Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze
Kocham Was!!
Odpowiedz
Takie małe porównanie Uśmiech Pierwszy link do Going Home z Torwaru ...

Going Home Torwar

Drugi zaœ do tej samej piosenki z Frankfurtu (3 dni póŸniej) :

Going Home Frankfurt

Ktoœ pisał w ostatnich wštkach, że niemiecka publicznoœć nie była taka wesoła jak nasza - Tutaj to widać Uśmiech
Pozdrawiam
Odpowiedz
no nie byla wesola i nie bedzie oni najlepiej by koncerty z mercedesow ogloadali otworzyc okno posiedziec wypic paulanera i o domuUśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by blazejmg@May 13 2008, 10:13 PM
no nie byla wesola i nie bedzie oni najlepiej by koncerty z mercedesow ogloadali otworzyc okno posiedziec wypic paulanera i o domuUśmiech
Jeszcze zeżreć kiełbasę, naœmiecić wokół siebie i zwalić winę za burdel na obcokrajowców Szczęśliwy
Odpowiedz
Nawet po Marku widac.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by blazejmg@May 13 2008, 09:13 PM
W koncu przesiedli sie z Trabantow do Mercedesów i wpylajš nie węgierskš salami tylko z Turcji. Ich genetycy intensywnie pracuja ,ażeby żadna Niemka nie wyglšdala (jak dotychczas) jak mistrzyni NRD w pchęciu kulš. Do nas Polaków też maja żal ,że powaliliœmy (za nich) mur berliński, nie dajšc nic w zamian. A Mark????? - A Mark ma im grać!!!!!!! JA WOHL. W tym temacie wiele moge, zatem sie nie potkręcam.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Dajcie spokój. Czy musimy sobie tak jakieœ narodowe kompleksy leczyć?

Ja to sobie bym życzył żeby u nas tyle koncertów było, ile w Niemczech. Reszta to mniejsze lub większe stereotypy i resentymenty.
Odpowiedz
Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami. Druga sprawa że na poprzedniej trasie mieliœmy "Wild Theme" wspaniale połšczone z wczeœniejszym "The Mist Covered Mountains" ale chyba dobrze się stało że Mark powrócił do "Going Home" z całym zespołem co przypominało mi DS.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@May 14 2008, 04:28 PM
Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami.
I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Wielki szacuneczek dla "Banalnego" za mp3 !! B) B)
Jeszcze raz mogłem przeżyć "Torwar".
Być może pojawię się na zlocie ,o ile nie zapomnę. ^_^
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Ania_M+May 14 2008, 05:02 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ania_M @ May 14 2008, 05:02 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@May 14 2008, 04:28 PM
Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami.
I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji. [/b][/quote]
Wstep do glownego motywu byl faktycznie krotszy, za to sam temat przewodni Mark powtarzyl chyba 2 razy i widac bylo ze moglby tak nam grac i grac i grac... Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET+May 14 2008, 10:46 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (BET @ May 14 2008, 10:46 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by Ania_M@May 14 2008, 05:02 PM
<!--QuoteBegin-Robson@May 14 2008, 04:28 PM
[b] Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami.
I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji. [/b]
Wstep do glownego motywu byl faktycznie krotszy, za to sam temat przewodni Mark powtarzyl chyba 2 razy i widac bylo ze moglby tak nam grac i grac i grac... Uśmiech [/b][/quote]
W przeciwieństwie do Pragi.Moim skromnym zdaniem był wkurzony...... dlatego ,
ŻE SIĘ NIE ZATRZYMAŁ Duży uśmiech
Odpowiedz
No i słusznie. Grzech ogromny popełnił. Też bym sobie tego nie darowała Szczęśliwy
Tak się zastanawiam, czemu ten czas tak szybko leci? Jutro już dwa tygodnie, teraz to tylko powspominać można :angry: I czekać na następny raz.
We'll make it to

Odpowiedz
Ale już w samochodzie jak go widzieliœcie Wasze odczucia były takie jakby był nie w sosie. Nie widziałem tego na koncercie. Uœmiechał się częsciej niż pozostali muzycy. A to że koncert rozpoczšł się póŸniej to akurat dla mnie pasowało bo bałem się że będe jednym z ostatnich Uśmiech
Odpowiedz
Czy podczas "Our-Shangri-La" z Torwaru też tak macie jakby ktoœ w pewnym momencie kabelki przełšczał? Dokładnie 2 min. 10-13 sek. :angry:
Odpowiedz
Robson i u mnie tez mam zaklocenia na shangri-la tzn bylismy na tym samym koncercie
Odpowiedz
Oczko
Mi jakoœ wczeœniej wyleciało to z głowy: siedziała za mnš para małżonków. Do dziœ zastanawiam się po co oni w ogóle zapłacili za bilety? Jeszcze przed koncertem narzekali na Marka, że nie umie grać, na organizatorów, na widownię i - uwaga - na colę i popcorn :blink: . No ale spoko. Z tym, że w trakcie koncertu sytuacja wcale się nie zmieniła. To brzydko zagranme, to brzydko zaœpiewane, to w ogóle w innej aranżacji pwoinno być, i co za pomysł, żeby zagrać tę piosenkę, a ludzie to chyba powariowali że tak się drš, i tyle "lampami strzelajš", Knopfler w ogóle w słabej formie, i ten transparent to po co - tak tak, o nas chodziło - i komentowali nie tylko w przerwie między piosenkami. Niedoœć, że komentowali głoœno, to jeszcze w trakcie piosenek - nie wiem w jakim celu? W każdym razie mi i rodzicom ruszyli nerwa :angry: Miałam momenty, że myœlałam, że się odwrócę i dam im z liœcia! Na koniec koncertu powiedzieli z wielkš pretensjš do całego œwiata: "Miał zakontraktowane 2 h wyszedł na scenę odwalił kichę i zadowolony". Wiecie co? Aż mnie szlag trafiał. Ja rozumiem, że coœ się może komuœ nie podobać. Ale żeby tak od deski do deski od razu wszystko krytykować co się nawinie, i to tak, żeby inni słyszeli i by innym zakłócić odbiór koncertu? Dziwne, że ta głoœno gadajšca dwójka nie nagrała mi się na dyktafon. Cieszcie się, że tam nie siedzieliœcie.
We'll make it to

Odpowiedz
No cóż nie wszystkim musiało się podobać Uśmiech Ja osobiœcie nie byłem na koncercie lecz po wysłuchaniu materiału nie tylko z torwaru uważam że występ u nas był bardzo udany Uśmiech
Odpowiedz
Dobrze że o tym wspomniałaœ Ania. Pamiętam moje œwięte oburzenie, gdy w czasie wykonywania Romeo i Julii na pierwszym "moim" koncercie - który chłonšłem wszystkimi zmysłami - DS we Frankfurcie, podczas tej piosenki ktoœ beznamiętnie wcinał bułkę z kiełbasš.
Ale daleko byłbym od tego, by generelnie dyskryminować publicznoœć jakigokolwiek kraju. (Np. w Niemczech. Jedenaœcie wykupionych tam koncertów, w końcu nie takich tanich- mówi za siebie. A jestem przekonany, że gdyby organizatorzy umożliwili wejœcie i tam na płytę - wielkiej różnicy by nie było. )
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 01:54 PM
Oczko
Mi jakoœ wczeœniej wyleciało to z głowy: siedziała za mnš para małżonków. Do dziœ zastanawiam się po co oni w ogóle zapłacili za bilety? Jeszcze przed koncertem narzekali na Marka, że nie umie grać [...]
W takim wypadku nie przebierałbym w słowach :angry:
Odpowiedz