Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci
zaraz zaraz... Czy cała "żeńska częœć Fanów Marillion" już się wypowiedziała...? Oczko
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by jambore@Feb 17 2006, 01:21 AM
Ale chyba tylko w nocy."ja też strużuję" Duży uśmiech
alez skadze znowu- z reka na sercu, ze za dnia takze Uśmiech
a z tego mojego strozowania to chyba jakies nedzne nasluchy Oczko
jedynie w przerwie miedzy poceniem kolejnego eseju na turyzm i inne takie tam ...

a propos sanktuarium ...
ogladalam film o takim jednym zwanym Grizzly Sanktuarium.
tym, ktory do niego uciekal, aby zyc - byl Timothy Treadwell.
tam tez zginal zreszta...
no i meczy mnie ta mysl nieustannie- samotnosc to chyba nie najlepsza z drog.
no i cieszy mnie ta mysl nieustannie- ze na forum sie nie czuje samotnie Uśmiech
wcale, a wcale Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Patique+Feb 17 2006, 06:34 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Patique @ Feb 17 2006, 06:34 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Trissi@Feb 15 2006, 11:54 PM
Oczywiœcie boski H. Oczko
Hmmm... ciekawe dlaczego żeńska częœć fanów Marillion woli okres "H"?????? Oczko [/b][/quote]
Wybacz, słyszałam już te pogłoski o przystojnym Hogarthcie, który ma 168cm wzrostu - nie dzięki, wolę wyższych facetów.... ;P

Podoba mi sie jego głos, teksty i TYLE. I nie wiem skšd te dorabianie ideologii... ;P
Odpowiedz
od lat słucham krakowskiej grupy "Pod Budš", ale jakoœ dopiero niedawno zdałem sobie sprawę z podobieństwa stylu muzycznego do DS!! Polecam posłuchać "Nasze podróże" z płyty "Żal za..." Kurcze... "Markowa" gitarka brzmi tam niesłychanie... czy ktoœ miał podobne odczucie?
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Tak Tomku, nawet zastanawiałam się nad tym jakiœ czas temu. Uśmiech
Jest w tych dŸwiękach podobne zadumanie; grajš na podobnych, czułych strunach.
Siłš ich muzyki / tekstów w obu przypadkach jest wzruszenie.
No i zaczynali w tym samym czasie, choć w zupełnie innym miejscu. Oczko

PS. A z tej płyty jeszcze np. "Ani Ust, Ani Sił".
</span>
Odpowiedz
no i wiele wiele innych, także ze starszych płyt...
cieszę się, że nie jestem osamotniony w odczuciach Język
Odpowiedz
Dało by radę podrzucić z jeden utwór grupy 'Pod Budš' który jest najbardziej podobny
do Gitary Marka?
Odpowiedz
pewnie by dało.. ale nie mam dostepu do ftp-a Język
Odpowiedz
Jest taki serwis - http://www.yousendit.com - prosty,szybki, darmowy - tam mozna wrzucac rozne mp3, zeby nie zasmiecac serwera Uśmiech
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Œcišgajcie! Koncert Quidam z 1997r. Rok po założeniu zespołu... starszy klimat, ale za to jaki piękny...

Następna porcja będzie z nowej płyty Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dudageo@Feb 18 2006, 01:47 PM
od lat słucham krakowskiej grupy "Pod Budš", ale jakoœ dopiero niedawno zdałem sobie sprawę z podobieństwa stylu muzycznego do DS!! Polecam posłuchać "Nasze podróże" z płyty "Żal za..." Kurcze... "Markowa" gitarka brzmi tam niesłychanie... czy ktoœ miał podobne odczucie?
Ja słychajšc Martyny Jakubowicz często słyszałem wpływy "knopflerowskie", szczególnie w utworach gdzie na gitarze grał Waglewski... np. W domach z betonu... wyraŸnie słychać duże analogie... Jest takich podobieństw pewnie całe mnóstwo - Mark inspirował i nadal inspiruje całe rzesze artystów na całym œwiecie...

Cytat:a do poduszki polecam posłuchać:
http://www.marygauthier.com/music.html
zwłaszcza dwa pierwsze utwory

fajna muzyczka Paweł... Aż się prosi o gitarę Markowš... Język
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
'pewnie by dało.. ale nie mam dostepu do ftp-a'

to jak byœ mógł to na ten adres

knopfler.forum@wp.pl

login: knopfler.forum
hasło: forum12

Konto założone zostało przed chwilš i ma charakter publiczny i jest to jak pamiętam pomysł pawla.
Jak byœcie chcieli się podzilić publicznie jakšœ muzykš to super by było jak byœcie na nie wrzucali.
Posiada tyle ile każda darmowa skrzynka na wp czyli 3GB.
Do kilkunastu MB pliki powiny się znoœnie wrzucać i scišgać.
Jak by ktoœ próbował podłaczać się klientem pocztowym to niech w nim ustawi
pozostawianie wiadomoœci na serwerze.
Jak się zapełni to niech usuwa najstarsze maile.
Zeby woglę coœ tam było to należy się raz na 30 dni zalogować.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 18 2006, 07:03 PM

Ja słychajšc Martyny Jakubowicz często słyszałem wpływy "knopflerowskie", szczególnie w utworach gdzie na gitarze grał Waglewski... np. W domach z betonu... wyraŸnie słychać duże analogie... Jest takich podobieństw pewnie całe mnóstwo - Mark inspirował i nadal inspiruje całe rzesze artystów na całym œwiecie...
Teraz już wiem dlaczego podoba mi się twórczoœć Martyny Jakubowicz Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Feb 18 2006, 03:26 AM

Podoba mi sie jego głos, teksty i TYLE. I nie wiem skšd te dorabianie ideologii... ;P
Spokojnie, nie unoœ się Oczko Byłem po prostu ciekaw...
Odpowiedz
nie unoszę Uśmiech to było takie no... droczliwe Oczko hihihi
Odpowiedz
a z ciekawoœci zapytam, a Ty? Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Feb 20 2006, 08:47 PM
a z ciekawoœci zapytam, a Ty? Oczko
Po pierwsze uważam że Marillion z okresów "rybiego" i "post-rybiego" to dwa zupełnie inne zespoły i ciężko porównywac jedno wcielenie z drugim. Marillion z okresu gdy wokalistš był Fish trzymał się ram rocka progresywnego i na pierwszych cztereh płytach obracał się w jego strukturach. Marillion z kolei po "This Strange Engine" zaczšł szukać nowej formy wypowiedzi i to co tworzyli trudno zaliczyć do prog-rocka czy neo-prog-rocka. Te ich poszukiwania były lepsze ("marillion.com") i gorsze ("Anoraknophobia") ale plus należy się chłopakom że wcišż szukajš i nie spoczywajš w swoim wygodnym muzycznym gniazdku, a ostatnia płyta ("Marbles") jest jednš z lepszych w całej ich karierze.
Osobiœcie jestem zwolennikiem okresu fishowego, ale chyba tylko i wyłšcznie z zaœlepienia niż zdrowego rozsšdku. "Misplaced Childhood" było pierwszš płytš Marillion jakš poznałem (i trzeciš w moim zestawienia płyt wszechczasów), a do "Lavendera" mam podejœcie więcej niż sentymentalna i zajmuje ona szeczólne miejsce w moim sercu.
Odpowiedz
Do wszystkich mieszkańców 3-miasta i okolic...
W gdańskim oddziale Muzeum Narodowego w Gdańsku (na terenie Parku Oliwskiego) do połowy kwietnia trwa wystawa prac Zdzisława Beksińskiego zgromadzonych w Muzeum Historycvznym w Sanoku.
Prace kultowego malarza widziałem po raz drugi (poprzednim razem miałem okazję dwa lata temu zwiedzić całe muzeum w Sanoku) i gdańska wystawa uzupełniona jest o prace które znajdowały się w prywatnych kolekcjach Tomka Beksińskiego i jego ojca, którzy zapisali je po œmierci muzeum sanockiemu.
Wrażeń nie będę opisywał, gdyż do wieczora nie skończyłbym mojego wywodu.
Bilety nie sš drogie (6 zł i 9 zł).
Naprawdę warto!!!
Odpowiedz
Szczęœciarze z Trójmiasta Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
...i okolic... <_<
</span>
Odpowiedz