Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Kolejny okaz potęgi Marka:

(Intro)Program w TVP 2, dzisiaj po południu, o mieszkaniach, domach, budownictwie w innych krajach.

(Bridge)Szwajcaria. Nowo zbudowany dom w stylu szwajcarskim. Drewniany, konstrukcja wewnętrzna z cegły, bardzo super Duży uśmiech Zamieszkiwany przez Szwjcara i jego żonę, Amerykankę.

(Finale) Na œcianie domu wielki napis Shangri-La. Wiadomo jako czcionkš Uśmiech

B)
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Ten szwajcar pewnie był 28 czerwca 1992 roku na Stadionie Œw. Jakuba w Bazylei Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
właœnie sobie słucham koncertu z Nashville
"Sometimes i miss my river Tyne..."
Mark œpiewa tym swoim lekko leniwym głosem, jakby od niechcenia..
Jego gitara też œpiewa..
musze uważać żeby się nie rozkleić, nie wypada...
there used to be a little school here
where i learned to write my name...
Odpowiedz
ANIA
Czy mój mail doszedł do Ciebie. Robiłem to przez Forum i nie wiem czy doszedł.Taki mały temacik odnoœnie pięcdziesištek i pieprzu
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
doszedl Uśmiech
wlasnie jestem w trakcie odpisywania Uśmiech

p.s.
a powinnam byc w drodze do pracy ... hmm
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
ania ma juz 50 ?Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Marcin "Sexi fotka" Martinez nigdy nie bedzie miał 50-tki zawsze ............................................ 18-stki Oczko hehehehe
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
Prairie Wedding
Dziœ odprawiałem cztery ciężarówy do Anglii(Londyn,Birmingham,Chorley,Charlow). Jak co dzień poœpiech i walka z czasem, żeby zdšzyć na rozładunek. I te ciemne ,zmęczone twarze moich chłopaków(czyt.kierowców), w chodakach, z wypchanymi porfelami na łańcuszkach w tylniej kieszeni spodni,włosy zaczesane w kitke, mimo siarczystego mrozu koszulka na krótki rękawek z wywalonym bicepsem. Twarda szkoła - pomyœlałem.

AŻ TU NAGLE
z głosników w kabinie na całš parę poszło Prairie Wedding.
Do tego te warczšce motory,ciemny dym z rur wydechowych i muza.....
Za trzy minuty dostalem smsa(poprawnie napisany) "Prairie Wedding to dla szefa"

KURCZE JAKOŒ NIE MOGĘ O TYM ZAPOMNIEĆ - (skurczybyki - skšd oni to wytrzasneli)

Zapodajcie sobie ten utworek - poczujecie klimat.
Odpowiedz
Kuchnia - ale masz Andrzeju œwietnych pracowników...

Ale pewnie traktujesz ich po ludzku i dlatego tak się odwdzięczajš...

Oby więcej takich MARKOWYCH SZEFÓW Duży uśmiech

Ciary idš jak się czyta twojej opowiastki.

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Staram się na "macsa"
A tak na serio,w utworach Marka tyle opisów i spotrzerzeń dnia codziennego, których nie zauważamy - ludzkiej krzywdy, dobroci i zawiœci. Jak mogę być złym szefem jak przepojony jestem metaforami Marka(bacznego obserwatora swiata), a jego łagodzšce dzwięki gitary stabilizujš nerwy. Do tego trochę humoru, a potem już tylko pytania : "jak Pan to robi Panie Jasiński, że u Pana cišgle pracujš Ci sami ludzie"(cytat: ze spotkania Zrzeszenia Przewożników Międzynarodowych - Poznań styczeń 2006).

O kurczaki , chyba trochę przesadziłem - Nie wszystko wyglšda "Landrynkowo" , jak to ongiœ napisał Mencin, ale dla mnie człowiek jest tylko człowiekiem, i cieszę się , że ja też jestem człowiekiem.
Odpowiedz
odrobina chumoru

http://www.tutej.pl/cms.php?i=6535
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 25 2006, 05:37 PM
Prairie Wedding
Dziœ odprawiałem cztery ciężarówy do Anglii(Londyn,Birmingham,Chorley,Charlow)..
Andrzej bylbys na tyle rockandrollowy aby zabrac mnie jakos na stopa do anglii? kierwa funfla bym odwiedzil na tej obczyznie bo strasznie markotnie mu tam samemu...
&quot;Większoœć ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę.&quot; Zappa
...podzielam...
Odpowiedz
W każdej chwili.Ładunki z Polski mam z Okolic Ostrzeszowa(tj na trasie Poznań - Wrocław i w Kostrzyniu Wlkp). Dzisiaj ładuję, aż do Glasgow. W każdym tygodniu zawsze coœ jedzie. Nie ma takiej możliwoœci , żeby nie jechało.Wejdz do mnie na maila lub gadu to coœ ustalimy. Z powrotem też Cię mogę zabrać do domu.Oczywiœcie wszystko gratis i za prom też nie musisz płacić.

Ciężarówki MAN - ***** - te gwiazdeczki to standardzik dla klientów, he,he.
Do tego klimatyzacja, webasto(ogrzewanie),WC(niestety na dworze),kajuta sypialna(poœciel we własnym zakresie),obiad na promie(też gratis)
Polecam smak porannej kawy(5,30) przy pierwszym warknięciu motorów
mail: ajoffice@o2.pl
gadu 5796600
Odpowiedz
Andrzej... to szykuj kilka MAN-ów na czerwcowe koncerty do Londynu Szczęśliwy
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
DUDAGEO - Tak też myslałem ,że kilka bedzie potrzebnych. Do MANa wchdzi 36 europalet. Na każdej europelecie zmieœci się czworo ludzi, czyli mamy 144 osoby plus kierowca i pilot na jednym aucie, mnożšc to razy kilka......, to dopiero będzie przemyt.

Własnie od rana walczyłem z francuskš policjš w Dunkierce, ponieważ podczas przeprawy promowej znaleziono u mnie w tirze(na pace) trzech emigrantów.Nie przerażajacie się - to normalka.Nikt nie wie kiedy, i gdzie, i jak oni wchodzš.Po godzinie policja wypuszcza kierowcę, a po pięciu(godzinach) emigrantów.Taka zabawa w kotka i myszkę.
Dobrze mówiš moi kierowcy,cytuję:
SZEFIE Z FRANCUSKIEGO NAJLEPSZA JEST MIŁOŒĆ
Odpowiedz
w razie czego mam licencję pilota Oczko
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Z notatnika niedoszłego rosjoznawcy- czyli jak to ania w ramach pomocy studenckiej przepytywała ze znajomoœci mowy rosyjskiej:

1) z serii zdań o Pani Zimie:
- Kaloryfery w naszym najlepszym akademiku jeszcze nie grzejš, i cały sie trzęse z zimna- trzeba sie będzie rozgrzać czymœ mocniejszym (nie ma innej rady Oczko ) i położyć do łóżka. Może sie przyœniš jutrzejsze zajęcia praktyczne?
(na pewnoOczko)
- Skóra pęka na trzaskajšcym mrozie. Za każdym razem uderzam o futrynę. :blink:

2) z serii Andrzej palacz Oczko Uśmiech
- Nie pal, bo wypalisz dziurę w narzucie!-Nie wypalę. To jest polityka spalonej ziemi. Kwas wypalił na tkaninie dziurkę. Palę œmieci. Zapal œwiatło. Spalasz za dużo gazu. Komary tnš. :blink: Wrzštek parzy usta. :blink: :blink:

3) z serii ambitny student:
- Wpadnij do mnie przed trzeciš, posłuchamy nowego nagrania koncertu fortepianowego Piotra Czajkowskiego w wykonaniu Sokołowa. Na pewno przyjdę, czekaj na mnie do czwartej, ponieważ wczeœniej muszę oddać do naprawy mojš drukarkę. Jak na złoœć wczoraj się zepsuła, i nie mogłam wydrukować referatu o przygodach miłosnych Puszkina.

4) ...no i moje ulubione Duży uśmiech
- Zjedz banana, a potem zjedz mnie. Spróbujcie, jedzcie, sama upiekłam to ciasto- pogotowie jest czynne przez całš dobę! Ten proszek żre ręce. Mole żrš wełnę. Wegetarianie nie jedzš mięsa, tylko czasem siebie nawzajem.

autorstwa tychże 'zdań przykładowych' zdradzić nie mogę- to wbrew prawu autorskiemu... ale jak czytamy autor zachował logicznš całoœć Oczko a i treœć nie należy do nużšcych ćwiczeń gramatycznych Uśmiech
trzymajcie kciuki- egzamin w œrodę!! :unsure:

p.s.
jeden myœlnik=jedno zdanie
gdyby kogoœ myliły te kropki oddzielajšce jednš myœl od drugiej.
oj namyœłał sie autor, namyœlał Szczęśliwy
Odpowiedz
Aniu
Skoro bywasz od pewnego czasu w Szkocji (jak napisałaœ w wštku "kim jesteœmy") może zdšżyłaœ już poznać się z duchami Edynburga Uśmiech i potrafisz rozszyfrować tš tajemniczš końcówkę teksu "What it is":

"...There's chink of light, there's a burning wick
There's a lantern in the tower
Wee Willie Winkle with a candlestick
Still writing songs in the wee wee hours
On Charlotte Street i take
A walking stick from my hotel
The ghost of Dirty Dick
Is still in search of Little Nell"
there used to be a little school here
where i learned to write my name...
Odpowiedz
Drogi Pawle,
z tłumaczeniami rzeczywiœcie czasem ciężko bywa...na twoim miejscu poprosiłabym o pomoc Koobę ...bo wiesz ja w tej Szkocji tylko po szkocku, a nie po angielsku Język
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by ania@Jan 31 2006, 12:59 PM
Drogi Pawle,
z tłumaczeniami rzeczywiœcie czasem ciężko bywa...na twoim miejscu poprosiłabym o pomoc Koobę ...bo wiesz ja w tej Szkocji tylko po szkocku, a nie po angielsku Język
Aniu władasz też może językiem Gaelic??
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz