13.05.2008, 14:45
Kocham Was!!
|
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze
|
|
13.05.2008, 14:45
Kocham Was!!
13.05.2008, 21:33
Takie małe porównanie
Pierwszy link do Going Home z Torwaru ...Going Home Torwar Drugi za do tej samej piosenki z Frankfurtu (3 dni póniej) : Going Home Frankfurt Kto pisał w ostatnich wštkach, że niemiecka publicznoć nie była taka wesoła jak nasza - Tutaj to widać ![]() Pozdrawiam
13.05.2008, 22:13
no nie byla wesola i nie bedzie oni najlepiej by koncerty z mercedesow ogloadali otworzyc okno posiedziec wypic paulanera i o domu
13.05.2008, 23:46
Cytat:Originally posted by blazejmg@May 13 2008, 10:13 PMJeszcze zeżreć kiełbasę, namiecić wokół siebie i zwalić winę za burdel na obcokrajowców
14.05.2008, 00:22
Nawet po Marku widac.
14.05.2008, 08:55
Cytat:Originally posted by blazejmg@May 13 2008, 09:13 PMW koncu przesiedli sie z Trabantow do Mercedesów i wpylajš nie węgierskš salami tylko z Turcji. Ich genetycy intensywnie pracuja ,ażeby żadna Niemka nie wyglšdala (jak dotychczas) jak mistrzyni NRD w pchęciu kulš. Do nas Polaków też maja żal ,że powalilimy (za nich) mur berliński, nie dajšc nic w zamian. A Mark????? - A Mark ma im grać!!!!!!! JA WOHL. W tym temacie wiele moge, zatem sie nie potkręcam.
We are the sultans of swing...
14.05.2008, 12:39
Dajcie spokój. Czy musimy sobie tak jakie narodowe kompleksy leczyć?
Ja to sobie bym życzył żeby u nas tyle koncertów było, ile w Niemczech. Reszta to mniejsze lub większe stereotypy i resentymenty.
14.05.2008, 17:28
Ale na pewno zauważylicie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami. Druga sprawa że na poprzedniej trasie mielimy "Wild Theme" wspaniale połšczone z wczeniejszym "The Mist Covered Mountains" ale chyba dobrze się stało że Mark powrócił do "Going Home" z całym zespołem co przypominało mi DS.
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
14.05.2008, 18:02
Cytat:Originally posted by Robson@May 14 2008, 04:28 PMI to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
14.05.2008, 19:48
Wielki szacuneczek dla "Banalnego" za mp3 !! B) B)
Jeszcze raz mogłem przeżyć "Torwar". Być może pojawię się na zlocie ,o ile nie zapomnę. ^_^
14.05.2008, 22:46
Cytat:Originally posted by Ania_M+May 14 2008, 05:02 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ania_M @ May 14 2008, 05:02 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@May 14 2008, 04:28 PMI to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji. [/b][/quote] Wstep do glownego motywu byl faktycznie krotszy, za to sam temat przewodni Mark powtarzyl chyba 2 razy i widac bylo ze moglby tak nam grac i grac i grac...
You do what you want to
You go your own sweet way...
14.05.2008, 22:48
Cytat:Originally posted by BET+May 14 2008, 10:46 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (BET @ May 14 2008, 10:46 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji. [/b] Wstep do glownego motywu byl faktycznie krotszy, za to sam temat przewodni Mark powtarzyl chyba 2 razy i widac bylo ze moglby tak nam grac i grac i grac...Cytat:Originally posted by Ania_M@May 14 2008, 05:02 PM [/b][/quote]W przeciwieństwie do Pragi.Moim skromnym zdaniem był wkurzony...... dlatego , ŻE SIĘ NIE ZATRZYMAŁ
15.05.2008, 14:37
No i słusznie. Grzech ogromny popełnił. Też bym sobie tego nie darowała
![]() Tak się zastanawiam, czemu ten czas tak szybko leci? Jutro już dwa tygodnie, teraz to tylko powspominać można :angry: I czekać na następny raz.
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
15.05.2008, 17:05
Ale już w samochodzie jak go widzielicie Wasze odczucia były takie jakby był nie w sosie. Nie widziałem tego na koncercie. Umiechał się częsciej niż pozostali muzycy. A to że koncert rozpoczšł się póniej to akurat dla mnie pasowało bo bałem się że będe jednym z ostatnich
15.05.2008, 20:31
Czy podczas "Our-Shangri-La" z Torwaru też tak macie jakby kto w pewnym momencie kabelki przełšczał? Dokładnie 2 min. 10-13 sek. :angry:
15.05.2008, 22:10
Robson i u mnie tez mam zaklocenia na shangri-la tzn bylismy na tym samym koncercie
16.05.2008, 13:54
![]() Mi jako wczeniej wyleciało to z głowy: siedziała za mnš para małżonków. Do dzi zastanawiam się po co oni w ogóle zapłacili za bilety? Jeszcze przed koncertem narzekali na Marka, że nie umie grać, na organizatorów, na widownię i - uwaga - na colę i popcorn :blink: . No ale spoko. Z tym, że w trakcie koncertu sytuacja wcale się nie zmieniła. To brzydko zagranme, to brzydko zapiewane, to w ogóle w innej aranżacji pwoinno być, i co za pomysł, żeby zagrać tę piosenkę, a ludzie to chyba powariowali że tak się drš, i tyle "lampami strzelajš", Knopfler w ogóle w słabej formie, i ten transparent to po co - tak tak, o nas chodziło - i komentowali nie tylko w przerwie między piosenkami. Niedoć, że komentowali głono, to jeszcze w trakcie piosenek - nie wiem w jakim celu? W każdym razie mi i rodzicom ruszyli nerwa :angry: Miałam momenty, że mylałam, że się odwrócę i dam im z licia! Na koniec koncertu powiedzieli z wielkš pretensjš do całego wiata: "Miał zakontraktowane 2 h wyszedł na scenę odwalił kichę i zadowolony". Wiecie co? Aż mnie szlag trafiał. Ja rozumiem, że co się może komu nie podobać. Ale żeby tak od deski do deski od razu wszystko krytykować co się nawinie, i to tak, żeby inni słyszeli i by innym zakłócić odbiór koncertu? Dziwne, że ta głono gadajšca dwójka nie nagrała mi się na dyktafon. Cieszcie się, że tam nie siedzielicie.
16.05.2008, 14:14
No cóż nie wszystkim musiało się podobać
Ja osobicie nie byłem na koncercie lecz po wysłuchaniu materiału nie tylko z torwaru uważam że występ u nas był bardzo udany
16.05.2008, 16:41
Dobrze że o tym wspomniała Ania. Pamiętam moje więte oburzenie, gdy w czasie wykonywania Romeo i Julii na pierwszym "moim" koncercie - który chłonšłem wszystkimi zmysłami - DS we Frankfurcie, podczas tej piosenki kto beznamiętnie wcinał bułkę z kiełbasš.
Ale daleko byłbym od tego, by generelnie dyskryminować publicznoć jakigokolwiek kraju. (Np. w Niemczech. Jedenacie wykupionych tam koncertów, w końcu nie takich tanich- mówi za siebie. A jestem przekonany, że gdyby organizatorzy umożliwili wejcie i tam na płytę - wielkiej różnicy by nie było. )
16.05.2008, 17:02
Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 01:54 PMW takim wypadku nie przebierałbym w słowach :angry: |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warszawa Torwar - Spotkanie Przed i Po Koncercie | MARTINEZ | 30 | 101,257 |
02.05.2008, 17:52 Ostatni post: anius |
|
| Lista Obecności Na Torwar | Andrzej | 60 | 131,432 |
30.04.2008, 00:53 Ostatni post: Poweer |
|