Liczba postów: 3,395
Liczba wątków: 219
Gasper, ale tu już nie chodzi o fakt, że oni wyrażali nieprzychylne opinie na temat Marka - dostało się nawet nam - fanom, publicznoci - a także - o zgrozo - popcornowi i coca-coli. Przepraszam ale zwštpiłam wtedy w normalnoć tych ludzi :blink: Może chcieli w ten sposób leczyć kompleksy? Nie wiem. Ale w głowie mi się nie mieci takie zachowanie. Komentarze które było słychać z ich ust, mogli zostawić na rozmowę między sobš po koncercie, nie musieli "umilać" nimi czasu innym słuchaczom. Może jednak kto z Was spróbuje mi wyjanić po co ci ludzie przyszli na koncert?
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Liczba postów: 1,613
Liczba wątków: 31
Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 05:39 PM
Gasper, ale tu już nie chodzi o fakt, że oni wyrażali nieprzychylne opinie na temat Marka - dostało się nawet nam - fanom, publicznoci - a także - o zgrozo - popcornowi i coca-coli. Przepraszam ale zwštpiłam wtedy w normalnoć tych ludzi :blink: Może chcieli w ten sposób leczyć kompleksy? Nie wiem. Ale w głowie mi się nie mieci takie zachowanie. Komentarze które było słychać z ich ust, mogli zostawić na rozmowę między sobš po koncercie, nie musieli "umilać" nimi czasu innym słuchaczom. Może jednak kto z Was spróbuje mi wyjanić po co ci ludzie przyszli na koncert?
To byli niespełnieni "muzycy", teraz sa krytykami
Liczba postów: 116
Liczba wątków: 5
Cytat:Originally posted by jambore@May 16 2008, 06:52 PM
To byli niespełnieni "muzycy", teraz sa krytykami
Hihihihi
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 25
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 05:39 PM
No, np. był to szef firmy ochroniarskiej z żonš, poszli, bo on dostał bilety za darmo, a na co dzień słuchajš czego zupełnie innego.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
Czy wszystkim już emocje opadły po pamiętnej nocy 2 maja 2008 ?
Dla podniesienia adrenaliny i przypomnienia tych cudownych chwil wrzucam na gryzonia
najlepszy jak do tej pory bootleg DVD z trasy "Kill To Get Crimson Tour".
Waldo (Digger Research) przy współpracy z tajemniczš Noëlla znów dał popis
swoich umiejętnoci z zaangażowania. wietny obraz i równie dobry dwięk, kamera
ustawiona w pierwszych rzędach w stabilnych dłoniach.
"Keep wor spirit levels high"
MARK KNOPFLER, ROTTERDAM 31ST MARCH 2008 DVD
Ahoy' Rotterdam, Holland, 31st March 2008
Recording & production: Noëlla & Waldo
Thank you Ingrid for helping to seed these huge files to our fellow fans.
DVD1:
1. Cannibals
2. Why aye man
3. What it is
4. Sailing to Philadelphia
5. True love will never fade
6. The fish and the bird
7. Hill farmer's blues
8. Romeo & Juliet
9. Sultans of swing
10. Marbletown
11. Daddy's gone to Knoxville
My own audience recording of the third night of the tour and the last concert in Holland.
Almost complete show, i.e. apart from the first few notes of Postcards from Paraguay the sound recording is complete, but due to a most bizarre action by the management I could only film until the first part of the very last song.
Good sound and very good picture (imho) quality with a lot of close ups. Filmed from the second row in front of the stage, a little left from the center.
Amazing show, or as Danny Cummings once said: "You can't play a bad show in Ahoy"
Samples can be found on The Bonnie Banks of Mark Knopfler
http://users.telenet.be/markknopfler
Liczba postów: 261
Liczba wątków: 21
a skšd można cišgnšć DVD2 koncertu w Rotterdamie ??
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
DVD1 i 2 możesz cišgnšć z Dimeadozen lub z Tracker de La KnopflerTK. cišgasz za pomocš torrentów, obie strony wymagajš rejestracji.
Kuba - wrzucę drugš czeć na Chomika też...
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 1
a mógłby kto zarzucić torrentem tutaj czy to jest niezgodne z regulaminem/możlwiosciami tamtych stron gdzie jest ten bootleg?
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
Tak jak napisałe jest to niezgodne z regulaminami, poza tym liczone jest ratio (stosunek pobranych do wysłanych danych) i raczej nikt nie chce ryzykować bana, tym bardziej, że rejestracja jest darmowa i każdy może cišgać z tamtych stron.
Kto nie chce się w to bawić dzięki Maćkowi również może mieć ten koncert i zamiast cišgać ponad 7GB na chomiku będzie pewnie ok. 1.4GB (dvd vs. avi).
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 1
Cytat:Originally posted by grzegorz@May 18 2008, 01:33 PM
Tak jak napisałe jest to niezgodne z regulaminami, poza tym liczone jest ratio (stosunek pobranych do wysłanych danych) i raczej nikt nie chce ryzykować bana, tym bardziej, że rejestracja jest darmowa i każdy może cišgać z tamtych stron.
Kto nie chce się w to bawić dzięki Maćkowi również może mieć ten koncert i zamiast cišgać ponad 7GB na chomiku będzie pewnie ok. 1.4GB (dvd vs. avi).
Ja tam zawsze mylałem że ratio to liczyli od udostępnionych danych, a skšd się torrenta brało to nie było różnicy - przecież one nie sš przypisane do użytkownika, tylko do zasobu :]
Mam jeszcze parę słow odnonie polskiej publicznoci: nie mam żadnej wštpliwoci że granie u nas to prawdziwa przyjemnoć, o ile oczywicie na koncert nie przyplštajš się pijani słuchacze, którzy będš swoimi okrzykami "umilać" atmosferę, ale to raczej na imprezach "stadionowych" się zdarza. Byłam w sobotę na Juwenaliach w Warszawie gdzie występowała min IRA. Więcej o tym piszę tutaj. Artur Gadowski dostał tak goršce brawa, że po prostu stanšł na scenie jak słup soli, rozłożył bezradnie ręce i ze wzruszeniem to wszystko chłonšł. A to przecież polski artysta i w zasadzie jego koncert to nie jest narodowe wydarzenie. Będšc tego wiadkiem, pomylałam, że opinie Richarda i Guya na pewno sš szczerze, i że Markowi na pewno u nas się podobało - a co za tym idzie, nie raz dla nas zagrajš.
We'll make it to
Cytat:a skšd można cišgnšć DVD2 koncertu w Rotterdamie ??
DVD nr 2 jest już na chomiku - troszkę gorsza jakoć obrazu - prawdopodobnie kłopoty sprzętowe nagrywajšcego - ale i tak warto mieć...
Liczba postów: 261
Liczba wątków: 21
dzięki bardzo  )
wersja DVD też juz spada
KUBA
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Dzięki za Rotterdam!
Po obejrzeniu na szybko pierwszej częci - dwie rzeczy:
Mark wygladał na trochę zmęczonego - na Torwarze chyba był weselszy,
a po drugie - pierwszy raz widziałem jak grał kostkš
Słucham sobie nagrań z Torwaru: ależ to brzmi - emocje te same, mimo, że to już miesišc po... :wub:
We'll make it to
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Nie wiem jakich cudów dokonał Nico przy koncercie zarejestrowanym przez Banalnego ale naprawdę brzmi to wietnie. Ja też słucham z ogromnš przyjemnociš i cały czas odczuwam przyjemne mrówki po plecach jak biegajš  Dzięki wielkie. Dobra robota
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
Cytat:Originally posted by Robson@Jun 1 2008, 06:22 PM
Nie wiem jakich cudów dokonał Nico przy koncercie zarejestrowanym przez Banalnego ale naprawdę brzmi to wietnie. Ja też słucham z ogromnš przyjemnociš i cały czas odczuwam przyjemne mrówki po plecach jak biegajš Dzięki wielkie. Dobra robota
Robson, a w ogóle - niłe mi się wczoraj. Byłem w Opolu i spotkałem Ciebie przez przypadek
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
No i masz  Ale mam nadzieje że to nie był senny koszmar
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
|