie Mu do osobowosci scenicznej Jaggera czy Mercurego, a jednak Jego muzyka i tylko muzyka wypelnia do ostatniego miejsca sale koncertowe i stadiony na calym swiecie Uśmiech

ps. nie wyobrażam już sobie mojego muzycznego życia bez MK&DS Duży uśmiech
Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoœci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-)
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by marcin.h@Jan 16 2006, 10:50 PM
Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoœci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-)
Lub sam poczštek Calling Elvis, gdy wychodzi i gra i czuje sie jego radoœć z tego grania. Poprostu. ^_^
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by marcin.h+Jan 16 2006, 10:50 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (marcin.h @ Jan 16 2006, 10:50 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Jan 16 2006, 11:21 AM
[...] uwielbiam pozycje koncertowe w twórczoœci DS&MK, bo dla mnie ten Artysta jest wybitnie koncertowa osobowoscia-paradoks no nie? Bo gdzie Mu do osobowosci scenicznej Jaggera czy Mercurego, a jednak Jego muzyka i tylko muzyka wypelnia do ostatniego miejsca sale koncertowe i stadiony na calym swiecie Uśmiech

Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoœci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-) [/b][/quote]
Ten moment koncertu Marcinie troszeczkę zmienił moje patrzenie na Marka jakoby nasz ukochany Artysta skromny jest Duży uśmiech Oczywiœcie trochę żartuje ale to Mark nie do poznania Uśmiech Napawa się 40 tys. tłumem i rozgrzewa cały stadion do czerwonoœci!!! Ile razy zaczynał MFN? Chyba 3 Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Jan 17 2006, 02:35 PM
Ten moment koncertu Marcinie troszeczkę zmienił moje patrzenie na Marka jakoby nasz ukochany Artysta skromny jest Duży uśmiech Oczywiœcie trochę żartuje ale to Mark nie do poznania Uśmiech Napawa się 40 tys. tłumem i rozgrzewa cały stadion do czerwonoœci!!! Ile razy zaczynał MFN? Chyba 3 Duży uśmiech
Każdy może przecież dać się ponieœć emocjom Oczko Ciekawe jak się wtedy czuł... na pewno wspaniale. To dla niego w końcu fani zdzierali gardła Uśmiech Zawsze jak widzę ten moment to też się uœmiecham. Zrobił im po prostu psikusa Uśmiech z tš przerwš. œwietny moment. Tak Robson, zaczyna 3 razy, ale za pierwszym chyba gitarę dostraja, takie tam drobne szczegóły słyszalne prawie tylko przez muzyków

PS. Pod tym (i podkażdym innym zresztš) względem polecam œwietny bootleg "Once Upon a Time" z Brukseli z 1981 roku. Nasz Marek ma tam po prostu wyœmienity humor i szczerze powiedziawszy jest to jeden z moich ulubionych bootlegowych DS. Fantastyczne wykonanie Angel of Mercy (jakby co to oczywiœcie się podzielę :-))
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by marcin.h@Jan 17 2006, 11:10 PM
[ Tak Robson, zaczyna 3 razy, ale za pierwszym chyba gitarę dostraja, takie tam drobne szczegóły słyszalne prawie tylko przez muzyków

A jakby sie dobrze przypatrzec, to widac jak Mark przy tym pierwszym (chyba) razie potakuje komuœ z publicznoœci, kto już odgadł co to będzie ...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by anrom+Jan 17 2006, 11:45 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (anrom @ Jan 17 2006, 11:45 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-marcin.h@Jan 17 2006, 11:10 PM
[ Tak Robson, zaczyna 3 razy, ale za pierwszym chyba gitarę dostraja, takie tam drobne szczegóły słyszalne prawie tylko przez muzyków

A jakby sie dobrze przypatrzec, to widac jak Mark przy tym pierwszym (chyba) razie potakuje komuœ z publicznoœci, kto już odgadł co to będzie ... [/b][/quote]
Faktycznie, kiwa głowš... Ale trudno powiedzieć czy do kogoœ z publicznoœci. Ludzie nie byli znowu tak blisko sceny jak np obecnie bywajš i wœród tych wrzasków, pisków może trudno byłoby mu coœ uslyszeć... a może po prostu robi to do siebie mówišc w duchu "o tak, teraz dŸwięk będzie idealny do MFN..." Uśmiech
W każdym razie interpretacja tego szczegółu pozostaje dowolna... Oczko Jeszcze jakieœ pomysły??
Odpowiedz
Jest pomysł żeby wrzucić ten BOOT "Once Upon a Time" z Brukseli z 1981 roku na FTP.

Wtedy można będzie posłuchać i wydać opinię....

:ph34r:

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by marcin.h+Jan 16 2006, 10:50 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (marcin.h @ Jan 16 2006, 10:50 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Jan 16 2006, 11:21 AM

Jego muzyka na żywo jest po prostu miodzio, zwłaszcza jak się wyczuwa jego doskonały humor i kiedy się smieje do publicznoœci :-)) Naajlepsza pod tym względem jest Bazylea - intro do MFN kiedy czekajš na oklaski :-) [/b][/quote]
TEGO wlasnie brakuje mi najbardziej!!
sniff, sniff, sniff...
zobaczenia go w akcji...ale moze jeszcze kiedys Uśmiech

bo tak na co dzien jesli wyslysze jakies braki tu i owdzie to najzwyczajniej w swiecie jednym zamaszystym ruchem zmieniam sobie plytke Uśmiech
nie na Scooter'a- ano..taka juz ze mnie nudziara Język
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@Jan 18 2006, 12:39 AM
Jest pomysł żeby wrzucić ten BOOT "Once Upon a Time" z Brukseli z 1981 roku na FTP.

Wtedy można będzie posłuchać i wydać opinię....

:ph34r:
Oczywiœcie jakoœ się to zrobi. W tej chwili jest to jednak fizycznie nimożliwe ponieważ koncert ten jest nie w moich rękach, znaczy się pożyczyłem. Jak odzyskam to wrzucę Oczko
Odpowiedz
Czekamy....Czekamy....

Czasu trochę masz bo narazie na TOP-ie wspaniałe koncerty ze Stanów
dzięki Olafowi i spółce Duży uśmiech

Czekamy...Czekamy...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Brakuje mi na forum Marcina "Sexi fotki" Martineza
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
Wiecie, czego mi brakuje? To, co napisałem na poczštku, można by streœcić w jednym słowie: hymn. Brakuje mi takich hymnów jak te Queen (Chociażby "We Are The Champions" czy "We Will Rock You"), czy Dylana ("Blowin'", "Knockin'" czy "Rolling Stone"), Pink Floyd ("Brick part. II" czy "Wish You Were Here") bo poza Brothers In Arms i Sultans to w zasadzie ich nie było. Chodzi mi o takie kultowe pisoenki, które każdy zna. Narzekam, wiem. Ale może się doczekam...

PS. Chociaż BTW, prawdziwe hymny powstawały gdzieœ w latach 60-tych... więc wszyscy, co pisali po Dylanie, Stonesach czy Beatlesach mieli utrudnione zadanie. Niemniej jednak... Oczko
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
BiA to hymn.
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
No to napisałem, że poza BiA właœnie nie ma takich pieœni za dużo. Ale może na nowej płycie MK z Emmylou coœ się znajdzie (If This Is Goodbye?) We'll see

Pzdr Uśmiech
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Toloth oczywiœcie Ty myœlisz o masach Oczko i te tytuły które wymieniasz one rzeczywiœcie jakieœ tam piętno odcisnęły w muzyce ( Wish You Were Here? No dobrze Oczko ) Ale gdyby ten temat rozpatrywać na płaszczyŸnie osobistej to pewnie dla niejednych z nas takim hymnem jest np. Telegraph Road Zmierzam do tego, że nie zawsze hymn musi być głosem pokolenia. Może być głosem pojedyńczego serca. Pamietam kiedy po raz pierwszy usłyszałem On Every Street albo Ride Across The River to były dla mnie swoiste hymny (jest ich więcej) i chyba już takie pozostanš. Oczywiœcie w żaden sposób nie podważam Twojej opinii jedynie wskazuję na innš Uśmiech
Odpowiedz
wejdę w zdanie.
'On Every Street' piękny utwór. (Właœnie nim zaczęła się moja przygoda z Knopflerem.)
Odpowiedz
Hm... chyba masz rację, Robsonie. Ja myœlę o masach... kurczę, komercha mnie pożera? Nie... bo ja bym chciał po prostu, żeby każdy na tym pięknym œwiecie Marka znał i uwielbiał... Duży uśmiech

PS. Ride to drugi po BiA najlepszy utwór z płyty... gdyby go wydać na singlu... żartowałem Oczko
PPS. Telegraph to wiadomo. Mam wrażenie, jakby każdy go znał...
PPPS. Pogdanie, popieram, chociaż najlepszy imho na płycie jest Iron Hand (hymn? ano hymn Uśmiech )
Odpowiedz
Ja Cię doskonale rozumiem Toloth Oczko Też jestem za tym aby jak najwięcej osób poznało twórczoœć MK ale z drugiej strony może to również muzyka dla nielicznych i wybrańców? Oczko Ale sobie pozwoliłem na nonszalancję Duży uśmiech
Odpowiedz
Tak sobie wczoraj nastawiłem ostatniš płytę Bruce'a Springsteena i w ogole kiedykolwiek słucham Bossa to myœlę, że fajnie byłoby usłyszeć harmonijkę ustnš na płycie Maestro. Ja nawet niektóre utwory sobie wyobrażam z harmonijkš ustnš Uśmiech I wcišż wierzę, ze jš usłyszę Oczko Bardzo pozytywnie wpływa na duszę.
Odpowiedz
biletu na koncert Gunsów :angry: Smutny
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz