Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa Płyta W Kwietniu!
Tak, wiem, czytałam. Ale tych indywidualnych pewnie będzie znacznie mniej.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Feb 2 2006, 10:02 PM
W sumie sam nie wiem jak przyjmę tę płytę. Emmylou Harris znam tak sobie i generalnie wrzucam jš do ogólnego koszyka Country razem z Dolly Parton czy Gangiem Marcela.(Tak sobie lubię country, i niech mi wybaczš znawcy i zwolennicy tego gatunku).
W końcu nie na wszyskim muszę się znać i zakochiwać się od razu we wszystkich stylach muzycznych.
Ale z drugiej strony cišgle odnoszę wrażenie, tak jakby to Mark wydawał nowš płytę.Uczestniczę we wszystkich Waszych wypowiedziach i nowych ciekawostkach na temat tego okrzyczanego już dzieła i nie wiem dlaczego odnoszę wrażenie, że właœnie Mark bedzie tam wszystkim, a Emmylou kolejnym zaproszonym muzykiem(vocalem).Nie odbierajcie mnie żle.
NIEMNIEJ JEDNAK DZIESZĘ SIĘ JAK NIE WIEM CO - a sama płytka znajdzie miejsce wsród najważniejszych płyt na półce, i przesłucham jš przez pół roku setki razy, jak to jest w moim zwyczaju i wtedy znów coœ napiszę, liczšc że kogokolwiek ta wypowiedz zainteresuję.
Trissi pisałem już o tym jak widzisz , bo sam też mam wštpliwoœci, jak przyjmę tę pytę. Niemniej jednak na koncert jadę. Muszę to zobaczyć i posłuchać.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Trissi nie wiemy jaka to będzie płyta. Faktycznie obecnoœć Emmylou kojarzy nam się jednoznacznie: <będzie countrowato> Ale jeœli nawet czy to może nam popsuć humor? Każdy z nas lubi bardziej lub mniej ten gatunek. Ja muszę przyznać szczerze, że te nagrania MK o zabarwieniu country zawsze bardzo mi odpowiadały a jest ich przecież wcale niemało. Pamiętam jak kiedyœ Mark powiedział mniej więcej tak: "moja rockowa twórczoœć to jedynie margines, moje podejœcie do muzyki wyraża się w komponowaniu muzyki o korzeniach folkowych, irlandzkich a także country and western" Uśmiech Tak, tak Oczko Odnajdę tę wypowiedŸ i jutro zacytuję może się przydać przed 24 kwietnia Uśmiech Tylko proszę nie znięchęcajcie sie za szybko (Trissi) Oczko

A w ogóle to 69 Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Emmylou and Mark Knopfler "All The Road Running" Tour Dates
Ticket and pre-sale info available at Mark 's site

# September 21, 2006 - E. Lansing, MI (Wharton Center P.A.)
# September 22, 2006 - Newark, OH (Midland Theater Assoc.)
# September 23, 2006 - Springfield, OH (Clark State P.A.C.)
# October 12, 2006 - Easton, PA (State Theater)
# October 13, 2006 - Lancaster, PA (American Music Theater)
# October 15, 2006 - Philadelphia, PA (Verizon Hall Kimmel Center)
# October 16, 2006 - Red Banks, NJ (Count Basie Hall)
# October 17, 2006 - Albany, NY (Hart Theater)
# December 22, 2006 - Seattle, WA (Beneroya Hall - Christmas Show)
# December 23, 2006 - Seattle, WA (Beneroya Hall - Christmas Show)

To chyba terminarz na US.
Odpowiedz
Jambore skšd to wytrzasnšłeœ?? Huh
wrzesień? paŸdziernik? grudzień? No to teraz nieŸle mam zamieszane... :wacko:

Myœlę, że jednak czerwcowe daty wchodzš w grę. Ale kto wie?

Cytat:Tych minut wyszło mi trochę więcej Kuba ale ja z matmy zawsze byłem trochę cienki
Robsonie, po przeliczeniu ponownym, przyznaję Ci rację... Oczko Chyba ja też nie jestem z matmy za dobry, emocje wzięły górę... Szczęśliwy

Cytat:Kocham dŸwięk jego gitary, ale nie wiem czy ten country styl do końca będzie mi odpowiadał, również nie wiem czy koncert będzie właœnie taki jaki chciałabym zobaczyć.
Tak sobie myœlę, że jak dla mnie Mark Knopfler mógłby grać na koncercie cokolwiek, nawet muzykę góralskš a ja i tak bez wahania pojechałbym na jego koncert. Ale ja to ja... Nie każdy jest w tak zaawansowanym stadium uzależnienia Oczko
A tak poważnie - zazdroszczę Wam bardzo, bo chyba w tym roku jednak mi się nie uda... Smutny
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
A mi wyszło 50 min. i 7 sek. Ale pewnie na płycie wyjdzie nam œrednia Kuba Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 12 2006, 04:41 PM
Jambore skšd to wytrzasnšłeœ?? Huh
wrzesień? paŸdziernik? grudzień? No to teraz nieŸle mam zamieszane... :wacko:

Myœlę, że jednak czerwcowe daty wchodzš w grę. Ale kto wie?
Chyba troszeczkę zamieszałem.
:ph34r:
Sa to koncerty solo Emmylou.
Odpowiedz
Ja się nie zniechęcam. Tylko biednš studentkš jestem Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Feb 12 2006, 05:51 PM
A mi wyszło 50 min. i 7 sek. Ale pewnie na płycie wyjdzie nam œrednia Kuba Uśmiech
Tak - 50:07 - mi tez tak wyszło
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Feb 12 2006, 02:30 PM
Trissi nie wiemy jaka to będzie płyta. Faktycznie obecnoœć Emmylou kojarzy nam się jednoznacznie: <będzie countrowato> Ale jeœli nawet czy to może nam popsuć humor? Każdy z nas lubi bardziej lub mniej ten gatunek. Ja muszę przyznać szczerze, że te nagrania MK o zabarwieniu country zawsze bardzo mi odpowiadały a jest ich przecież wcale niemało. Pamiętam jak kiedyœ Mark powiedział mniej więcej tak: "moja rockowa twórczoœć to jedynie margines, moje podejœcie do muzyki wyraża się w komponowaniu muzyki o korzeniach folkowych, irlandzkich a także country and western" Uśmiech Tak, tak Oczko Odnajdę tę wypowiedŸ i jutro zacytuję może się przydać przed 24 kwietnia Uśmiech Tylko proszę nie znięchęcajcie sie za szybko (Trissi) Oczko

A w ogóle to [b]69
Oczko [/b]
Zgodnie z obietnicš odszukałem myœlę bardzo ważny fragment Oczko

"Z Filadelfii do Warszawy" Jacek Cieœlak (nasz dobry znajomy od trafnych recenzji koncertow MK: ťFotel, herbata i spokójŤ Oczko czyli wywiad z czasów STP.

-Czy czujesz się artystš bliższym muzyce folk i country niż rocka?

Rock nigdy nie był pojęciem bliskim mojej muzycznej bajce. Zawsze byłem bliżej muzyki ludowych korzeni. Może i zadrzyło mi się napisać coœ rockowego, ale to przecież u mnie margines

I jeszcze chyba ważne słowa dla spragnionych DS Oczko

Cale zamieszanie z Dire Straits bierze się stšd, że moja firma wydawnicza zamieœciła na nowej płycie etykietkę z informacjš, że grałem w Dire Straits. To prawda, ale niewiele ma wspólnego z moimi muzycznymi planami. To był zwykły chwyt marketingowy. Do tego kroku w pewnym sensie uprawniał wydawcę singel z albumu. Kiedy gram na gitarze Fender, mogę brzmieć tak jak kiedyœ w Dire Straits, ale generalnie proponuję na płycie zupełnie nowš stylistyke, inne brzmienie. Tych, którzy przypominajš mi zlote lata w Dire Straits mogę pocieszyć, że jakoœ przetrwałem rozwišzanie zespołu. Z kolegami spotykamy się przy szklaneczce whisky, by wypić za Anglię

68 Oczko
Odpowiedz
Ten pierwszy cytat wiele wyjaœnia jeœli idzie o spojrzenie w przyszłoœć. Można się różnych rzeczy spodziewać ale typowego rocka chyba najmniej. Osobiœcie chętnie posłuchałbym nowej płyty Marka jeœliby była w stylu Golden Hearts.
Odpowiedz
67
Odpowiedz
No ciekawa jestem...
Odpowiedz
66 Oczko
Odpowiedz
Najlepsze jest forum Emmylou Harris hehe jak sie zastanawiaja co zaspiewa markowego :

How about a duet for "Twisting by the pool"...
I´m just joking.

fernando

Duży uśmiech Duży uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
65 Oczko
Odpowiedz
64
Odpowiedz
63 Język
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Ale sobie posty nabijajš Język Szczęśliwy
Odpowiedz
Już niedziela więc 62 Oczko
Odpowiedz