Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze
Cytat:Originally posted by numitor@May 4 2008, 11:29 PM
Akustyka - fakt, jest beznadziejna. Przede wszystkim było zbyt cicho jak na koncert.
Po raz kolejny nasuwa mi myœl że na trybunach było lepiej słychać Huh
Hej, hej, "trybuniarze", jak do Was "dolatywało"? Do mnie i rodziców wspaniale.

Hekselman - ja również zazdroszczę. Oczko Mnie haj trzyma jeszcze. Od nocy z czwartku na pištek nie œpię z emocji Oczko
Oby taki stan trwał jak najdłużej Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
hmm ja siedziałem na trybunie F i w sumie nie miałem wrażenia że jest za cicho...
Odpowiedz
Zastanawiajšce :blink:
A widział ktoœ ekipę TV?
We'll make it to

Odpowiedz
Ja ekipy nie widziałem, chociaż bardzo mocno miałem nadzieję ich ujrzeć. N akoncercie stałem doœc blisko sceny, chyba tuż za Martinezem - chyba to Ty zaprosiłeœ mnie z narzeczona na zlot - staliœmy za Tobš - poznaję z awatarka, lecz mogę się mylić. Był również mój brat z żonš - do domu 4 godziny jazdy i o 3 w nocy ja na forum a brat CD i do dziœ mocno to przeżywamy.

Zaskoczyło mnie z jakim spokojem często Mark grał - dało się wyczuć więŸ, jaka ogarniała widownię i tysišcami nici biegnie do sceny - coœ niesamowitego.

Fakt, bylo za cicho i za mało dynamiki, bardziej z tyłu pasmo było szerzej słyszalne i pełniejsze, lecz za chicho i dynamiki brakło.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by gk101380@May 5 2008, 01:18 PM
Zaskoczyło mnie z jakim spokojem często Mark grał - dało się wyczuć więŸ, jaka ogarniała widownię i tysišcami nici biegnie do sceny - coœ niesamowitego.
Tak... coœ pięknego. :wub:
We'll make it to

Odpowiedz
Cieszę się z wydłużonej solówki Telegraph Road. To mnie chyba najbardziej ucieszyło z całego koncertu.
Odpowiedz
Czy ktoœ się wreszcie przyzna do tej wspaniałej repliki :

[Obrazek: gift.jpg]

A może ktoœ z czytelników forum był na MEET AND GREET razem z Piotrem Kaczkowskim - bardzo ciekawi mnie relacja i może jakieœ zdjęcia...

Bardzo proszę !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
No właœnie - pochwal się szczęœciarzu Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
gk a mozliwe ... jakbys zamiescil wasze fotki to moze bym poznal Uśmiech
jesli ogladales zdjecia z piwka po koncercie od grzegorza to predzej bys skojarzyk moze ?
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Dla mnie to najlepszy koncert Marka, a co za tym idzie brakuje słów, żeby to wszystko opisac. Dzisiaj jeden z Fanow napisal do mnie takowego smsa, cytuje:
"Ważne, że jak człowiek dostanie po głowie, to zawsze jest taka markowa gromadka, co przywraca wiarę w ludzi".
Zasadniczo nie ważne kto jest autorem tego tekstu - ważne że wszyscy myœlimy tak samo , nieprawdaż??????
Zespół był jak bryła, szybko zorientował sie, że z naprzeciwka stoi kolejna rozgrzana bryła wyrafinowanej i znajšcej sie na muzyce publicznoœci. Fajnie ,że klima nie zadziałała, to tylko rozgrzalo atmosferę, totalny spontan reagujšcych ludzi, którzy w wzlotach podkreœlali, że nie ważne sš wszelkie niedogodnoœci - MUZYKA ZWYCIĘŻA.
Odnoœnie nagłoœnienia to coœ za coœ. Wszyscy ci , ktorzy chcieli spojrzeć Markowi w oczy i mieć Go w zasięgu ręki, musieli liczyć się , że otrzymajš dzwięk z podsłuchów(nieco słabszy jakosciowo i natężeniowo). Ja akurat jestem zwolennkiem totalnego odbioru dżwieku i zawsze usadawiam sie na wysokoœci konsoli mikserskiej. Nie dam sobie wmówic, że coœ bylo nie tak. Drodzy Państwo tym razem Torwar dał się nagłoœnić !!!!! i to nie tylko zasługa akustyka , ale rownież zespołu, ktory w wyrafinowany sposób wypuszczał każdy dżwiek w taki sposob , ażeby idealnie uderzył w ucho i ukuł w serce. Po tym poznaje się zawodowstwo. Kazdy utwor mial coœ do przekazania, każdy rozwijal sie i rozpędzał aranżacyjnie jak potężna lokomotywa. Czasem cięzko było wyhamować - emocje !!!!!!, rzeczy samej. One też byly prawdziwe, dlatego muzycy byli tak bardzo zadowoleni i grali z totalnym serduchem.
Ostatni aspekt..... to trzy pokolenia wsrod publicznoœci, ktore pokazaly się na Torwarze. Przewaga ludzi młodych, to tylko œwiadczy jak pokoleniowa jest muzyka Marka - cišgle œwieża poszerzajšca horyzonty i zmysły - wzrusza i ujmuję i mobilizuję do życia, podkreœlajšc jak jeszcze jesteœmy mali w życiu, i ile mamy jeszcze dobrego do zrobienia. To byl koncert Ludzkoœci ,która nie burzy lecz naprawia œwiat.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@May 5 2008, 07:46 PM
To byl koncert Ludzkoœci ,która nie burzy lecz naprawia œwiat.
Te slowa mowia wszystko...
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Ano właœnie. To bardzo ważne słowa Andrzeja. Jeœli chodzi o nagłoœnienie myœlę że Torwar udało się nagłoœnić. Powiem więcej: pełen sukces. Nie jestem może do końca wiarygodny w tej tezie bo byłem zaraz pod scenš. Ale tak jak pisze Andrzej coœ za coœ. Wokal Marka mógł być głoœniej. Podobnie skrzypce Johna McCuskera. Wybrałem face to face. Nie żałuję. Ale jak tylko spotkałem Andrzeja i Waldka po koncercie wiedzšc że byli z tyłu prawie od razu zapytałem jak było słychać. Potwierdzili: genialnie. Uspokoiłem się. Andrzeju Twój ostatni aspekt wzrusza więc ja już sie przymykam ale warto wzišć sobie te słowa do serca. Ja będę pamietał Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Właœnie spróbowałem wkleić jakieœ zdjęcie z koncertu.
Mam nadzieję, że jest widoczne Język ...

snake
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
I guess not..... :angry:
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by snake@May 5 2008, 09:59 PM
I guess not..... :angry:
Widac tutaj Uśmiech
Odpowiedz
szybki jesteœ jambore Język

właœnie z wolna zgrywam tam swoje fotki
Odpowiedz
nie mam słów. Dopiero dziœ dotarłem z do pracy. Speedway at Nazareth elektryzuje mnie do dziœ. Knopler jest zdecydowanie w œwietnej formie. Tym bardziej cieszę się że w końcu, po kilku latach prób (egzaminy, odwołane koncerty, zepsute samochody) udało mi się dotrzeć.
Mieć na wycišgnięcie dłoni człowieka, którego muzykę podziwia się od 14 roku życia (a słucha gdzieœ od 6 miesišca)... niezapomniane.

pozdrawiam,
Filip
Odpowiedz
ehh. niezapomniane wrażenia..
A jak usłyszałem Hill Farmer's Blues to mnie zmiotło! Niesamowite..

ps.. czy może ma ktoœ Hill Farmer's Blues właœnie w wersji koncertowej.. niestety szukałem chyba na każdej track liœcie wydanych koncertowych CD i niestety Smutny jeżeli ktoœ z Was wie na jakiej płycie live można to zdobyć to dajcie proszę znać..

Serdecznie dzięki za niesamowity klimat na Torwarze

ravi
Odpowiedz
Jak do dzisiaj w takiej wersji jak była grana na Torwarze nie ma tego nigdzie, jedynie można znaleœć ten utwór w jakoœci audience na bootlegach z obecnej trasy.
Odpowiedz
Cały czas w myœlach mam ten koncert. Niesamowite wrażenia z możliwoœci usłyszenia i zobaczenia Marka i jego zespołu. Na samš myœl przez ciało przechodzš ciary tak jak wtedy gdy stało się w Torwarze tuż pod scenš. Takie wydarzenie będzie się pamiętać do końca życia... Pozdro !
Odpowiedz